Meclis Orhan Pamuk'u referans alacak

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Meclis Orhan Pamuk'u referans alacak

İletigönderen Türk-Kan » Prş Şub 21, 2008 12:09

Türkçe'deki bozulmanın araştırılması için kurulan komisyonda sanatçıların görüşleri alınacak.

Türkçe’deki bozulma ve yabancılaşmanın araştırılması amacıyla oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un görüşlerine başvuracak.

AKP İstanbul Milletvekili Necat Birinci başkanlığında geçen hafta toplanan Komisyon, "dili iyi kullanan" yazar, tiyatro ve sinema sanatçıları ile eğitim bilimcilerini dinleme kararı aldı. Toplantıda, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın ve RTÜK uzmanlarının yanı sıra yazar Orhan Pamuk, öykü yazarı Mustafa Kutlu, oyun yazarı Turan Oflazoğlu, sanatçı Yılmaz Erdoğan’ın komisyona davet edilmesi benimsendi.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen erenus » Cum Şub 22, 2008 1:35

Ben genelde düzgün cümle kuramayan yazarların kitaplarını pek okumam. Bardakçı'nın tespitleri....bana esinlenme gibi geldi abartıyorlar çekemiyorlar noel ödülünü :roll:

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 423

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x