GÜLER-GÖKÇEK KONUŞMASINDA ‘AL GÜLÜM VER GÜLÜM’ PAZARLIĞIMelih Gökçek ve Hilmi Güler’in seçimlerden önce yaptığı telefon konuşmasında; Gökçek, ‘doğalgaz borcum yok’ diyebilmek için borçlu boru hatlarını Enerji Bakanlığı’na devretmeyi, Güler de, Gökçek’ten bir dostu için gerekli plan tadilatının yapılmasını istiyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ve Enerji Eski Bakanı Hilmi Güler’in yerel seçimlerden önce yaptığı telefon konuşmasını yayınlayan Ulusal Kanal, ilginç pazarlıkları ortaya çıkardı.
Telefon görüşmelerinde; Melih Gökçek, belediyenin doğalgaz borcunun silinmesi için bakana ricada bulunurken bakan Hilmi Güler ise bir akaryakıt istasyonuna ruhsat verilmesi ile ilgili Gökçek’ten yardım istiyor.
‘KENDİN PİŞİR KENDİN YE’ GÖRÜŞMESİKendisine doğalgaz borçlarının silinmesi talebi için, gülerek ‘Hallederiz’ yanıtını veren Bakan’a mahcup olmamak için derhal kolları sıvayan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde imar müdürü olduğu söylenen Ömer Bey’i arıyor. Ömer Bey’le yaptığı konuşmanın da tamamına yakınının internette yayınlanan kısmında Gökçek, daha önce belediyenin reddettiği plan tadilatını, belediye olarak ‘şehven’ redettikleri notu düşülerek onaylanmasını emrediyor.
‘Ben bunu çok iyi kullanırım sayın Bakanım...’
Melih Gökçek ile Bakan Güler arasındaki telefon konuşmasından, karşılıklı pazarlığın önceden de konuşulduğu anlaşılıyor. İşte karşılıklı pazarlıkların uçuştuğu telefon konuşmalarının tam dökümü:
Melih Gökçek: Sayın Bakanım, daha önce konuşmuştuk ya doğalgaz borçları konusunda biz ortak etme meselesini.. Onu da bitirirsek.
»Hilmi Güler: Nasıl bitirelim?
»MG: İşte o gün konuştuğumuzda bizim olan şeylerimizin boru hatlarımızın belli bir kısmını size devredelim ve bu surette nasıl özelleşecek o anda şey ederiz demiştik, orası da gayet cazip bulmuştu...
»HG: Evet
»MG: Yani bunu bi şöyle bu hafta içerisinde en geç önümüzdeki hafta içinde bir protokole bağlarsak..
»HG: Olur..
»MG: Biz bunu çok iyi kullanırız: bizim doğalgaz borcumuz filan kalmadı deriz...
»HG: (Bakan gülerek) Tamam
»MG: Siz lütfeder bir talimat verirseniz bu bir haftada en geç biter sayın bakanım. Ben bunu çok iyi kullanırım.
»HG: Ederiz, ederiz
»MG: Çok iyi olur. Gökçek’in doğalgaz borcu sıfırlanmıştır diye bir de protokol yaparız harika birşey olur..
»HG: (Bakan gülerek) İnşallah.. İyi olur.
Sıra; Melih Gökçek’ten, Bakan Güler’e geçiyor
Hilmi Güler: Benim de bu bizim çok sevdiğimiz bir dostumuz var Hilmi Kılıç diye bu Kılıç Akaryakıt diye.. Bu Gazi Şahin Bey’den size gelmişti ayrıca Mamak’tan bu Kayaşta, Kayaş’ta bunların benzin istasyonunun ufak bir yerinde plan tadilatı var Kızılcakale diye geçiyor.
»MG: Evet, onu benim mi yapmam lazım şeyin mi yapması lazım?...
»HG: Sizin... Yani o Mamak’tan size gelmiş..
»MG: Bana imzaya mı gelmiş?...
»HG: Evet size imzaya gelmiş...
»MG: Tamam hemen halledelim yarın sayın bakanım...
»HG: Zahmet olacak...
Bakan’ın ricasının ardından Gökçek Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde dönemin İmar Müdürü olduğu öne sürülen Ömer Bey’i arıyor...
»MG: Ömer Bey..
»Buyrun Melih Bey,
»MG: Bu Kılıç Akaryakıt vardı hatırladın mı? Ne olduydu o ben söylemiştim sana ne demiştim ben..
»Bu 26.02’de (26 Şubat) onaylanıp şey reddedilip gitmişti efendim...
»MG: 26.02’de onaylanıp şey reddedilip gitmiş peki birşey söyleyeyim: o reddedilmiş gitmiş onu bir düzeltme şansımız yok mu?
» Onu ancak C3’teki yapabilir ilçe.. (İlçe belediyesi)
» Yapamaz 3’teki yapamaz, hayır. biz sehven yapılmıştır deyip...
birgun.net