'Kürt' ya da 'Alevi' görünen dönmelerin deşifre olma korkusu

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ağu 23, 2007 11:45

TÜRK Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Kayseri’de yapılan ‘Dadaloğlu Şenlikleri’ kapsamında Avşarlılar Kültür Derneği tarafından düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada aynen şöyle diyordu:

- “Araştırmalarımızda şunu gördük ki bugün Kürt dediğimiz insanların birçoğu aslında Türkmen asıllıdır. Bugün Kürt olarak bilinen hatta hatta şöyle söyleyeyim; Kürt Alevi olarak görünen birçok insan da maalesef Ermeni dönmeleridir. Ve TİKKO’nun, PKK’nın içerisinde yer alan insanlardan birçoğu bunlardan. Yani PKK ve TİKKO bizim zannettiğimiz gibi bir Kürt hareketi değildir.”

Halacoğlu’nun bu sözleri bazı medya organları tarafından ‘maksatlı’ olarak şu şekilde çarpıtıldı:
- “Kürtler Türkmen asıllı, Kürt Alevi olarak bilinen vatandaşlar ise Ermeni kökenlidir.”

Ve kızılca kıyamet koptu.
Ama kimse, şu gerçeği aklına dahi getirmedi:
Yusuf Halaçoğlu bir bilimadamıdır.
Aynı zamanda Türk Tarih Kurumu gibi önemli bir birimin başkanlığını yapmaktadır.
Söylediklerini kafasından mı uyduruyor?

* * *

Medya’nın köşebaşlarında yuvalanmış olan ‘Ermeni diosporasının’ işbirlikçi mensupları, ‘mal bulmuş mağribi’ gibi hemen saldırıya geçtiler.
‘Tarihi bir gerçeği’ açıklığa kavuşturan Yusuf Halaçoğlu’nun ‘ırkçılık yaptığını’ öne sürerek, hakkında ‘soruşturma’ açılması için Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdılar.

‘Yargısız infaz’ kampanyasını fırsat bilen bazı alevi derneklerinin sözcüleri, iddiaların ‘Türk-İslam Sentezi’ ekseninde bir tarih algılamasının ürünü olduğunu öne sürerek, Halaçoğlu’nu bir an önce istifaya davet ettiler.

Dikkat çeken en çarpıcı sözler ise şöyleydi:
- “Halaçoğlu’nun sözlerinin halkları birbirine düşman edecek niteliktedir. Bölücülüğü geliştiren, adeta kamplaşmayı esas alan bu ırkçı yaklaşım karşısında hükümetin suskun kalmaması gerekir. Tarih Kurumu Başkanı derhal görevden alınmalı.”

Peki bu sözleri söyleyen kim?
Ahmet Türk.
Hani şu ‘bölücü’ örgütün Meclis’teki uzantısı olarak bilinen partinin Genel Başkanı.

* * *

Oysa, iddialar yeni bir şey değil.

İhanet örgütlerinin cirit attığı ‘Sivas-Malatya-Tunceli-Van’ eksenindeki bazı bölgelerde Ermenice konuşulduğuna dair iddialar daha önce de vardı.
Ancak, bugüne kadar kimse kıçını kaldırıp da ciddi bir araştırma yapmaya cesaret etmediği için bu iddialar hep öylesine bir ‘iddia’ olarak havada kaldı.
Ermeni diasporasının ortaya attığı asılsız ‘soykırım’ iddialarına cevap verebilmek için yıllardan beri ‘tehcirden kurtulun’ Ermenileri araştırmak üzere ‘arşivlerde’ dirsek çürüten Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, sonunda bu iddiaları da ‘ispatlayacak’ olan ‘bilgi’ ve ‘belgelere’ ulaşmayı başardı.
Elinde ‘kapı gibi’ arşiv belgeleri var.

Ve işte bu belgeler, bugüne kadar ‘gerçek kimliklerini’ gizlemeyi başarıp, kendilerini ‘Kürt’ ya da ‘Kürt alevisi’ gibi göstererek, insanların arasına ‘nifak tohumları’ eken ve ‘Kürt-Türk çatışması’ çıkarmayı amaçlayan ‘sünnetsiz’ Ermeni dönmelerini fena şekilde köşeye kıstırdı.
Şimdi ‘deşifre olma’ korkusuyla ciyak ciyak bağırıyorlar.

* * *

Kendilerine ‘Alevi’ süsü veren bazı hainlerin neden ‘İslam düşmanlığı’ yapıp ‘azınlık statüsü’ arayışına girdikleri, kendilerine ‘Türk’ veya ‘Kürt’ süsü veren bazı hainlerin neden ‘haç madalyonları’ ile dolaştıkları şimdi daha da iyi anlaşılıyor.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, eleştirilere cevap vermek amacıyla düzenlediği basın toplantısında aynen şu ifadeleri kullandı:
- “Elimde resmi belgelere göre bir liste var. Kimlerin dönme oldukları, Ermeni ismi, Türk ismi hepsi var. Hangi evde oturduklarına kadar var. Ama bunları hiçbir zaman açıklamayacağım.”

Halaçoğlu’na işte bu noktada itirazımız var.

Bizce, elindeki listenin tamamını bir an önce kamuoyuna açıklaması gerekir.

Ekmeğini yedikleri, suyunu içtikleri, sırtından sefa sürdükleri bir millete ihanet edenlerin ‘gerçek kimliklerini’ bilmek hakkımız değil mi?
Buldukları her fırsatta sokaklara dökülüp “Hepimiz Ermeniyiz” diye böğüren hainlere “Zaten öylesiniz” demek hakkımız değil mi?

O halde?

İsrafil K. KUMBASAR, 23.08.07
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen MedceziR » Prş Ağu 23, 2007 11:52

Harika bir yazı, çok da yerinde ve doğru söylenmiş.

Türkan anla paylaştığın için sağol...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ağu 23, 2007 15:49

MedceziR, okudugun icin sen sagol kardesim :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Egeli » Prş Ağu 23, 2007 16:12

Yazı için sağol Türk-Kan :)
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen Panzehir » Prş Ağu 23, 2007 16:13

Yeniçağ'cılar iyi yazar... Okula giderken sürekli alıyorum.

Paylaşım için teşekkürler abla.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen erkanhan » Pzt Nis 27, 2009 11:19

Kural 21 yazdı:Çokluortam dosyalarının (görüntü, ses veyahut resim dosyaları gibi) sunulduğu bölümler ve sohbet bölümü haricinde kalan bölümlerde; konu içeriğine binaen konuyu açan üyeye, "teşekkür etmek" ve benzeri kutlama iletileri göndermek uygunsuz ve gereksizdir. Bu kurala uymayan üyeler uyarılır.
[b]
“Her şeyi yapabilecek kadar özgür olabilmen için her şeyini kaybetmen lazım”
Kullanıcı küçük betizi
erkanhan
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen 1BJK903 » Pzt Nis 27, 2009 14:59

Ortadan bir yanlis anlasilmayi kaldiralim:

Aleviler öp öz Türktür ve Türk soyundan gelmektelerdir. Zaten bu yüzden Alevi olunmuyor, dogulur. Kürtler Emperiyalistlerin sayesinde bu kadar kafa tutuyor ve örgütleniyor ve ayriyetten Alevilerle hiç bir alakalari yoktur. Hem Kürt hem Aleviyiz diyorlar: çeliskiye bakarmisiniz?

Ben Aleviyim ve dolayisiyla da Türküm ve bununla gurur duyuyorum vesselam.
Kullanıcı küçük betizi
1BJK903
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen maydonos » Pzt Nis 27, 2009 15:28

Sayin 1BJK903, Alevi dogulara inanmiyorum.Turksen eger ve coklu kultur icine dogdu isen ve Alevilik hosuna gitti ise olamaz misin? Bu dusunceni biraz daha acsan iyi olur yoksa seninde diger yobaz tayfasindan bir farkin kalmaz.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen türkpaşaoğlu » Pzt Nis 27, 2009 15:34

çok güzel bir yazı,değerli tarihçimiz bütün gerçekleri anlatsa da insanlarımız daha da aydınlanıp gerçekleri rahatlıkla görebilse.nasıl bir devlet politikası bilinmez tabi,türk tarih başkanı belgeler bende diyor ama üstüne gidip aydınlatma çabasında olanlar ortada yok,olsa bile susturuyorlar herhalde,sonrada istifa....ben türk üm alevi değilim ama alevi kültürünü çok beğeniyorum artık bizde bıktık güzel saf temiz aleviliğin kürt alevi adı altında sahte kişiler tarafından yobazlaştırılmasından.bence bu ermeni dönmeleri büyük türk kültürünü yok etmek için alevileri hedef almışlar,
alevilik kültürüne bakarsanız temeli aynen türk kültürüdür bu güzel kültürümüze sahip çıkmamız gerek ,
kürdün ALEVİSİNİ TANIMIYORUM.
Kullanıcı küçük betizi
türkpaşaoğlu
Üye
Üye

İletiler: 96

inanmak

İletigönderen wein90 » Pzt Nis 27, 2009 15:46

1 aleviler yazili kayitlara inanmaz hele resmi yazili kayitlara hic inanmazlar sözlü kaynaklara türkülere ve agitlara ve halka inanir halkin bellegine inanirlar

2 alevilikte millet yoktur kürtte olabilir türkte arnavutta ermenide aleviye ulusu sorulmaz, cünkü biz saf irkiz diyen bütün sagci hitler kafali insanlar bilmezlerki bütün uluslar melezdir

3 alevilik islamin panzehridir cünkü islam bozulmustur Hz Ali den ve kerbeladan beridir böyle

4 almanya vs avrupa ülkelerinde aynen türkiyede oldugu gibi sunni yani zenginin islami devletten para almis fakat alevilere hicbirsey vermemistir görmezden tanimazdan gelmistir onlar bizden degil deyip dislamistir yani türkiyedeki diyanetisleri gibi

5 alevilik islamin disina cikmamistir o islamin icsel yani tasavvufi noktasidir dislayanlar türk islam sentezidir

6 bu da size kapak olsun(Çetin Taş'ın notu:Bu kapağı sen kime kapatıyorsun bilmiyorum ama heyecanını azalt,yoksa o kapağı sanal ortamda da olsa ben sana kapatacağım,bu site sanal alemdeki en özgür TÜRK SİTESİ'dir.Yeter ki kendi görüşüne saygı isterken başkalarına terbiyesizlik yapma!!!) almanyada oldugu gibi diger avrupa ülkelerindede alevilik baska bir inanc kabul edilip sunni islamdan ayrilmaktadir.... islam federasyonlarina bu soruldugunda evet onlar bizden degil gidip kendine göre birsey kurabilirler demislerdir

daha eklenecek var ancak neyse
Kullanıcı küçük betizi
wein90
Üye
Üye

İletiler: 7

İletigönderen 1BJK903 » Pzt Nis 27, 2009 15:49

maydonos yazdı:Sayin 1BJK903, Alevi dogulara inanmiyorum.Turksen eger ve coklu kultur icine dogdu isen ve Alevilik hosuna gitti ise olamaz misin? Bu dusunceni biraz daha acsan iyi olur yoksa seninde diger yobaz tayfasindan bir farkin kalmaz.

Yobaz kelimesini bir Aleviye söylemek skandaldan baska bir sey degildir, sadece bunu demis olayim.

Aleviligi benisemis olabilirsiniz, ki her insan at gözlüklerini çikarsa zaten benimser (dinimiz sevgi dinidir, korku imparatorlugu degil) ama Alevi olamaz. Alevilik soydan gelir, ama Bektasi olunabilir. Bektasilik zaten Aleviligin yayilmasina öncü olmus bir yoldur (bakiniz Balkanlarda Haci Bektas-i Veli el üstünde tutulur) ve disaridan gelenler sadece Bektasi olabilirler. Bu yüzden zaten 'Alevi Kürt' diye bir saçmalik olamaz, çünkü Aleviler aslen Türktür ve Horasan'dan gelmektelerdir. Sarisaltuklarla ilgili arastirma yaparsaniz ne demek istedigimi daha iyi anlarsiniz.

Saygilarimla,

1BJK903
1BJK903
Kullanıcı küçük betizi
1BJK903
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Pzt Nis 27, 2009 19:11

1BJK903,
Neden? Diyelim annem alevi babam suni ne yapacagim.
Senin dusuncene katilmiyorum. Iste bu yobazlik.
Bu arada yazdiklarimin benimle ilgisi yok.Yani benim ailem hicbiri dolayisi ile yalnizca dusunce yapisinin yanlis oldugunu dusunuyorum. Demek ki Alevilikte de boyle bir dusunce var.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen İlteriş » Pzt Nis 27, 2009 20:48

Maydonos, Bektasilik, Horasan Erenleri (Horasan'in neresi oldugu), Konar-Gocer Turkmen obalari, Yukselis donemi Osmanli'sinda Anadolu'da yasananlar, Sah Ismail, Safevi devleti ve onu kimlerin kurmus oldugu, Kizilbaslar, Pir Sultan Abdal, Yavus Sultan Selim donemi, Safevi Sahlari, Safevilerde Farslarin etkinligini artirmasi, Turk'un Turk'u kirmasi, yerine G.Dogu'ya Kurtleri yerlestirmesi, vb. tarihsel konularda okuma yapmani samimiyetle oneriyorum.

Arkadasimizin anlatmaya calistigi sey mealen soyle olmali;

Kurt kokenli insanlarimiz, genellikle sunniligin de en kati yorumunu paylasmaktadirlar. Cumhuriyet'e ve Laik rejime, vicdan ozgurlugu kapsaminda en buyuk destek Alevi Turkmen halkimizdan gelirken, bu kurulan yeni rejime karsi en siddetli isyan da, G. Dogu Anadolu'da yasamis Kurtlerden gelmistir. Bunun sebebi, Kurtlerin geleneksel olarak daha tutucu olmalaridir.

Dikkat et, o donemde karsilastigimiz isyanlar tarihsel literaturde "etnik ayrisma guden" isyanlar olarak yer almamaktadir. Sozde "dinsiz (laik) devlet"e yonelik "KURT-iSLAM AYAKLANMALARI" olarak adlandirilmaktadirlar.

Sozun ozu, Kurtler ile aleviligin kan uyusmazligi buradandir.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen 1BJK903 » Pzt Nis 27, 2009 21:00

GökTürkMehmet kardesim gereken cevabi vermis zaten, daha fazla konusmanin mânâsi yoktur.

Tekrar diyorum, Alevi olunmaz dogulur.
Kullanıcı küçük betizi
1BJK903
Üye
Üye

inanamak

İletigönderen wein90 » Sal Nis 28, 2009 0:29

ÇETİN TAŞ tarafından yazı olduğu gibi silinmiş ve aşağıdaki yazı eklenmiştir.Bu yazı,yazının sahibi gibi düşünenler içindir.

Yukarıda bir yazına ekleme yapıp seni uyarmıştım.
Aslında yukarıdaki yazın bu yazının hazırlığıymış.
Bu site yukarıda da söylediğim gibi internet ortamının en özgürce tartışılan tartışma ortamıdır.Ama bu hiç kimseye Türk'e,Kemalist'e ve başka görüşlerden insanlara hakaret etmek hakkını vermez.Kafasını duvara toslayan bir Kemalist yoktur,Türk'te yoktur.Ama ortak yaşama iradesine rağmen emperyalistlerin uşaklığını Türk kardeşleri ile çatışmaya tercih eden yavşaklar vardır.Televizyondan ben de izledim o senin KÜÇÜK ÇOCUĞU.Kendisi gibi onlarcası ile polise taş atarken izledim.Tıpkı daha önce yüzlerce kez izlediğimiz,okuduğumuz gibi.Bugün o polise taş atan onbeş yaşındaki çocuk 2 sene sonra askere Kalaşnikof'la kurşun sıkacak.Bu zamana kadar hep böyle oldu.O dayak yiyen çocuğun annesi babası yukarıda yol kenarında oturup dayak yiyen oğlanı izliyorlar.Tıpkı diğer onlarca çocuğun anneleri,babaları gibi.Bu Kürtler ezildi,yazık Kürtlere söylemi benim gibi sıradan Türk vatandaşının bile artık midesini bulandırıyorsa ne yazık ki sen ve senin gibi inekler amaçlarınıza ulaştınız.1000 seneden fazla bir süredir bu topraklarda birlikte yaşayan Türk ve Kürt'ü birbirine harbiden düşman ettiniz.Halen daha şerefsizlik yapıyorsun,demagoji yapıyorsun,suçsuz çocukmuş.Güneydoğu'da devlet politikası buymuş.Sen hangi a..na koduğumun örgütünden hangi a..na koduğumun ülkesinin Yuro'larını yiyorsun da gelmiş sitemizi kirletiyorsun?Ben sana başka bir şey sorayım soysuz herif?Sabah birlikte kahvaltı ettiği arkadaşının akşam şehadet haberini alan askerin psikolojisini hiç hayal edebiliyor musun?Ya da nice çatışmada sırt sırta verip birlikte sipere yatan askerlerden birinin diğerinin kollarında canını vermesi sırasında ki sağ kalan askerin ruh halini senin o yavşak beynin alabilir mi?Sen ve senin gibi itler neden hep askeri,polisi robot gibi,cansız varlıklar gibi düşünüyorsunuz ve neden hep askere,polise,bu ülkenin gönderdiği öğretmene,mühendise,imama saldıran,katleden orospu çocuklarını İNSAN SINIFI'na sokuyorsunuz?Siz mağara kovuğunda mı doğdunuz oğlum?Sizin anneniz olmadı mı hiç?Size hiç süt vermedi mi analarınız?Nasıl insanlarsınız?
Birazcık samimiysen,samimiyseniz o senin ZAVALLI KÜRT HALKI'nın neden hep ağaya,şıha,beye kul ve köle olduğunu bir anlat bakalım?Neden ağaya,şıha,beye isyan etmez de devlete isyan eder?

Barışa en yakın olduğu zamanmış,bir de böyle bir terminolojiniz var sizin.Her türlü şerefsizliği yapıp nasıl da ağızlarınızdan BARIŞ,DEMOKRASİ,HUKUK laflarını düşürmüyorsunuz?Hayret!!??

Bu ülkeyi en az benim kadar ve benden daha çok seven Kürt kökenli vatandaşlara söyleyebileceğim tek şey,İYİ Kİ VARSINIZ'dır.Ama çocuğunu polise saldırtan,eline sopa verip banka camlarını kırdıran,dağa gönderip askere ateş ettiren ve Kürtlerin değil ama emperyalizmin haklarını savunan yavşaklaradır sözlerim.

Bu sitede TÜRK MİLLETİ'ne hakaret edemezsin.Kimse edemez.Ettirmem.Ettirmeyiz!!!
Kullanıcı küçük betizi
wein90
Üye
Üye

İletiler: 7

Sonraki

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x