Mehmetçiğe hain saldırılar - Şehitlerimiz...

Genel & Güncel Konular

Re: Mehmetçiğe hain saldırılar - Şehitlerimiz...

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Pzr Tem 08, 2012 17:32

Tunceli'de mayınlı saldırı: Bir asker şehit...

Tunceli’nin Nazimiye İlçesi yakınlarında PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonda, araziye döşenen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Patlamada, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Dağlı şehit oldu, Piyade Uzman Çavuş Uğur duran ise yaralandı.

Önceki gece, Tunceli-Erzincan karayolunu Alacık Köyü yakınlarında keserek durdurdukları araçlar arasında bulunan 5 TIR’ı yakan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam ederken, Alacık Köyü ile Nazimiye İlçesi’ne bağlı Büyükyurt Köyüi arasındaki dağlık ve ormanlık alanda operasyon yoğunlaştırıldı.

Askerler arazi arama-tarama operasyonunu sürdürürken PKK’lı teröristlerin araziye önceden döşediği uzaktan kumandalı mayınlar saat 01.00 sıralarında patlatıldı. Arazide konuşlu bulunan Tunceli 4’üncü Komando Tugayı’na bağlı özel eğitimli birliklerin bulunduğu bölgede meydana gelen patlamalarda, Piyade Komando Uzman Çavuş Ahmet Dağlı şehit oldu, Piyade Komando Uzman Çavuş Uğur Duran ise yaralandı.

Patlamada yaralanan uzman Çavuş Uğur Duran, helikopterle Elazığ Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgeye yeni birlikler sevk edildi. Bölgedeki PKK’lı grup ile sabah saatlerine kadar aralıklarla çatışma çıkarken, havanın aydınlanması ile birlikte bölgeye taaruz tipi helikopterler gönderildi.

HÜRRİYET, 8 Temmuz 2012
Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu yüzden ulusal bağımsızlık bence bir hayat sorunudur.
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 694

İletigönderen Başkomutan » Cum Tem 13, 2012 16:45

Kato Dağı'nda çatışma! Bir ŞEHİT Üç yaralı

HAKKARİ ile Şırnak arasında buluna Kato Dağı’nda güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, üç asker de yaralandı.

Çatışma bu sabah saatlerinde Kato Dağı’nın Şırnak tarafında kalan bölgede çıktı. Yaklaşık bir haftadır operasyonların sürdüğü Kato Dağı’nda güvenlik güçleri, sabah saatlerinde bir grup PKK ile karşılaştı. Çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle, bir asker şehit olurken, 3 asker de yaralandı. Bölgedeki operasyonlar sürüyor.

VATAN, 13 Temmuz 2012
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 2297

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Cmt Tem 14, 2012 21:05

Şırnak'ta çatışma: İki şehit

Şırnak'ta güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çıkan çatışmada bir asker teröristlerin açtığı ateş sonucu, bir askerde çatışma sırasında kayalıklardan düşerek şehit oldu.

Şırnak’ın Uludere ile Beytüşşebap ilçeleri arasında bulunan Kel Mehmet Dağları’nda akşam saatlerinde Bolu Komando Tugay Komutanlığı’dan bölgeye giden birlikler PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyon düzenlendi. Operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlanınca çatışma çıktı. Çatışmada, piyade uzman çavuş Hasan EZİ teröristlerin açtığı ateş sonucu, piyade uzman çavuş Cevdet ÖZDEMİR de kayalıklardan düşerek şehit oldu. Bölgede çatışmaların yer yer sürdüğü bildirilirken, kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu alanları bombaladı. Operasyon bölgesine helikopterlerle jandarma özel harekat timleri indirildi. Şehit olan iki askerin cenazeleri otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Asker Hastanesi’ne gönderildi.

HÜRRİYET, 14 Temmuz 2012

İskenderun’da çatışma: Bir şehit

İskenderun ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada bir gönüllü köy korucusu şehit oldu.

Hatay Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, İskenderun ilçesine bağlı Sarıseki Beldesi Akarca Köyü kırsalında güvenlik kuvvetleri tarafından, Amanoslarda faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla icra edilen operasyon esnasında, yola mayın döşemekte olan bir grup teröristle çatışma çıktığı belirtildi.

Açıklamada, çıkan çatışmada operasyonda görevli gönüllü köy korucusu Ömer Salık’ın (53), açılan ilk ateş sonucu yaralandığı ve çatışma bölgesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak olay yerinde şehit olduğu kaydedildi. Bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik operasyonlara devam edildiği, olayla ilgili soruşturmaların yetkili makamlarca yürütülmekte olduğu bildirildi. Bu arada Adana Adli Tıp Kurumu morguna getirilen şehit korucunun cenazesi yapılan otopsinin ardından, Adana İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerlerce alınarak İskenderun’a götürüldü.

YENİÇAĞ, 14 Temmuz 2012
Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu yüzden ulusal bağımsızlık bence bir hayat sorunudur.
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Pzt Tem 16, 2012 18:49

Şehit Deniz’in müzakere isyanı

Uzman Çavuş C. Deniz Özdemir’in sosyal paylaşım sitesinde yazdığı satırlar, ölümüne seyirci kalanlara hesap soruyor!..
Benim ödediğim vergilerle lüks arabalarla gezip benim ölmeme göz kapatıp öldürmeme izin vermeyen zevatlar artık uyanın. Sen rahat uyuyasın diye sırtımda 40 kilo yük aklımda vatanım dağlarda geziyorum...

Elim kolum bağlı!

Şırnak’ta çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Cevdet Deniz Özdemir, sosyal paylaşım sitesi facebook’ta yazdığı satırlarla mücadele yerine müzakere tercihi yapanların elini kolunu bağlamasına isyan ederken, tekrar okuyanların da yüreğini burktu.

Omuzlarda taşındı

Bir başka notunda “Susuşumuz merminin namluda duruşu gibidir” ifadesine yer veren şehidin Gaziantep’e getirilen naaşı askerlerin omuzlarında taşınarak katafalka konuldu. Şehit evine 50 metre mesafede yapılan düğün gerginliğe yol açarken, teröre lanet yağdı.
Şehit Erzi’nin 7 aylık hamile eşi fenalaştı
Şırnak’ta güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hasan Erzi’nin cenazesi, Osmaniye’de toprağa verildi. Şehidin fenalaşan eşi, ağlayan yakınlarına kızdı: Ağlamayın, hainleri sevindirmeyin!

Şehit Çavuş Deniz’in yürek burkan uyarısı

Uzman Çavuş Özdemir’in şehit düşmeden önce sosyal paylaşım sitesinde, “Benim ödediğim vergilerle lüks arabalarla gezip, benim ölmeme göz kapatıp, öldürmeme izin vermeyen zevatlar artık uyanın” yazdığı ortaya çıktı.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Cevdet Deniz Özdemir’in cenazesi, Gaziantep’te toprağa verildi. Gaziantep’e getirilen Cevdet Deniz Özdemir’in cenazesi, baba evine götürüldükten sonra cenaze aracıyla Ulu Cami’ye getirildi. Cenaze aracından alınan tabut, bir süre askerlerin omuzlarında taşınarak katafalka konuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin öz geçmişi okundu. Öğle namazının kılınışı sırasında camiye gelen 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, tabut başına gelerek ağlayan şehidin yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Şehidin kardeşi Ertuğrul Özdemir’in yanına gelen Tuğgeneral Güneş, “Ağlayarak, düşmanları sevindirmeyeceğiz” dedi. Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Tuğgeneral Güneş, şehidin babası Cuma Özdemir’e başsağlığı diledi. Gaziantep Müftüsü Ahmet Bulut’un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Yeşilkent Mezarlığı’nda toprağa verildi. Şehidin naaşının mezarlığa götürülmesi sırasında terör örgütü aleyhine kalabalık tarafından sloganlar atıldı.

Sen rahat uyuyasın diye

Bu arada, Şehit Özdemir’in sosyal paylaşım sitesi facebooktaki sayfasından paylaştığı yazılar yürek burktu. Özdemir’in, sosyla paylaşım sitesinde, “Susuşumuz merminin namluda duruşu gibidir” yazdığı, ayrıca duvarında da 25 Haziran 2012’de “Benim ödediğim vergilerle lüks arabalarla gezip, benim ölmeme göz kapatıp, öldürmeme izin vermeyen zevatlar artık uyanın. Sen rahat uyuyasın diye sırtımda 40 kilo yük, aklımda vatanım dağlarda geziyorum” yazısını paylaştığı görüldü. Öte yandan, şehit Cevdet Deniz Özdemir’in Gaziantep’teki evinin yakınında düzenlenen düğün töreni gerilme neden oldu. Türkmenler Mahallesi Salih Tanış Caddesi üzerinde şehit Özdemir’in cenazesini bekleyen yakınları, evin 50 metre yakınında bulunan Emine Uslusoy İlköğretim Okulu bahçesinde düğün töreni düzenlenmesi ve burada da havai fişek gösterisi yapılmasına tepki gösterdi. Düğün sahipleriyle yaşanan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

Eşi 7 aylık hamileydi

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan piyade uzman çavuş Hasan Erzi’nin cenazesi, Osmaniye’de toprağa verildi. Hasan Erzi’nin (26) cenazesi, Osmaniye Devlet Hastanesi’nin morgundan Issızca köyündeki baba evine götürüldü. Burada yakınlarından helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, Issızca Köyü Merkez Camisi’ne getirildi. Öğle namazının ardından düzenlenen cenaze töreninde, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah,şehidin babası Yahya Erzi’ye (56) ve kardeşlerine başsağlığı diledi. Törene, şehidin 7 aylık hamile eşi Sultan Erzi (23) ile milletvekilleri, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve vatandaşlar da katıldı. Sultan Erzi, ağlayan yakınlarına “Ne bağırıp duruyorsunuz. Bağırıp da hainleri sevindirmeyin, dik durun” dedi. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Osmaniye Müftü Yardımcısı Behçet Bilgin cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehidin cenazesi, askeri törenle götürüldüğü köy mezarlığında toprağa verildi.

YENİÇAĞ, 15 Temmuz 2012
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları

İletigönderen Başkomutan » Pzt Tem 23, 2012 0:22

Mardin şehidini uğurladı

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Elaçmaz köyünde PKK’lı teröristler tarafından pusuya düşürülüp şehit edilen jandarma er 21 yaşındaki İbrahim Dal’ın cenazesi, memleketi Mardin’in Ömerli ilçesinde, yakınlarının gözyaşları ve Kürtçe ağıtlarıyla toprağa verildi.

Dal’ın cenazesi, Van’dan helikopterle memleketi Mardin’in Ömerli ilçesine getirildi. Buradan ambulansa alınan şehit Dal’ın cenazesi, toprağa verileceği Kaynakkaya köyüne götürüldü. Köylüler Şahit Dal’ın cenazesini gözyaşlarıyla karşılayıp, cenaze töreninin düzenleneceği evlerinin önüne omuzlarda taşıyarak götürdü.

Eşini yıllar önce kaybeden ve 3 çocuğuyla İstanbul’da yaşayan şehit annesi Hazal Dal, gözyaşları arasında oğlunun tabutuna sarılıp Kürtçe ağıtlar yaktı. Oğlunun fotoğrafını öpen Dal, “Beni kime bıraktın? Seninle yaşıyordum. Beni bu dünyada sahipsiz bıraktın. Senin yüreğini yakanları Rabbim de yaksın” diye ağlarken sinir krizleri geçirdi. Tezkeresine 5 ay kaldığı ve sözlü olduğu belirtilen Dal’ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hürriyet, 20 Temmuz 2012

HAKKARİ'DE EL BOMBASI PATLADI: 1 ŞEHİT

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde el bombasının kazayla patlaması sonucu 1 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı.

Dağlıca bölgesindeki askeri karakolda kaza sonucu el bombası patladı.

Patlamada, 1 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı.

Yaralı askerler Yüksekova Devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

Asker Haber, 22 Temmuz 2012

DAĞLICA'DA ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ: 5 ŞEHİT

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde düşen helikopterde şehit olan askerlerin sayısı 5 oldu. Helikopter kazasında yaralanan 8 askerden 5’i helikopterle Van’a sevk edildi.

Van YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan 5 askerden biri daha yapılan tüm müdahelelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay, kazayla ilgili açıklamasında şunları belirtti:

"22 Temmuz 2012 Pazar günü saat 16.55 sıralarında, 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova’dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz; Dağlıca 12 km kuzeydoğusundaki Deryan Tepe’ye inişe geçtiği esnada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğramıştır.

Kaza sonucunda; 4 personelimiz şehit olmuş, 8 personelimiz yaralanmıştır. Şehit ve yaralılarımız Hakkari ve Yüksekova’ya tahliye edilmişlerdir.

Kaza ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Asker Haber, 23 Temmuz 2012
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Başkomutan » Sal Tem 24, 2012 2:13

PKK pususunda yaralanan er şehit oldu

VAN’ın Gürpınar İlçesi Elaçmaz Köyü’nden dönerken, PKK’lı teröristler tarafından pusuya düşürülen ve ağır yaralanan askerlerden 23 yaşındaki Jandarma Er Ümit Akbaş, tedavi gördüğü hastanede önceki gece şehit oldu.

Gürpınar’ın Güzelsu Karakolu’nda görevli askerler, arazi keşfi yapılacak Elaçmaz Köyü’nde güvenliği sağladıktan sonra dönerken PKK’lı teröristler tarafından pusuya düşürüldü. Açılan ateşte Jandarma Er İbrahim Dal şehit olurken, 3 asker de yaralandı. Durumu ağır olan Jandarma Er Ümit Akbaş Van YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ancak yapılan tüm müdahelelere rağmen Jandarma Er Akbaş önceki gece şehit oldu.

Akbaş’ın cenazesi dün memleketi İstanbul’a gönderildi.

VATAN, 24 Temmuz 2012

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Cum Tem 27, 2012 8:07

Diyarbakır'da patlama

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Saldırıda bir astsubay ile bir er şehit oldu. Bir asker ve bir sivil vatandaş da yaralandı.

Olay saat 07.00 sıralarında meydana geldi. PKK'lı teröristler, Lice ilçe merkezi ile İç Güvenlik Tugay Komutanlığı arasındaki yola yerleştirdikleri patlayıcıyı, askeri araç geçerken uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

İKİ ASKER ŞEHİT OLDU

Diyarbakır’ın Lice İlçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu isabet alan zırhlı araçtaki askerlerden bir astsubay ve bir er şehit oldu. Saldırıda bir er ile bir sivil de yaralandı.

Bölgede teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

HÜRRİYET, 27 Temmuz 2012
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları

İletigönderen Başkomutan » Çrş Ağu 01, 2012 9:53

Şemdinli'de çatışma: İki şehit!

TSK dağlara bomba yağdırıyor

Şemdinli'de çatışma: İki şehit! Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Yiğitler Köyü kırsalında PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında devam eden çatışmada iki asker şehit oldu, on asker yaralandı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Yiğitler Köyü kırsalında devam eden çatışmada bir asker daha şehit oldu. Devam eden çatışmada dört askerin daha yaralandığı bildirildi. Çatışmalarda bu sabah bir uzman çavuş şehit olmuş, altı asker de yaralanmıştı.

Yaralı askerler Van Askeri Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgede çatışmanın sürdüğü bildirildi.

VATAN, 29 Temmuz 2012

Lice'de hain tuzak: İki şehit!

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde askerlerin arazi arama tarama faaliyetleri sırasında, PKK'lı teröristler önceden döşedikleri mayını infilak ettirdi.

Saat 07.30 sıralarında meydana gelen patlamada henüz kimlikleri öğrenilemeyen bir astsubay ile bir uzman çavuş şehit oldu.

DHA, 1 Ağustos 2012

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Ağu 05, 2012 11:45

Hakkari'de Karakola Saldırı: Sekiz Şehit

Hakkari-Çukurca Karayolu üzerinde bulunan Geçimli Jandarma Karokoluna 3 ayrı koldan saldırı girişiminde bulunan teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Saldırı sonucu ilk bilgiler iki korucunun şehit olduğu yönündeydi. Ancak, Hakkari Valiliği şehit sayısının sekiz olduğunu açıkladı. Çatışmada ayrıca onbeş asker ve altı sivil yaralanırken, bölgedeki askeri yetkililer toplam 11 teröristin öldürüldüğünü ifade edildi.

HÜRRİYET, 5 Ağustos 2012
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Sal Ağu 07, 2012 5:34

Yüreklerimiz yandı

Geçimli Jandarma Karokolu’ndaki kara haber, sekiz yiğidin baba ocağına tez ulaştı. Acılı haberi
alan aileler yasa boğuldu.

Acı haber Şehit Jandarma Er Metin Çevik’in, Zonguldak Ereğli’ye bağlı Ormanlı Beldesi Başören köyündeki evine ulaştığında hiç bir teselli anne Çevik’in evlat acısını dindirmeye yetmedi.
Kahpe saldırı; Zonguldak, Ordu, Kırşehir, Çorum, Malatya, Diyarbakır ve Hakkari’deki baba ocaklarına bir kor gibi düştü. Evli ve 2 çocuk babası Şehit Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya’nın babası, “ Kanlı eller bizden kötü olsun, ateşlerde yansınlar ” dedi.

“Vatan sağ olsun!”

Şehit torununun evladına sarılan gözleri yaşlı dede Mustafa Duygun da, “Ben şimdi bu yetime ne diyeceğim?” diye sordu. Diyarbakırlı şehit Yaşar Karadağ’ın babası ise, “Acımız çok büyük, vatan sağ olsun” dedi. Şehit korucular da Hakkari’de toprağa verildi.

4 KOLDAN KAHPELİK SEKİZ ŞEHİT
ABD kuklası Barzani’nin Kandil’de beslediği, AKP’nin “açılım”la, müzakereyle şımarttığı hainler Çukurca’da 3 karakol ve bir üsse eş zamanlı saldırı düzenledi.

Çok sayıda yaralı var

Türkİye, bir kez daha evlatlarının ölümüyle sarsıldı. AKP’nin Meclis’ten aldığı sınır ötesi operasyon yetkisine rağmen Kandil’i vurmaması, çözüm için Barzani’nin ayağına gitmesi, açılım, müzakere derken olan yine Mehmetçiğe oldu. Hakkari’de saldırıya geçen hainler altı asker ve iki korucuyu şehit etti, on beş asker ve altı sivili yaraladı.

14 terörist öldürüldü
Hakkarİ’ye 25 kilometre uzaklıktaki Geçimli, Çukurca’nın Üzümlü ve Karataş karakollarıyla Darsinki Tepesi’ndeki askeri üsse roket ve uzun namlulu silahlarla saldıran hainlerle gece boyu süren çatışmalarda 3’ü kadın, 14 terörist ölü ele geçirildi. Bölgeye Sikorsky helikopterler sevk edilirken, son 3 aydaki şehit sayısı da altmışsekiz’e ulaşmış oldu.

Çatışmalarda altı Mehmetçik ağır yaralandı

Hakkari merkeze bağlı Geçimli köyündeki askeri karakola PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada, altı askerle iki korucunun şehit olmasının yanı sıra altı Mehmetçik de ağır yaralandı. Yaralılar Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgeye takviye güçler de gönderildi ve operasyonların kapsamı biraz daha genişletildi.

Hainlerden aynı gece üç karakola baskın: Sekiz Şehit

Teröristler, Çukurca’daki 3 karakol ve 1 askeri üsse eş zamanlı baskın yaptı. Çatışmada, altı asker
ve iki korucu şehit oldu, on beş asker, bir korucu ve beş sivil yaralandı, 14 PKK’lı etkisiz hale getirildi.

Türkiye, 2002’de iktidarı sıfır terörle teslim alan AKP’nin pasif tutumu sonucu terörle mücadelede ağır bedeller ödüyor. İktidarın Kürt açılımı söylemi, hainleri iyice azdırırken, son 10 yılda teröre verdiğimiz şehitlerin sayısı 826’ya yükseldi. PKK, Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan 3 karakol ve bir askeri üsse önceki gece eş zamanlı baskın girişiminde bulundu. Çıkan çatışmada altı asker ve iki korucu şehit olurken, on beş asker, bir korucu ve beş sivil yaralandı, 3’ü kadın 14 terörist etkisiz hale getirildi.

4 koldan saldırdılar

Hakkari’ye 25 kilometre uzaklıktaki Geçimli, Çukurca’nın Üzümlü ve Karataş karakolları ile 20’nci Sınır Jandarma Tugayı’na bağlı Darsinki Tepesi’ndeki askeri üsse PKK’lı teröristlerce önceki gece saat 23.00 sıralarında roket ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bir grup terörist de kamyonetle jandarma karakoluna yaklaştığı sırada askerler ve köy korucuları tarafından fark edildi. Çıkan ilk çatışmada köy korucuları Faruk Çiftçi ile Cabbar Duman şehit oldu. Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, saldırıda 6 askerin de şehit olduğunu açıkladı. Çatışmada ayrıca 15 asker, 1 korucu ve 5 sivil yaralanırken, 3’ü kadın 14 teröristin de etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Yaralı siviller ile askerler ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Geçimli Karakolu’nun yanı sıra Üzümlü ve Karataş karakolları ve Darsinki Tepesi’nde bulunan askeri üs bölgesine de aynı dakikalarda uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

İntihar bombacısı
Çatışmanın yaşandığı sırada bir kadın terörist Geçimli Jandarma Karakolu nizamiyesine doğru yürüyerek içeri girmek istedi. Eyleminde başarılı olamayan kadın terörist üzerindeki bombayı patlatarak parçalandı. Bu arada, nizamiyede görevli bazı askerlerin de yaralandığı belirtildi. Bölgede çatışmalar sürerken, yaralıların Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirilmesi üzerine sabaha karşı çok sayıda yaralı yakını da hastane önüne akın etti. Çevik kuvvet polisleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

İmha operasyonu

Çatışmanın ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edildi. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Saldırı sonrasında Hakkâri Dağ Komando Tugay Komutanlığı’na gelen Sikorsky helikopterler Irak’ın kuzeyine doğru imha operasyonu başlattı. Özel eğitimli güvenlik birimleri, Jandarma Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı birlikler ve Özel Harekat Timleri tam imha operasyonu için teröristlerin kaçış noktalarına indirildi. Bu arada çatışma bölgesine güzergahı içinde bulunan Hakkari-Çukurca karayolu güvenlik güçleri tarafından ulaşıma kapatıldı. Bölgedeki operasyonlar dolayısıyla ulaşıma kapatılan yolun her iki yönünde uzun araç konvoyları oluştu.

15 gün sonra terhis olacaktı

Geçimli Jandarma Karokolu’ndaki kara haber, 8 yiğidin baba ocağına tez ulaştı. Acılı haberi alan aileler yasa boğuldu. Hakkari’de teröristlerce düzenlenen kahpece saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Kurak’ın Malatya’daki babaevinde hüzün hakim. 24 yaşındaki Kurak’ın şehit olduğu haberi, Malatya Merkez Şehit Fevzi Mahallesi 11. Sokak’ta 2 katlı müstakil evde yaşayan ailesi ile diğer yakınlarını yasa boğdu. Evli ve 2 çocuk babası Şehit Uzman Jandarma Kamil Çelikkaya’nın (42) Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli beldesindeki baba evinde de hüzün var. Baba Ahmet Çelikkaya, “Oğlum, ’Baba biz iftarı açalı bayağı oldu. Şimdi çay içmeye gidiyoruz’dedi. Kanlı eller bizden kötü olsun, kendi ateşlerinde yansınlar” dedi. Şehit jandarma er Burak Mevlüt Tütüncüoğlu’nun dedesinin yaşadığı Çorum’un Alaca ilçesindeki Yıldızhan Mahallesi’ndeki evinde de hüzün yaşanıyor. Evli ve 1,5 yaşında bir çocuk babası olan şehit er Tütüncüoğlu’nun dedesi Mustafa Duygun, “Vatanımız sağ olsun, Allah bizlere sabır versin. Bu kan bitsin artık. Bizim canımız yandı başkalarının yanmasın. Allah bütün şehitlerimize rahmet etsin. Acı bir şey. Biz şimdi çocuğuna ne diyeceğiz” dedi. Jandarma Er Metin Çevik’in, Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi Başören köyü Çömetenler Mahallesi’ndeki evinin önünde Kur’an-ı Kerim okunuyor. Baba Recep Çevik, “Oğlum yaklaşık 15 gün sonra terhis olacaktı. Türk halkının başı sağ olsun, acımız büyük” dedi. Şehit Jandarma Er Hakan Oktay’ın Ordu’da Kabataş ilçesine bağlı Kuzköy Köyü Kazancılı Mahallesi’deki baba evine de ateş düştü. Şehit babası Bahri Oktay, “Bir erkek evladım daha var. Onu da aynı onun birliğe alırlarsa gönderirim. Eğer alırlarsa kendim bile askere gitmek istiyorum” dedi. Jandarma Er Yaşar Karadağ’ın Diyarbakır’ın Çermik ilçesi Kuyu köyündeki baba evinde hüzün yaşanıyor. Baba Cuma Karadağ, “Acımız çok büyük, vatan sağ olsun” diye konuştu. Geçici köy korucuları Ferik Çiftçi ve Cabbar Duman’ın cenazeleri, Hakkari Devlet Hastanesi’ndeki otopsi işlemlerinin ardından Otluca Köyü’ndeki Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’na götürüldü. Burada düzenlenen cenaze töreninden sonra şehitlerin naaşları, Geçimli köy mezarlığında tarafından toprağa verildi.

1,5 ay önce de sekiz şehit vermiştik

Hakkari’de teröristlerin 3 karakol ve bir askeri üsse yaptığı saldırı sonucunda zaiyatın sadece Geçimli karakolu bölgesinde verildiği, diğer karakollarda şehit bulunmadığı bilgisi verildi. Hakkari’de teröristlerin ağır silahlar ve roketatarlarla saldırdığı Geçimli, Üzümlü ve Karataş karakollarının bulunduğu Çukurca mevkiinde girişler kontrollü gerçekleşirken bölgeye sivillerin girişleri yasaklandı. Saldırıların, Irak’ın kuzeyinden gelen teröristlerin üçe ayrılarak gruplar halinde gerçekleştirildiği sanılıyor.

Çukurca bölgesine çok sayıda kontrol noktası da kuruldu. Teröristlerin saldırı gerçekleştirdiği mevki Irak’ın kuzeyine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Saldırılan karakollardan zayiatın verildiği tek karakol olan Geçimli karakolunun Hakkari merkezine uzaklığı ise 25 kilometre. 15 askerin yaralandığı, 14 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmaların bir benzeri birbuçuk ay önce yine Hakkari Çukurca’da gerçekleşmiş, yasa dışı terör örgütü mensupları üç kola ayrılarak üç ayrı karakola saldırmıştı. Saldırılar sonucunda 8 asker şehit edilmişti.

Terörlü mücadele edenleri Hasdal’a atanların eseri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bu saldırıların devletimizin otoritesini zaafa uğratamayacağını ve birlikte yaşama iradesine asla zarar veremeyeceğini herkesin görmesi gerekir” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, “Terör, er geç kaybetmeye, yok olup gitmeye, milletin azim ve kararlılığı karşısında erimeye mahkumdur” diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Terörle mücadelede kararlılığımız sürecek. Ramazan ayında yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Terörle mücadelede kararlı tutum devam edecek. Saldırıda çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonlar sürüyor” dedi.

Saldırıya verilen diğer tepkiler şöyle:

Muharrem İnce (CHP Grup Başkanvekili): Bu acı tablo, teröriste karşılama töreni düzenleyip teröristin ayağına müsteşar, vali, kaymakam, hakim, savcı yollayıp yıllardır terörle mücadele edenleri terörist oldukları iddiasıyla Silivri’ye, Hasdal’a hapsedenlerin eseridir.

Ömer Çelik (AKP Genel Başkan Yardımcısı): Hakkari’de PKK’nın yaptığı hazırlık ve çok odaklı saldırı PKK’nın boyunu asan bir iş. Çok boyutlu organizasyonun uygulayıcısı PKK, Esad’ın Halep’te yaptığı katliamla “paralel” hareket ederek, Şemdinli ve Hakkari saldırılarını gerçekleştiriyor.

Mehmet Şimşek (Maliye Bakanı): İçeride ve dışarıda nifak tohumları ekenlerin oyunu tutmayacak. Bu güzel ülke, hainlerin işbirlikçisi taşeron örgütün fitnesini bozacak. Şiddetin kaynağı ve sorumlusu terör örgütüdür. Eğer sorun demokratik hak ve özgürlükler olsaydı şiddetin azalması gerekirdi.

Hüseyin Çelik (AKP Genel Başkan Yardımcısı): Hakkari-Çukurca arasındaki Geçimli Jandarma Karakolu’na yapılan saldırıda şehit olan 8 güvenlik görevlimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Şahin: 115 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Bu ülke ve bu millet bu tür bölücü, yıkıcı, başkalarının adına, Türkiye düşmanları adına hareket eden örgütleri çökertecek güce sahiptir” dedi. Şahin, Ordu’da gazetecilerin Hakkari’de 6 asker ve 2 geçici köy korucusunun şehit olmasıyla ilgili sorusunu yanıtladı. Bakan Şahin, bölgede bir süredir devam eden operasyonlara değinerek, “Dün itibarıyla, 23-24 Temmuz tarihinden itibaren gerçekleştirilen sıcak temasın sonucunda 115 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği sonucuna ulaşılmıştır. Havadan daha çok bölgedeki mücadele sürdürülmüştür. Yine terör örgütü militanlarının Kuzey Irak tarafına kaçmasını önleyici tedbirler güvenlik güçlerimiz tarafından alınmıştır” dedi. Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama güvenlik güçlerimiz, istihbarat ve tecrübe gerçeklerini dikkate alarak hem malzeme araç gereç ve silah yönünden hem de personel yönünden bu bölgede gerekli takviyeleri yapmışlardır. Bu yüzden bölücü terör örgütü önemli zayiat vererek bu saldırıların sonucuna katlanmak durumunda kalmışlardır.”

YENİÇAĞ, 6 Ağustos 2012
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları

İzmir'de askeri araca bombalı saldırı

İletigönderen Panzehir » Prş Ağu 09, 2012 12:32

Resim

İzmir’deki Foça Deniz Üs Komutanlığı’nda görevli askeri personeli taşıyan araca, yalnızca askerlerin kullandığı, ancak bir süre önce sivillerin de kullanımına açılan yolda mayınlı saldırı düzenlendi. İlk patlamadan sekiz dakika sonra ikinci patlamanın da yaşandığı saldırıda, ilk belirlemelere göre 1 uzman çavuş şehit olurken 11 asker de yaralandı.

Askerlere yönelik saldırı, Foça İlçesi Değirmenlik Caddesi'nde bugün saat 08.00 sıralarında meydana geldi. İzmir’de oturan askeri personeli alan 24 kişi kapasiteli askeri servis aracı, uzun yıllar sivil araçlara kapalı olan ancak 5 Nisan’da sivillerin kullanımına açılan yola girip ilerlemeye başladı. Üsse 1.5 kilometre uzaklıkta, sağ tarafında yazlıklar bulunan, sol tarafı ise ağaçlık olan yola teröristler tarafından yerleştirilen bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Tahrip gücü yüksek bombanın patlamasıyla askeri araçta hasar oluşurken, içinde bulunanlardan yaralananlar oldu.

Saldırıda ilk etapta Foça Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve Uzman Çavuş olduğu öğrenilen askerlerden biri şehit oldu. 11 yaralı da hastanede tedaviye alındı. Foça Devlet Hastanesi’ne, Aliağa, Bergama, Menemen ve Kınık’tan çok sayıda sağlık ekibi ile ambulans gönderildi. İlk müdahaleleri burada yapılan yaralılardan 6’sı helikopterlerle İzmir’deki Ege Üniversitesi Hastanesi’ne, üçü de Menemen Devlet Hastanesi’ne biri Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne biri de Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevkedildi. Yaralılardan birinin durumun ağır olduğu belirtildi. Ege Üniversitesi’ne getirilen yaralıların isimlerinin Şahin Uzun, Özay Demirer, Gencer Çetin, Ali Aslan, ve İsmail Durak olduğu öğrenildi. Menemen’deki yaralıların isimlerinin Serhat Şen, Ali Ceylan, Muharrem Ünal olduğu bildirildi.

Yeniçağ

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Başkomutan » Cmt Ağu 18, 2012 3:36

Siirt'in Eruh'ta hain saldırı: 1 şehit

İftarda karakola hain saldırı: 1 şehit

Siirt'in Eruh İlçesi kırsalındaki jandarma karakolu ve üs bölgesine kalabalık PKK'lı grup tarafından ağır silahlarla saldırı düzenlendi.

Eruh'un kırsal kesiminde bulunan Bilgili Köyü yakınlarındaki jandarma karakolu ile üs bölgesine saat 19.30 sıralarında kalabalık PKK'lı grup tarafından ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin iftar yaptığı dakikalara denk gelen saldırıda üst bölgesi ve karakola uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlere askerler anında karşılık verdi. Açılan ilk ateş ve çatışmada ilk bilgilere göre 1 asker şehit olurken, 13 asker yaralandı.

Çatışma sürerken bölgeye Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan skorsy helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterlerin de PKK'lıların bulunduğu alanları ateş altına alıp bombaladığı belirtildi. Bölgede çatışmaların yer yer sürdüğü kaydedildi.

DHA, 2 Ağustos 2012

Beytüşşebap'ta çatışma: 1 şehit, 2 yaralı

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı'nda güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada Uzman Çavuş Yıldırım Kuzu şehit olurken, 2 Uzman Çavuş yaralandı.

Kato Dağı'nda dün gece bir grup PKK'lı Sinekli Meydan Mevkii'nde patlayıcılara karşı dayanıkla Kirpi adı verilen araca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerininde anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma yer yer sürdü. Sabah saatlerinde PKK'lıların bulunduğu alanlara Jandarma Özel Harekat timleri indirildi.PKK'lılarla sağlanan sıcakt emasta çatışma çıktı.

Çatışmada ilk bilgilere göre Uzman Çavuş Yıldırım Kuzu (27) şehit olurken 2 Uzman Çavuş da yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.Şehit Kuzu'nun cenazesinin toprağa verilmek üzere memleketi Sivas'a gönderildiği belirtildi.

DHA, 8 Ağustos 2012

Foça'da bombalı saldırı: 2 şehit!
İzmir'den kötü haber geldi

Foça'da askeri servis aracına düzenlenen saldırıda yaralanan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

İzmir'in Foça İlçesi'ndeki çifte terör saldırısında ağır yaralanıp kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in, bugün, saat 19.00 itibariyle şehit olduğu ailesine bildirildi. Yaşam destek ünitesine bağlı yaşatılmaya çalışılan ancak tıbben ölümü gerçekleşen Özmen'in acı haberiyle ailesi gözyaşlarına boğuldu. Saldırı düzenlenen otobüsü kullanan Uzman Çavuş Özmen'in kaybıyla, bombalı saldırıdaki şehit sayısı 2'ye yükseldi.

DHA, 14 Ağustos 2012

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Başkomutan » Cmt Ağu 18, 2012 3:38

Polise silahlı saldırı: 1 şehit

VAN'da depremzedeler için kurulan Edremit Konteyner kentin güvenliğini sağlayan polise PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda polis memuru Abdurrahman Doğan şehit oldu.

Van'ın Edremit İlçesindeki saldırı saat 22.30 sıralarında yapıldı. Van-Edremit Karayolu üzerinde bulunan Edremit Konteyner kentin güvenliğini sağlayan polise araç içinden PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı.

Saldırıda İstanbul'dan geçici görevle Van'a atanan polis memuru 30 yaşındaki Abdurrahman Doğan ağır yaralandı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Doğan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.

VAN'da depremzedeler için kurulan Edremit Konteyner kentinin güvenliğini sağlayan polis noktasına dün gece PKK'lıların saldırısında şehit olan polis memuru Abdurrahman Doğan için Van'da tören düzenlendi.Şehit polis memuru Doğan okunan duaların ardından memleketi Bitlis'in Güroymak İlçesi'ne uğurlandı.

DHA, 17 Ağustos 2012

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Başkomutan » Pzt Ağu 20, 2012 3:09

Şanlıurfa'da şehit acısı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, cumartesi günü PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucu ağır yaralanan 28 yaşındaki uzman çavuş Mustafa Çiftçi, tedavi gördüğü GATA Hastanesi'nde şehit oldu.

Uzman çavuş Çiftçi'nin şehit olduğu haberi Şanlıurfa'daki yakınlarını gözyaşına boğdu.

Jandarma uzman çavuş Mustafa Çiftçi ve beraberindeki 2 asker, cumartesi günü Dağlıca bölgesinde yola döşenen mayının patlaması ile yaralandı. Askeri helikopter ile önce Hakkari Asker Hastanesi'ne ardından Ankara'da bulunan GATA Hastanesi'ne götürülen yaralı askerlerden uzman çavuş Mustafa Çiftçi burada şehit oldu. Uzman çavuş Çiftçi'nin şehit düştüğü haberi, gece askeri yetkililer tarafından Şanlıurfa'nın Paşabağı Mahallesi'nde yaşayan ailesine iletildi. Uzman çavuşun şehit olduğunu öğrenen babası İsmail Çiftçi, annesi ve kardeşleri gözyaşı döktü. Fenalaşan ve sinir krizi geçiren Çiftçi ailesi fertlerine hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi.

Olayı öğrenen bazı akrabaları da Çiftçi ailesinin evine gelerek taziye dileklerinde bulundu. Şehit uzman çavuşun yakınları, gazetecilerin görüşme taleplerine olumsuz yanıt vererek, görüntü almalarını istemedi.

Şehit olan uzman çavuş Mustafa Çiftçi'nin cenazesinin bugün kente getirileceği ve düzenlenecek törenle toprağa verileceği bildirildi.

DHA, 20 Ağustos 2012

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Başkomutan » Pzt Ağu 20, 2012 15:26

Hakkari'de Askeri araca saldırı: 2 şehit!

HAKKARİ merkeze bağlı Kırıkdağ Köyü yakınlarında devriye görevi yapan askeri zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen mayın, uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Patlamanın etkisiyle zırhlı araç Zap Deresi’ne uçarken, 2 Uzman Çavuş şehit oldu, 1 asker yaralandı. Yaralı asker, Hakkari Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bu sabah saat 07.00 sıralarında, devriye görevi yapacak askerlerle Zap Karakolu’ndan çıkan askeri zırhlı araç, Hakkari’ye 22 kilometre uzaklıktaki Van karayolu üzerinde Kırıkdağ Köyü yakınlarında mayınlı saldırıya uğradı. PKK’lı teröristlerin yol üzerindeki menfeze döşediği mayın, zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamanın etkisiyle zırhlı araç Zap Deresi’ne uçtu. Saldırıda 2 Uzman Çavuş şehit olurken, 1 asker de ağır yaralandı.

İkinci bir patlayıcı olma ihtimali üzerine Hakkari- Van karayolu trafiğe kapatıldı. PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçleri geniş çaplı operasyon başlatırken, bölgeye çok sayıda asker helikopterle indirildi. Kobra helikopterleri PKK’lıların kaçabileceği dağlık bölgeleri bombaladı. Helikopterlerin bombaladığı bölgelerden dumanlar yükselmeye başladı.

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Hakkari’de sabah saatlerinde devriye görevi yapan askeri zırhlı araca PKK’lı teröristler tarafından mayınlı saldırı düzenlendiğini söyledi. Menfezin altına yerleştirilen patlayıcının uzaktan kumandayla patlatıldığını belirten Vali Alimoğlu, 2 uzman çavuşun şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığını açıkladı. Vali Alimoğlu bölgede operasyonların sürdüğünü ve operasyon nedeniyle Hakkari-Van karayolunun trafiğe kapatıldığını söyledi.

ŞIRNAK’TA KORUCU NÖBET KULÜBESİNE TACİZ ATEŞİ: 1 POLİS YARALI

ŞIRNAK’taki Gündoğdu Mahallesi’ndeki Tekser Lojmanları’nı koruyan köy korucularının kaldığı nöbet kulubesine PKK’lı teröristler tarafından taciz ateşi yapıldı. Saldırıda 1 polis memuru hafif yaralandı.

Gece yarısı Cudi Dağı bölgesinden geldikleri belirtilen bir grup PKK’lı, Gündoğdu Mahallesi’nde, polis memurları ve eşlerinin kaldığı Tekser Lojmanları’nı korumakla görevli korucularının nöbet tuttuğu kulübeye taciz ateşi açtı. Kulubede kalan korucular ve yakınlardaki diğer güvenlik görevlilerinin anında karşılık vermesi ile başlayan ve yaklaşık 10 dakika süren çatışmada, 1 polis memuru hafif yaralandı.

Karanlıkta kaçan PKK’lıların ele geçirilebilmesi amacıyla bölgede kapsamlı operasyon başlatılıdı.

VATAN, 20 Ağustos 2012

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x