Le Monde: Haşim Kılıç, AKP'nin önde geleni!

Genel & Güncel Konular

Le Monde: Haşim Kılıç, AKP'nin önde geleni!

İletigönderen Türk-Kan » Sal Ara 15, 2009 18:16

Kılıç, AKP’nin önde geleni!

Türkiye’de yaşanan gelişmelere sütunlarında geniş yer veren Le Monde gazetesi, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’tan “AKP’nin bir ileri geleni” diye söz etti.

Gazete, “Mahkeme Başkanı’nın kurulun oybirliğiyle aldığı kararı açıklarken buna sahip çıkması, AKP’nin demokratik açılımla ilgilenmekten vazgeçtiğinin işareti” ifadelerini kullandı. Le Monde’un değerlendirmesi şöyle devam etti: “Karanlık ruhlar geri dönmüşe benziyor. Geçen pazar İstanbul’un yoksul bir semtinde taş ve yanıcı madde atarak kararı protesto eden genç Kürtler*, buna bıçak, sopa ve hatta ateşli silahlarla cevap veren mahalle halkıyla karşı karşıya geldi.”

Milliyet, 15 Aralık 2009

*: GM-Dipce: "şarkı söyleyip çiçek atan" demek istemiş Le Monde sanki... :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: Le Monde: Haşim Kılıç, AKP'nin önde geleni!

İletigönderen Comte » Sal Ara 15, 2009 21:10

:lol:

Ben bu tip yazilari hangi kategoriye koyacagima cogu zaman karar veremiyorum, cünkü ben arsivime eklecek olsam "komedi" bölümü altina koyarim ama paylasim platformlarinda güncele acmak daha dogru sanirim.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç

İletiler: 195

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x