Hiç şaşırmayın, Amerika Kürdistanı kuracak... Üstelik Güneydoğu için de planları var.
"Hiç şaşırmayın, Amerika Kürdistanı kuracak ve Güneydoğuda neler olacağını da onlar biliyor" diyor Serdar Turgut...
Bunu da 1994 yılında Washington'da tanık olduğu bir toplantıya dayarak söylüyor. İşte Turgut'un tanık olduğu o toplantı;
"Ben 1994 yılında Washingtonda gazetecilik yapıyordum. Akredite olduğum Pentagonda bir gün dolaşırken-tamamen tesadüf-, konuları arasında Türkiye de olan bir istihbarat görevlisinin odasında Barzani, Talabani ve PKKnın temsilcisinin, bu arkadaşın masasının etrafında toplandıklarını ve arkadaşın da önüne açtığı haritada Irakın kuzeyinde Kürdistanın nasıl kurulacağını anlatmakta olduğunu gördüm. Haritanın Türkiyenin Güneydoğusu ile ilgili bölümünde de işaretler vardı. Onların ne anlama geldiğini sordum. Gayet tabii ki; cevap gelmedi."
Serdar Turgut'un toplantı halinde gördüğü kişilerden ikisi bugün çok önemli görevlere geldi;
"O gün odasında gördüğüm arkadaşlardan bir tanesi Irak Savaşını planlayan Neo-Con grubunun önemli bir üyesiydi ve Richard Perlenin çok yakınıydı. Kürtlerden bir tanesi ise şu an Irak Başbakan Yardımcısı oldu."