Linux

Linux

İletigönderen rafet » Çrş Ağu 06, 2008 12:16

merhaba

Biraz da Linux konusuna egilinsenize, ne dersiniz?

Guncelmeydan gibi bagimsizliktan, ozgurlukten yana bir sitenin bu konuyu es gecmesini
yadirgiyorum dogrusu.

Linux isletim sistemi windows sistemlerine alternatif, tekellere bagimli olmayan, ozgur
bir yapilanmadir.Cok cesitli linux surumleri mevcuttur.
Pardus ve lapis gibi Turkce temelli linux surumleri de vardir.

Kullanilmasini, tanitilmasini tesvik etmek lazim.

http://www.pardus.org.tr/

http://www.lapislinux.org/smfforum
Kullanıcı küçük betizi
rafet
Üye
Üye

İletiler: 185

İletigönderen erenus » Çrş Ağu 20, 2008 5:44

Rafet, bu konuya bir katkı yapmak istersen seviniriz...

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Kaynak

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 423

İletigönderen rafet » Çrş Ağu 20, 2008 23:13

Erenus eline saglik, guzel bir tanitim aktarmissin.

Ben kendi deneyimimi anlatayim.

Ben de herkes gibi windowsla, daha dogrusu dos isletim sistemiyle tanistim once.
windows 3.1 ortaya ciktiginda cok sasirmis, sevinmistik.O siralar gozume linux
carpti.denemek icin disketlere cektim, disketten evdeki bilgisayara linux
kurdum.O donem linux simdiki gibi degildi, eglencelik, oyuncaksi bir seydi.
Bir kac kere linux kurdum, sildim, konsolda komut calistirdim vs..

Asil linux deneyimim Almanya'ya gelince basladi.Burda SUse yi gorunce Susenin devamli musterisi
oldum.Hala linux bircok seyi yapamiyordu.Windowsun yaninda linux oyunlari icin falan iyi
gidiyordu, o kadar.

Son bir kac yildir linux buyuk atilimlar yapti.Bugun windows ile yapabilecegin herseyi linux da da
yapabilirsin.En son skype goruntulu konusma sistemi ile linuxun bu yondeki eksigi de
kapanmis oldu.

Linuxun artilarina gelince...Uzmanlari bircok seyi sayiyorlar.Ben kullanici olarak soyleyeyim
en basta VIRUS derdin, sorunun yok.Linuxda virus yok diyebiliriz kabaca.

Guvenli, bas agritmayan bir sistemdir.Kullanicilar sistemi bozamazlar.Yetkili kullanici da
bilerek hata yapmadiktan sonra sisteme birsey olmaz.Iyi bir kurulum ve guncelleme
yaptiktan sonra 6 ay, bir yil elleme, calisir, is gorur.

Windows programlarinin cogunlugunun linuxda karsiligi olan programlar vardir.Linux da
oyunlar kurabilirsiniz, oynayabilirsiniz, ozellikle 3D oyunlarinda sorun cikarmaz.

Sistem sizi yonetmez, siz sistemi yonetirsiniz.

Cok lazimsa wine gibi programlarla windows programlarini bile linux altinda kurabilir, calistirabilirsiniz.

Linux sistemlerine, programlarina para vermek zorunda degilsiniz.Internetten kolayca
cekebilirsiniz, bilgisayar dergilerinin verdigi linux surumlerini kullanabilirsiniz.

Pardus, Lapis linux surumleri tamamen turkcedir.Internet programi firefox daha hizli ve daha
guvenlidir(firefox un windows surumu de var).

Windowsun guvenlik aciklarinin sonu gelmez.Cunku gecekondudur.Bir dos sisteminden 3.1 e,
win95 e....bugunlere gelmistir.Hep bir kat cikilmis, binada catlaklar ortaya cikinca bizde
deprem binalarinin tamiri yerine siva badana yaptiklari bir iki yama eklenerek is idare edilmeye
calisilmistir.

Bunun yaninda windowsun bilinmeyen gizli aciklari, kapilari oldugu, bizim bilgilerimizi Pentagona vs..
yerlere aktardigi rivayetleri de dolasiyor.Bu acidan da guvenilmez bir sistemdir.

Artik akilli olup Linux kullanmak zamanidir derim.
Yeni kullanicilar en basta windows ile linuxu bir kullanmayi denesinler.Ilerde kendilerine
guveni gelince benim gibi windowsu silip beyinlerini rahatlatirlar.

Herkese bol linuxlu gunler dilegiyle.
Kullanıcı küçük betizi
rafet
Üye
Üye

İletiler: 185

İletigönderen erenus » Prş Ağu 21, 2008 4:48

Rafet, verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.

O havada uçan kelebek mi, sinek mi yoksa windows'un amblemi midir?... :lol:

Resim

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 423

Şu dizine dön: Yazılımlar

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x