Korkunç gerçeği açıklıyorum...
İlk etapta bir iddialı cümle daha yazayım; Mehmet Şimşek faizle ilgili yaptığı açıklamalar sırasında doğruyu söylemedi ve hala söylemiyor...
Daha kaba bir dille de yazabilirim! Ama yazmayacağım, beyefendilik bende kalsın!
Peki nerede doğru söylemiyor?
Birçok konuda bana göre doğruyu söylemiyor ama ben bugün sadece bir tanesine değineceğim. Hatırlarsanız, Şimşek açıklama yapmış ve Türkiye faizle soyuluyor iddialarımıza karşı çıkarak, Türk Hazine bonolarının % 80inin yerli yatırımcıların elinde olduğunu söylemişti! İşte bu veri kesinlikle ve kesinlikle doğru değil!
Bu noktada bazı detayları tespit edelim ve kendisine soralım; Türk Hazine bonoları takası isme değil! Türkiyede bütün saklamalar isme yapılır, sistemler elektronik olarak gerçekten mükemmel çalışır ama hazine bonosu konusunda kimse oralı olmaz! Daha da ilginç olanı; hiçbir hükümet de bu düzenlemeyi yapmaya yanaşmaz! SPKnın Doğan Cansızlar döneminde defalarca hükümetlerden istemesine rağmen bir türlü isme saklama ile ilgili düzenleme yapılmadı...
Sevgili dostlar, uzun lafın kısası bugün hisse alanlar bellidir, her detay son noktasına kadar bilinebilir ama hazine bonosu gizlidir ve isme saklama yapılmaz. Bu noktada Mehmet beyefendiye soralım; hazine bonolarının % 80inin yerlinin elinde olduğunu nereden biliyorsun canım abim!
Peki elde konu hakkında hiç veri yok mu?
Ben de hemen kendi elimdeki bilgiyi aktarayım; Şimşek nasıl biliyorsa, ben de biliyorum ve iddia ediyorum: Türk Hazine bonolarının % 91i bir Alman ve bir İngiliz bankasında!
Yani bu halkın ödediği faizin % 91i bu yabancı bankaların kendilerine ve müşterilerine gidiyor! 72 milyon İnsanımız çalışıyor, çabalıyor ve dolar bazında % 42lere varan bir faizi 5000 civarında gerçek-tüzel kişiye aktarıyor ve bunların % 90ından fazlası yabancı !
Sevgili dostlar, iddiam bu! Yalansa çıksın Bakan Şimşek terini verileri ile açıklasın! Kendisi de İngiliz vatandaşı ve yabancı bir kurumdan hatta 2001 yılında Türkiyeye karşı en büyük spekülatif atağı yapan kurumdan geldi! Bunu da not düşmek istedim! Güzel Türkiyem, çalış çabala sakın durma fonlamak zorunda olduğun, % 40ların üstünde dolar bazında faiz ödemek zorunda olduğun sahipler var! Durmak yok hep ileri!
Sonuç: Türkiyenin, tıp tabiriyle; damar yolu açık ve açık bu yoldan iliğimiz-kemiğimiz faiz yoluyla emiliyor. Buna dur demek istediğimiz zamanda, devletin Hazine Bakanı çıkıp doğru değil, bu yerlilerin elinde diyor! Ben de iddia ediyorum; hazine bonolarının % 91i bir İngiliz, bir Alman bankasının ve onların müşterilerinin elinde! Vicdanı olan herkes bu konuya eğilir!
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.as ... =4&wid=150
Yiğit BULUT