Çetin Taş, sorduğum sorulara çoğunlukla cevap alamadım. Ama yine beni suçluyorsun. Diyorsunki, satılmış medyanın etkisidir bu... Ben ne yazıkki, bahsettiğin tekelci medyayı sadece ne amaçladıklarını görmek için takip ediyorum. Bunları geçelim lütfen...
Her salı günü, grup toplantılarını kaydedip izliyorum. Sen sanıyor musunki, gazete haberlerini okuyup yorum yapıyorum. Bir kere tartışmaya dahi gerek yoktur şu sözlerinden sonra: "Baykal sanılanın aksine örgüte sahip değil RAM kardeşim." Bu mu CHP'nin katlanacağı lider. Şimdi o sıraladığın kişiler gibi birçok zât hâlâ bu kurumu işgûl etmekte. Nasıl temizlenecek peki bunlar¿? Baykal ve Baykal gibiler mi yapacak bunu¿? Tam bir komedi.
Ben, Mustafa Kemâl Paşa diyorum, bundan yoksunlar CHP'den defolacak gidecek diyorum. Sense: "Komutanın ya da hangi ata bineceğimizin tartışılmasının bana göre yararı yok." diyorsun.
Çetin, ben eski heyecanlı Çetin'i geri istiyorum. Burada biz bizeyiz, kamuoyuna açıklama yapmıyorsun. Senin Baykal'ı, bazı hainlere karşı korumanı anlayabiliyorum. Ya da, köprüyü geçinceye kadar Baykal da diyebilirsin. Fakat bu yaptığının, olacak olan hiçbir şeyi değiştirmeye yaramayacağını da bilmen gerekir. Devir bir şeyleri değiştirme zamanıdır. Devir, Paşa'nın çizdiği yolda, ikinci bir milli mücadeleyi zaruri kılar.
Fazla sıkıntıya girme, sen bu ülkeye gereklisin.