KİM ÖZGÜR, KİM TUTUKLU?
İrfan Tuna
Ergenekon adı verilen davada darbecilikle suçlanan ve çoğu tutuklu olarak yargılanan isimlere bir bakın.
Doğu Perinçek, Erol Manısalı, Mustafa Özbek, Emin Gürses, Adnan Akfırat, Tuncay Özkan, Fatih Hilmioğlu, Ergun Poyraz, Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Kemal Alemdaroğlu, Ümit Sayın, Hikmet Çiçek
Liste uzayıp gidiyor
Sorarım size; darbecilikle suçlanan yukarıdaki isimlerden herhangi birine, 'Tarihimizle yüzleşelim, Ermeni Soykırımı yaptığımızı kabul edelim, Ermeni Soykırımı yaptığımız Ermenilerden özür dileyelim türünden bir söz söyletebilir misiniz?
Ya da, Recep Tayyip Erdoğanın 31 Mart 2003te The Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan mektubunda yazdığı ''Irak'ta savaşan kahraman bay ve bayan Amerikan askerlerinin, en az kayıpla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz'' sözlerini söyletebilir misiniz?
Ya da Abdullah Gülün 16 Mayıs 2006 tarihli Milliyette yayımlanan "Dünya barışı için son 50 senede dünyada en çok Amerikalılar kendi çocuklarını feda etmişlerdir" sözlerini söyletebilir misiniz?
Yukarıdaki isimlerden herhangi birine; BOPun Eşbaşkanlığını kabul ettirebilir misiniz?
Yukarıdaki isimlerden herhangi birine; Recep Tayyip Erdoğanın, 2004 yılında, 15 Şubatı 16 Şubata bağlayan gece Kanal D televizyonunda yayımlanan Teke Tek programında söylediği, Amerika'nın düşündüğü Büyük Ortadoğu Projesi var ya, Genişletilmiş Ortadoğu; yani, bu proje içerisinde Diyarbakır bir yıldız, bir merkez olabilir. Bunu başarmamız lazım.' sözlerini söyletebilir misiniz?
Yukarıdaki isimlerden hangisine; Abdullah Gülün Dışişleri Bakanıyken, 24 Mayıs 2003 tarihli Vatan gazetesinde Sedat Sertoğluna, ABD Dışişleri Bakanıyla yaptığını açıkladığı türden, 2 sayfalık 9 maddelik gizli bir anlaşma yaptırabilirsiniz
Yukarıdaki isimlerden hangisine; hele de ülkemizin doğu ve güneydoğusunu sınırlarımızın dışında gösteren ABDye ait BOP haritalarının ortada olduğu, BOP kapsamında sınırlarımızla daha açık bir biçimde oynandığı şu dönemde; Suriye sınırındaki topraklarımızın, mayınların temizlenmesi karşılığında İsrailli bir şirkete 50 yıla yakın bir süreyle kullandırılmasını kabul ettirebilirsiniz?
Yukarıdaki isimlerden hangisine; Doğu illerimizi kendi sınırları içinde gösteren Ermenistan, bu iddialarından vazgeçmeden; toprak ve tazminat talebi de içeren soykırım iddiaları ortadan kalkmadan, ABD dayatmalarıyla bahar havası içinde Ermenistan sınırının açtırılmasını onaylatabilirsiniz?
Yukarıdaki isimlerden hangisine; toprak bütünlüğümüzü ve ulusal birliğimizi açık bir biçimde hedef alan ABDyi Stratejik Ortak
Müttefik olarak kabul ettirebilirsiniz
Yukarıdaki isimlerden herhangi birine, Çözümsüzlük çözüm değildir'' dedirterek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini adım adım yok edecek bir süreci başlatabilir misiniz?
Örnekleri uzatmak mümkün
Tıpkı AB temsilcisi Karen Foggun açığa çıkan elektronik posta yazışmalarında, 24 Ocak 2002 tarihinde Şahin Alpaya gönderdiği iletide
Hepimiz adım adım ilerlemeciliği seviyoruz
???Sevgiler dediği gibi
Her şey adım adım ilerliyor
Çoğu gitti, azı kaldı
* * *
Bugün ülkemizin yüksek mevkilerinde oturanların, medyamızın nadide köşelerinde demokrasi adına atıp tutan Hasan Cemal ve takım arkadaşlarının yaptıkları işlere, söyledikleri sözlere, bakıyorum da, aklını ve beynini Amerikan emperyalizmine teslim etmiş olanlar mı özgür; yoksa, Ergenekon adı verilen davada darbecilikle suçlanan ve çoğu tutuklu olarak yargılanan, ülkemizin bağımsızlığını savunan yukarıdaki isimler mi özgür diye düşünmekten kendimi alamıyorum.