Son yıllarda Türk televizyonlarında Türkiye’nin en önemli sorunu olan terör sorunundan çok sözde Kürt sorunu konuşuluyor. Bildiğiniz gibi bu izlencelerde böyle bir sorunun olup olmadığı değil, nasıl çözüleceği tartışılıyor. Arada bir iki milliyetçi ya da ulusalcı Türkiye’deki asıl sorunun kürtçülük olduğunu söylerse ne ala… Ben bu konu hakkındaki görüşlerimi daha önce yazmıştım.(
hangi-sorun-cihan-sandikci-t28960.html) Bu yazı biraz da onun devamı olacak.
Şimdi, Türkiye’de çoğu gazeteci ve televizyoncunun var saydığı ‘Kürt’ sorununu kabul etmek nedir bunu sizlerle paylaşacağım.
Öncelikle Kürt sorunu vardır demek inanılmaz bir olguyu doğru saymaktır. Ne mi bu olgu? Kürt milleti olgusu… Yani Türkiye’de yaşayan ama Türklükten ayrı bir insan topluluğu ve o insanların oluşturduğu topluluğun adı ‘Kürt milleti’… Bazı arkadaşlar bunda bir olağandışılık görmeyebilir. O zaman soruyorum Kürt sorunu ve beraberinde Kürt milleti varsa PKK nedir? Bir terör örgütü mü? Asla. PKK milletinin bağımsızlığı için savaşan bir gerilla birliğidir. Evet yanlış okumadınız. Zaten bir yanlışlıkta göremiyorum. Milletler bağımsızlık arzusunda olamazlar mı? Devletler izin vermezse silah alıp, dağa çıkıp, ‘Kürt Silahlı Kuvvetlerini’ oluşturmanın nesi kötü? Bu KSK’da elbet TSK ile savaşacak. Sonra da Arda Turan’ın deyimiyle ‘halkların şehitleri’… ‘İyi de PKK silahsız insanlara kurşun sıktı. Kimi askerlerin canlı canlı organlarını kesip parçaladı.’ Ama olsun, bağımsızlık uğruna o kadar yanlış olur değil mi?
Şu ana kadar yazdıklarım için bana küfür edeniniz olabilir. Ama yanlış kişiye küfür ediyorsunuz. Siz bunları gerçekten düşünenlere ve de utanmadan sıkılmadan söyleyenlere küfredin. Kime mi?
Mesela ‘’PKK Kürtler ezildiği için dağa çıktı’’ diyen onlarca liboşa küfredebilirsiniz.
Ya da PKK’nın Türk askerine kurşun sıkmasına, yaşını doldurmayan bebeklerin yetim kalmasına, yeni gelinin dul kalmasına Terör saldırısı değildir diyen Mustafa Akyol için uygundur küfretmek.
Ya da PKK teröristlerinin ölülerine ‘şehit’ diyen Hasan Cemal hak eder küfredilmeyi.
Hiçbiri olmadı ‘PKK değişen Türkiye’de meşru bir örgüttür’ diyen Rasim Ozan K’nın karısı Nagehan Alçı’ya edersiniz küfürleri.
Şimdi bir düşünün neden eskiden olduğu gibi ‘aydınların’ PKK deyince ardından terör örgütü demediğini, neden bebek katili Apo’dan bahsedilirken sanki baş vekilden bahseder gibi Öcalan dendiğini.
Şu an Türkiye’de namusluların namussuzlardan cesur olması bir şey ifade etmez. O söz namussuzların azınlıkta olduğu yerlerde geçerlidir. Bu genelleme kesinlikle halka değildir. Basınadır. Şu zaman da namussuz televizyonculuk yapan; Trt kanalları, show tv, kanal d, ntv, habertürk, cnnntürk, skytürk, tgrt, samanyolu, kanal 7, halk tv, tv 5, s haber, 24, kanal a, tv net, beyaz tv, a9 ve aklıma gelmeyenler var. Namuslu ise; art, ulusal kanal, bengütürk, kanal b, meltem tv ve cem tv…
Demek ki o söz bu zaman da burada geçersizdir. Zaten bu namussuzlarda cesur falan değildir. Kıçında 2 polis korumasıyla gezmeyen çok azdır bunlarda. Şu an %80i cehalet, %10u ihanette olan halkta vazifeye atılmak için, içinde bulunacağımız vaziyetin imkân ve şerâitini düşünürsek ahirette solcu Mahmut Esat’ın, Türkçü Gökalp’in, dindar Mehmet Akif’in, en önemlisi de Mustafa Kemal’in yüzüne nasıl bakarız? Ama doğru ya, vatan için mücadele vermeyene cenneti kim veriyor? Hazreti Peygamber ne demişti? ‘Vatan sevgisi imandandır.’
İmanı olmayan adamın da vicdanı vardır.
Hepinize saygılar sunarım. Umutsuzluk Türk’ün kitabında yazmaz….
Holosko.Cihan