Kılıçdaroğlu Baykal'a Rağmen Aday

Tartışma Alanı

Re: Kılıçdaroğlu Baykal'a Rağmen Aday

İletigönderen maydonos » Çrş May 19, 2010 16:30

Comte;
Turk milleti cok embesil o zaman. Hic lider yok cok yazik. Orta cag ve dusuncelerine devam. Hep boyle devam edin bu dusunce yapisi ile lider kabak cicegi gibi aniden cikacak.
cok temeli olmayan bir yaklasim sergilemissin.

Tarikatlara mahkum yasarsiniz o zaman ulke olarak. Cunku onlar calisiyorlar arkadas. Karsilarina bir mucize cikacak diye beklemiyorlar.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş May 19, 2010 17:37

Kimsenin benim gibi düşünmesi için düşüncelerimi yazmıyorum. Herkesin fikirleri kendisini bağlar. Ben de sizin gibi düşünmek zorunda değilim, siz de buna saygı gösterin. Ayrıca hiç kimseden üslup dersi almaya ihtiyacım yok. İyi ki Dersim ve Kürt affı konusunda bir iki laf söyledi kendisini hemen çarmıha gerdiniz. Görüyorum ki onun anlatmak istediğini pek anlamamışsınız. Onun bu söylemleri üzerine değil de bilgi, tecrübe, siyaset bilgisi vb. konularda eleştirseydiniz ben de o dozda bir yorumda bulunmazdım. Benim merak ettiğim iç ve dış politikada nasıl bir tutum alacağıdır.

Bence de Kılıçdaroğlu'nun aday olması iyi olmadı. Çünkü ileriki zamanlarda Kılıçdaroğlu'nun kimliği üzerine kamuoyunda bir propaganda oluşturulacaktır (takip edebildiğim kadarıyla birçok haber sitesinde bu yönde haberler yapılmaya şimdiden başlanmış). Bu da CHP'ye zarar verebilir. Bir de CHP'ye verdirilmek istenen role ne kadar karşı çıkabilir, bu yönde bende de soru işaretleri var.

Kemal Kılıçdaroğlu benim babamım oğlu değil, kendisinin CHP'ye önemli bir katkı sunacağını düşündüğüm için destekledim. Güvenebileceğim başka birisi olsaydı o kişiyi desteklerdim. Ayrıca CHP Deniz Baykal'ın babasının malı mı ki ondan icazet alsın? Her CHP'li gibi Kılıçdaroğlu'nun da aday olmaya hakkı vardır. Bir de bazı arkadaşlar bu konuda bana tıpkısının aynısı eleştirilerde bulunuyorlar. Aranızda ittifak mı yaptınız ne? :)
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Çetin Taş » Çrş May 19, 2010 18:26

Kutadgu Bilig.
SAÇMALAMAYIN şeklinde bir ifadeye saygı duymamı ya da duyulmasını beklemiyorsun sanırım? Yoksa ne ben, ne de bir başkası senin yazdıklarınla ilgili sana saygısızlık yapmadık, yapmıyoruz.
Herkes düşündüğünü yazacak tabi. Ve tabi ki senin yazdıklarına da usturupluca karşılık verdiğimi düşünüyorum.
Aynı şeyleri yeniden tekrarlamanın anlamı yok.
İnsanların farklı görüşlerde olmaları kadar, aynı görüşte olmaları da normal. Nasıl senin yazdıklarını benzer ifadelerle destekleyen yazılar şu başlık altında var ise, sana karşı görüşte yazanların da benzer ifadeler kullanmaları doğal.
Siyaset konuşalım,tamam,kabul.
Ama siyaset yapmayalım.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen maydonos » Çrş May 19, 2010 18:37

Ulusal su anda aciklama yapiyor. Iste bu Baykal kisilik bu halen destekleyen varsa ciksin aciklasin. Kendisinin bu isin disinda tutulmasini soyledi. Simdi bana kimse bilgi vermedi diyor. Sokta midir nedir?

Adam gitti halen Akp ye hizmet ediyor. Utanmaz adam.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen yigitler » Çrş May 19, 2010 19:38

Başkomutan yazdı:Kılıçdaroğlu gel derse gelecek

Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde bir CHP şimdiden çekim merkezi oldu. Kamer Genç'in ardından önemli bir isim daha CHP'ye göz kırptı.

Resim

CHP Genel Başkanlığı için adaylığını koyan Kemal Kılıçdaroğlu parti içinde yarattığı uzlaşmanın yanı sıra küskünleri ve çeşitli nedenlerle ayrı düşen muhalifleri de toplayacak gibi görünüyor.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in “Teklif gelirse CHP’ye katılırım” açıklamasının ardından adı CHP Genel Başkanlığı için geçen Prof. Dr. Süheyl Batum da "Kemal Kılıçdaroğlu" dedi.

Anayasa hukukçusu, eski rektör Batum’un adı 2008 yılında yapılan CHP Kongresi genel başkan adaylığı için geçti. CHP’de ciddi bir değişim ve dönüşüm arayan isimlerden biri olan Batum, Baykal’a karşı aday olmadı ancak Kılıçdaroğlu ile birlikte değişeceğini inandığı bir CHP’de görev almaya hazır.

STATÜKO KIRILMALI UMUDU

Kılıçdaroğlu’yla birlikte gelen sürece umutla baktığını söyleyen Batum süreci şöyle değerlendirdi:
”Aslında Baykal gitti, Ahmet geldi olarak bakmıyorum. Türkiye’de dünyada statükoyu kıracak bir değişime ihtiyaç var. Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarını gelmesi bu açıdan umut verici bir gelişme. Sayın Kılıçdaroğlu bugüne kadar çok sıcak, cana yakın, dürüst, namuslu bir görüntü verdi. Ne iş yaptığı önceden de belli olan bir politikacı. Bana Türkiye siyasetinin üzerine giydirilen gömleği çıkarıp atabilecek bir siyasetçi olarak geliyor.”

VURDU MU İNLETEN LİDER KALMADI

Batum, Kılıçdaroğlu’nun mutevazı yapısını da avantaj olarak görüyor. “Her şeyli bilen lider… Vurdu mu yerler inliyor…” gibi lider modelinin artık yok olduğunu söyleyen Batum, “Halkla konuşan, onların arasına giren, derdini soran” bir yaklaşım doğru artık. Büyük değişim hareketleri de böyle başlar. Kılıçdaroğlu’nun mevcut siyaset anlayışını değiştireceğine, bir çok kişiyi de etrafında toplayacağını düşünüyorum” dedi.

GEL DERSE GİDERİM

Batum’a “Peki siz de Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alır mısınız” diye sorduk. Batum’un buna cevabı net oldu: “Evet… Tabiki” diyen Batum şöyle devam etti:
”Bir akademisyen olarak hukuk açısından neyin doğru olup olmadığını görüp tartışıyorum. Giydirilen gömleğin hiçbir şekilde demokratik laik soysal hukuk üstünlüğüne dayalı bir sistem getirmeyeceği huzursuzluğu yaşıyorum. Şikayetçi oldum. Bunları değiştirip düzeltmek gerek diyen biriydim. Kılıçdaroğlu ile el ele verebilecek insanlarla değişim süreci yaşanabilir. Ben de gel “Daha demokratik bir Anayasa yapalım”, “Gel bu statükoyu birlikte kıralım”, “Gel teknik konularda yardım et” derlerse tabiî ki içinde yer almak isterim.”

internethaber.com

Eger Kamer Genc gelirse cok iyi olur. Adam gibi muhalefet yapar. Karizmatik, cesur ve korkusuz biri. CHP'ye Kamer Genc gibileri lazim. Suheyl Batum'u da severim, cok akilli ve dobra bir insan.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen Comte » Çrş May 19, 2010 19:41

maydonos yazdı:Comte;
Turk milleti cok embesil o zaman. Hic lider yok cok yazik. Orta cag ve dusuncelerine devam. Hep boyle devam edin bu dusunce yapisi ile lider kabak cicegi gibi aniden cikacak.
cok temeli olmayan bir yaklasim sergilemissin.

Tarikatlara mahkum yasarsiniz o zaman ulke olarak. Cunku onlar calisiyorlar arkadas. Karsilarina bir mucize cikacak diye beklemiyorlar.

Esas "elinden tutarak" lider yapma bence orta cag düsüncesi. Bazi kesimler kendi liderlerini kendileri yarattiginda ortaya nelerin ciktigini görüyoruz, sizde öyle bir sistemi hedefliyorsaniz söyleyecek birsey yok ama benim politik anlayisima uymuyor.

Tekrarliyorum: Liderlik karakter özelligidir, egitim ile, elinden tutarak, destekleyerek vs. lider yaratilmaz. Lider kendisi ortaya cikar.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç

İletiler: 195

İletigönderen maydonos » Çrş May 19, 2010 20:04

Ben bir sunepeyi al lider yap demiyorum. Lider ozelligi olan insanlari yetistirmekten bahsediyorum. Bunun neresi ortacag dusuncesi anlat bakalim.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen Deli Haydar » Çrş May 19, 2010 22:16

Çetin Taş yazdı:Ben bu ülkede SÜNNİCİLİK kadar ALEVİCİLİK'ten de rahatsızım. Ben SÜNNİCİLİK kadar, ALEVİCİLİK' in de ATATÜRK İLKE ve DEVRİMLERİ'ne aykırı olduğuna inanıyorum.

Alevi inancını kendi çabalarıyla öğrenip özümsemeye çabalayan Sünni/Hanefi kökenli biri olarak, bu yorumunuz bana ancak şu biçimde anlamlı gelebilir Çetin Bey: "Alevicilik"ten kastettiğiniz Ali Balkızvari kişi ve örgütlenmeler ise size hak verebilirim.
Çetin Taş yazdı:KEMAL KILIÇDAROĞLU' na karşı kafamdaki soru işaretlerinin nedeni elbette ALEVİ olması değil. En azından şu ana kadar ALEVİCİ olacağına dair kesin bir tavır sergilemedi.

Sizin deyiminizle "Aleviciler", bana göre ancak kendi çapları kadar dar bir etki alanına sahiptir. Aynı Ali Balkız örneğinde olduğu gibi. Bu bağlamda şimdiye kadar Alevici davranışları sizi rahatsız eden bir kaç ad verebilir misiniz?

Okuyup dinleyerek, görüp söyleşerek öğrenmeye çalıştığım Alevi düşüncesi ile, yaşamı algılayış noktasında ilke ve devrimleri ile bir bütün olan Gazi Kemal Atatürk'ün düşüncesinin asla ayrı olmadığını size tüm içtenliğimle söyleyebilirim. Bu tümcedeki görüşü benim kişisel düşüncem sayarsanız, sizinle bu konu üstünde ayrıca tartışmak ve düşünce alışverişinde bulunmak isterim.

Bu vesile ile şunu da Dersim ağlağı, yeni genel başkanımıza söylemek isterim ki Kürtlük ve Alevilik ancak "ters mıknatıslanma" yapar. Tarihi çarptırarak, özünü horlayarak ulaşabileceğimiz nokta, kendimize en uzak olan noktadır. Türkistan'ın kopuzunu çalıp türküsünü söyleyerek, Türkistan'ın törenini hem de Türkçe yaparsan adama sorarlar: Hemşerim memleket nere?

Neyse ki bizim işimiz elalemin memleketi-dini ile değil... Mevlana ne de güzel söylemiş:

Müslümanlığın kafirliğin dışında bir ova...
Uçsuz bucaksız ovada sevdamız uzar gider.
Arif olan geldi mi, usulca başını kor.
Ne Müslümanlığa yer var orada, ne kafirliğe yer.

Derdimin yalnızca hakikat olduğunun altını bir kez daha çizer; Eskopatj1/2 arkadaşıma da zamanında yazdıklarını bir kez daha anımsatarak, ne ara Osman Pamukoğlu'nu bırakıp sıkı Baykalcı olduğunu sormak isterim...

19 Mart 2010
eskopatj1 yazdı:Haydar bey
Sormak istediğim birşey var Deniz baykal chp'nin başında olduğu müddetçe sence bu millet chp'ye oy verir mi?

18 Mayıs 2010
eskopatj2 yazdı:Agbicigim sen destekleyebilirsin, Ama benim chp kutsal görevi tamamlamam için baykal'ın gelmesi şarttır...
Yoksa chp'yi başka türlü desteklemem..
Benim desteğim şartlı destektir?
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

İletigönderen Osman_Pasa » Çrş May 19, 2010 22:39

AKP isini biliyor. Sikistiklari anda Kilicdaroglunun , meshebinden etnik kimligine her yerden saldiracaklar. Medya artik ellerinde , kime neyi anlatacaksiniz . Kilicdaroglu biraz AKP'den oy calsin , neler neler ne iftiralar gelecek .

Dogan Medya bu kadar destekliyorsa bu iste bi capan oglu vardir...
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletiler: 108

İletigönderen Başkomutan » Çrş May 19, 2010 22:50

Dün verilen (sayfa 3) habere cevap geldi...

Mustafa Sarıgül CHP'ye katılacak mı?

CHP'ye katılacağı iddiaları ortaya atılan Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül'den açıklama geldi.

Resim

Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül, CHP’ye katılacağı ve bu amaçla CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir aracı ile mesaj gönderdiği iddialarını yalanladı.

Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"Söz konusu yazıda yer alan iddiaların doğruluk payı bulunmamaktadır. Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül’ün, yazıda adı geçen kişi ya da bir başka kişi aracılığı ile CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘CHP’ye katılmak istediği’ yönünde bir mesaj göndermesi söz konusu değildir. Türkiye Değişim Hareketi, diğer siyasi partilerden bağımsız bir siyasi harekettir ve partileşme yolunda hızla ilerlemektedir. Rotasında herhangi bir değişiklik olması söz konusu değildir.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu açıklamayı değerli basın mensuplarının bilgilerine sunarız."

internethaber.com
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 2297

İletigönderen Başkomutan » Çrş May 19, 2010 22:50

Kinzer üzülmüştür...
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 2297

İletigönderen ulusalcı » Çrş May 19, 2010 23:10

Sürekli kürdüm diyen Kilicdaroglu'ndan ne beklenir? Yarin o da turgut Özal gibi kürtcülüge baslayacakr..'Figüranlar göreve hazir.

Birde ona sürekli belgeleri sunanlar kim acaba? sorarlar adama sorarlaaar!!!
Kullanıcı küçük betizi
ulusalcı
Üye
Üye

İletiler: 93

İletigönderen Çetin Taş » Çrş May 19, 2010 23:55

Haydar bey.
İsim vermeme gerek yok.
İstanbul'da ki büyük CHP örgütlerinin tamamını çok hem de çok iyi biliyorum. Bahçelievler, Bağcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy ilçe teşkilatları(İstnabul'un başlıca ilçeleridir zaten)bugün çoğunluğu Alevi olan üyeler tarafından yönetilmektedir.İstanbul'daki CHP ilçe teşkilatlarının neredeyse tamamının başkanları Alevi'dir.Normal şartlarda bu durumun bile bizleri yani Kemalist değerlere inanmış insanları rahatsız etmemesi gerekir.Ama eğer bu ilçe teşkilatlarında Alevi olmadığı için türlü bahanelerle bırakın il delegeliğini,ilçe delegeliği bile verilmiyorsa insanlara ve bu ilçe teşkilatlarının taaaa çaycısına varana kadar Alevi olmaları tabi ki SÜNNİCİ yaklaşımdan zerre kadar fark taşımamaktadır. Anadolu'da da benzer uygulamalar vardır ve zaten Orta Anadolu'da pek çok yerde fakirin,fukaranın,köylünün,çiftçinin CHP'ye küsmesinin,oy vermemesinin en önemli nedeni de bu ALEVİCİLİK'tir.Rakip partiler de aptal değil tabi.Açık açık bu durumu gözlerinin içine sokuyorlar yıllardır köylünün,çiftçinin.ALEVİCİLİK yapanlara karşı SÜNNİCİLİK silahını kullanıyorlar.

Sözün özü Haydar bey,yazdıklarınızdan neyi kastettiğimi gayet iyi anladığınız ortada.Kılıçdaroğlu'nun son 1,5 senedir partinin başkanlığına hazırlandığı da ortada.Erdoğan'ın Saadet Partisi içindeyken nasıl birden bire parti başkanlığına hazırlanıp ayrı parti kurdurulup, 8 aylık parti ile tek başına iktidar olduğunu hepimiz biliyoruz.Ama galiba hepimiz htırlamıyoruz.İşte aynı olay olacak şimdi.Kılıçdaroğlu da tek başına CHP'yi iktidar yapacak.Ama işte sonrası muallak.Umarım sonrasında ki muallaklık aydınlanır ve ben ve benim gibi endişe duyanların tüm endişeleri boş çıkar.Zaten buralara düşüncelerimizi yazmamızın sebebi de bu.Endişelerimizi paylaşmalarımızın sebebi hep bu. Yoksa tabi ki CHP tek başına iktidar olsun.Ama Erdoğan'ın yarım bıraktığı TÜRK MİLLETİ'nden onlarca millet yaratma planını Amerika ve AB'nin istediği şekilde devam ettirecekse vay bizim halimize.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Deli Haydar » Prş May 20, 2010 0:42

CHP'nin il ve ilçe örgütlerindeki bu tip Alevici yapılanmadan bilgili değildim Çetin Bey. Ya da belki de, Alevi düşüncesinden nasibini alamamış kişilerin niceliği konusunda fazlaca iyimserim.

Ne olursa olsun, dediğiniz gibi burada endişelerimizi sıralayacağız. Zaten gördüğünüz gibi endişelerimiz de, beklentilerimiz de ortak. Ama gün gelir de belirttiğiniz gibi Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın tarihi görevine ortak olma aymazlığına düşerse, kendi sonunun da ortağınınki gibi olacağını bilmelidir.
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

İletigönderen Ram » Prş May 20, 2010 1:12

Alevi düşüncesinden nasibini alamamış kişiler

İşte bunlara "Sivil Aleviciler" diyebiliriz. Esasen bunlar, -Alevilere çifte ölçünle yaklaşanlara içtenlikle karşı çıktığı için istemeden de olsa Aleviciliğe sapanlarla- aynı kefede değildirler. Aslında bunların derdi şuculuk-buculuk da, onun-ötekinin hakkını savunmak da değildir. Dertleri açıktır, Balkız da bunlardan yalnızca bir tanesidir.

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.setav.org/public/HaberDetay.aspx?Dil=tr&hid=28900
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x