gönderen Çetin Taş » Cmt Ağu 25, 2007 10:20
Uzun zamandır iş yoğunluğundan ve seçimlerden sonra ki üzüntüyü üzerimden atmakta zorlandığımdan siteye pek giremiyordum. Girdim ve sonbaron06'nın yazısını gördüm. Meydan boş kalmış anlaşılan.
Yazımın genelinde doğrudan sonbaron06'ya hitap edeceğim,bu nedenle 2. tekil şahıs olacak hitap şeklim.
Birkaç yazısı birleştirilip gönderildiği için ve sağolsun arkadaş pekçok konuyu birbirine karıştırıp çorba yaptığı için ve ben de (huyum kurusun)hiçbir konuyu >geçmek istemediğim için tek tek cevap vereceğim sonbaron06'ya.
Madde madde yazıyorum.
1.Ben CHPye sosyal demokrat olduğu için destek vermiyorum.Aksine CHPyi sosyal demokrasi tuzağına çekenlere kızgınım.Ben CHPye her türlü tırpanlamaya,törpülemeye rağmen tabanında ve ilkelerinde yer alan KEMALİST değerlerden dolayı destek veriyorum.
2.İyi ki AKPyi savunmamışsın,bir de savunsan neler yazacaktın kim bilir?
Şu soruyu bir sor bakalım kendine.Bu AKP,22 Temmuzda bu kadar oy alıp birinci gelince kimler tebrik etti AKPyi?Kimler çok sevindi?Ya da cevabını söyleyeyim sana da yorma beynini.ABD,AB ülkeleri,KÜRTÇÜler,Fettullah Gülen cemaati başta olmak üzere tarikatler.
Şimdi artık yor bakalım o beynini, ABD,AB ülkeleri,KÜRTÇÜler niçin Türkiyede AKPnin birinci gelmesinden dolayı bu kadar sevinçliler?Bu kadar mutlular?Bu soruların cevapları önemli mi senin için?Önemli değilse zaten omurgalarından birkaç tanesini çoktan kaybetmişsin demektir,geçmiş olsun.
3.Zavallı sensin,ATATÜRKÇÜ geçinen de sen ve senin gibilerdir(yani şekilsel ATATÜRKÇÜ olanlar,fikirsel ATATÜRKÇÜLÜK'ten tırsan,korkan,çekinenler,kabul etmeyenler).Ben KEMALİSTim.ATATÜRKÇÜ geçinmeyi bırak,hayatımı KEMALİST değerlere göre yaşıyorum.Benim gibilerin sayısı da az,bunun farkındayım.Ama her ne şart altında olursa olsun senin gibi vatandaşların ağzının payını verecek kültürel altyapımız da,bilgi birikimimiz de,hitabet yeteneğimiz de vardır çok şükür.
4.MHP kaypak davranmıştır.Ama ben ve benim yaşıtlarım,benim ağabeylerim,benim babamın kuşağı hep alıştık MHPnin bu kaypaklıklarına.Baykala millet istediğini söylesin,adamın söylediği yanlış mıdır?Meydanlarda Bahçeli ip attı,bağırdı,çağırdı.Ne oldu,o ip ile Gülü çıkarıp CUMHURBAŞKANLIĞI koltuğuna oturtuyorlar.MHP bunu hep yapıyor.80 öncesi de ABDnin çıkarlarını Türkiyenin çıkarlarına tercih etmişlerdi,şimdi de ABDnin-ABnin çıkarlarını,Fettullah Hocanın çıkarlarını,Kürtçülerin çıkarlarını Türkiyenin çıkarlarına tercih ettiler.
5.Bu seçimlerde yaptıkları hilelerin fazlasını yaparak yani çuval çuval unlarla,şekerlerle,çaylarla;doğu ve güneydoğuda ki bankalarda yüz binlerce insana para dağıtarak halkın oyunu alarak AKP 70%te alır,80%de.O anlaşıldı artık.Yani senin gibi gerçek ZAVALLIların sandığı gibi bu iş toplumun CHPyi cezalandırması,MHPyi ödüllendirmesi şeklinde değildir.Üstelik bu kadar mı safsın,seçim zamanı MHP Gülün cumhurbaşkanlığına karşıydı,Tayyipe ağır muhalefet yapıyordu,ip atıyordu.MHP seçim sonrası döneklik yaptı,seçim öncesi attı tuttu.Halk neyi ödüllendirecek?Ayrıca 2. parti CHPdir,oy oranını korumuştur,hayal kırıkşığı oy oranını bu ahval ve şerait içerisinde dahi arttıramamsındandır CHP ile ilgili.AKPye oy yağdıran oylarını satan Kürt vatandaşlar,dindar vatandaşlar,DYP ve ANAP tabanıdır.MHP klasik oyu olan 8-12%nin biraz üstünde oy almıştır çünkü onlardan bile birşeyler uman samimi vatanseverler onlara oy vermiştir.Bu değerlendirmeleri sen ve senin gibilerin okuduğu gazeteler,izlediği televizyonlar yazmaz.Onun için kültür şoku falan geçireyim deme.
6.CHPye ihtiaç kalmadığı zaman ya KEMALİST DEVRİM tamamlanmış olur ve tüm TÜRK halkı her bir bireyiyle damarlarına kadar KEMALİZMi sindirmiş demektir ya da memleket şimdi koşar adım gittiği gibi emperyalizmin uşağı olma görevini tamamlamış ve emperyalizm karşıtı kurum ve kuruluşların hepsi gibi,CHPnin de kapısına kilit vurulmuş demektir.CHP Türkiyeyi kuran partidir.Her ne kadar medya da yeteri kadar vurgulanmadıysa da bak CHPnin yaptığı şeyleri sana hatırlatayım:
-Cumhuriyeti kuran partidir,ATATÜRKün partisidir.
-10 yılda 15 milyon genç yaratan,demir ağlarla(tren yolları kastediliyor)anavatanın dört yanını donatan partidir.
-Osmanlının savaş borçlarını,savaş öncesi borçlarını 10 yılda ödeyip,Türkiyeyi dönemin dünyanın en hızlı kalkınan ülkesi yapan partidir.
-Mühendis,Mimar,doktor,eczacı ve hatta iş adamı olmayan memlekette 10 yıl kadar kısa bir süre içinde mühendis,mimar,doktor,eczacı ve gereken tüm meslek grubundan insanları yetiştiren,iş adamını bile yaratan partidir.
-SÜMERBANK,ETİBANK,ZİRAAT BANKASI gibi dev bankaları kurarak Türk ekonomisine yön veren(şimdiler de yanlış kişilerin yanlış kullandıkları deyimle),uçuran partidir.
-İş hayatının düzenleyen,şimdiki sendikaları oluşturan ve işçi haklarını Türkiyede inşa eden partidir.
-2. Dünya Savaşına dünyanın büyük devletlerinin baskılarına karşın Türkiyeyi sokmayan partidir.
-Taa Osmanlının son döneminde bizim elimizden çıkmış olan Kıbrısın bir ucundan da olsa yeniden anavatana bağlanmasını sağlayan partidir.
Son 5 yıl içinde:
-Türkiyeyi, ABDnin fiili işgalini engelleyen partidir(1 Mart Tezkeresinin geçmesini engelleyerek 100 bine yakın Amerikan askerinin Türkiyenin doğu, güneydoğu, batı,kuzey,güney,iç her tarafında konuşlanmasını-yerleşmesini engellemiştir.).
-Ülkenin talan edilmesi ile ilgili yüzlerce yolsuzluğu ortaya çıkaran partidir.Senin gibilere ne kadar şey ifade eder bilemiyorum am bu yolsuzlukları yapan AKPli milletvekillerine,partililere bir şey yapılmadığını,yapılamadığını;pek çoğunun yeniden milletvekili olarak mecliste olduklarını buraya ekleyeyim.
-Abdullah Gülün cumhurbaşkanlığına ciddi muhalefet edip,parlamentoda ki sayısının çok daha üstünde bir güçle bunu engellemiştir.Bu başarı(işlerine ve senin gibilerin işinize gelmediği için olsa gerek)niyeyse görünmüyor,görülmek istenmiyor.Ya da anlı şanlı Tayip Erdoğanın başarısızlığı,meclisin 2/3sine sahip olduğu halde kendi milletvekilini cumhurbaşkanı seçtirememesi hiç vurgulanmıyor.
Gelinen noktada değişen nedir?PKKlılar ve MHP meclistedir.Yani seçim sisteminin özelliği sonucu özellikle CHPnin milletvekili sayısı oldukça azalmıştır,AKPnin bir önceki döneme göre çok fazla bir eksilmesi yktur.Zaten DTP ve MHPde CHPnin gösterdiği CUMHURİYET REJİMİni KORUMA tavrını göstermediği için aynı başarısız Tayip Erdoğan,22 Temmuz akşamı tüm Türkiyeye ilan ettiği UZLAŞMA mesajlarını yalayıp yutarak Abdullah Gülü CUMHURBAŞKANI yapacak.
7.Deniz Baykala terörist demişsin.Ne teröristliği varmış Deniz Baykalın söyle de öğrenelim?Benim bildiğim senin o terörist dediğin ve her ne hikmetse hiç kimseye yaranamayan Deniz Baykal önce kendi partisindeki TERÖRİST destekleyicilerini uzaklaştırmıştır.Sonra da hapis yattığı için muhtar bile olamazdenilen Tayip Erdoğanın başbakanlığının önünü açmıştır(bana göre hata yapmıştır).Din-iman üzerine kurduğun karman çorman yazılarından sonra sana sormak istiyorum?Yalan söylemeye utanmıyor musun?Terörist çok ağır bir suçlama olduğu halde sen bu kadar rahat bir şekilde,böylesine önemli bir insana iftira etmeye utanmıyor musun?Yalan ve iftira tüm dinlerde en büyük suçlardan,günahlardan değil midir?Yoksa TAKİYYE mi yapıyorsun?Hani takiyye hedefe giden şeriatçı için mübah ya!O bakımdan soruyorum.
8.KEMALİSTler başörtüsünü bir hak olarak görürler. Başörtüsü kullanan insan bizim anamızdır, bacımızdır,eşimizdir.İnanç özgürlüğüdür.Saygımız sonsuzdur.
Türban siyasal İslamın üniformasıdır. Türk insanının gelenek ve göreneklerine uygun bir örtünme şekli kesinlikle değildir.Amaç ÖRTÜNMEK değildir,başörtüsü üzerinden siyaset yapmaktır.Toplumu kamplara bölmektir.Laik-antilaik ayrıştırmasını yapmaktır.Halkın kafasını karıştırmak,ATATÜRKÇÜ-KEMALİST insanların örtünmeye karşı oldukları şeklindeki yanlış inancı yaymak için propaganda malzemesi olarak kullanmaktır.
Ve ne yazık ki bugüne kadar bu kampanya çok iyi yürütülmüş, başarılı da olmuştur.
Böyle olduğu için bu halk türban adı verilen bir bez parçasını,2 çuval unu,1 çuval şekeri,10 kg çayı TÜRK BAYRAĞI na, MİLLİ ONURUNA tercih etmiştir. Barzani-Talabani-Apo şerefsizlerinin hakaretlerini sineye çekmiştir. ABDnin başına geçirdiği çuvalı sineye çekmiştir. ABnin insanlık dışı muamelelerini, isteklerini sineye çekmiştir.Yanı başında 1 milyondan fazla insanı katleden,ülkesini bölmeye çalışan teröristlere silah dahil olmak üzere her türlü desteği veren ABDye ağzını açıpta en ufak laf edemeyen AKPye oy vererek,TÜRBAN adındaki bez parçasını her şeye tercih ettiğini ispatlamıştır.Çoğunun örtünme şekli TÜRBAN bile değildir.
Oysa ki her türlü haklarının, baş örtme haklarının bile altlarında ki vatanın var olması ile mümkün olduğunun farkında bile değiller.
9.Sen kaç yaşındasın? Turgut Özalda hacı değil miydi?Kendi söyledğiniz yalanlara o kadar inanıyorsunuz ki ben en çok buna hayret ediyorum.
Tam Müslümanlık, yarım Müslümanlık nasıl oluyor?Kim veriyor bunun kararını?Allah mısın sen?Ya da sen Allahı tanıyorsun da ondan aldıklarını bize mi getiriyorsun?Ya da Allah ile konuşan tanıdığın biri var da,ondan mı getiriyorsun bu bilgileri?
Oğlum, akıllı olun, yalan söylemeniz zaten hata.Bu yalanlara inanmanız ayrı bir hata.Bu inandığınız yalanları da gerçek kabul edip bütün felsefenizi,dünya görüşünüzü bu yalanların üstüne bina etmeniz hataların içinde en büyüğü.
İnanan inanır, inanmayan inanmaz. Bir insanın yarım mı, tam mı Müslüman-Hristiyan-Musevi olduğuna hangi dünyalı karar verebilir?
Senin ATATÜRKten daha fazla Müslüman olduğunu kim iddia edebilir?
10.Osmanlı hurafelerden,din safsatalarından sıyrıldığı zaman önünde kimse duramadı.
Ne zaman ki din adına saçmalıklar ayak bağı oldu,ondan sonra tepe üstü çakıldı.Avrupalı Osmanlının,Arabın,Acemin kültürünü,bilimini,felsefesini kitaplar basarak çoğaltırken bizim yobazlar,din bezirganları saatlerce güne yatağın sağından kalkarak mı başlamalı,solundan kalkarak mı başlamalı yı tartışıyorlardı.Bu ülkeye matbaa 400 sene sonra geldi batıdan.Bu ne demek biliyor musun,düşünebiliyor musun?Matematiğin,fenin,tıbbın,mühendisliğin,mimarlığın,eczacılığın ve tüm bilimin-felsefenin 400 sene sonra gelmesi demektir.
Bugün Avrupa ve Amerika ile kimine göre hala çok fazla olan farkı kapatan ŞERİAT değildir. KEMALİST DEVRİMdir koçum. Sizlere bunlar öğretilmedi okularda, bizler de son dönemlerine yetiştik sayılır. Ama bol okuduk, okuyoruz, Allahın verdiği beyinlerimizi kullanıyoruz. Mantıksız hiçbir şeyi beynimize doğru olarak kaydetmiyoruz. Her şeyi sorguluyoruz. Çünkü bu milleti rezil edenin de, vezir edenin de o beyni kullanmaktan geçtiğini biliyoruz.
11. Müslüman karşıtı olan insanlar sizlersiniz. ŞERİAT karşıtı olan insanlar ise bizleriz.
Kuvvayi Milliyedeki insanların içinde elbette evliya mertebesinde insanlar vardır.En başta da MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
Son sözden bir önceki:
Müslümanlık ŞERİAT değildir.
Başörtüsü TÜRBAN değildir.
Son söz:
Bu ülkeyi kuran öz KEMALİST özdür.Medya,ABD-AB-ŞERİATÇI-LİBOŞ-KÜRTÇÜ ittifakı kıçlarını da yırtsa bu ülke de bu öz bitmeyecektir.Her ortamda,her şart altında KEMALİZMi savunacaktır ve bir gün mutlaka bu devleti tepeden aşağıya KEMALİSTLER YÖNETECEKTİR.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.