İzmir'e şehit acısı düştüSaldırı, dün akşam saatlerinde Saray İlçesi'ne yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Örenburç ile Keçikayası köyleri arasında meydana geldi. Keçikayası Köyü'nden Örenburç Köyü'ne doğru giden askeri araç, kayalık olan bölgede teröristlerce pusuya düşürüldü. Teröristlerin, uzun namlulu otomatik silahlarla açtığı ateşe, askerler de anında karşılık verdi. Yaklaşık 10 dakika süren çatışmada, Niğde Bor doğumlu olan Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan açılan ilk atış esnasında şehit olurken, piyade çavuşlar Yiğit Uçar, Uğur Özkan ile Piyade Er Ali Ata ise yaralandı.
ŞEHİT BAŞÇAVUŞUN CENAZESİ İZMİR'E GÖNDERİLDİPKK’ lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan, Van'da düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı. Van Jandarma Filo Komutanlığında düzenlenen törene Van Valisi Münir Karaoğlu, Özalp Kaymakamı Şener Çağlar, kurum amirleri ve askeri yetkililer katıldı.
Törenin ardından evli 2 çocuk babası şehit Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan’ın cenazesi askeri uçakla memleketi İzmir’e uğurlandı. Şehit’in cenazesi İzmir’de Kadıfekale şehitliğinde toprağa verileceği belirtildi
YİNE DE VATAN SAĞOLSUNEmine Durukan ve çocukları, daha sonra Karşıyaka İlçesi’ndeki taziye evine geldi. Eve yürürken güçlükle ayakta duran Emine Durukan, “
Hiç söylenmeyecek iki kelimem bile yok. Vatan sağolsun, yine de vatan sağolsun. Aslında arkasında o kadar çok söyleyeceğim şey var ki, yine de vatan sağolsun” dedi. “Çocuklarım burada” diyerek çocuklarına sarılan Emine Durukan, “Bir ay sonra birbirimize kavuşacaktık” diye haykırdı.
DHA 27 Haziran 2011
http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?Newsid=178455
Astsubay Başçavuş Erkan Durukan İzmir'de toprağa verildiPKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Astsubay Başçavuş Erkan Durukan İzmir'de toprağa verildi.
Van'ın Saray İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Astsubay Başçavuş Erkan Durukan'ın cenazesi, askeri törenden önce İzmir Karşıyaka İlçesi'nde oturan kayınpederi Turgut Düz'ün evinin önünden son kez geçirildi. Çocuklarıyla birlikte gözyaşına boğulan, tabuta sarılıp defalarca öpen şehit eşi Emine Durukan, "
Seni vatana helal etmiyorum. Allah'a emanet ediyorum. Güle güle git. Ciğerim, aşkım benim. Nasıl öldürdüler seni?" dedi.
Önceki gün Van'ın Saray İlçesi'ne bağlı Keçikayası ile Örenburç köyleri arasında devriye görevi yaparken PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen ve bir ay sonra da tayininin çıktığı Adapazarı'na gideceği öğrenilen Astsubay Başçavuş Erkan Durukan'ın cenazesi, dün akşam saatlerinde askeri uçakla İzmir'e gönderildi.
2 çocuk babası şehit Erkan Durukan'ın cenazesi bugün sabah saatlerinde Hatay Askeri Hastane Morgu'ndan alınıp Karşıyaka İlçesi'nde oturan kayınpederi Turgut Düz'ün evinin önünden son kez geçirildi. Askeri cenaze aracına konulan Türk bayrağına sarılı tabutun, evin önüne getirildiği sırada gözyaşları sel oldu.
Oğulları Doğukan ve Korcan'la tabuta sarılan anaokulu öğretmeni şehit eşi Emine Durukan, ayakta durmakta güçlük çekti. Emine Durukan ve iki oğlu tabuta sarıldı, öptü, kokladı.
'NASIL ÖLDÜRDÜLER SENİ?'Güçlükle teselli edilen Emine Durukan, "Seni vatana helal etmiyorum. Allah'a emanet ediyorum. Güle güle git. Ciğerim, aşkım benim. Nasıl öldürdüler seni?" dedi. Daha sonra askeri törenin yapılacağı camiye ambulansla götürülmesi teklif edilen Emine Durukan, bu teklifi kabul etmedi, kendi arabasıyla gideceğini söyledi.
Dua okunmasının ardından cenazenin bulunduğu askeri araç hareket ederken çevrede oturanlar balkonlardan 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. Şehidin cenazesi, daha sonra askeri törenin yapılacağı Bostanlı Beşikçioğlu Camii'ne getirildi. Şehidin eşi ve yakınları burada da tabuta sarılıp ağlarken, törende bulunanlar gözyaşlarını tutamadı.
Konya Ereğlili olan şehit Durukan'ın, eşinin isteği doğrultusunda İzmir'de defnedileceği öğrenildi
DHA 28 Haziran 2011
http://www.sondakika.com/haber-seni-vat ... m-2828204/