Küresel Kundakçı

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Küresel Kundakçı

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Ara 15, 2008 5:34

"Tenekeyle kovalanmalı"

57. Hükümet’i yıkıp, DSP’yi böldükten sonra CHP’ye geçen ve bugünkü politik oluşumda pay sahibi olan Derviş’e siyaset dünyasından tepki ve eleştiri yağıyor

Süleyman Yağız (DSP): Dış borcu çevirsin diye getirmiştik, entrika çevirdi. Derviş küresel komplocu, entrikacı, kundakçıdır. Tek amacı küresel efendilerine hizmet etmektir. Halk bu adama haddini bildirmeli, tenekeyle kovalamalıdır.

Halkla ilişkiler çalışması

A. Kenan Tanrıkulu (MHP): Bu, Türkiye’de alternatif yokmuş gibi göstermek isteyenlerin halkla ilişkiler çalışmasından başka bir şey değil. 2001’de onu gönderenler, yeni zemin arıyor. Bu adam kendi arkadaşlarını bile yüzüstü bıraktı.

CHP’liler daha temkinli...

Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, Derviş’in Türk siyasetine yabancı olmadığını ve her yurttaş gibi parti kurma hakkına sahip olduğunu ifade ederken, İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, “Derviş hala CHP üyesi, siyaset yapabilir” dedi.

MİKSER DERVİŞ’İN PARTİ KURACAĞI SÖYLENTİSİ BİLE AYAĞA KALDIRMAYA YETTİ

Halk Kemal Derviş’i tenekeyle kovalamalı

57.Hükümeti yıkan, Ecevit’in partisini lime lime edip CHP’ye geçen Derviş’e en sert tepki DSP’den geldi. CHP temkinli yaklaşırken MHP, özel olarak görevlendirildiğini düşünüyor

“MHP’siz hükümet” projesiyle 57. hükümeti dinamitleyen, Hüsamettin Özkan ve İsmail Cem’le birlikte DSP’yi bölen merhum Başbakan Bülent Ecevit’in “en büyük yanlışım” dediği Kemal Derviş’in Türkiye’ye dönerek parti çalışmalarına başlayacağı sert eleştirilere neden oldu. Derviş’i “küresel bir kundakçı” ve “küresel bir entrikacı” diye niteleyen DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Kemal Derviş’i halkın tenekeyle kovalaması gerektiğini ifade etti. Yağız özetle şunları kaydetti:

Tuttuğu eli yakar

Daha birkaç gün önce,söylemiştim, yine söylüyorum: Derviş küresel komplocudur, küresel kundakçıdır, küresel entrikacıdır. Bu adam, tuttuğu her eli yakar; girdiği her yeri karıştırır; kiminle ilişki kurarsa ona tuzak kurar. Bu adamın tek bir amacı vardır, o da küresel efendilerine hizmet etmektir. Kemal Derviş bilindiği gibi, 57. Hükümet döneminde partimizin Meclis grubunun ikiye bölünmesinde baş aktör rolünü oynamıştı. Ecevit’imizi ve partimizi sırtından hançerlemişti. Sonra da ittifak turları atmıştı. Ben, o zaman da şunları söylemiştim: Sizin bu ittifak turlarınızın arkasında yatan gerçek neden AKP’ye hizmet etmek midir? Derviş’in amacı, daha o zaman da anlaşılmıştık ki, ittifak filan değildi.

AKP’ye çalıştı

Düpedüz AKP’ye hizmet etmekti. Onun içindir ki, bu işi bilen AKP’nin bazı önde gelenleri Derviş’i çok seviyorlar. Çünkü bu ülkenin 2002’de baskın bir erken seçime sürüklenmesinin ve işbaşına AKP’nin getirilmesinin baş aktörü Kemal Derviş’tir. Belli ki, Derviş, “parti kuracağı” haberleriyle yeni bir yoklama çekmek istemiştir. Ama ben şimdiden uyarmak istiyorum: Hiç kimse, aynı tuzağa iki kere düşmez. Derviş’in işbirlikçileri olabilir, Derviş onlarla birlikte hareket edebilir. Fakat Derviş’in arkasında bir halk desteği yoktur. Bu adam, artık haddini bilmelidir.

Yine ülkeyi karıştıracak

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi ise Kemal Derviş’in Türkiye’ye gelmesinin yapıcı değil, yıkıcı bir etkisinin olacağını savundu. Erçelebi, şunları kaydetti: “Bana böyle bir şey söylerseniz o zaman ben Türkiye’yi yine karıştırmaya geliyor sonucunu çıkarırım. Kendisi her şeyden önce bir sosyal demokrat görüşe ve inanca sahip değil. Dolayısıyla geniş tabanlı bir parti çalışmasının da olumlu bir girişim olacağını sanmıyorum. Bir parti kurmak demek çok büyük bir emek harcamak demektir. Oysa yıkmak çok daha basittir. Binanın altına patlayıcıları döşersiniz olur biter. Kemal Derviş yapmaya değil, yıkmaya gelir. Ancak ben bu tür haberlerin de gündemi değiştirmek amaçlı olduğunu düşünüyorum. Gündemini değiştirmek isteyen birileri yine bu tür haberler ortaya atıyorlar.”

Malum güçler gönderiyor

DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün ise Kemal Derviş’in Türkiye’ye dönerek parti kuracağı yönündeki iddiaların Kemal Derviş açısından ciddiye almadığını kaydederek şunları ifade etti. “Ben bunca yaşanandan sonra Kemal Derviş’in Türkiye’ye döneceğini sanmıyorum. Rahmetli Ecevit’in kendisi için ’En Büyüm Hatam’sözünden de ders alınması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta 50 yıllık politikacı bunları söylemiştir. Kemal Derviş’in Türkiye’ye dönüp siyasi parti kurması gerçekçi değil. Her şeyden önce kendisi sosyal demokrat değildir. Bunun da ötesinde siyasi bir görüşü yoktur. Maalesef belli merkezlere çalışmaktadır kendisi. 57. Hükümet döneminde yaptıkları ortada. Malum güçler görevini tamlayamadı diye yeniden gönderse bile başarılı olabileceğini sanmıyorum.”

Yarım işlerini tamamlayacak!

Kemal Derviş’in Türkiye için ve Türkiye adına yaptıklarının ortada olduğunu söyleyen DSP İstanbul milletvekili Hasan Macit, “ 57. Hükümet döneminde Bülent Ecevit kendisini teknokrat olarak ülkeye getirmişti. Ancak kendisi teknokrat kimliğinden çok siyasi bir kimlikle ortaya çıkmayı tercih etti. Kemal Derviş’in yaptıklarına baktığımızda 57. Hükümetin başarısız olarak atfedilmesi ve bugünkü TBMM kurgusunun ortaya çıkmasında önemli bir payının olduğu anlaşılır. Bu işlevini de yaptıktan sonra kendisini yurt dışına attı. Tekrar dönüp dönmeyeceği konusunda bir haberim ve duyumum yok. Ancak tekrar dönmek gibi bir niyeti varsa o zaman yarım bıraktığı işi tamamlamaya geliyor demektir. 6 yıldır Türkiye’nin iki kutuplu siyaset yapılanmasından kendisi sorumludur. Bu yapı sorunları çözmemiştir, çözecek gibi de görünmüyor. Bu yapı sorunları çözmediyse, Kemal Derviş’in tekrar Türkiye’ye gelip yeni bir açılım getirme çabası içerisine girmeye çalışması asla sorunları çözmez. ” diye konuştu.

Yakın çevresi de Kemal Derviş’in parti kurma girişiminde bulanacağı iddialarını doğrulamıştı

Arkadaşlarını bile yüzüstü bıraktı

MHP İzmir milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Kemal Derviş’in Türkiye için yeniden isminin anılmasının Türkiye’de alternatif yokmuş havası yaratmak isteyenlerin PİAR çalışması olarak nitelendirdi. Türkiye’ye geldiği dönemde kendi elindeki olanakları kullanamayıp kendi arkadaşlarını bile Derviş’in yüzüstü bıraktığını söyleyen Tanrıkulu, şunları kaydetti: “Derviş’in ismi bir süredir ekonomik program çalışmalarıyla birlikte zaten anılıyordu. Şimdi de siyaset ile ilgili olarak ismi anılmaya başladı. Ben bunların boş bir takım söylemler olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca 2001 yılında Derviş’in Türkiye’ye gelmesine zemin hazırlayanlar, bir kez daha Derviş’i Türkiye’ye göndermenin yollarını arıyorlar. Buna dönük bir PİAR çalışması yapılıyor şu anda. Bu Türkiye’de alternatifsizlik var, alternatif yok diyenlerin de bir PİAR çalışması olarak karşımıza çıkıyor. Kemal Derviş Türkiye’ye geldiği o dönemde kendine güvenenleri, kendi arkadaşlarını bile yüzüstü bıraktı.”

Eleştirecek bir şey yok!

CHP Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, “Kemal Derviş’in de her yurttaş gibi parti kurma imkanına sahiptir. Derviş daha önce de gelip Türkiye’de siyaseti gördü. Bu bakımdan yeniden bir girişimde bulunmasında eleştirilecek bir şey yok. Önümüzdeki seçimleri değerlendirecektir, gelişmeleri değerlendirip karar verecektir.” diye konuştu.

CHP: Parti kuracağına ihtimal vermiyoruz

Derviş’in Türkiye’de yeni bir siyasi partinin ne kadar tutulduğunu Yeni Türkiye Partisi macerasında gördüğünü söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, “Derviş hala CHP’nin üyesidir. İyi yetişmiş, uygar ve BM’de görevini başarıyla sürdüren bir insandır. Fakat Türkiye’de siyasette yeni partinin tutulmasının ne kadar zor olduğunu Yeni Türkiye Partisi macerasında yaşamış, görmüştür. Bu nedenle yeni bir parti kuracağına ihtimal vermiyorum. Fakat tekrar Türkiye’de siyaset yapmak isterse CHP’de siyasete devam edebilir” şeklinde konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ise Kemal Derviş’in şu ana kadar böyle bir açıklama yapmadığını hatırlatarak, “ Kendisi şu an da CHP üyesidir. Partimizde siyaset yapıp yapmayacağı ise kendisini bileceği bir konudur” dedi.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen maydonos » Sal Ara 16, 2008 0:41

chp ye uye yeni parti kurma projeleri olan bu yurtsisindan ithal arkadas demekki yine ortalik karistirma projelerine imza atmak uzere tekrar ithalatina karar verilmis..turkiyenin gorbacovu...wellcome..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x