Lobicilikte At izi - İt izi
Lobicilikte de 'At izi İt izine' karışmış durumda.
Washington'a giden dolarların arkası gelmiyor.
İçeride sözümona 'TL'yi güçlendiriyorum' safsatasıyla dolarları topla, sonra 'tanıtım' adı altında milyonlarca doları Washington'daki şirketlere aktar.
AKP'nin akıl hocası Musevi ağırlıklı 'Arnold & Porter' şirketi, 'şeriat yasalarına' uygun bir milyar dolarlık arapça 'sukuk' denen son ihale önerisini de tamamladı.
Her fırsatta 'Faiz Lobisi' diye İsrail'i suçlayan Erdoğan'ın onayıyla 'Arnold & Porter' mali konularda AKP Hükümeti’ne danışmanlık yapıyor.
Şirket, borç krizi dönemlerinde birçok ülkenin ekonomi bakanlıkları ve merkez bankalarına akıl hocalığı yaptı.
Yahudi ağırlıklı şirketin önerisiyle AKP, Maliye kamu mülklerinin envanterini çıkardı. İstanbul ve Ankara’daki binaların listesini Hazine’ye gönderdi.
2012, 2013 ve 2014'de yaklaşık 6 milyar dolar değerinde sukuk işlemi yaptı.
Son 20 yıldır Türk Hükümetlerine danışmanlık yapan 'A&P' en uzun süre de AKP'yle çalıştı.
Müsteriler arasında İsrail, Türkiye, Pakistan ve Tunus da bulunuyor.
Buarada AKP, Washington'daki lobi şirketlerine bir yenisini daha ekledi.
Amerikan Şirketi 'Monte Advisory Group'la anlaşma yapan Türk şirketin adı 'The Knowledge Economy Association of Turkey'
ABD Adalet Bakanlığı belgesinde, İstanbul'daki adresi 'Alemdag Caddesi Yildiran Sokak No 1/3 D:3-4, Kisikli Uskudar' diye geçiyor.
400 bin dolarlık sözleşmeye imzayı 'İsrafil Kahraman'ın attığı görülüyor.
(İsim benzerliği değilse Avukat İsrafil Kahraman AKP'den milletvekili adayı olmuştu. Anlaşılan şimdi de lobiciliğe soyunmuş)
'ABD'nin Özel Din Görevlisi' Fethullah Gülen'in (nam-ı diğer Fetö) kiraladığı hukuk şirketi de Trump’ın 20 ocakta yapacağı başkanlık yemin törenini bekliyor.
Gülen’le ilgili yargı süreci ocak ayından sonra hız kazanacak.
Gülen'i 'Steptoe & Johnson LLP' hukuk firmasının 4 avukatı savunuyor.
Gülen'in henüz firmaya ne kadar ödediği belli değil ama büyük davaları alan pahalı bir şirket olarak biliniyor.
Gülen'in bir kaç milyon dolar ödediği söyleniyor.
Steptoe & Johnson ünlü bir hukuk firması. Bünyesinde 500'den fazla avukat çalışıyor.
Şirket, Uzan ailesinin Motorola firmasını 2 milyar dolar dolandırdığı 'Türk Telekom Telsim' davasında Motorola'yı temsil etmişti.
AKP Hükümetlerinin ABD'de kiraladığı milyonlarca dolarlık çok sayıda lobi şirketlerinin ayrıntısına girmiyorum.
Bu yıl yazdığım 'Lobiler ve Ajanlar' (Siyah Beyaz yayınları) kitabımda, Fethullah Gülen'in tanıtımını AKP'nin kiraladığı şirketlerin yaptığını, İsrail'le arayı düzeltmek için gizlice kiralanan lobi şirketleri ve daha birçok gizlenmiş olayı ayrıntılı anlattım.
Sürekli devamı geliyor.
Anlaşılan bir lobi kitabı yetmeyecek.
Yılmaz POLAT, 11 Aralık 2016