Menderes’in Yasak Aşkları

Genel & Güncel Konular

Menderes’in Yasak Aşkları

İletigönderen İlteriş Kağan » Çrş Mar 26, 2025 5:20

Menderes’in Ayhan Aydan ile yaşadığı aşkı bilmeyen yoktur, hatta dizilere tiyatrolara bile konu olmuştur bu yasak aşk. Yasak aşk olmasının sebebi ise ikisinin de evli olmaları. Menderes’in bir diğer aşkı ise Suzan Sözen’dir. Suzan Sözen ile aşklarının başlangıcı, Sözen’in kocasının tayini çıkması üzerine olur.
Resim
Suzan Sözen, Adnan Menderes’le ilişkisini 27 Mayıs İhtilali’nin ardından, Dolmabahçe Sarayı’nda sorgulanırken şöyle anlatıyor:
“Kocam Ferit Sözen, o tarihte İstanbul Polis Okulunda hoca idi. Gümüşhane’ye tayin edildi. Gitmedik. Burada kalmak için çok çalıştık., Menderes’e bu işi yaptırmanın çarelerini aradım. Bir gün Tarabya’da, Piliç Osman ile tanıştım. Bize Başbakanı çok iyi tanıdığını ve Menderes ile tanıştırabileceğini söyledi. Ertesi gün, Menderes telefon ettirdi ve imzalı kitabımı istetti. Kocama sordum, muvaffak etti. Bu şekilde tanıştık, eve gelmeye başladı. O geleceği vakit, kocam hasta hasta dahi olsa evden çıkardı. Pencerede parolamız vardı. Kocam anlardı, dönerdi.”

RÜŞVET DAVASI
Suzan Sözen, 13 Ekim 1960 sabahı, eski Başbakan Adnan Menderes ile yaşadığı aşk nedeniyle İstanbul Valiliğinde ifade vermişti. Suzan Sözen, daha sonra başka ifadelerde verdi.

Bir dönem İstanbul Emniyet Müdür Muavini olan Ferit Avni Sözen, “randevu evlerinden haraç aldığı”, iddiası ile tutuklandı, bir süre cezaevinde kaldı ve bu suç nedeniyle yargılandı.

Eski Başbakan Adnan Menderes’in metresi Suzan Sözen’in 13 Ekim 1960 sabahı verdiği ifadesinin, Başbakan Adnan Menderes’in kendisine verdiği 180 bin lira ile ilgili olduğu sanılmakta idi. İfadeyi tahkik heyetinden hesap uzmanları almıştı.

“Lüks Nermin” olarak adlandırılan ve 1946 yılından itibaren genelev patroniçeliği yapan Şaziye Zeren (Topçu), soruşturmalar sırasında verdiği ifadede, özetle şu açıklamayı yapmıştı:
“Ferit Sözen’i de tanırım. Emniyet Müdür Muavini iken İstanbul’u haraca kesmiştir. Ferit benden Bedri Bülent Yüksel vasıtasıyla para isterdi. Bu adam önceden serserinin biri idi. Sonradan zengin oldu.”

Yazar Melike İlgün, ‘Bir Başvekil Sevdim’ isimli kitabında; Menderes’in bütün aşklarını yazdı
Gazeteci, yazar Melike İlgün’ün Kemal’e Eren Kadınlar ve Enver Paşa’nın Sultanı adlı kitaplarından sonra yeni romanı Bir Başvekil Sevdim Alfa Yayınları’ndan çıktı. Yasak aşkı ünlü opera sanatçısı Ayhan Aydan’ın gözünden Menderes, Demokrat Parti ve 27 Mayıs İhtilali’nin anlatıldığı kitapta Türkiye siyasi tarihinde önemli rol oynamış ve derin izler bırakmış Başvekil Adnan Menderes’in 10 sene devam eden iktidarına ve idamına aşkın penceresinden bakıyor. İlgün kitabında Ayhan Aydan’ın yaşadığı onca acıya, kaybettiği bebeğine, uğradığı ihanete rağmen aşkına nasıl sahip çıktığını anlatıyor.

Menderes’in ilk yasak aşkı Mukaddes Hanımdı. Menderes, milletvekili olduktan sonra Mukaddes Hanım ile görüşmeye başladı. Evliydi, hatta çocukları da vardı. Ama bu onu Mukaddes Hanım ile 12 yıl boyunca yasak aşk yaşamaktan alıkoymadı. Mukaddes Hanım Atatürk’ün yakın arkadaşı eski Konya Valisi Hayri Vaner’in kızı, Çalışma Bakanı Sadi Irmak’ın baldızıydı.

Boşanmış, daha sonra da kocası ölmüştü. Vefatından sonra Menderes ile vapurda tanıştılar. Menderes Mukaddes Hanım’ı 12 yıl boyunca Yeşilköy İstanbul Caddesi’ndeki evinde ziyaret etti. Ancak bu ilişki, Menderes’in Aydan hanım ile tanışmasıyla sona erdi.

Emniyet müdürünün eşiyle makamını kullanarak ilişki yaşayan
- Evliyken kendinden 25 yaş küçük Ayhan Aydan'ı 2 kere hamile bırakan, Ayhan aydan la tanıştığı gecenin sabahında örtülü ödenekten Amerikan malı sıfır araba hediye gönderiyor.
Bi müddet sonra kocasını makamına çağırıp
Karınla ilişki yaşıyoruz, gidip boşanma davasını açmasını, söyleyerek baskı uyguluyor
Ondan doğan bebek 7 saat yaşıyor
Faili meçhul
Metreslerinin sayısı bile belli olmayan
Evli kadını ayartıp hem de kocasının evinde kocası olduğu halde kocası başka oda da bunlar başka odada ilişki yaşamıştır. Saydığınız gibi birçok pis meziyeti vardı.
Emniyet müdürünün eşiyle kocasının evinde ilişki yaşıyor.
Binanın kapıcısı ünlü iş adamı eski Galatasaray başkanı, Adnan polatın babası,İbrahim polatır ilişkinin gizli tutulması için,devlet hazinesinden binlerce dönüp arazi veriyor.
Adnan Polat’ın zenginliği ordan geliyor.
Adnan Menderes’in Yasak Aşkı Suzan Sözen ‘Menderes’le Yattım, Kocamı Kurtardım’
Menderes’in Ayhan Aydan ile yaşadığı aşkı bilmeyen yoktur, hatta dizilere tiyatrolara bile konu olmuştur bu yasak aşk. Yasak aşk olmasının sebebi ise ikisinin de evli olmaları. Menderes’in bir diğer aşkı ise Suzan Sözen’dir. Suzan Sözen ile aşklarının başlangıcı, Sözen’in kocasının tayini çıkması üzerine olur.
Resim
Bir ara atv'de ''Ben Onu Çok Sevdim'' diye bir dizi vardı sanırsın liseli çocukların yaşadığı aşkı anlatıyordu. işte o dizi menderes'in evli kadınlar ile çarpık ilişkisini anlatmaktaydı.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye

İletiler: 2184

Re: Menderes’in Yasak Aşkları

İletigönderen İlteriş Kağan » Çrş Mar 26, 2025 5:36

Çiftçiyi Topraklandırma Kanunu’na duyulan tepkinin sonuçlarından biri de çok partili hayata geçişin mihenk taşı olan Demokrat Parti’nin kurulması olmuştur. Fuat Köprülü, Celal Bayar, Adnan Menderes ve Refik Koraltan‘ın imzaladıkları “Dörtlü Takrir” olarak adlandırılan bildiri ile DP’nin kuruluş süreci başlamıştı.

bu-ulke-toprak-agalarinin-eline-gectigi-1950-den-beri-ayni-zihniyetin-elinde-t48914.html

Resim
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye

İletiler: 2184

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x