Özel eğitim kurumlarında Atatürk Köşesinin kaldırılması haberlerine tepki gösteren Milli Eğitim Bakanı Çelik, basını suçladı. Çelik, düzenleme ile sadece Atatürk Köşesi değil, 62 kaleme yeni yönetmelikte yer verilmediği bahanesinin arkasına saklandı.
Çelik savunmaya geçti
Özel okullarda Atatürk köşesini kaldırtan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, tepki görünce mevzuata sığındı...
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, medyada yayımlanan özel eğitim kurumlarında Atatürk Köşesi nin kaldırılmasına ilişkin haberlere sert tepki gösterdi. Milli Eğtim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Atatürk köşesi ile ilgili yönetmeliğin idari bölüm başlığında ayrı bir madde bulunmaktadır denilerek, şu ifaledere yer verildi: Özel öğretim kurumları ile ilgili, Eski Yönetmeliğin Altıncı Bölümündeki hükümler ihtiyaca cevap veremediği için yapılan yeni düzenlemede, sadece Atatürk köşesi değil, 62 kaleme zikredilen gerekçelerle Yeni Yönetmelikte yer verilmemiştir. Buradan sadece Atatürk Köşesini adeta cımbızlayarak ve konuyu Atatürk istismarcılığına vardıracak şekilde saptırmak medya etiği ile bağdaştırılamamıştır.
Atatürk köşesi kalacak
Ayrıca yeni yürürlüğe giren Yönetmeliğin 63üncü maddesinin; Bu yönetmelikte yer almayan hususlarda, resmî benzeri kurumların ilgili mevzuat hükümleri uygulanır denilen açıklamada, Hükmü gereği özel öğretim kurumları da Atatürk Köşesini ilgili mevzuatta belirtilen şekilde düzenlemek zorundadırlar. Keza, genel teftiş ve değerlendirme raporlarında; ilgili yönergeye uygun Atatürk Köşesinin düzenlenip düzenlenmediği, Atatürk resmi, çerçeveli Atatürkün Gençliğe Hitabesi, çerçeveli İstiklal Marşının bulunup bulunmadığı da kontrol edilmektedir ifadelerine yer verildi.
Türk Eğitim-Sen yönetmeliğin iptalini istiyor
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin Resmi Gazetede yürürlüğe girdiğini, ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle, Atatürk Köşesinin özel öğretim kurumlarının yönetim bölümünde bulunması zorunluluğunun ortadan kaldırıldığını hatırlatarak, Bu durum eğitim camiasında infiale yol açmıştır. Bakanlığın hangi gerekçeyle böyle bir karar aldığını anlamak mümkün değildir dedi. Koncuk, yönetmelikte değişikliğe gidilmesi gerektiğini savunarak, sendikanın yönetmeliğin iptali için dava açacağını belirtti. Koncuk, İstiklal Marşı töreni, Andımızın okunması, Atatürkün Gençliğe Hitabesi ve Atatürk köşesi okullarda olmazsa olmazlarımızdır. Biz eğitimciler, Atatürk köşesinin tüm eğitim kurumlarında zorunlu yer alması gerektiğini düşünüyoruz dedi.
- Kaynak -