29 Ekim 2010
’’KORKACAK BİR ŞEY YOK...’’
İrfan Tuna
Kasap, bacaklarının arasına aldığı koyunun gözlerini elindeki türbanla,’’korkacak bir şey yok’’ dercesine, şefkatle okşayarak bağladı...
Sonra gözlerini bağladığı koyunu, ’’korkacak bir şey yok’’ dercesine şefkatle okşayarak yere yatırdı...
Sonra, ’’korkacak bir şey yok’’ dercesine şefkatle okşayıp rahatlattığı koyunun boğazına bıçağı salladı...
Evet, koyun açısından artık gerçekten de ’’korkacak bir şey yoktu’’...
‘Ergenekon’ davası sanıklarından Mustafa Balbay, 6 Mart 2009 tarihinden bu yana tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde yaşadıklarını ’’Silivri Toplama Kampı Zulümhane’’ adıyla kitaplaştırmış.
Bu kitapta anlatıyor:
’’Bir gün iyi selamlaştığım gardiyanlardan biri mazgalı açtı, beni yanına çağırdı.
Yaklaştım, ’’selam’’ dedim.
Fısıldamaya başladı.
’’Sana bir şey söyleyeceğim, ben Atatürkçüyüm. Aramızda kalsın...’’
İşte böyle...
Hamdolsun, Atatürkçü olmanın bir sır olarak saklanacağı günlerdeyiz.
’’Korkacak bir şey yok’’ yani...
’’Cumhuriyetin sonu geldi’’ diyen Abdullah Gül Cumhurbaşkanı oldu...
’’Millet isterse laiklik tabi elden gidecek’’ diyen Recep Tayyip Erdoğan Başbakan oldu....
Anayasa Mahkemesi tarafından ’’Cumhuriyet ve laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu’’ karara bağlanan AKP iktidarda ve Anayasa’yı tümden değiştirmek için bıçağını biliyor...
Türban, özgürlüğün simgesi oldu...
Devleti ele geçiren ABD güdümlü tarikat, artık televizyon ekranlarında ’’Sivil Toplum Örgütü’’ olarak adlandırılıyor...
’’...karşımızdaki kişiler polis, hâkim ve savcı değil, örgütün cemaatin elemanlarıdır. Devletin hukukunu değil, cemaatin talimatlarını yerine getirmektedirler.’’ diyen Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı Silivri Cezaevi’nde...
Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nden irtica da artık tehdit olmaktan çıktığına göre...
Korkacak bir şey var mı?
Siz de ne kadar mızıkçısınız...
Cumhuriyet emin ellerde.
Görmüyor musunuz?
Koskoca başbakan ’’Cumhuriyet çıtkırıldım değildir’’ diyor.
İnanmıyor musunuz?
Sakin olun,’’korkacak bir şey yok’’
Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun demek nedense içimden gelmiyor. Türban bayramınız kutlu olsun...