yazdigim yaziya bu kadar tepki gelecegini ummuyordum dogrusu.ancak bu sevindirici bir okadar da aciydi.
Yazdığın yazı değil, bir örümceğin kustuğu zehirdir. Burada umduğunu değil, bulduğunu yersin, yediririz. Elbette bu kadar yemek, seni sevindirir; fakat yediklerin, senin için aynı zamanda da acılı olduğu için sindirmek biraz zor olsa gerekir.
birilerinin gözleri kan canagi, birileri kalbini firlatmis bir tarafa, bir digeri ise burnundan soluyor."ne bu siddet bu celal"
Ben senin ananı-bacını-kardaşını-dedeni-nineni-babanı veya sülâleni katledeyim. Ondan sonra çıkıp birileri beni savunsun. Akabinde eğer senin gözlerin de kan çanağına dönmemişse, -bu insanoğlunun doğallığına aykırı olduğundan- sen, ancak ve ancak bir ruh hastası olabilirsin. Ama, sen bir ruh hastası değil, sivil bir örümceksin ve ezilmek için buradasın. Dileğin her daim gerçekleşir, merak etme.
Yeter artik dedik, baris dedik, kardeslik dedik. baska ne dedik?.
Dedim ya; bu söylemler, Türk olan biri için ruh hastalığına işarettir, Türk düşmanı olan biri içinse örümcekliktir.
neyse neler yazilmis onlara bakalim.
Fazla bakınma! Mazallah, kırk defa nedâmet getirir, kırk deve kesip kırk hamamda yıkanarak millî oluverirsin bir anda... Gerçi, sen ve senin gibileri bu da paklamaz.
birileri cikmis medyayi arastiriyor kim sehit haberlerine daha fazla bültenlerinde yer vermis kim vermemis ona bakiyor.
birakin bunlari...baksaniza herkes kendi cikari pesinde. haber bültenleri artik sehit haberlerini bile normal görmeye basladilar, siradanlastirildilar
cok yazik ve aci verici.
Çok doğru yazmışsın örümcek. Peki bunların nedeninin, ağa babaların olan örümcekler, sen ve senin gibiler ve sömürge hükûmeti olduğunu algılayabiliyor musun¿? Benim ki de soru mu; bütün bu zehri kusup da bunları algılayamadığını söyleyemeyiz.
"meta" ve "uckur" derdinde en ataturkcusu, en akp´lisi en CHPlisi en MHPlisi en yobazi en carti en curtu.
Seni bilmem; ancak, bir Atatürkçü, uçkur ya da mal-mülk derdinde olmaz. Çünkü Mustafa Kemâlci olunmadan, Atatürkçü olunmaz. Uçkurcu/mal-mülkçü olarak nitelendirdiğin (sözüm ona) Atatürkçüler artık kimlerse, biz o rozetçilere sahte Atatürkçü olarak baktığımız için, yukarıdaki demokratik örümcek yaklaşımın bizi ilgilendirmiyor.
desenize artik is basa dustu.
yorumlarin sertligine baktigimda bu isi en iyi sekilde kemalist genclik üstlenir sanirim.
mehmetcigin yillarca dagdan indiremedigi pkkli yi kemalist gencligin mehmetcikten bagimsiz bir gerilla mucadelesi ile bir kac günde yapabilecegine inaniyorum.
Ha şunu bileydin örümcek. Dünyada tek kalsak, canımızı dişimize takar yine savaşırız, ölürüz, öldürürüz.
Ordu bizim ordumuz, ne diye bağımsız olalım¿? TSK'yı yanlışlarından, eksiklerinden koparması gerekenler de biziz ve bunun için durmadan çalışırız. Ha, eğer mecbur kalırsak yapar mıyız¿? Yaparız. En başta senin ağa babalarını öldürür de yine dağa çıkarız.
TSK ne yapti peki:
TSK 25 yildir pkk´yi bitirmek icin devletin butun imkanlarini kullandi ve bu güne kadar 25´in üzerinde sinir ötesi harekati yapti.
30 bin 50- bin asker sinirlara yigdirildi, cikan catismalarda yer yer 200 üzerinde pkk li öldürüldü. toplamina baktigimizda yaklasik olarak bu güne kadar 30 bin kadar pkk li bir o kadar da asker.
ya simdi:
bugun görunen tabloda halen 5-10 bin´in üzerinde pkk li daglarda mevzilenmis durumda.
pkk nin internet sitesinde ölen pkklilirin listesi yayinlanmis. listede yaslari 15 ila 35-40 yaslarinda oldurulen kadin ve erkeklerin katilim ve ölüm tarihlerine
baktigimizda, ortalama 3-4 yil. yani bir pkkli örgüte katildiktan ortalama 3-4 yil yasayip öldürülüyor.
Türk Silâhlı Kuvvetleri, 93-95 ve 97-2000 arası pekaka eşkıya terör örgütünü bitirme noktasına gelmiştir. Fakat senin gibi eçhel örümceklerin destekleriye iktidar olan sömürge hükûmetleri ve yurt çapında örgütlenen örümcek ağı üyeleri, bilinçli olarak alınmayan önlemler nedeniyle eşkıya terör örgütünü hortlatmıştır. Hele bu son sömürge hükûmeti ve günümüzde gün yüzüne alenen çıkabilen örümcekler, önlem almamak bir yana, aksine bunun için çalışmıştır ve çalışmaktadır.
Değil 25 yıl, 125 yıl da sürse, sen ve ağa babaların kazanamayacaksınız.
durum böyleyken burada bir soru cikiyor karsimiza. dag kosullarini bilmeyeniz yoktur. askerlik yapanlariniz daha iyi bilirler
rakimi 5000 metreye varan, sicakligi -30,-40 lar ulasan dag kosullarinda karda kista yillarca yasamayi göze alan ve ölecegini öldürülecegini bile bile nasil olurda, hangi piskolojik bir ruh haliyle bu örgüte katilinabilir diye hic dusundunuz mu?
bunlari o kosullarda yasamaya iten ölümünün bile ötesinde tuttugu degerleri nelerdir peki?.
Elbette sen bunun için çok düşünmüşsündür. Fakat bizim için çok düşünmeye gerek yoktur, yanıt ortadadır: Robotlaştırılmış beyinler
onu oraya iten toplumsal kosullar mi?
"
Ne toplumsal koşuluyomuş o¿? Anadolu'nun dört bir yanındaki eğitimsiz veya fakir bireyler, eline silâh alıp dağa mı çıkıyor¿?" diye sorardım ancak, örümceksin, buna değmezsin.
kültürel degerler mi?
Dünya üzerindeki hiçbir kültür, eşkıya olmayı öğretmez, öğütlemez. "
Sömürgeci ve sömürgeciye hizmet" adı altında bir kültür varsa, bunu bilemem tabii; sen daha iyi bilirsin, ne de olsa örümceksin.
namus mu?
Namussuzluk mu¿? Hani namusu olan zorla dağa adam kaçırmaz.
kimlik mi?
Soysuzluk mu¿? Hani soyu olan, -sözüm ona- kendinden gördüğünü korkutup yıldırmaz, öldürmez.
din mi?
Dinsizlik-imansızlık mı¿? Dini-imanı olan bir bebeye kurşun sıkmaz.
nedir bunlar...
Bir örümceğin hezeyanları.
öncelikle cevaplandirlimasi gereken sorular bunlardir.
ve sizlere soruyorum. siz olsaydiniz hangi bir degerinizi ölümünüzün üzerinde görür, bunun icin dagda silahli bir mucadeleye girisirdiniz.
Bizim için vatan, uğrunda ölmeye ve öldürmeye fazlasıyla değerdir.
Sömürgeci zengini için kesesine para akıtan, sömürgeci için satan, sömürge hükûmetleri için çöpçatan, dinci için şarlatan, eşkıya için robotlaşmış eleman-beyni boktan mühimdir.
Örümcek, senden sıkıldık. Mümkünse senin çok daha gelişmişlerin gelsin, daha iki sözcüğü bir araya getiremiyorsun. Hevesim kursağımda kaldı.