CHPnin Murat Karayalçın kartı AKPnin gözünü korkuttu. Başkenti kaptırmak istemeyen Tayyip Erdoğan, gözden çıkardığı Melih Gökçeki yeniden aday göstermek zorunda kaldı.
Erdoğan Ankarada başkan adayı olarak Melih Gökçeki işaret etti. Erdoğanın kararı, Ankara kulislerinde Karayalçına karşı daha güçlü bir aday bulunamadı şeklinde yorumlandı
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart yerel seçimlerinde Ankarada Melih Gökçek, Gaziantepte Asım Güzelbey ve Erzurumda Ahmet Küçüklerin yeniden partisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı. AKPnin Ankara, Erzurum ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile Ankaranın bazı ilçelerinin belediye başkan adaylarının açıklanması dolayısıyla parti genel merkezinde tören düzenlendi. Törende konuşan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına Melih Gökçekin, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına Ahmet Küçüklerin ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına da Asım Güzelbeyin yeniden aday gösterildiğini açıkladı.
Erdoğan, Ankaranın bazı ilçelerinde de adayları açıkladı. Akyurtta Gültekin Ayantaş, Altındağda Veysel Tiryaki, Kazanda Lokman Ertürk, Keçiörende Turgut Altınok, Yenimahallede Ahmet Duyar, Çamlıderede Hazım Canercan, Güdülde Hüseyin Erdoğan ve Pursaklarda Selçuk Çetin yeniden aday gösterildi.
Üç dönemdir yıprandı
Üç dönemdir yaptığı belediye başkanlığı sırasında hayli yıpranması, yolsuzluk iddiaları, AKP teşkilatıyla iyi olmayan ilişkileri ve son olarak CHPli Kemal Kılıçdaroğlu ile girdiği düellodan puan kaybıyla çıkmasına rağmen Erdoğan Gökçekte karar kıldı. Bu seçim Ankara kulislerinde Mecburen Gökçekle yola devam denildi yorumlarına neden oldu. Erdoğanın Karayalçın karşısında daha güçlü aday bulamadığı için Gökçeki işaret ettiği konuşuluyor.
Hiç endişe duymadım
AKPden yeniden aday gösterilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İnanıyorum ki geçen seçimlerden çok daha iyi bir sonuç alacağız dedi. Gökçek, Başbakan Erdoğanı Mısıra uğurlamak üzere geldiği Esenboğa Havalimanında, yeniden aday gösterilmesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gökçek, Ben Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. İster inanın ister inanmayın, benim aday olacağım duygusu her zaman içimde mevcuttu. Hiçbir zaman da endişe duymadım karşılığını verdi. Neden bu kadar uzun sürdü? sorusuna Gökçek, O konulara girmeyelim. O benim konum değil şeklinde yanıtladı.
AKPden iki tepki istifası
Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu ile Elazığ İl Başkan Yardımcısı avukat Tarkan Dinç, AKPden istifa ettiklerini açıkladılar. AKP İl Başkanı Ökkeş Eruslunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için Asım Güzelbeyin yeniden aday olduğunu açıklaması üzerine tepki göstererek istifa ettiği bildirildi. Elazığda İl Başkan Yardımcısı Tarkan Dinç işe, istifasını basın toplantısıyla açıkladı. Dinç, DPden partilerine geçen Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlunun belediye başkan adayı gösterilmesine tepkili olduğu için istifa ettiğini açıkladı.