'Kürt' ya da 'Alevi' görünen dönmelerin deşifre olma korkusu

Re: inanmak

İletigönderen nazimalemdar » Sal Nis 28, 2009 0:29

wein90 yazdı:

5 alevilik islamin disina cikmamistir o islamin icsel yani tasavvufi noktasidir dislayanlar türk islam sentezidir

6 bu da size kapak olsun almanyada oldugu gibi diger avrupa ülkelerindede alevilik baska bir inanc kabul edilip sunni islamdan ayrilmaktadir.... islam federasyonlarina bu soruldugunda evet onlar bizden degil gidip kendine göre birsey kurabilirler demislerdir

daha eklenecek var ancak neyse

sevgili kardesim

diger maddelere de söyleyecek seyler var ama subjektif olma dureumuna düsmek istemedigim icin sadece 5. ve 6. maddelere kisaca cevap vereyim.

ben Türk ve Islamim. en azindan kendimi öyle tanimliyorum. Aleviligi de dislamiyorum.

Aleviligin baska bir inanc oldugunu ise kabul etmiyorum. Alevilik islamin icindedir. Islami ya$ama yollarindan biridir. Mezhep degildir. Mezhep meselesi cok daha degisik bir konu ve bu yüzden de daha degisik boyutta anlatilabilir.

Alevi yolu inancina sahip insanlar, herseyden önce insan olarak degerlidirler. Ayrica islami cerceve icinde olduklari icin degerlidirler.

alevilik hangi mantikla baska bir inanc kabule dilip islamdan ayriliyormus, anliyamadim.

alevi nefesleri, fütüvvetnameler, erkan, gülbank ve benzeri konulari takip eden herkes bu durumu bilir.

bir örnek vereyim;

Cem de, "imanim amentübillah" deniliyor. Ne demek bu? Amentü müslümanlarin inandigi 6 ilksarttir.

yani>>>Amentü şöyledir:
Âmentü billahi ve melaiketihi ve kütübihi ve rüsülihi vel yevmil ahiri ve bilkaderi hayrihi ve şerrihi minallahi teâlâ vel ba'sü ba'del mevti hakkun. Eşhedü en lâ ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resülühü.
[Yani, Allah'a, meleklerine, gönderdiği kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayrın ve şerrin Allah'tan olduğuna, öldükten sonra dirilmeye inanıyorum. Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed aleyhisselamın da Allah'ın kulu ve son Peygamberi olduğuna şehadet ediyorum.] (alintidir)

sevgili kardesim, Cem siarsinda imanim amentübillah diyen alevi kardeslerimize nasil olurda baska bir inanctir diyebiliriz. )

Gene Birlik ceminde okunan nefeslerden (ve hepimizin bildigi) bir tanesinin bir bölümünü yazayim.

Ali Bizim Şahımız
Kâbe Kıblegâhımız
Mihraçtaki Muhammed
O Bizim Padişahımız

sevgili kardesim

yukarda ilettigim deyisleri, nefesleri söyleyen insanlar nasil olur da islamdan ayri bir inanc sahibi diye nitelenebilir ki?

Türk toplumunu cesitli parcalara ayirmak isteyenler, sag / sol dediler, alevi / sunni dediler, her yolu denediler. Akilli olalim ve ortak paydalarda birlesmeyi basaralim.

selamlar
Kullanıcı küçük betizi
nazimalemdar
Üye
Üye

İletiler: 22

İletigönderen wein90 » Sal Nis 28, 2009 0:39

Kural 9 yazdı:Forum düzeni açısından ve farklı anlamlara tekabül ettiğinden, tamamı "BÜYÜK HARFLERDEN" oluşan gönderi yazmak yahut ileti göndermek (KONU BAŞLIKLARI DA BUNA DÂHİLDİR) yasaktır.

Dördüncü uyarınız, kurallara uyun!
Kullanıcı küçük betizi
wein90
Üye
Üye

İletiler: 7

İletigönderen Ram » Sal Nis 28, 2009 1:07

İlginç, bir sivil örümcek gelmiş, hem de tarafgir. Biraz eğlenelim, belki arkadaşlarını da çağırır.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen nazimalemdar » Sal Nis 28, 2009 1:15

wein90

tamamini hatirlamadigin siirin tamamini bulup okumani tavsiye ederim.

ayrica, nazimin o siirinde bahsettigi ile senin yaptigin yorum örtüsmemis ki. bari siiri tam olarak anlasaydin

sevgili RAM

bu sahsin yazdigi yazida o kadar cok yanlis var ki. cevap vereyim mi yoksa vermeyeyim mi, karar veremedim.
Kullanıcı küçük betizi
nazimalemdar
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Sal Nis 28, 2009 1:19

Bence bu PKK'li yaratigi tekmeleyelim. Bunlara sozcuklerle, yorumlarla cevap verilmez. Esasen verecek cok cevabimiz vardir, ancak Adam olana sozcuklerle cevap verilir. Fasist, irkci, kurtcu, sapkin pkk'lilara her Turk Genci gibi verecegimiz tek cevap savastir!
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen nazimalemdar » Sal Nis 28, 2009 1:34

ben sana hatirlatayim siirin tamamini>>

Dörtnala gelip Uzak Asya'dan
Akdenize bir kısrak başı gibi
uzanan bu memleket bizim.
Bilekler kan içinde,
dişler kenetli, ayaklar çıplak
ve ipek bir halıya benzeyen toprak, bu cehennem, bu cennet bizim.
Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın, yok edin insanın insana kulluğunu,
bu davet bizim...Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi KARDEŞÇESİNE,
bu hasret bizim...

wein90 yazdı:nazim hikmet ne güzel söylemisti

uzak asyadan gelip bir kisrak basi gibi akdeinize uzanan bu memleket bizim
maruz görün siirin tüm dizelerini hatirlamiyorum

anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az

sen sivrisinek gibi davran, biz anlariz.

ayrica aksini iddia eden olursa seve seve bilgilerimi karsilastirip düsüncelerimi degistirebilecegimide belirteyim

hic ihtimal vermiyorum ama gene de deneyelim bakalim.

NE OLUR CIKIN VE ARTIK KÜRT HALKININ YASADIGI ACILAR ICIN
EDI BESE YANI ARTIK YETER YÜRÜSÜ YAPIN

site bu cümlende gercek terminolojini belli etmissin.

YOK GERCEK ALEVILER TÜRKTÜR
YOK GERCEK ALEVILER KÜRTTÜR FALAN DEMEK YANLISTIR
CÜNKÜ ALEVILIK TÜRKLÜKTEN KÜRTLÜKTEN ÖNCEDIR
MILLIYETCILIK 19 YY TEORISIDIR VE HITLERLERIN UYDURDUGU BIRSEYDIR

bilmedigin konulari ögrenmeye calissan iyi olur. Hitler 20 yüzyilin ürünüdür. senin bahsettigin ise 18. yüzyildaki bati tipi milliyetcilik olmasi lazim. onu bile tam anlamamissin.

ama, Türk toplumu, ülke ve millet sevgisini, orhun kitabelerinde ilan ettiginde, batida henüz devlet diye bir sey bile yoktu.
yani sen biraz daha detayli ögrenmen lazim.

MESELEYE INANIS OLARAK BAKABILENLER
O ESNADA ANLAYACAKLARDIR KI ALEVILIK
MAZLUMUN YANINDA OLMAKTIR ZATEN INGILIZCE MÜSLÜMAN MAZLUM DEMEKTIR

ee, bravo yani. bunu nerden cikardin simdi. ingilizceye yeni bir kelime ekliyorsun galiba.

NEYSE YAZIMIN DEVAMINI AHMET ALTANIN MAKALESIYLE BITIRMEK ISTIYORUM
VE DOGRULAR SADECE BIR YERDE DEGILDIR DIYEREK SÖZÜMÜ BURDA BITIRIYORUM

ahmet altan ve benzeri mütareke yazarlari, arasira sehit edilen Serefli Türk Askerlerimizden ve emniyet güclerimizden de bahsetseler kendilerini daha iyi kamufle ederler. sen istersen ahmet altan abine hatirlat.
Kullanıcı küçük betizi
nazimalemdar
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Sal Nis 28, 2009 8:50

Ne alaka simdi! Alevi dogulurmus, cok sacma! Hic katilmiyorum. Alevilik boyle ise Sunnilerde ayni sozu ediyor. Zaten bu yuzden hoslanmiyorum bu mezhep ve din meselelerinden. Gercek Turk onlarmismista. Tamami ile kafatasci yaklasim.
Bu arada Turklerin tarihi konusunda bilgisiz degilim. Kurtler bana gore her donemde kullanilmis bir topluluk. Aslinda adlarini dahi anmak istemiyorum. Yazarken dahi tepeme dikiliyor keciler. Benim ailem gercekten cok karisik ama, hic bir dini ve mezhebi secmedim ve mutluyum. Bu konularin Turkleri bolmekten baska bir ise yaramadigini dusunuyorum. Herkes bir tarafa cekiyor.

GokturkMehmet arkadas tavsiyen icin tesekkurler. Ama sanirim yanlis anlasildim arkadasin soyledigi slogana yanitti o. Yoksa ben Kurtler Alevi demedim. Onlar irkci ve fasist bir topluluk o kadar. Zaten boyle bir seye evet dogru demem mumkun degil ve bu hakaret olur.

Herkese kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Gazete Köşe Yazarları

İletigönderen jamesB07 » Çrş Nis 29, 2009 19:47

Aleviler'in hepsi neden saz calar Turku soylerler? Cunku;Ortaasya'dan buyana gelenekleri,gorenekleri,toreleri olarak
yasayagelmistir.Yani;OzTurk'lerdir,Hun Turkleridir.ancak;kurdlerin alevi olanlari,saz calip Turku soylemezler.o yuzden
Turk degildirler.anadoluda gercek Turk'ler'in hepside Alevi Turklerdir.Anadolu'da gercek Turk ariyorsaniz,onlarin hepsi
Turk olan alevilerdir.Bunlari burada tartismak bile gereksizdir.
Kullanıcı küçük betizi
jamesB07
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen kut » Çrş Nis 29, 2009 21:07

Valla arkadaşın birisi tam da başlığına yazmış. Bravo..
Resim
Irak Cephesi’nde, Kut-ül Amare'de, Halil Paşa (Kut) tarafından tutsak alınan Major-General Sir Charles Vere Ferrers Townshend , dört generali ve kurmay subayları ile Kut Kahramanı Halil Paşa
Kullanıcı küçük betizi
kut
Üye
Üye

İletiler: 45

İletigönderen maydonos » Çrş Nis 29, 2009 22:15

Simdi bu konulari pek derinlemesine arastirmamistim. Hep Turkluk duygusu ve kulturunu onemsedigim icin. Ama arastirinca karsima su soylem cikti "Guruhu Naci". Aleviler diyorki "biz Ehli Beyitteniz bizden de dogan Seyit. Huseyinden doganlar Seyit ve Hasan'dan doganlar ise Serif. Biz Peygamber soyuyuz." Hep kardeslik ve baristan bahsettikleri icin bende birsey sanmistim Alevileri. Bu sonuctan cikan baska bir sonuc ise su : O zaman Peygamber Turk olmus oluyor.Ya da Turkiye de ben Aleviyim diyenler aslinda Araplar.

Cevremde cok oldu arkadasim ama ben bu konulari hic acmayi sevmem hep saygi duyardim. Sonuc olarak, din konusuna uzak olmam ne guzelmis. Ama her toplulugun demekki yobaz bir tarafi oluyor.
Ayni Yahudilik gibi ne farki var. Cok sovenistce bana gore degil kisacasi. Demek oluyor ki yobaz degilim diyemezler. Demek ki Bektasilik cok onemli; Bektasiligi yok etme gayretliligini de anlamiyordum. Sayenizde anlamis oldum. Cok tesekkurler. Emrah'in bir dortlugu ile de noktayi koyalim:

Sofi muselles der icer sarabi
Gelir nisfet ile nasihat verir
Sim gibi avusa ceker dilberi
Sorarsan eger baska bir suret verir

Bazi dervisler var tarikte seyyah
Sorarsan tarikattan degildir agah
Bir destur ogrenmis birde eyivallah
Yoktan muridana bir himmet verir

Sofi senin fendin bana yalandir
Suret peres olmak dine ziyandir
Bilmezmisin ictigin peymane kandir
Ayneyi kalbe kuduret verir

Emrah hevadan gec istersen cemal
Terki heva ile kesp olur kemal
Bu dil bu guftugu bu beyhude hal
Iki alemde de nedamet verir.

Kaynak: Emrah Divani, Orhan Ural..

Bu arada o slogani atan arkadas pardon sayende cok sey ogrendim, Demek oluyorki Arap Aleviligi denen bir Alevilik te var. Sen kendi acindan benim icin haklisin. Diger gozlukle bakincada irkci ve kafatsaci bu yaklasimlar bana gore degil. Herkese kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen antalyalim » Çrş Nis 29, 2009 22:20

Selamlar,
Alevilerin "Ön-Türkler" olduklari ve hatta türkcemizin bugüne kadar bozulmayisini onlara borclu oldugumuzu unutmayalim. Bu konuda süphesi olan veya daha fazlasini bilmek isteyen arkadaslara önerim ; Hulki Cevizoglu nun konugu olan Haluk Tarcan hocamizin bu konuda arastirmalari olmustur bir göz tabilirler Link
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

Ermenilerin Kimlik Degisimi

İletigönderen 1920denberi » Çrş Nis 29, 2009 23:56

Lütfen kurallara uyun.

Kural 20 yazdı:Forumda, Türkçe Yazım Kuralları geçerlidir. Uygun yahut hoş görülmeyen içerikler silinir. Bu uygulama, genellikle beş satırı aşan düzensiz ve hatalı içeriklerde uygulanır. Bu hoşgörünün suistimâli halinde ise, ilgili kimse uyarılır.
Kullanıcı küçük betizi
1920denberi
Üye
Üye

İletiler: 47

Önceki

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x