MHP titreyip kendine geldi diyorum,tartışalım.

Tartışma Alanı

İletigönderen f@n@t!k » Çrş Ağu 15, 2007 9:12

Açıkçası ben bir ülkücü olarak DEvlet Bahçeli'yi yeterli görmüyorum. Deniz Baykal'ın CHP'yi tırpanladığı gibi DEvlet Bahçeli'de MHP'yi küçültüyor. AKP'nin bu kadar oy almasını birde bu liderler kendilerine bir sorsa ya :evil: :evil: Gücünü ve liderliğini hissettirecek birileri çıkması lazım.. Bu hangi partiden olursa olsun. Yeterki Türkiye kazansın..
Resim
Kullanıcı küçük betizi
f@n@t!k
Üye
Üye

İletiler: 701

slm

İletigönderen son_baron06 » Pzr Ağu 19, 2007 3:11

selam cetin ben bilmiyorum ama mhpye saygin neden darbe aldi,ben burda akpyi savunmuyorum,ama yani chpye sosyal demokrat sandigin chpye destek verince cok mu iyi olacak,evet akpyi magdur eden o kemalist zihniyettir,yok milletin esiyle ugrasip cumhurbaskani sectirmezler,hani demokratik bir ülkeyiz insan haklari var,tr de sadece insan haklari mapus ta yatan teröristlere verildi eve dönüs yasalariyla,

kemalistler iyi okuyun da atatürkün nasil biri oldugunu ögrenein,atatürk tam bir müslümandi,eger bir müslümanin karsisina hizir aleyhiselam gelirse o insan bir mübarek insandir,tr kafir degil degil hiristiyon hic degil bu vatan 70 milyon müslümandan olusuyor.atatürkün annesi de türbanliydi ilk esi de ,birakin artik bu türbani ve eve dönen pkklilarla ugrasin madem seviyorsunuz
onlara karsi kemalisticilik yapin,sizin sandiginiz gibi atam solcu bir kommünist degil,kommünist demek attesit demek tir,

yaziklar olsun
eger atam simdi canlanip ayaklansin adam kahrindan ölür,

simdi
sana gelelim
sen diyorsun
mhp akpye destek verdi
ve seni hayal kirikligina ugratti
ozaman vermesin
bidaha secim olacak
bunda
yüzde 70 le gelir
ve sadece tek parti kalir mecliste olzaman napcaksiniz zavalli atatürkcü gecinenlel.anlayin bu millet chpyi cezalandiridi,akp ve mhpyi ödüllendirdi,mhpye denetim görevi verdi akpye de iktidari bana göre cok güzel artik chpye ihtiyac kalmadi mhp ile isbirligi icinde oilacaktir
ve bu demokrasiye uygun
mhp aciklama yapiyor oturuma gelirim ama oy veririm vermem benim sorunum diyotr buna demokrasi derler siyaset derler
chp ve solcu partil hele baykal 40 senedir politika yapiyor 70 lerin teröristi olan baykal gelip atamin kurudugu partiye baskan oluyor ozaman buna karsi cikin siz önce chpyi cöplerden temizleyin eski kemalist partiyi canlandirin ozaman benimde oyum chpye,ama nerde atatürkcü semsiyesi altinda yillardir milletin anasina bacisna türbaniyla ugrastiniz bu millet bunlari unutmaz ve sizi yok eder

yakup_cemil yazdı:Şu anda muhalefetin cumhurbaşkanı adayına destek vermem gibi bir lüksü yok

-ki Devlet Bahçeli seçimlere katılmasın ! Devlet Bahçeli hükümetin kendi adayını

cumhurbaşkanı yapacağını bildiği için fazla direnme göstermiyor !

Deniz Baykal da illa tutturmuş bir uzlaşma diye Akpnin uzlaşmaya ihtiyacı yok !

ilkinde olmadı ikincide kesin çıkaracaklar ! Bundan kaçış yok !

Mhp şu anda üzerine düşeni yapıyor ! Ayrıca Devlet Bahçeli ilk gün halkın kendisini

muhalefet olarak seçtiğini ve bu görevlerini yerine getireceklerini söyledi !

yani oylamaya katılmamak kendisine oy veren insanlara haksızlık olur !

halk onu meclis dışında muhalefet etsin diye seçmedi !

meclis için Mhp elinden geleni yapmaya çalışıyor !

hepsi bu !

helal olsun kardes cok dogru söyledin kutlarim

Türk-Kan yazdı:yakup_cemil, Bahceli meydanlarda ip atacak, sonra da "kabul" oyu veren ABDullah Gülün cumhurbaskani secilmesini saglayacak öyle mi..? MHPli secmenler de partilerinden bunu bekliyorlar öyle mi...?

bende sempati duymustum bu partiye ilk kez.. YAZIK, yanilmisim!

döneklik moda olmus, benim tedavülden kalkmam gerek!

neden cumhurbaskanin olmicak cünkü tam bir müslüman haciya giden insan bizim devletin basina gecemez demi,hepinize yaziklar olsun
simdiye kadar yahudi masonlar geldide ne oldu

vatanimizi öyle kölelestirdilerki ayaga kalkmasi bile zoröasti unutmayin

osmanli imanli olduguu icin yükseldi
ve son zamanlarindaki avrupa yalakaligi ve simdiki müslüman karsitligi yüzünden gücsüz kaldi yani yikildi sizler kuvayi milliye yaziyorsunuz
, yaw kardesim kuvayi milleyenin komutanlari evliya gibi insanlardi ayip yaptiklariniz

shadow39 yazdı:Bana bir tane sozunu tutan siyasetci gostersenize Yalnizca Bahceli degil Baykal ve benzerlerinide :wink:

haklsin kardes hangi siyasetci sözünü tuttu bu vatana hizmetti atam dan haric

Uyarı: Üstüste mesaj atmak yasaktır. Ardarda atmış olduğun mesajlar bir mesajda birleştirilmiştir...
Kullanıcı küçük betizi
son_baron06
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen Gilda » Pzr Ağu 19, 2007 11:12

son_baron06,

neden cumhurbaskanin olmicak cünkü tam bir müslüman haciya giden insan bizim devletin basina gecemez demi,hepinize yaziklar olsun

son_baron06, peki söylermisin tam bir müslüman olan sayin basbakan ve kabinesinden kac kisi simdiye kadar tatilini Arap Ülkelerinde, yada en basitinden Íran'da gecirmistir.Abdullar Gül kac kere Arap dünyasinda tatil yapmistir, hic tabi.Avrupadaki rahatlik nerde var.Müslümanlik-Seriat ilkerinde en önce basi gidecekler onlar,hirsizlarin müslümanligini savunmaktansa bir yahudiyi müslüman yapmak daha kolaydir!
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen son_baron06 » Pzt Ağu 20, 2007 18:12

Gilda yazdı:son_baron06,

son_baron06, peki söylermisin tam bir müslüman olan sayin basbakan ve kabinesinden kac kisi simdiye kadar tatilini Arap Ülkelerinde, yada en basitinden Íran'da gecirmistir.Abdullar Gül kac kere Arap dünyasinda tatil yapmistir, hic tabi.Avrupadaki rahatlik nerde var.Müslümanlik-Seriat ilkerinde en önce basi gidecekler onlar,hirsizlarin müslümanligini savunmaktansa bir yahudiyi müslüman yapmak daha kolaydir!

gilda müslüman olmak icin arabistana iran a gidilmesi sart degildir bunu söylkim yani islamin yolu arablardan irandana gecmez ,arbalar nezaman tr nin dostu olduki gidelim düüsn
osmanliyi yikanlar araplar degil mi.avrupayi da kastetmirum
ozaman simdiye kadar gelen herkes hiristiyan yahudiydi demi onlar aabistana gitmedi irana,biz önce müslümaniz sonra türküz ,tükrlerini sirtindan vuranlara mi gidecceigz, pkk yi yok etmek bence en birinici islam vazifesidiir
Kullanıcı küçük betizi
son_baron06
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Ağu 20, 2007 18:39

son_baron06, lütfen forum kurallarini okuyunuz, üst üste mesaj atmak forum kurallarina aykiridir.

Eeee Bahceli, ip salladiklarini Cankaya'ya salliyorsun, ugurlu olsun :twisted: :kikirik: :kikirik:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen SOKRATES » Sal Ağu 21, 2007 5:11

Bence artık yolun sonu göründü!
Mhp en akıllıca olanı yaptı.İçine sindiremese bile halkın isteğine evet dedi.
Eğer birgün Akp iktidardan düşerse veya birşye olur da kapatılırsa, iktidarın adı MHP'dir!
Halk Mhp'ye denetim görevi vermiştir ve bir nevi,'' Eğer çıkarlarımı savunursan ve sistemin adamı olmazsan bir dahaki seçimde iktidar sen olabilirsin'' mesajı vermiştir!
Ayrıca ÜLKÜCÜ CAMİA ASLA TÜRBANLI VEYA BAŞÖRTÜLÜ FİRST LADY'e karşı değildir!
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ağu 23, 2007 12:06

Hani “Önce ülkem” nerede kaldı?
Türklük konusuna gelince; bir Türk evlâdı, “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözünü ilkellik olarak yorumlayabilir mi?
Türklükte birleşmeyi ilkellik kabul eden bir kişinin savunmasını Türk Milliyetçileri üstlenebilir mi? Yazıklar olsun!

devami icin tiklayin: :arrow: http://www.paylasimboard.net/forum/mhpli-vekillerin-tarihi-sorumluluu-vt9473.html
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Ağu 25, 2007 10:20

Uzun zamandır iş yoğunluğundan ve seçimlerden sonra ki üzüntüyü üzerimden atmakta zorlandığımdan siteye pek giremiyordum. Girdim ve sonbaron06'nın yazısını gördüm. Meydan boş kalmış anlaşılan.
Yazımın genelinde doğrudan sonbaron06'ya hitap edeceğim,bu nedenle 2. tekil şahıs olacak hitap şeklim.
Birkaç yazısı birleştirilip gönderildiği için ve sağolsun arkadaş pekçok konuyu birbirine karıştırıp çorba yaptığı için ve ben de (huyum kurusun)hiçbir konuyu >geçmek istemediğim için tek tek cevap vereceğim sonbaron06'ya.
Madde madde yazıyorum.

1.Ben CHP’ye sosyal demokrat olduğu için destek vermiyorum.Aksine CHP’yi sosyal demokrasi tuzağına çekenlere kızgınım.Ben CHP’ye her türlü tırpanlamaya,törpülemeye rağmen tabanında ve ilkelerinde yer alan KEMALİST değerlerden dolayı destek veriyorum.

2.İyi ki AKP’yi savunmamışsın,bir de savunsan neler yazacaktın kim bilir?
Şu soruyu bir sor bakalım kendine.Bu AKP,22 Temmuz’da bu kadar oy alıp birinci gelince kimler tebrik etti AKP’yi?Kimler çok sevindi?Ya da cevabını söyleyeyim sana da yorma beynini.ABD,AB ülkeleri,KÜRTÇÜler,Fettullah Gülen cemaati başta olmak üzere tarikatler.
Şimdi artık yor bakalım o beynini, ABD,AB ülkeleri,KÜRTÇÜler niçin Türkiye’de AKP’nin birinci gelmesinden dolayı bu kadar sevinçliler?Bu kadar mutlular?Bu soruların cevapları önemli mi senin için?Önemli değilse zaten omurgalarından birkaç tanesini çoktan kaybetmişsin demektir,geçmiş olsun.

3.Zavallı sensin,ATATÜRKÇÜ geçinen de sen ve senin gibilerdir(yani şekilsel ATATÜRKÇÜ olanlar,fikirsel ATATÜRKÇÜLÜK'ten tırsan,korkan,çekinenler,kabul etmeyenler).Ben KEMALİST’im.ATATÜRKÇÜ geçinmeyi bırak,hayatımı KEMALİST değerlere göre yaşıyorum.Benim gibilerin sayısı da az,bunun farkındayım.Ama her ne şart altında olursa olsun senin gibi vatandaşların ağzının payını verecek kültürel altyapımız da,bilgi birikimimiz de,hitabet yeteneğimiz de vardır çok şükür.

4.MHP kaypak davranmıştır.Ama ben ve benim yaşıtlarım,benim ağabeylerim,benim babamın kuşağı hep alıştık MHP’nin bu kaypaklıklarına.Baykal’a millet istediğini söylesin,adamın söylediği yanlış mıdır?Meydanlarda Bahçeli ip attı,bağırdı,çağırdı.Ne oldu,o ip ile Gül’ü çıkarıp CUMHURBAŞKANLIĞI koltuğuna oturtuyorlar.MHP bunu hep yapıyor.80 öncesi de ABD’nin çıkarlarını Türkiye’nin çıkarlarına tercih etmişlerdi,şimdi de ABD’nin-AB’nin çıkarlarını,Fettullah Hoca’nın çıkarlarını,Kürtçülerin çıkarlarını Türkiye’nin çıkarlarına tercih ettiler.

5.Bu seçimlerde yaptıkları hilelerin fazlasını yaparak yani çuval çuval unlarla,şekerlerle,çaylarla;doğu ve güneydoğuda ki bankalarda yüz binlerce insana para dağıtarak halkın oyunu alarak AKP 70%te alır,80%de.O anlaşıldı artık.Yani senin gibi gerçek ZAVALLIların sandığı gibi bu iş toplumun CHP’yi cezalandırması,MHP’yi ödüllendirmesi şeklinde değildir.Üstelik bu kadar mı safsın,seçim zamanı MHP Gül’ün cumhurbaşkanlığına karşıydı,Tayyip’e ağır muhalefet yapıyordu,ip atıyordu.MHP seçim sonrası döneklik yaptı,seçim öncesi attı tuttu.Halk neyi ödüllendirecek?Ayrıca 2. parti CHP’dir,oy oranını korumuştur,hayal kırıkşığı oy oranını bu ahval ve şerait içerisinde dahi arttıramamsındandır CHP ile ilgili.AKP’ye oy yağdıran oylarını satan Kürt vatandaşlar,dindar vatandaşlar,DYP ve ANAP tabanıdır.MHP klasik oyu olan 8-12%’nin biraz üstünde oy almıştır çünkü onlardan bile birşeyler uman samimi vatanseverler onlara oy vermiştir.Bu değerlendirmeleri sen ve senin gibilerin okuduğu gazeteler,izlediği televizyonlar yazmaz.Onun için kültür şoku falan geçireyim deme.

6.CHP’ye ihtiaç kalmadığı zaman ya KEMALİST DEVRİM tamamlanmış olur ve tüm TÜRK halkı her bir bireyiyle damarlarına kadar KEMALİZM’i sindirmiş demektir ya da memleket şimdi koşar adım gittiği gibi emperyalizmin uşağı olma görevini tamamlamış ve emperyalizm karşıtı kurum ve kuruluşların hepsi gibi,CHP’nin de kapısına kilit vurulmuş demektir.CHP Türkiye’yi kuran partidir.Her ne kadar medya da yeteri kadar vurgulanmadıysa da bak CHP’nin yaptığı şeyleri sana hatırlatayım:
-Cumhuriyeti kuran partidir,ATATÜRK’ün partisidir.
-10 yılda 15 milyon genç yaratan,demir ağlarla(tren yolları kastediliyor)anavatanın dört yanını donatan partidir.
-Osmanlı’nın savaş borçlarını,savaş öncesi borçlarını 10 yılda ödeyip,Türkiye’yi dönemin dünyanın en hızlı kalkınan ülkesi yapan partidir.
-Mühendis,Mimar,doktor,eczacı ve hatta iş adamı olmayan memlekette 10 yıl kadar kısa bir süre içinde mühendis,mimar,doktor,eczacı ve gereken tüm meslek grubundan insanları yetiştiren,iş adamını bile yaratan partidir.
-SÜMERBANK,ETİBANK,ZİRAAT BANKASI gibi dev bankaları kurarak Türk ekonomisine yön veren(şimdiler de yanlış kişilerin yanlış kullandıkları deyimle),uçuran partidir.
-İş hayatının düzenleyen,şimdiki sendikaları oluşturan ve işçi haklarını Türkiye’de inşa eden partidir.
-2. Dünya Savaşı’na dünyanın büyük devletlerinin baskılarına karşın Türkiye’yi sokmayan partidir.
-Taa Osmanlı’nın son döneminde bizim elimizden çıkmış olan Kıbrıs’ın bir ucundan da olsa yeniden anavatana bağlanmasını sağlayan partidir.
Son 5 yıl içinde:
-Türkiye’yi, ABD’nin fiili işgalini engelleyen partidir(1 Mart Tezkeresi’nin geçmesini engelleyerek 100 bine yakın Amerikan askerinin Türkiye’nin doğu, güneydoğu, batı,kuzey,güney,iç her tarafında konuşlanmasını-yerleşmesini engellemiştir.).
-Ülkenin talan edilmesi ile ilgili yüzlerce yolsuzluğu ortaya çıkaran partidir.Senin gibilere ne kadar şey ifade eder bilemiyorum am bu yolsuzlukları yapan AKP’li milletvekillerine,partililere bir şey yapılmadığını,yapılamadığını;pek çoğunun yeniden milletvekili olarak mecliste olduklarını buraya ekleyeyim.
-Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığına ciddi muhalefet edip,parlamentoda ki sayısının çok daha üstünde bir güçle bunu engellemiştir.Bu başarı(işlerine ve senin gibilerin işinize gelmediği için olsa gerek)niyeyse görünmüyor,görülmek istenmiyor.Ya da anlı şanlı Tayip Erdoğan’ın başarısızlığı,meclisin 2/3’sine sahip olduğu halde kendi milletvekilini cumhurbaşkanı seçtirememesi hiç vurgulanmıyor.

Gelinen noktada değişen nedir?PKKlılar ve MHP meclistedir.Yani seçim sisteminin özelliği sonucu özellikle CHP’nin milletvekili sayısı oldukça azalmıştır,AKP’nin bir önceki döneme göre çok fazla bir eksilmesi yktur.Zaten DTP ve MHP’de CHP’nin gösterdiği CUMHURİYET REJİMİ’ni KORUMA tavrını göstermediği için aynı başarısız Tayip Erdoğan,22 Temmuz akşamı tüm Türkiye’ye ilan ettiği UZLAŞMA mesajlarını yalayıp yutarak Abdullah Gül’ü CUMHURBAŞKANI yapacak.

7.Deniz Baykal’a terörist demişsin.Ne teröristliği varmış Deniz Baykal’ın söyle de öğrenelim?Benim bildiğim senin o terörist dediğin ve her ne hikmetse hiç kimseye yaranamayan Deniz Baykal önce kendi partisindeki TERÖRİST destekleyicilerini uzaklaştırmıştır.Sonra da hapis yattığı için “muhtar bile olamaz”denilen Tayip Erdoğan’ın başbakanlığının önünü açmıştır(bana göre hata yapmıştır).Din-iman üzerine kurduğun karman çorman yazılarından sonra sana sormak istiyorum?Yalan söylemeye utanmıyor musun?Terörist çok ağır bir suçlama olduğu halde sen bu kadar rahat bir şekilde,böylesine önemli bir insana iftira etmeye utanmıyor musun?Yalan ve iftira tüm dinlerde en büyük suçlardan,günahlardan değil midir?Yoksa TAKİYYE mi yapıyorsun?Hani takiyye hedefe giden şeriatçı için mübah ya!O bakımdan soruyorum.

8.KEMALİSTler başörtüsünü bir hak olarak görürler. Başörtüsü kullanan insan bizim anamızdır, bacımızdır,eşimizdir.İnanç özgürlüğüdür.Saygımız sonsuzdur.
Türban siyasal İslam’ın üniformasıdır. Türk insanının gelenek ve göreneklerine uygun bir örtünme şekli kesinlikle değildir.Amaç ÖRTÜNMEK değildir,başörtüsü üzerinden siyaset yapmaktır.Toplumu kamplara bölmektir.Laik-antilaik ayrıştırmasını yapmaktır.Halkın kafasını karıştırmak,ATATÜRKÇÜ-KEMALİST insanların örtünmeye karşı oldukları şeklindeki yanlış inancı yaymak için propaganda malzemesi olarak kullanmaktır.
Ve ne yazık ki bugüne kadar bu kampanya çok iyi yürütülmüş, başarılı da olmuştur.
Böyle olduğu için bu halk türban adı verilen bir bez parçasını,2 çuval unu,1 çuval şekeri,10 kg çayı TÜRK BAYRAĞI’ na, MİLLİ ONURUNA tercih etmiştir. Barzani-Talabani-Apo şerefsizlerinin hakaretlerini sineye çekmiştir. ABD’nin başına geçirdiği çuvalı sineye çekmiştir. AB’nin insanlık dışı muamelelerini, isteklerini sineye çekmiştir.Yanı başında 1 milyondan fazla insanı katleden,ülkesini bölmeye çalışan teröristlere silah dahil olmak üzere her türlü desteği veren ABD’ye ağzını açıpta en ufak laf edemeyen AKP’ye oy vererek,TÜRBAN adındaki bez parçasını her şeye tercih ettiğini ispatlamıştır.Çoğunun örtünme şekli TÜRBAN bile değildir.

Oysa ki her türlü haklarının, baş örtme haklarının bile altlarında ki vatanın var olması ile mümkün olduğunun farkında bile değiller.

9.Sen kaç yaşındasın? Turgut Özal’da hacı değil miydi?Kendi söyledğiniz yalanlara o kadar inanıyorsunuz ki ben en çok buna hayret ediyorum.
Tam Müslümanlık, yarım Müslümanlık nasıl oluyor?Kim veriyor bunun kararını?Allah mısın sen?Ya da sen Allah’ı tanıyorsun da ondan aldıklarını bize mi getiriyorsun?Ya da Allah ile konuşan tanıdığın biri var da,ondan mı getiriyorsun bu bilgileri?
Oğlum, akıllı olun, yalan söylemeniz zaten hata.Bu yalanlara inanmanız ayrı bir hata.Bu inandığınız yalanları da gerçek kabul edip bütün felsefenizi,dünya görüşünüzü bu yalanların üstüne bina etmeniz hataların içinde en büyüğü.
İnanan inanır, inanmayan inanmaz. Bir insanın yarım mı, tam mı Müslüman-Hristiyan-Musevi olduğuna hangi dünyalı karar verebilir?
Senin ATATÜRK’ten daha fazla Müslüman olduğunu kim iddia edebilir?

10.Osmanlı hurafelerden,din safsatalarından sıyrıldığı zaman önünde kimse duramadı.
Ne zaman ki din adına saçmalıklar ayak bağı oldu,ondan sonra tepe üstü çakıldı.Avrupalı Osmanlı’nın,Arabın,Acem’in kültürünü,bilimini,felsefesini kitaplar basarak çoğaltırken bizim yobazlar,din bezirganları saatlerce “güne yatağın sağından kalkarak mı başlamalı,solundan kalkarak mı başlamalı” yı tartışıyorlardı.Bu ülkeye matbaa 400 sene sonra geldi batıdan.Bu ne demek biliyor musun,düşünebiliyor musun?Matematiğin,fenin,tıbbın,mühendisliğin,mimarlığın,eczacılığın ve tüm bilimin-felsefenin 400 sene sonra gelmesi demektir.
Bugün Avrupa ve Amerika ile kimine göre hala çok fazla olan farkı kapatan ŞERİAT değildir. KEMALİST DEVRİM’dir koçum. Sizlere bunlar öğretilmedi okularda, bizler de son dönemlerine yetiştik sayılır. Ama bol okuduk, okuyoruz, Allah’ın verdiği beyinlerimizi kullanıyoruz. Mantıksız hiçbir şeyi beynimize “doğru” olarak kaydetmiyoruz. Her şeyi sorguluyoruz. Çünkü bu milleti rezil edenin de, vezir edenin de o beyni kullanmaktan geçtiğini biliyoruz.

11. Müslüman karşıtı olan insanlar sizlersiniz. ŞERİAT karşıtı olan insanlar ise bizleriz.
Kuvvayi Milliye’deki insanların içinde elbette evliya mertebesinde insanlar vardır.En başta da MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.

Son sözden bir önceki:
Müslümanlık ŞERİAT değildir.
Başörtüsü TÜRBAN değildir.

Son söz:
Bu ülkeyi kuran öz KEMALİST özdür.Medya,ABD-AB-ŞERİATÇI-LİBOŞ-KÜRTÇÜ ittifakı kıçlarını da yırtsa bu ülke de bu öz bitmeyecektir.Her ortamda,her şart altında KEMALİZM’i savunacaktır ve bir gün mutlaka bu devleti tepeden aşağıya KEMALİSTLER YÖNETECEKTİR.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen MedceziR » Pzt Ağu 27, 2007 11:23

Çetin abi yazında katıldığım noktalar, katılmadığım noktalar da var.

Katıldığım; dini hurafeler ve matbaa konusu doğru yazmışsın. Katılmadığım yer ise Osmanlı Dünya'yı titrettiği Yükselme Devrinde dinine daha sıkı bağlıydı, şeriata daha sağlam bağlıydı. Bilimde o dönemde müthiş ilerlemeler oldu hatta fetihler yapıldıktan sonra ilk iş ordaki bilim adamlarının İstanbul'a gönderilmesi olmuşdur. Senin düşüncene göre eğer yanlış anlamadıysam! dini, bilimin ve ilerlemenin önüne engel olarak görüyorsun. Sen eğer ülkemizdeki ve diğer İslam ülkeleri cahil müslüman halkı söylüyorsan haklsın. Ama neden kendimize kötüyü örnek alıyoruz anlamış değilim. İslam ilerleme dinidir bilim dinidir, Kuran'ı açıp özünü anlayarak okuyan ne mucizeler olduğunu görür. Batı alamide nugün bunları görmüyor bazı kesimi örnek göstererek hem müslümanları terörist olarak gösteriyor.
Sonbaron'un yazdığı Osmanlı imanı sayesinde yükseldi cümlesine kesinlikle katılıyorum. Ama imanı zayıfladığından dolayı da çöktü. Biz dinimize ne kadar düzgün! bi şekilde yaslandıysa o kadar yükseldik, batıda dininden ne kadar uzaklaştıysa onlarda o kadar yükseldi.

Şeriat konusuna gelince, şeriatı en fazla yaşamka isteyen insanlardan biri benimdir heralde. Ama günümüzde değil. Çünkü bugün yaşanacak olan şeriat hükümlerine bağlı devlet şeriat hükümlerine bağlı olmaz, İslamı saptırır. Ayrıca Ilımlı İslam saçmalığıyla Amerika'nın kölesi olmaktan öteye geçilmez. Onun için bugün şeriat yaşanmasını doğru bulmam. Zaten boşyere evhamlara kapılmaya gerek yok, istesekte istemesekte şeriat olmaz. Şu saatten sonra rejim korkusu yaşamaya gerek yok. Türkiye'de rejim artık oturdu. Ben şeriatı Asr-ı Saadet ve Osmanlı dönemlerinde yaşamak isterdim.

Türban konusunu yazmışsın, türbanla başörtüsü farklıdır şeklindeki yorumlara hiç katılmıyorum. Kavram kargaşasına gerek yok. 'Kamusal Alanda Türban' saçmalığına karşı olduğumu daha önce defalarca söylemiştim zaten, aynı şeyleri yazmaya gerek yok...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Çetin Taş » Sal Ağu 28, 2007 14:52

Medcezir kardeşim.Her konuda aynı düşüneceğiz diye bir şart yok.
Bu nedenle başörtüsü ve türbanın farklı şeyler oldukları ve şeriatın İslam demek olmadığı konusundaki düşüncelerimi tekrar etmeyeceğim.Bunlar bir kendisine ATATÜRK ilke ve devrimlerini rehber edinmiş bir KEMALİST'in kabul etmesi gereken temel kurallardır.
Yazının genelinde Osmanlı'nın şeriatla yücelip,şeriat yavşatıldığında cüceldiği ile ilgili düşüncelerine de katılmıyorum.
Osmanlıyı yücelten en büyük 2 padişahın hayatlarından sana 2 örnek.
Fatih Sultan Mehmet zamanın büyük ressamlarını getirtip kendi tablolarını yaptırdı.Kendisinden birkaç kuşak sonra gelen padişahlar insan sureti yapmayı yasaklattılar.
Kanuni Sultan Süleyman zamanın en ünlü bilimadamlarını kendi etrafında topladı.Yine ondan birkaç kuşak sonragelen padişahlar daha öncede söylediğim gibi matbaa da bile DİNEN sakınca görüp Osmanlı'nın matbaa kullanmasını engellediler.

Bu örnekler çoğaltılır.
Aslolan dünkü Genelkurmay başkanının açıklamasında da vurguladığı gibi ATATÜRK ve silah arkadaşları Kurtuluş Savaşı'nda sadece dış düşmana karşı değil,içeridede din devleti kurmak isteyen hainlere karşı savaştılar.
İşin özü ATATÜRK şeriata karşı LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYET'i kurdu.
Bu saatten sonra hala "Hakiki şeriat","En hakiki şeriat","Öz şeriat"tartışması yapmak bana anlamsız geliyor.
Şeriat İSLAM dininin yozlaştırılmasıdır.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Önceki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 9 konuk

x