Kılıçdaroğlu Baykal'a Rağmen Aday
17.05.2010 11:37
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekilliği görevinden de istifa etti.
Odatv, CHP delegelerinin Deniz Baykal’ı aday olarak göstereceğini ve Baykal’ın ikna olduğunu gündeme getirmişti.
Şimdi çıkan tabloda; Baykal’a rağmen Kılıçdaroğlu’nun adaylığı görünüyor. Kılıçdaroğlu şimdi, delegelerin ve CHP kurmaylarının desteğini almaya çalışacak. Yarın yapılacak CHP İl Başkanları toplantısının nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor.
Odatv
YORUM: Kiliçdaroglu'ndan CHP içinde kendisinden beklenmeyecek derece curetkar bir açiklamayla, saniyorum Baykal'in yeniden aday olmasinin onunu kesti ve Baykal'a kasetten sonra 2. ciddi çalimi atti. Futbolda bu çalimi yiyene 8 oldu derler. Yine saniyorum arkasinda siyaseti iyi bilen, saglam bilgi alan birileri var. Bu birilerinin arkasindan, Tayyip'i uçurmak isteyen odalarin, borsalarin, medya patronlarinin (gizliden) desteginin de gelecegi olasi. Baykal'a simdiden geçmis olsun demek yanlis olmaz. CHP içinden de umdugu destegi bulamayacak, delige supurulecek. Adam asmaca operasyonlariyla baslayan gelismelerin arkasindan planli seyler geldigini hep gorduk. Umuyorum Kiliçdaroglu'nu CHP baskanligina hazirlayanlar, açilimin ucu kopan ipini bu sahis uzerinden CHP'ye baglatmayi ve kaldiklari yerden devam etmeyi dusunmuyorlardir.