Kılıçdaroğlu Baykal'a Rağmen Aday

Tartışma Alanı

Re: Kılıçdaroğlu Baykal'a Rağmen Aday

İletigönderen Türk-Kan » Çrş May 19, 2010 1:27

Kutadgu Bilig yazdı:Hele senin partine destek vermiş kitlenin yaralarını kaşımamalısın

Seyyid Rıza'dan dolayı yarası olanlar Rıza ZELYUT'u okusunlar! Yetmedi, tuz bassınlar. Tuz yoksa tütün de olur.

Düzgün adam Kılıçdaroğlu şu börtü böcekli, ARI'lı toplantıları da açıklasın bir ara. Siyasete karışmadıkları sürece cemaatlere karşı bir tavrı olmadığını/olamayacağını biraz evvel Teke Tek'te açıkladı ne güzel.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Başkomutan » Çrş May 19, 2010 1:29

O artık halkın Gandi’si o artık halkın lideri

TIPKI Bülent Ecevit gibi Kemal Kılıçdaroğlu’nu da halk seçti...

Halkın adayının önünü hiçbir güç kesemez, onu kimse engelleyemez.
Çünkü halka rağmen hiçbir mücadele kazanılamaz.
Yıllar yıllar önce Bülent Ecevit yola çıktığı zaman karşısında İsmet Paşa gibi Kurtuluş Savaşı kahramanı, Lozan fatihi, Türkiye’yi İkinci Dünya Savaşı felaketinden korumuş dev gibi bir tarihi kişilik vardı.
Ecevit’in ilk gezilerini, toplantılarını anımsıyorum.
Gittiği yerlerde ya parti binalarında ya da kahvelerde toplanan üç-beş kişiye konuşurdu.
Onlara sosyal demokrasiyi, emeğin yüceliğini anlatır, halkın iktidarı olacaklarını söylerdi.
Kendisine gösterilen ilginin azlığı onu umutsuzluğa düşürmedi, tersine daha çok hırslandırdı.
Dağ tepe, gece gündüz demedi.
Günlerce dur durak bilmeden, köy köy, mezra mezra dolaştı.
Bıkmadan, usanmadan halka neden yoksul kaldığını anlattı, çarelerini gösterdi.
Yavaş yavaş bu dervişin, bu iyilik meleğinin söyledikleri kulaktan kulağa yayıldı ve onun çevresindeki sevgi halkası her geçen gün büyüdü.
Bir gün geldi onu dinleyenler artık parti binalarına, kahvelere sığmamaya, meydanlara taşmaya başladı.
Halk onu sevdi, onun peşine takıldı.
Onun bir kurtarıcı olduğuna inandı.

“Ne ezilen, ne ezen, insanca hakça bir düzen” diye haykırdı meydanlarda.
“Toprak işleyenin, su kullananın” diye yüreklerine girdi topraksız, susuz yoksul köylülerin.
“Yoksulluğu yeneceğiz, emeğin hakkını vereceğiz” dedi.
Kalabalıklar onu dinlemek için birbirini çiğniyordu.
O artık toplumun umudu olmuştu. İnsanlar “Ak Günler”in onunla geleceğine inanmıştı.
O Türk toplumuna solu sevdirmişti.
Halk ona “Karaoğlan” adını taktı, onu bağrına bastı.
Bu öyle bir rüzgârdı ki, onun karşısında İsmet Paşa’ya büyük bir tutkuyla bağlı olan parti örgütü de tutunamadı.
Sonunda İsmet Paşa bile halkın bu sevgisinin karşısında duramadı.
“Karaoğlan” Türk toplumunun lideri oldu.

Şimdi halk Kemal Kılıçdaroğlu’nu da sevdi, bağrına bastı.
Ona “Gandi” adını taktı.
Tıpkı Ecevit’e “Karaoğlan” dediği gibi.
O artık halkın lideri...
Bu rüzgârı önlemeye kalkmak, ona karşı durmak olanaksız.
CHP örgütü ve delegeleri bu gerçeği eninde sonunda görecekler.
Yurdun dört bir yanından yükselen inanılmaz bir heyecan dalgası var.
Deniz Baykal çok donanımlı, birikimli bir lider.
Ülke için çok önemli işler yaptı.
Ülke çıkarları konusunda yıllarca onurlu bir duruş sergiledi.
O her zaman CHP’nin saygı görecek olan onursal başkanıdır.
Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermesi onun ülkesine yapacağı yaşamsal bir görev olacaktır.
Baykal, Ecevit hareketini çok yakından yaşamış bir politikacıdır.
Halka karşı durulmayacağını herkesten fazla o bilir.
Çünkü ne yapılırsa yapılsın halk eninde sonunda lider olarak seçtiği adamı başına getirir. Tarih bunun tersini yazmamıştır.

TUFAN TÜRENÇ
hurriyet.com.tr
19 MAYIS 2010
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 2297

İletigönderen Başkomutan » Çrş May 19, 2010 1:36

Başkomutan yazdı:Çünkü ne yapılırsa yapılsın halk eninde sonunda lider olarak seçtiği adamı başına getirir. Tarih bunun tersini yazmamıştır.

Atatürk'ü rahmetle anıyor ve diyorum ki Atatürk'ten sonra bu halk lider seçememiştir...
Bitmiştir...
AKP olağan üstü bir şekilde iktidar koltuğuna oturtulmuştur...CHP'de koltuk olağan bir şekilde değişmiştir.
Mesele son darbedir!..Mesele Türkiye'nin tanzim meselesidir!..
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş May 19, 2010 1:43

Türkân, dikkat edersen ben Onur Öymen'e katılmıyorum demedim. Kimsede öyle bir intiba olmasın. Türkân görmedin mi Onur Öymen'in sözlerinin CHP aleyhine nasıl kullanıldığını? Bunun CHP'ye getirisi ne oldu, CHP ne kazandı?

Kılıçdaroğlu'nun cemaatle ilgili konuşmasını ise dinlemedim. Cemaatlere karışmıyorum dediyse yanlış demiştir. Peki Muharrem İnce, İsa Gök gibi hepimizin sevdiği milletvekilleri neden Kılıçdaroğlu'nu destekledi, onlar bu olanları bilmiyor mu? Baykal dönse benzeri kasetler -var olduğu iddia ediliyor- piyasaya sürülmeyecek mi? Tayyip'i başımıza Baykal bela etmedi mi? Kılıçdaroğlu yerine düşündüğünüz aday kim?
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Başkomutan » Çrş May 19, 2010 1:52

O tanzimin analizi...

CHP’de eksen kayması olur mu?

“Peki, ne bekliyor CHP’yi sizce?
Bence “Deniz Baykalsız bir kongre” öncelikle.
Deniz Baykal, kendisinin girmediği bir kongrede” Emanetçi” bir Genel Başkan Adayı konusunu zorlayacaktır.
- Tutar mı?
- Zor görünüyor.
Peki, ne olacak diye sorarsanız, biraz gerilere gitmek istiyorum.
2002 yılında başladı bu hareketlenme Türkiye’de.
2002 Seçimleri, “Türk Siyasi Hayatı” nda bir tasfiye sürecini getirdi.
Tarla sürüldü tabiri caizse.

2010 yılının yakın siyasi tarih içinde çok önemli bir yıl olacağını söyleyebilirim size.
CHP’nin başına gelmesi muhtemel aday, bu gelişmelerin de belirleyicisi olacaktır.
Kongreyi bekleyip görelim.
Bu arada birilerinin yıldızı parlatılıyorsa, bilin ki, CHP’nin başındaki siyasi figürün de katkısı ile, AKP, siyasi hayatının inişinde daha hızlı bir ivme kazanacaktır” demiştim.

Baykal’ın kendisi kongreye girmediği gibi, “Emanetçi” bir adayı empoze etme gayreti de tutmadı.
Yerine uzun bir süredir bu konuda hazırlanan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını öğrendi Baykal, televizyonlardan.
Kılıçdaroğlu’nun adaylığı, aslında kaset olayında olduğu gibi, Baykal’a yapılmış bir darbe gibi gelişti.
Zira ipleri Baykal’ın elinden alan bir gelişmeydi bu.
Baykal’ın esas tasfiyesi bundan sonra başlayacaktır.
Baykal’ın tasfiyesi, sadece Baykal’a yakın kadroların tasfiyesini değil, Baykal ile birlikte gelişen, mutedil muhafazakâr kitleler ile CHP’yi buluşturan ideolojinin de tasfiyesini beraberinde getirecektir.
Baykal ile birlikte CHP’de son bulan, etnisiteye dayalı siyasetin, tekrar gündeme gelmesi kaçınılmazdır Kılıçdaroğlu döneminde.

CHP’yi bekleyen, DEP Milletvekillerini kendi listelerinden Meclis’e sokan SHP’nin ideolojik kimliğidir.
Bundan sonra CHP’de hayli etkili olacağı gün gibi ortaya çıkan, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin gibi, Kılıçdaroğlu’nun da ait olduğu “Kürt” kimliği, siyaset olarak, seçmen tabanında da parti kadrolarında da karşılığını bulacaktır.
“Alevi” kimliği ile Kılıçdaroğlu, CHP’de geçmişte hayli etkin olan bu kadroların siyaseten tekrar hayat bulmalarına olanak tanıyacaktır.
Kılıçdaroğlu hakkında İstanbul Dukalığı’nda ve medyada estirilen rüzgârlar, ilk yapılacak seçimde CHP’nin balonunu bir miktar şişireceğe benziyor.
Ancak şişen bu balon, sadece AKP’nin siyaset sahnesine daha erken veda etmesi gibi bir fayda sağlayacaktır, o kadar.

Kılıçdaroğlu’nun, CHP’nin siyaset ekseninde kaymalara sebep olacağına, ancak CHP’yi bir kaç seçim taşıyacak bir lider olamayacağına hep birlikte tanık olacağız.

Lütfü TÜRKKAN
19.05.10

Son belirtmek istediğim yere katılmıyorum...

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Türk-Kan » Çrş May 19, 2010 1:57

Kutadgu Bilig yazdı:Türkân görmedin mi Onur Öymen'in sözlerinin CHP aleyhine nasıl kullanıldığını? Bunun CHP'ye getirisi ne oldu, CHP ne kazandı?
CHP'nin getirisi, kazancı beni ilgilendirmiyor. Seyyid'i tanımayanlar tanıdı, ülkeye faydası oldu. Siyaset bu, karşında küresel güç, elbette her şeyi aleyhine kullanacak. İşin gülünç tarafı, NATO'cu Öymen'i Türkçü yapanlar bile oldu :)

Kutadgu Bilig yazdı:Kılıçdaroğlu yerine düşündüğünüz aday kim?
Kişilerle ilgilenmiyorum ben. Göremediğim Mustafa Kemâl çizgisini aramaktayım hâlâ.
Arslan BULUT yazdı:Ey Türk gençliği! Yapman gereken, yeniden Samsun’a çıkmak, bütün partileri Türkiye’nin kuruluş felsefesinde bütünleştirmektir.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen 1652 » Çrş May 19, 2010 2:05

Türk-Kan yazdı:
Kutadgu Bilig yazdı:Hele senin partine destek vermiş kitlenin yaralarını kaşımamalısın

Seyyid Rıza'dan dolayı yarası olanlar Rıza ZELYUT'u okusunlar! Yetmedi, tuz bassınlar. Tuz yoksa tütün de olur.

Düzgün adam Kılıçdaroğlu şu börtü böcekli, ARI'lı toplantıları da açıklasın bir ara. Siyasete karışmadıkları sürece cemaatlere karşı bir tavrı olmadığını/olamayacağını biraz evvel Teke Tek'te açıkladı ne güzel.

Bende az önce izledim Teketek programını ve Kılıçdaroğlunun birşeyleri değiştirme isteği mevcut,özellikle yoksulluk ve yolsuzluk konusunda ama kendi kendisini vurabilen bir Chp ve ülkemizdeki yiyici takımı büyük sermaye karşısında ne yapıp,nasıl tutunur hiç bahsetmedi bunlardan.

Arı toplantılarında da var mıymış?Bir link verebilirsen sevinirim benim gözümden kaçmış,özel mesajla da olsa iletirsen sevinirim.

Din-siyaset konusunda konuşmak istemedi ama Kılıçdaroğlunun biraz keskin olmaya ihtiyacı var yoksa ne gandi ne ecevit,2.Baykal olur.

Ya yoksul ve haklı halka,ya sermaye ve tarikat ağalarına,karar hepimizin...
Kullanıcı küçük betizi
1652
Üye
Üye

İletiler: 98

İletigönderen Türk-Kan » Çrş May 19, 2010 2:17

1652 yazdı:Arı toplantılarında da var mıymış? Bir link verebilirsen sevinirim benim gözümden kaçmış

kemal-kilicdaroglu-ari-hareketi-nin-konugu-t19096.html

Kutadgu Bilig yazdı:Kılıçdaroğlu'nun cemaatle ilgili konuşmasını ise dinlemedim.

Şu anda Teke Tek'in tekrarı başladı, izleyebilirsin.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Osman_Pasa » Çrş May 19, 2010 2:34

Türk-Kan yazdı:
Osman_Pasa yazdı:Kimse sakin yanlis anlamasin ama, Alevi - kurt kokenli bir baskan

Ben yanlış anlıyorum! Kökeninden kime ne?

İnsanları icraatlarına göre değerlendirin, kökenlerine göre değil. Sanırsın ki Sünni-Türkler bu vatana hiç ihanet etmedi, etmiyor!

Güncel Meydan'da mezhep/etnik köken ayrışması yapılmaz, yapılamaz!

Keske Turkiye'de Guncel Meydan gibi olsa ;)
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletiler: 108

İletigönderen Urunguj » Çrş May 19, 2010 2:40

Türk-Kan yazdı:
1652 yazdı:Arı toplantılarında da var mıymış? Bir link verebilirsen sevinirim benim gözümden kaçmış

kemal-kilicdaroglu-ari-hareketi-nin-konugu-t19096.html

Kutadgu Bilig yazdı:Kılıçdaroğlu'nun cemaatle ilgili konuşmasını ise dinlemedim.

Şu anda Teke Tek'in tekrarı başladı, izleyebilirsin.

arı toplantılarında ne söylemiş Kılıçdaroğlu, verilen Güncel Meydan başlığından okuyabilirsiniz.

Teketek'i canlı izledim.

K. Kılıçdaroğlu'nun söyledikleriyle ilgili tek bir olumsuz şey yazın buraya!
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletiler: 222

İletigönderen Türk-Kan » Çrş May 19, 2010 2:48

Urunguj yazdı:K. Kılıçdaroğlu'nun söyledikleriyle ilgili tek bir olumsuz şey yazın buraya!

Daha yukarılarda yazılı, okuyabilirsiniz.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Urunguj » Çrş May 19, 2010 2:52

Bu istediğim değil.

K.Kılıçdaroğlu'nun olumsuz ne dediğini bilmek istiyorum şu an!

adam CHP genel başkanı oldu sayılır...
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Çrş May 19, 2010 2:55

Urunguj yazdı:Bu istediğim değil.

K.Kılıçdaroğlu'nun olumsuz ne dediğini bilmek istiyorum şu an!

Tekrari su an yayinda, bir daha izle o halde.

Urunguj yazdı:adam CHP genel başkanı oldu sayılır...

Banane?

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Urunguj » Çrş May 19, 2010 3:00

K. Kılıçdaroğlu CHP genel başkanı oldu sayılır'a banane diyen biri, ...

Vatanını o kadar da önemsemiyor diyeyim en azından!
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletigönderen Başkomutan » Çrş May 19, 2010 3:05

Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'na büyük mesaj!

Kılıçdaroğlu'na destek sürekli artıyor!.. Bu gündem yoğunluğunun içinde bir bomba da Sevilay Yükselir'den geldi!..

Resim

Siyasetin gündemi çok yoğun... Deniz Baykal'ın istifasının ardından adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek sürekli artıyor!.. Bu gündem yoğunluğunun içinde bir bomba da Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir'den geldi!..

Yükselir'in iddiası hem Mustafa Sarıgül'ü hem de Kemal Kılıçdaroğlu'nu ilgilendiriyor... Yükselir'in aldığı duyumlara göre; Kemal Kılıçdaroğlu kurultaydan Genel Başkan olarak çıkarsa, Sarıgül yeni partisi TDH'nin kuruluşunu durdurup tüm ekibiyle CHP'ye katılacak!..

İşte Yükselir'in kendi kaleminden gündemi sarsacak iddiası;

(...) Mustafa Sarıgül'ün, haziran ayında Şişli Belediye Başkanlığı görevinden ayrılıp kurulma aşamasında olan Türkiye Değişim Hareketi adlı partinin başına geçeceğini biliyorduk hepimiz değil mi?
Ancak aldığım kulislere göre son günlerde yaşanan "flaş" gelişmeler Sarıgül'ü bu kararından vazgeçirmiş durumda.
Mesela, evvelki gün adaylığını açıklayan Kılıçdaroğlu'na, akşam saatlerinde Sarıgül tarafından bir mesaj iletilmiş bir iddiaya göre.
Denilmiş ki; "Eğer Kemal Bey kurultaydan Genel Başkan olarak çıkarsa, ben bütün varlığımla kendisinin yanındayım. Partinin kuruluşunu durdurup, TDH'ya gönül veren tüm ekibimle CHP'ye katılmaya hazırım!"
Şimdi Sarıgül bu önemli iddiayı yalanlayabilir. "Asla! Katiyen!" falan diyebilir.
Ama demesin bence.
Demesin çünkü ne yazık ki süreç Sarıgül'ü kendiliğinden zaten o noktaya getirecek!
Haa bu arada belirtmem gerekir ki, bu mesajı da öyle sıradan biri filan iletmemiş Kılıçdaroğlu'na.
Medyadan önemli bir isim devreye girmiş.
Ben tanık olanların yalancısıyım ama duyduğuma göre Sarıgül'ün bu mesajını, Kılıçdaroğlu'na, Vatan gazetesinin sahibi Zafer Mutlu iletmiş.
Eee hadi bakalım. Rasgele.

internethaber.com

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x