'Meclis'in ortasında eşek gibi anırırım'

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

'Meclis'in ortasında eşek gibi anırırım'

İletigönderen tuba » Sal Haz 24, 2008 14:54

Dengir Mir Mehmet Fırat "Cumhuriyet devrimleri toplum üzerinde travma yarattı" sözleri nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere şöyle yanıt verdi: "Eğer beni eleştirenler Devrim Kanunları'nı okudularsa Meclis'in ortasında eşek gibi anırırım."

Meclis kulisinde hakkında çıkan haberlere tepki gösteren “Beni sert şekilde eleştiriyorlar. Devrimler nedeniyle travma yaşandı dedim. Yalan mı, yanlış mı? Ben kötü niyetle o sözleri kullanmadım. Devrimler kötü demedim ama bir gecede tekke ve zaviyeler kapanmadı mı? Şeyhülislamlık sona ermedi mi? Dünyanın her yerinde devrimler böyle yapılıyor. Türkiye’de böyle yapıldı. Türkiye’de de bir travmaydı. Devrimler uzun bir içselleştirme sonunda oturdu. Bir gecede yaşanan her şey travmadır. Bugün herkes her konuda bir şeyler söylüyor. Devrim Kanunları konusunda söylediklerinden dolayı beni eleştiriyorlar.

Devrim Kanunları konusunda konuşanlar eğer bunların tamamını okuduysa ben Meclis’in ortasında eşek gibi anıracağım. Lozan Anlaşması’nı kim tam anlamıyla okudu ve özünü kavrayabildi. Okumadan konuşuyoruz. Benim NY Times’a söylediklerimin tam metnine bakmak lazım. Benim her zaman yapmaya çalıştığım yabancılarla konuşurken Türkiye’yi anlamaları için tarihsel bir çerçeve çizmektir. O nedenle de benim burada yaptığım. Bugüne nasıl gelindiğini anlatmak için tarihsel bir çerçeve çizmektir."

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Türk-Kan » Sal Haz 24, 2008 15:31

Gerek yok ki, anirmadan da ne oldugun belli.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen tuba » Sal Haz 24, 2008 15:32

Esek bir değil ki
[img]http://img254.imageshack.us/img254/5051/esekbirdegilkibu8.jpg[/img]

Nuri Kurtcebe
Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen dxvxn » Sal Haz 24, 2008 21:07

Verilen demeç tarihe geçecek kadar düzeyli (!!!) olmuş.
Halkımız kimleri başımıza getirdiğini göstermesi açısından ibretlik bir demeç olmuştur.
Kulakları olanların duyması, gözleri olanları görmesi umuduyla diyorum:)
Bu arada eşeklerin de bir izzeti nefsi olduğunu düşünerek, onlardan da özür dilemek lazım 8)
"ASLA ŞÜPHEM YOKTUR Kİ, TÜRKLÜĞÜN UNUTULMUŞ BÜYÜK MEDENİ ÖZELLİĞİ VE BÜYÜK MEDENİ KABİLİYETİ BUNDAN SONRAKİ GELİŞMESİ İLE GELECEĞİN YÜKSEK MEDENİYET UFKUNDA YENİ BİR GÜNEŞ GİBİ DOĞACAKTIR." :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
dxvxn
Üye
Üye

İletiler: 26

İletigönderen Tsigalko » Çrş Haz 25, 2008 7:35

Bu yine ne dıngırmıngır konuşuyor.
Onu biliyoruz başka birşey söyle dingil mingir fırat bey.
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen dxvxn » Çrş Haz 25, 2008 8:08

Hürriyet gazetesi karikatüristi Latif Demirci'nin çizgileriyle yeni partinin ismi:

[img]http://www.fileden.com/files/2008/6/12/1955851/tramva1.JPG[/img]

Cumhuriyet Gazetesi' karikatüristi Zafer Temoçin'in, AKP'li Degir Mir Mehmet Fırat'a yanıtı:

[img]http://www.fileden.com/files/2008/6/12/1955851/ld.jpg[/img]
"ASLA ŞÜPHEM YOKTUR Kİ, TÜRKLÜĞÜN UNUTULMUŞ BÜYÜK MEDENİ ÖZELLİĞİ VE BÜYÜK MEDENİ KABİLİYETİ BUNDAN SONRAKİ GELİŞMESİ İLE GELECEĞİN YÜKSEK MEDENİYET UFKUNDA YENİ BİR GÜNEŞ GİBİ DOĞACAKTIR." :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
dxvxn
Üye
Üye

İletiler: 26

Re: 'Meclis'in ortasında eşek gibi anırırım'

İletigönderen emesiz1979 » Çrş Haz 25, 2008 12:21

tuba yazdı:
. Bugüne nasıl gelindiğini anlatmak için tarihsel bir çerçeve çizmektir."

Kaynak

filozof dingilin birine "tarihsel çerçeve çiz bakiim " diyen olmuş sanki ....
“Halkın her dediği demokrasinin gerekleri olarak kabul edilirse bu bir çoğunluk diktatörlüğü yaratabilir. Demokrasinin sınırlarını halk belirlemez, demokrasinin temel ilkeleri belirler.”
Prof. DR. AHMET TANER KIŞLALI
Kullanıcı küçük betizi
emesiz1979
Üye
Üye

İletiler: 70

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Haz 25, 2008 15:10

Bu aniran yaratik ayni zamanda da bir kopyaci.

Alman-Fransiz ortak TV kanali ARTE'de gectigimiz yillarda yayinlanan bir belgeselde gecer "devrimler yüzünden halkin travma yasadigi" (youtube'da bulabilirsiniz). Yani aniranlarin kendi fikirleri filan degildir.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Pınar » Çrş Haz 25, 2008 17:12

offf moron musunuz nesiniz yaa sizin travma anlayışınız ne allah aşkına sen ve türemelerin başlı başına bi travmasınız, trajedisiniz, dramsınız, komedisiniz, belasınız, cezasınız, illetsiniz, hainsiniz...

ya sen sus konuşma anır daha iyi, kurban ol cumhuriyetime Ata'ma...
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x