MHP: Ulusalcılar geri zihniyetli

Genel & Güncel Konular

MHP: Ulusalcılar geri zihniyetli

İletigönderen Dempsey » Cum Mar 23, 2007 10:14

Resim

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, farklı düşünenleri vuruşmaya davet edenleri ihanetle suçlarken, MKYK Üyesi Bilgin 'ulusalcılar geri zihniyetliler' dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, farklı düşünenleri karşıt cephelerde vuruşmaya davet edenlerin millete ihanet ettiğini vurguladı. MHP MKYK Üyesi Doç. Dr. Vedat Bilgin ise ulusalcıları 'hastalıklı tipler' olarak nitelendirdi.

Nokta Dergisi, milliyetçiliğin ulusalcılık karşısındaki duruşunu bu haftaki sayısında kapak konusu yaptı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şandır, ulusalcılığın halk arasında cepheleşmeye sebep olduğunun altını çizdi. Şandır, "Devlet ve vatan elden gidiyor diye birtakım insanların kalkıp böyle cephe kurup, Kuvayı Milliye gibi vaziyetten görev çıkararak bu cepheleşmeye katkı vermelerini tasvip etmiyoruz." dedi. MKYK Üyesi Doç. Dr. Vedat Bilgin ise hastalıklı tipler olarak nitelendirdiği ulusalcılardan yola çıkarak milliyetçiliği eleştirmenin yanlış olduğuna dikkat çekti.

Bilgin, ulusalcı kitlenin başını çeken kişilerin Türkiye'nin demokratikleşme sürecine karşı bir direnci örgütlemeye çalıştıklarını kaydetti.

Bilgin, şu görüşü dile getirdi: "Kendilerine Kızıl Elmacı veya ulusalcı diyenlere bakınca fanatizme vurgu yapan, devlet merkezli bir toplum tasarımını öne çıkaran, demokrasiye 'bu da nereden çıktı' gibi bakan, demokrasiye karşı samimi olmayan, antidemokratik, çoğulculuğa karşı zihniyetlerin bu tür gruplar içinde yer aldığını görüyoruz. Bu işlerde başrol oynayanların entelektüel düzeylerinin de çok ciddi seviyesizlik ihtiva ettiğini düşünüyorum. Bunlarla konuştuğunuzda felaket bir antidemokratik geri zihniyeti temsil ettiklerini anlıyorsunuz.

Haber7.com
Kullanıcı küçük betizi
Dempsey
Üye
Üye

İletiler: 25

İletigönderen SuLtanAhmet » Cum Mar 23, 2007 17:24

Farklı görüsleri savunmak ne zamandır gericilik olmus merak etmisimdir
Sen "Dogrusun","Yalanlar"Benle Dolu ! [Burcin Birben]
Kullanıcı küçük betizi
SuLtanAhmet
Üye
Üye

İletiler: 215

İletigönderen HunTürK » Cum Mar 23, 2007 17:58

açıkçası burda tek taraflı bir laf dalaşı yoktur genelde mhplilere ırkçı denildiği zaman onlar böyle bir yolu tercih ediyolar burda mhp suçluysa mhpyi ırkçılıkla suçlayanlarda aynı suçtadır
"Türküz,Türkçüyüz,Atatürkçüyüz"
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

İletiler: 134

İletigönderen iso » Cum Mar 23, 2007 18:17

Dempsey, haberin tam Linkini istiyorum senden... Iftiraya gerek yok cünkü :!: :evil:
ResimResim
Kullanıcı küçük betizi
iso
Üye
Üye

İletiler: 434

İletigönderen Çetin Taş » Cum Mar 23, 2007 20:25

Dempsey kardeşim.
Yapıştırdığın yazı bana göre MHP tabanının görüşlerini yansıtmaz,yansıtamaz.MHP'nin bazı yöneticileri solda da yükselen milliyetçi(ulusalcı,dedim ya bana göre ikisi aynı şey)dalgadan rahatsızlar.Çünkü düne kadar milliyetçiliğin tek adresi olarak kendilerini görüyorlardı.Oysa hem CHP ,hem DSP ve hem de İP en az onlar kadar milliyetçi lduklarını eylemleriyle de,söylemleriyle de gösterdiler,gösteriyorlar.MHP tabanının görüşlerini yansıtamaz çünkü MHPliler ile pek çok platformda ortak eylemlerimiz,tepkilerimiz var.MHP yöneticilerin de ve MHP yanlısı basında son dönemde MHPli olmayan vatanseverler ulusalcı olarak adlandırılıyor.Bu tuzağa Atatürkçü kesimden de gelenler oluyor,onlar da illa ki ulusalcı ve milliyetçi ayrımı yapıyorlar.
Bu yanlıştır arkadaşlar.Ulusalcı ile milliyetçi aynı kişidir.Gerisi laf kalabalığıdır.
Dempsey,sen de inşallah aramızdaki birlik ve beraberliği provokatif yazılar ile bozmaya çalışmıyorsundur :?: :wink:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Ram » Cum Mar 23, 2007 20:35

iso, bu haber doğru. Daha önce başka haberlerde çıkmıştı. MHP bu konuda kısmen ikiye bölünmüş; bir taraf, ulusalcılar bizden değildir, devletin resmi ideolojisine hizmet eder diyor. Gülünç bir durum, çünkü devletin resmi ideolojisi şunlardır: Kıbrıs, Misak-ı Milli, Kerkük Türkmenleri, PKKyı yok etmek, dış mihraklara karşı güçlü olmak gibi...

Diğer taraf ise, ülkesini seven herkes bizdendir diyor.

Ha asıl konuya gelelim... Bu birleşmeyi istemeyenlere paralel açıklama yapan şahısların, MHP tarafından tasfiye edilmesi gerekir. Çünkü bu birliği istemeyenlerin başı, Philedelphiada çiftliğinde keyif çatıyor...

Şahsi fikrimi sorarsan iso, açıkçası beni pek ilgilendirmiyor. Oyun her yerde aynı...

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=229197
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen iso » Cum Mar 23, 2007 20:51

Ram, kardes sagol, ben duymamistim bunuda, onun icin süphelendim arkadastan, hele dünkü olaydan sonra, neyse bende karismiyorum. tesekkürler....

eyvallah
En son iso tarafından Cmt Mar 24, 2007 6:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
ResimResim
Kullanıcı küçük betizi
iso
Üye
Üye

İletigönderen SultanGaliyev » Cmt Mar 24, 2007 2:06

MHP geçmişte ve bugünde amerikancı anti komünist çizginin dışında bir hiçtir....anadolu sunniciliğne dayanır ve gerçek anlamıyla gayri türklerden milliyetci üretmenin peşindedir...mhp tabanı mutlak vatanseverdir ancak tavanı inanın ki amerikancı ve gayri millidir ...bu yüzde ulusalcılığa hatta entellektüel ulusalcılığa yüklenmek için emperyalizmin medyasını kullanıyor=))artık bizler akıllıyız mhp nin tabanı kardeşlerimizdir ve vatan savunmasındaki anti sömürgeci ittifağın içindedir tavanı ne derse desin=))sonuç olarak şimdi kazım karabekir çocuklarına girersek işi uzatırız ..en iyisi vatan diyelim vatan sana can feda diyelim...

hayaletler heryerde.......
En son SultanGaliyev tarafından Cmt Mar 24, 2007 13:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
SultanGaliyev
Üye
Üye

İletiler: 84

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 24, 2007 11:42

artık bizler akıllıyız mhp nin tabanı kardeşlerimizdir ve vatan savunmasındaki anti sömürgeci ittifağın içindedir tabanı ne derse desin=))

en iyisi vatan diyelim vatan sana can feda diyelim...

Aynı düşüncedeyim kardeşim.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Hasta » Cmt Mar 24, 2007 12:01

Çetin Taş yazdı:
artık bizler akıllıyız mhp nin tabanı kardeşlerimizdir ve vatan savunmasındaki anti sömürgeci ittifağın içindedir tavanı ne derse desin=))

en iyisi vatan diyelim vatan sana can feda diyelim...

Aynı düşüncedeyim kardeşim.
Başka söze gerek duymuyorum,bu saatten sonra provokasyon zor,yemezler... :wink: :twisted:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen SultanGaliyev » Pzt Mar 26, 2007 2:10

BEN bu nokta dergisinin bu haberine taktım..iyi düşünlim 12 eylül bir sağcı bir solcuyu kolkola götürdü asmaya, ikisde türktü..ne anlam ifade eiyor bakım mhp ideolojisi olmayan, konjüktürel durumlara göre strateji belirlerdi bu güne kadar...ne olduda mhp küresel sermayenin ve ulusalcılığın karşısnıda oldu? bunlar hafife alınmamalı, mhp tavanı ,mhp ideologları ki yoklar..unutmayınız bizler artık kavga etmiyeceğiz İŞGALİN DİRENİŞİNİ ÖRGÜTLEMEK İÇİN BÜTÜN VATANSEVERLER KALKINIZ.....ey amerikancı mhp biz sizi tanıyoruz ...sıra ulusalcılara karşı suikastlarda ise sıra sakın denemeyn çünkü o tertemiz tabanınız bizim kardeşllerimiz ve yarınlarımız olucak=))sakın haaaaa KAHROLSUN EMPERYALİZM YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE
Kullanıcı küçük betizi
SultanGaliyev
Üye
Üye

İletiler: 84

İletigönderen HunTürK » Çrş Mar 28, 2007 21:28

MHPye amerikancı demişsinizde alakası yok ülkücüler her türlü emperyalizmle savaşacağına yemin etmişlerdir şimdi bu yemini bozupta ABD emperyalistçisimi olacaklar ben bir vatanseverlik temelinde Mhp sevdalısı olarak bu dediklerinizi kabul etmiyorum
"Türküz,Türkçüyüz,Atatürkçüyüz"
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

İletiler: 134

İletigönderen iso » Prş Mar 29, 2007 0:31

HunTürK yazdı:MHPye amerikancı demişsinizde alakası yok ülkücüler her türlü emperyalizmle savaşacağına yemin etmişlerdir şimdi bu yemini bozupta ABD emperyalistçisimi olacaklar ben bir vatanseverlik temelinde Mhp sevdalısı olarak bu dediklerinizi kabul etmiyorum

+20 :artis:
ResimResim
Kullanıcı küçük betizi
iso
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Nis 01, 2007 8:29

MHP'nin 1980 öncesi eylemlerini genç arkadaşlarım okusunlar.
Bu eylemleri okuduktan sonra MHP'nin o dönem hizmet ettiği şeyin Amerikan emperyalizmi olduğunu kendi kendilerine itiraf edeceklerdir.
Özellikle Amerika'nın 1960'lardan beri uyguladığı YEŞİL KUŞAK PROJESİ çerçevesinde Türkiye'de Türk-İslam sentezi adı altında Türk Milliyetçiliği'nin sulandırılması,yavşatılması ne yazık ki önce MHP'nin,sonra da 1980 darbesi ile Kenan Evren'in(ilginçtir ama doğrudur,bu yüzden Alparslan Türkeş "biz hapisteyiz ama fikirlerimiz iktidardadır"demiştir)sayesinde olmuştur.Oysa ki Türk-İslam sentezi ile Türk Milliyetçiliği boğulmuştur.
1980 sonrası MHP'nin hem tabanında ve hem de üstünde ciddi bir kendini sorgulama başladı.Bana göre hala partide milliyetçilikle ilgisi olmayan,eski alışkanlıklarını-sahibinin sesi olmayı-devam ettiren,etirmek isteyenler var.Fakat Devlet Bahçeli liderliğinde MHP en temel hatalarından vazgeçti,vazeçmiş görünüyor.Zaten Bahçeli'yi en sert eleştirenler de genel olarak Amerikan emperyalizmine hizmete devam etmek isteyen çevrelerdir.
Sonuç olarak MHP sağ-sol ayrımından vazgeçtiği ve başka siyasi partilerde de milliyetçiler olduğunu kavradığı ve kabul ettiği,ortak düşmanın Avrupa-Amerikan emperyalizmi ve ŞERİAT olduğunu anladığı,Türk-İslam sentezi belasından vaz geçtiği oranda başarılı olacaktır ve bu millete karşı görevini gerçek anlamda yerine getirecektir.
Kendi adıma itiraf edeyim daha önce tek kelime konuşamadığım,kavga ettiğim MHPliler ile şu an aynı dilden konuşmanın zevkini yaşıyorum.Dolayısıyla MHP yöneticilerinin tabanlarında ortaya çıkan bu gerçeği iyi okuyup değerlendirmeleri gerekmektedir.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen |Kuralsız| » Pzr Nis 01, 2007 13:43

Çok da önemliydi yani...

MHP den bu korku neden ?

Tayyip eline mikrofonu alır almaz MHP diyo , işbirlikçi-yahudi medya her fırsatta MHP diyo , İktidarın MHP korkusu neden ?

haberi paylaşan kişinin de korkusu belli :twisted:
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk