Dempsey yazdı:Bilgin, ulusalcı kitlenin başını çeken kişilerin Türkiye'nin demokratikleşme sürecine karşı bir direnci örgütlemeye çalıştıklarını kaydetti.
Bilgin, şu görüşü dile getirdi: "Kendilerine Kızıl Elmacı veya ulusalcı diyenlere bakınca fanatizme vurgu yapan, devlet merkezli bir toplum tasarımını öne çıkaran, demokrasiye 'bu da nereden çıktı' gibi bakan, demokrasiye karşı samimi olmayan, antidemokratik, çoğulculuğa karşı zihniyetlerin bu tür gruplar içinde yer aldığını görüyoruz. Bu işlerde başrol oynayanların entelektüel düzeylerinin de çok ciddi seviyesizlik ihtiva ettiğini düşünüyorum. Bunlarla konuştuğunuzda felaket bir antidemokratik geri zihniyeti temsil ettiklerini anlıyorsunuz.
Haber7.com[/font]
Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse,Türk-İslam ülkücülüğü ile ulusalcılık hiçbir zaman aynı safta ve aynı cephede olamaz!
Bu açıdan bakarsak ülkücülük Türk-İslam sentezinin bileşimidir.
Oysaki Türkeş, İslam ahlak ve fazileti,Türk'lük gurur ve şuuru diyor.hATTA TÜRK'LÜK BEDENİMİZ,İSLAM RUHUMUZDUR! da demiştir.
Ama ulusalcılık düşüncesinin DİN eksenli bir kaygısının olmadığı ve hatta bazı ulusalcıların dine düşman oldukları bellidir!
Sanıyorum MHP,CHP,ULUSALCILAR VE DE DİĞER BÜTÜN AKP den hoşlanmayanlar ülkemiz açıdan öyle bir eksene geldi ki;
Ya ayrılıklarını ve farklılıklarını ortaya koyup AKP karşısında cidden eski püskü statüko partileri olarak damga yiyip yavaş yavaş yok olacak ve de AKP bu savaşı kazanacak!Ya da ORTAK noktalarını ön plana çıkarıp öncelikle Türkiye deyip İTTİFAK yapacaklar.
Ben sadece böyle olması gerektiğini söylüyorum.
Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk