MHP Oyları İki Kat Arttı
MHP, baraj altında kaldığı 3 Kasım 2002 seçimlerine göre oylarını iki kat artırıp Meclis'e girdi ancak yine de sevinemedi.
Seçim meydanlarında "Tek başına iktidar" sloganıyla propaganda çalışmalarını yürüten MHP'liler, neden üçüncü parti olduklarından çok halkın neden AKP'yi seçtiğini tartıştı. MHP Genel Merkezi'nde seçim sonuçları heyecanla izlendi. "Tek Başına İktidar" sloganıyla kampanya yürüten partide ilk sonuçların gelmesiyle birlikte başlayan heyecan, sandıkların açılmasıyla yerini hayal kırıklığına bıraktı. MHP'nin barajı aşıp Meclis'e girmesi ve 3'üncü parti olmasına rağmen sevinç yaşanmadı. MHP'liler kendi aralarında neden 3'üncü parti olduklarından çok "Halkın neden AKP'yi seçtiğini" tartıştı.
ÜNLÜLER MECLİS'TE
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Osmaniye'den seçilirken Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş, Deniz Bölükbaşı, Meral Akşener, Kenan Tanrıkulu, Bekir Aksoy, Tunca Toskay, Cihan Paçacı, Kürşat Atılgan, Gürcan Dağdaş, Mehmet Şandır da Meclis'e gidenler arasında yer aldı. Ancak Genel Başkan Yardımcıları Murat Şefkatli ve Ali Işıklar ile Naim Süleymanoğlu, Serdar Gökhan, Doğan Cansızlar gibi isimler ise Meclis'e giremedi. MHP'nin seçilebilen tek kadın milletvekili Meral Akşener oldu. MHP lideri Bahçeli, öğle saatlerinde oyunu kullandıktan sonra Genel Merkez'e geldi ve seçim sonuçlarını Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ve Deniz Bölükbaşı ile birlikte izledi.
"MUHALEFET GÖREVİ"
Seçim sonuçlarını yazılı bir açıklamayla değerlendiren Bahçeli, AKP'ye milletin ikinci kez tek başına iktidar imkanı verdiğini belirterek "Aziz milletimizin bu iradesine saygı duymak gerekir" dedi. Seçim sonuçlarının çok yönlü tahlil edilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, "milletin kendilerine muhalefet görevi yüklediğini" kaydetti. Partinin üçüncü sıraya yerleşmesi genel merkezde heyecanın yerini meraka bıraktı. Genel merkez dışına sinevizyon kuruldu, ama umulan kalabalık birikmedi. Az sayıdaki ülkücü genç lobide sonuçları sessizce izledi.
Kaynak