Millet 'Evet' Mi Dedi? / Banu AVAR

Banu AVAR haftalık yazıları ile yaşanan gelişmelere, gündeme ışık tutuyor.

Millet 'Evet' Mi Dedi? / Banu AVAR

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Eyl 12, 2010 23:46

MİLLET ‘EVET’ Mİ DEDİ?!

50 milyon seçmen vardı. Yüzde 58 EVET, Yüzde 42 HAYIR sonuçla bir oylama geride kaldı.
700 bin oy geçersiz sayıldı. (Bu noktaya dikkat). Ve halkın yüzde 23’ü oy kullanmadı.

Öncelikle;

Bu süreçte, milyarlarca liralık rüşvet, sadaka, yardım, iktidar partisi eliyle dağıtıldı. Tüm basın yayın araçlarında propaganda makinası EVET! diye bağırtıldı. Diyanet, cami imamları, EVET kampanyası yaptı. Tüm illerde Valilikler, ve kaymakamlıkların imkanları kullanıldı.,

TÜM BUNLARA KARŞIN, bu millet yüzde 42 oranında ‘HAYIR!’ dedi.

Yüzde 42’lik HAYIR, baskının ve propagandanın ve yayılan bilgi karmaşasının boyutu düşünüldüğünde, küçümsenecek bir rakam değildir.

‘Umutsuz’luk girdabına kolay düşenlere ve ‘gideceğim bu diyarlardan’ mealinde iletiler yollayan sevgili gençlere diyorum ki, işte hep yazıp çizdiğimiz ‘ecnebileşme’ budur!

Kaçmak, milleti ‘aptallıkla’ suçlamak, ‘3 kuruşa satılanlardan’ sözetmek , durumu görememektir. Kolayı seçmektir. Kendini rahatlatmaktır.

Zor olan ANLAMAKTIR…

Anlamamız gereken ilk mesele millet ÖZGÜR İRADESİYLE ‘EVET’ dememiştir.

Karnı aç, beyni aç bırakılmış olanlar, ne olduğunu bilmedikleri ve dillerinin bile dönmediği bir ‘referandum’un içinde yeralan 26 maddeye EVET basmışlardır. Anayasa değişiklikliğinin ülke yararına olacağına birileri tarafından; köydeki, mahalledeki imam, güvendiği arkadaş, aile ve aşiret reisi ve her gün ekranda gördükleri kuklalar tarafından İKNA edilmişlerdir.

İkinci mesele, bu İKNA’nın sebebidir. Bu millet uzun zamandır MUHALEFETE güvenmemektedir. Muhalefet yokluğu ve muhalefetin çeşitli kesimlerce, ‘güven vermez uzantıları’ EVET demelerine neden olmuştur.

CHP ve MHP gerçek muhalefet değildir. Ve halk aslında muhalefet etiketi altında duran partileri uzun zamandır MUHALEFET olarak görmemektedir.

‘Batı eksenindeyiz’ diyerek, ABD’ye göz kırparak, ‘AB’ye biz sizi sokacağız!’ diyerek, ‘kürt raporlarından’ sözederek, birbirinden beter işlere bulaşmış partilileri yüksek görevlere getirerek, Amerikan istihbaratı ile Soros’la görüşüp, Bilderberglerde ağırlanarak, yolsuzlukları kanıtlanmış belediye mensuplarını parti içinde tutarak, çarşaf ve başörtüsü söylemini ‘kullanarak’ ve ‘beyaz Türk’ burnu büyüklüğü içindeki öncü kadroları, aç sefil halkla temasa sokarak, bir noktaya varılamayacağı kanıtlanmıştır.

Önümüze bakalım!

Şimdi tarih 13 Eylül. 3 ay önce bıraktığımız yerde, satılan fabrikalar, her dört gençten birinin işsiz olduğu, nüfusun yüzde 14ünün de aç bilaç işsiz sokaklarda dolaştığı, her gün şehitler verdiğimiz ve ekranlarda ‘açılım’ın ve ‘özerkliğin’ tartışıldığı bir Türkiye vardı. 3 aydır, millete referandum tartışması dayatıldı. Şimdi başbakanın deyişiyle ‘BÜYÜK KAPI açıldı!’ ‘Tarihi eşikten geçmiş bulunuyoruz!’

• Önümüzdeki birkaç ay içinde , Başbakan’ın teşekkür ettiği ‘Okyanus ötesi’ (sadece cemaat değil ama ABD yönetimi), Başkanlık sistemini ve federasyon anayasasını devreye sokacak. Böylece üniter devlete bir nokta koyma çalışmaları hız kazanacak.
  • İktidar eliyle yeni bir anayasa yapılacak. Bu anayasada ‘Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü’ maddesi olmayacak.
  • Yargı, Yürütme ve yasama ile birlikte ABD- AKP arzularını yerine getirmekle mükellef olacağı bir sisteme sokulacak.
  • Önümüzdeki süreçte, ‘halkın psikolojisi’ ile ince ayar oynanarak Türkiye topraklarından çalınarak kurulacak bir kukla devlet fikri fiiliyata geçirilecek.
  • Ermenistan ve Patrikhane konusunda ABD’nin AB’nin istediği adımlar hayata geçirilecek.
  • Medyada daha büyük bir yandaş dalga ortalığı saracak.
  • Ve Silivri’den geride kalan muhalif aydınlar büyük risk altında olacak.
Tüm bu koşullarda Türk milletinin GERÇEK MUHALEFETE ihtiyacı vardır. Türk milleti, oy verdiklerine değil, oy vermediklerine bakmak lazımdır.
Bu millet varolan ‘muhalefeti’ desteklememekte, ya da ‘KERHEN’ desteklemektedir.

Muhalefete güvenemeyen bir millet yüzde 42 oyla bir Amerikan projesine HAYIR! diyorsa, GERÇEK MUHALEFET ortaya çıkabilse, tümüyle arkasında birleşecektir..

Halk GERÇEK MUHALEFET’i beklemektedir! Beklemeyi bırakıp, o muhalefeti kendi bağrından çıkarması gerektiğini, bilinçaltından fiiliyata geçirdiği gün, Türkiye bambaşka bir sabaha gözünü açacaktır.

Bunu belli bir zaman içinde beceremezse, ülke SEVR haritasında ve bu oylama sonuçlarını gösteren haritalarda yansıdığı gibi, üçe bölünmüş haliyle de kalmayacak, ABD’nin atadığı ‘krallar’ca yönetilen, şehir devletçiklere bölünerek yokoluşa gidecektir.

Kendini bilmezlerce söylendiği gibi ‘Atatürk ilkeleri’ toprağa gömülecek ‘EVRENSEL HUKUK’ teranesi kılıfında faşizm egemen olacaktır.

Ben Türk milletinin tarihte yaptığı gibi, BU AŞAMADA düşmanı şaşırtacağını biliyorum!

Banu AVAR, 12 Eylül 2010

http://www.banuavar.com.tr/?pg=articles&id=63

Elmek: banuavar@superonline.com

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: Millet 'Evet' Mi Dedi? / Banu AVAR

İletigönderen pelin_s » Pzt Eyl 13, 2010 22:55

öncelikle yazılarınızı takip ediyorum..bazı genel resmi geçerli bilgilere katılıyorum ancak yorumlarınıza katılmıyorum..öncelikle şu konuya değinmek istiyorum .Türkiye'de yaklaşık %58 lik bir fazlalıkla evet, yani anayasa değişikliği yapılmasını istiyorum bilinci çıktı..değişim olmadan ilerleme ve medeniyet olmaz..medeniyet eski anayasa ile gelmez..bir hükümet eşinin başı kapalı diyede devlete tutup dindar ,doğu zihniyetli diyemeyiz..çünkü toplum olarak o yapıda değiliz..bu anayasaları doğru yorumlamak va anlamak lazım..bu yasalar şimdiki hükümeti bağlayan yasalar olmadığını biliyoruz..sayın avar bize ülkemizle ilgili yaklaşık 30 yıllık belgesel ve olaylardan bahsediyor..kendisinin dediğine göre 30 yıldır bu ülkeyi yok etme çarkı dönüyor..bütün maddeler gerçekleşiyor diyor..peki neden şuan bu kadar kötü bir dış politikamız olduğunuda açıklayabilir mi?bu toplumun kendi hür iradesidir..kimse kimseye şunu verdi bunu verdi diye oy vermez..vermiş olsa sandıktan çıkan oy sayısı kadar insanların her konuda memnun edilmesi gerekir ki insanlar halen sıkıntılar içinde..bu demek oluyor ki halk kendi iradesiyle seçmiştir..şimdi tutup evet diyenler bilgi vs eksik insanlar diyemeyiz..yani koskaca türkiye iradesiz mi? eğer öyleyese memnun olmayanlarda kendi başının çaresine bakar..hayır diyenlerin nedeni ise amerika vs değil daha kişisel nedenler olduğunu düşünüyorum...ne kadar evet oyunun bize ne getireceğini bilmiyorsak hayırında ne getireceğini bilemeyiz..ama şunu bilebiliriz ki biz türk milleti olarak duygusal,akıllı insanlarız böyle olmasaydı şuan türkiye diye bir yer kurulmaz ve ayakta kalmazdı..demek milletçe doğru işler yapıyoruz ama eksik ama fazla..yani halka ve onun fikirlerine herzaman güvenmeliyiz..
Kullanıcı küçük betizi
pelin_s
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Eyl 13, 2010 23:14

pelin_s yazdı:Türkiye'de yaklaşık %58 lik bir fazlalıkla evet, yani anayasa değişikliği yapılmasını istiyorum bilinci çıktı..

Öyle mi cikti? 22 milyon evet diyen secmenden kac yüz tanesi degisen anayasa maddelerini biliyor pelin_s? (bana nedense zeynep_k'yi cagristirdi, neyse...)

pelin_s yazdı:değişim olmadan ilerleme ve medeniyet olmaz..medeniyet eski anayasa ile gelmez..

Yeni anayasa ile gelen medeniyet nedir, aciklayiniz.

pelin_s yazdı:bir hükümet eşinin başı kapalı diyede devlete tutup dindar ,doğu zihniyetli diyemeyiz..

Devlete öyle bir sey diyen mi olmus?

pelin_s yazdı:bu anayasaları doğru yorumlamak va anlamak lazım..

Dinliyoruz pelin_s, yorumlayiniz ve anlatiniz.

pelin_s yazdı:sayın avar bize ülkemizle ilgili yaklaşık 30 yıllık belgesel ve olaylardan bahsediyor..kendisinin dediğine göre 30 yıldır bu ülkeyi yok etme çarkı dönüyor..bütün maddeler gerçekleşiyor diyor..

Yanlis takip etmissiniz sayin AVAR'i, 1940'dan beri diyor, yani 70 yildir!

pelin_s yazdı:peki neden şuan bu kadar kötü bir dış politikamız olduğunuda açıklayabilir mi?

Nice belgeseli ve yazisi var, Güncel Meydan'da arastirin, bulacaksiniz.

pelin_s yazdı:bu toplumun kendi hür iradesidir..kimse kimseye şunu verdi bunu verdi diye oy vermez..

Öyle mi? Dogu ve güneydogu da hangi sartlarda referanduma gidildi, büyüksehirlerde varoslarda AKP görevlileri insanlari nasil ablukaya aldi, iftar yemeklerinde, bayram namazlarinda dahi taciz etti duyulmadi mi sizin oralardan?

pelin_s yazdı:şimdi tutup evet diyenler bilgi vs eksik insanlar diyemeyiz..

Nasil diyelim, ülkede okuma yazma orani %100, egitim ortalamasi lise. Zaten senede 6 kisinin 1 kitap okudugu da hikaye...

pelin_s yazdı:yani halka ve onun fikirlerine herzaman güvenmeliyiz..

Banu hanimin lafi zaten, her zaman Türk milletine güvenini dile getiriyor. Yaziyi okumadiniz herhalde, özellikle su bölümü tekrar okuyun rica etsem:

Banu AVAR yazdı:Tüm bu koşullarda Türk milletinin GERÇEK MUHALEFETE ihtiyacı vardır. Türk milleti, oy verdiklerine değil, oy vermediklerine bakmak lazımdır.
Bu millet varolan ‘muhalefeti’ desteklememekte, ya da ‘KERHEN’ desteklemektedir.

Muhalefete güvenemeyen bir millet yüzde 42 oyla bir Amerikan projesine HAYIR! diyorsa, GERÇEK MUHALEFET ortaya çıkabilse, tümüyle arkasında birleşecektir..

Halk GERÇEK MUHALEFET’i beklemektedir! Beklemeyi bırakıp, o muhalefeti kendi bağrından çıkarması gerektiğini, bilinçaltından fiiliyata geçirdiği gün, Türkiye bambaşka bir sabaha gözünü açacaktır.

Bunu belli bir zaman içinde beceremezse, ülke SEVR haritasında ve bu oylama sonuçlarını gösteren haritalarda yansıdığı gibi, üçe bölünmüş haliyle de kalmayacak, ABD’nin atadığı ‘krallar’ca yönetilen, şehir devletçiklere bölünerek yokoluşa gidecektir.

Kendini bilmezlerce söylendiği gibi ‘Atatürk ilkeleri’ toprağa gömülecek ‘EVRENSEL HUKUK’ teranesi kılıfında faşizm egemen olacaktır.

Ben Türk milletinin tarihte yaptığı gibi, BU AŞAMADA düşmanı şaşırtacağını biliyorum!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Deli Haydar » Sal Eyl 14, 2010 0:20

pelin_s yazdı:Türkiye'de yaklaşık %58 lik bir fazlalıkla evet, yani anayasa değişikliği yapılmasını istiyorum bilinci çıktı..değişim olmadan ilerleme ve medeniyet olmaz..medeniyet eski anayasa ile gelmez..bir hükümet eşinin başı kapalı diyede devlete tutup dindar ,doğu zihniyetli diyemeyiz..çünkü toplum olarak o yapıda değiliz..

Sonuçların açıklanması ile birlikte ekranda beliren dalkavukların, ağız birliği etmişçesine kullandıkları tek bir söz vardı: Değişim! Can Paker'den, Altan Tan'a; Emre Aköz'den, Mehmet Altan'a hep aynı vurgu: Değişim! Ve tabii ardından Armagedonspor'un eşbaşkanının malum açıklaması...

Birileri change* dedikçe, ülke sınırlarının bozulması oldukça ilginç gerçekten!

Ufuklarını saran çelik zırhlı duvarının arkasından bizlere son kez sırıtan tek dişli canavarın uygarlığı mıdır, ayrıca anlatılmaya çalışılan tam anlayamadım ama asıl şu sıkmabaşa takıldı kafam... Aynı özgürlükçü Kürt savaşçıların halkoylaması çığırtkanlığı sürecinde silah bırakmaları gibi, devletin başına sıkmabaşlar oturduğundan beri eylemleri de bıçak gibi kesilmişti hani... Yakında kendileri -kendilerinden geçip- IRA-ETA için eylem yapmaya başlar ise şaşırmayalım. Zira "tek dişli medeniyetin ayrılıkçı öyküleri" çokça gündeme gelmeye başladı şu sıralar... Hayırlısı elbette...

*
Resim
Değişim anlamının yanında; değiştirmek, bozulmak, başkalaşmak...
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

İletigönderen pelin_s » Sal Eyl 14, 2010 1:40

Türkiye'de yaklaşık % 58 lik BİR fazlalıkla tebessüm vardı , yani Anayasa değişikliği yapılmasını istiyorum bilinci çıktı ..
Öyle mi cikti ? 22 milyon adet olduğunu söyleme diyen secmenden KAC Yüz tanesi degisen Anayasa maddelerini biliyor pelin_s ? ( Bana nedense zeynep_k'yi cagristirdi
ben yaklaşık dedim..kaç olduğunun önemi yok..bir fazla bile o seçilmiş demektir.zeynep_k tanımıyorum..bugün tesadüfen buldum burayı..ama sayın avarı takip ederim..
değişim olmadan ilerleme ve medeniyet Olmaz .. medeniyet eski Anayasa ile gelmez ...
Yeni Anayasa ile gelen medeniyet anlamı, aciklayiniz .
değişmeyen ve yenilenmeyen hiçbirşey ilerlemeye yardımcı olamaz..bu benim sözüm değildir her alanda söylenmiş milyonlarca bilim adamlarının sözleridir...benim için darbenin yapılmayacak olması,mutlak halkın iradesinin ön plana çıkmış olması yeterli.

BİR hükümet eşinin Basi Kapalı diyede devlete tutup Dindar , Doğu zihniyetli diyemeyiz ...
Devlete öyle Sey mi Olmuş diyen BİR ?
bunu siz söylemediniz genel olarak başkaları tarafından kast edilen,üstüne basılan bir durumdur..yani demenize gerek yok..

Sayın Avar bize ülkemizle ilgili yaklaşık 30 pelin_s yıllık Belgesel ve olaylardan bahsediyor .. kendisinin dediğine edat 30 yıldır met ülkeyi fade etme çarkı dönüyor .. BÜTÜN maddeler gerçekleşiyor diyor ..
Yanlis takip etmissiniz sayin AVAR'i , 1940'dan beri diyor , yani [b] 70 [/ b] yildir !

70 yıl olsaydı çoktan ülkeyi kaybetmiştik..demek halen burdaysak birçok şey gerçekleşmemiş ve direniyoruz anlamına gelir..
[Quote = " "] peki neden Suan yanıma kadar kötü BİR Dış Politikamız olduğunuda açıklayabilir mi ? [/ quote] pelin_s
Nice belgeseli ve yazisi var , Güncel Meydan'da arastirin , bulacaksiniz .ben biliyorum ancak sayın avardan istiyorum bunun cevabını..varsa sizin ekleyecekleriniz seve seve dinlerim..

[Quote = " pelin_s ".. [/ quote] BU toplumun kendi Hür iradesidir .. kimse kimseye şunu verdi bunu verdi diye oy vermez ]
Öyle mi ? Doğu ve Güneydoğu da hangi sartlarda referanduma gidildi , büyüksehirlerde varoslarda AKP görevlileri insanlari nasil ablukaya Aldi , iftar yemeklerinde , bayram namazlarinda dahi taciz etti duyulmadi mi Sızın oralardan ?
bu konular dışında da yargı pkk liderinin ayğına gitmek desteğini alamk gibi bir kasetler ortaya çıktı..bu konuda zaten kimsenin masumn olmasını beklemiyorum..ama halkda kim olursa olsun kolay değil oy alamak..doğuyu aldı diyelim diğer iller için ne söylenebilir..yani yine çoğunluk halkın iradesidir..

[Quote = " pelin_s "] birsey tutup tebessüm vardı diyenler Bilgi vs eksik coğ diyemeyiz .. [/ quote]
Nasil diyelim , Ülkede Okuma Yazma orani % 100 , Egitim ortalamasi lise . Zaten 6 kisinin 1 Kitap okudugu da Hikaye ... senede
okuma yazma bilemk eğitimli olmak türkiye gerçeğini tek gören anlamına gelmez..okumak insanı meslek ve bazı konularda belki daha geniş bilgi sahibi yapar...ama tek bilen yapmaz..bu konuda kimse kimseyi yargılayamaz..olayı iki taflı düşünmek gerekli..

yani Halka ve onun fikirlerine herzaman güvenmeliyiz ..
Banu hanimin lafi zaten , onun Zaman Türk milletine güvenini dile getiriyor . Yaziyi okumadiniz herhalde , özellikle su BÖLÜMÜ Tekrar okuyun Rica etsem: evet güven deyip,cahil yapan imalarda mevcuttur..

Muhalefete güvenemeyen BİR darı Amerikan projesine Hayır 42 oyla BİR yüzde ! diyorsa , GERÇEK MUHALEFET ortaya çıkabilse , tümüyle arkasında birleşecektir ..hayır diyenlerin bazılarının bir çoğunun çocukları neden amerika gibi yerlerde eğitim görüyor..neden onlar gibi davranılıyor buda bir çelişkidir..

halkı verdiğ cevap için, kimin gözünün açık kapalı olduğu göreceli bir kavramdır..yeni anayssayı destekleyen yada desteklemeyen birbirleri hakkında aynı şeyi düşünüyor..bunun haklılığını zaman ortaya çıkaracaktır...yani kimse kesin kötü yada iyi diyemez bu sonuç karşısında..

sonuçda herkes ülkenin iyliğini istiyor..benim için a b veya c partinin getirdiği yasadan öte bizim kullanabildiğimiz,rahatsız olduğumuz durumların düzeleceğine inandığımız konular önemlidir..
Kullanıcı küçük betizi
pelin_s
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Eyl 15, 2010 0:06

pelin_s yazdı:
pelin_s yazdı:Türkiye'de yaklaşık %58 lik bir fazlalıkla evet, yani anayasa değişikliği yapılmasını istiyorum bilinci çıktı..

Türk-Kan yazdı:Öyle mi cikti? 22 milyon evet diyen secmenden kac yüz tanesi degisen anayasa maddelerini biliyor pelin_s? (bana nedense zeynep_k'yi cagristirdi, neyse...)

ben yaklaşık dedim..kaç olduğunun önemi yok..bir fazla bile o seçilmiş demektir.zeynep_k tanımıyorum..bugün tesadüfen buldum burayı..ama sayın avarı takip ederim..

Ben ne sormuşum, sen ne cevap veriyorsun, üstelik benim yazdığımı değiştiriyorsun, sözde alıntı yaparken! Ve tesadüf seni doğrudan Banu AVAR'ın bugünkü yazısına getirdi, ne hoş bir tesadüf. Hangi halktı o tebessümle anayasa değişikliği istiyorum diyen. 3 ay boyunca devletin tüm kuvvetleri ile taciz edilen, iftar yemeklerinden bayram namazlarına tecavüze uğrayan, 40 derecede kömür dağıtılan, hazinenin parasInI partinin yardımıymış gibi dağıtanlara minnet duymaya zorlanan halk mı? Yoksa doğu ve güneydoğu bölgesinde türlü tehdit altında oy kullanamayan halk mı? Hakikatten, seni en çok hangi madde cezbetti pelin_s?

pelin_s yazdı:
pelin_s yazdı:değişim olmadan ilerleme ve medeniyet olmaz..medeniyet eski anayasa ile gelmez..

Türk-Kan yazdı:Yeni Anayasa ile gelen medeniyet anlamı, aciklayiniz .

değişmeyen ve yenilenmeyen hiçbirşey ilerlemeye yardımcı olamaz..bu benim sözüm değildir her alanda söylenmiş milyonlarca bilim adamlarının sözleridir...benim için darbenin yapılmayacak olması,mutlak halkın iradesinin ön plana çıkmış olması yeterli.

Bu değişilik ile darbe mi engellenmiştir? Darbe yapacak adam anayasaya mı bakarak yapıyormuş? Mutlak halkın iradesi ile kastettiğin nedir? Medeniyet dediğin şu tek dişi kalmış canavarı anlat önce, neymiş gelmesi gereken.

pelin_s yazdı:
pelin_s yazdı:bir hükümet eşinin başı kapalı diyede devlete tutup dindar ,doğu zihniyetli diyemeyiz..

Türk-Kan yazdı:Devlete öyle bir sey diyen mi olmus?

bunu siz söylemediniz genel olarak başkaları tarafından kast edilen,üstüne basılan bir durumdur..yani demenize gerek yok..

Ne demek gerek yok?! Burada yorum yaptığın bir yazı var. Sen işkembeden sallayasın diye paylaşılmadı bu yazı!

pelin_s yazdı:
pelin_s yazdı:sayın avar bize ülkemizle ilgili yaklaşık 30 yıllık belgesel ve olaylardan bahsediyor..kendisinin dediğine göre 30 yıldır bu ülkeyi yok etme çarkı dönüyor..bütün maddeler gerçekleşiyor diyor..

Türk-Kan yazdı:Yanlis takip etmissiniz sayin AVAR'i , 1940'dan beri diyor , yani [b] 70 [/ b] yildir !

70 yıl olsaydı çoktan ülkeyi kaybetmiştik..demek halen burdaysak birçok şey gerçekleşmemiş ve direniyoruz anlamına gelir..

Senin olsaydı demenle değil, öyle zaten. Banu AVAR'ı nasıl takip ediyorsun sen? Türk milletinin bütün bu ağır koşullara HERŞEYE RAĞMEN direnmekte olduğunu söyleyen de Banu AVAR'dır.

pelin_s yazdı:
pelin_s yazdı:peki neden şuan bu kadar kötü bir dış politikamız olduğunuda açıklayabilir mi?

Türk-Kan yazdı:Nice belgeseli ve yazisi var , Güncel Meydan'da arastirin , bulacaksiniz .

ben biliyorum ancak sayın avardan istiyorum bunun cevabını..varsa sizin ekleyecekleriniz seve seve dinlerim..

Sen yazılanları bir başka dile çevirerek mi okuyorsun? Banu AVAR diyeceğini demiş, aç oku, izle diyorum. Kişilere tek tek cevap verecek hâli yok. Git, ABD Dışişleri Bakanı ile 2 sayfa 9 madde gizli anlaşma imzalayan Abdullah Gül'ü araştır, BOP Eşbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı araştır, İngiliz vatandaşı bakanları araştır, daha yeni ödül alan Davudun Oğlu'nu araştır. Hap değil ki bu, bilgi. Elinin altInda bilgi kaynağı, hepsi bu sitede mevcut. Ama işe ilk önce bu belgeselleri izleyerek başla: http://www.guncelmeydan.com/pano/banu-avar-la-dunya-duzeni-f312.html

pelin_s yazdı:
pelin_s yazdı:bu toplumun kendi hür iradesidir..kimse kimseye şunu verdi bunu verdi diye oy vermez..

Türk-Kan yazdı:Öyle mi? Dogu ve güneydogu da hangi sartlarda referanduma gidildi, büyüksehirlerde varoslarda AKP görevlileri insanlari nasil ablukaya aldi, iftar yemeklerinde, bayram namazlarinda dahi taciz etti duyulmadi mi sizin oralardan?

bu konular dışında da yargı pkk liderinin ayğına gitmek desteğini alamk gibi bir kasetler ortaya çıktı..bu konuda zaten kimsenin masumn olmasını beklemiyorum..ama halkda kim olursa olsun kolay değil oy alamak..doğuyu aldı diyelim diğer iller için ne söylenebilir..yani yine çoğunluk halkın iradesidir..

Öncelikle Türkçe yazmalısın, yazdıkların okunmuyor. Ne yazmaya çalıştığın dahi anlaşılmıyor.

pelin_s yazdı:
pelin_s yazdı:şimdi tutup evet diyenler bilgi vs eksik insanlar diyemeyiz..

Türk-Kan yazdı:Nasil diyelim, ülkede okuma yazma orani %100, egitim ortalamasi lise. Zaten senede 6 kisinin 1 kitap okudugu da hikaye..
okuma yazma bilemk eğitimli olmak türkiye gerçeğini tek gören anlamına gelmez..okumak insanı meslek ve bazı konularda belki daha geniş bilgi sahibi yapar...ama tek bilen yapmaz..bu konuda kimse kimseyi yargılayamaz..olayı iki taflı düşünmek gerekli..

Saçmalama tavan yapmaya başladı. Okuma yazma bilmeyen adam hür iradesi ile tebessümle anayasa değişikliği maddelerini onaylamışmış. Sen salağa yatacaksın diye benim zamanım ölüyor burada.

pelin_s yazdı:
pelin_s yazdı:yani halka ve onun fikirlerine herzaman güvenmeliyiz..

Türk-Kan yazdı:Banu hanimin lafi zaten , onun Zaman Türk milletine güvenini dile getiriyor . Yaziyi okumadiniz herhalde , özellikle su BÖLÜMÜ Tekrar okuyun Rica etsem:

evet güven deyip,cahil yapan imalarda mevcuttur..

İmaya gerek yoktur, Türkiye'nin eğitim seviyesi bellidir, en büyük düşmanımız cehalettir. AydInlIk gelecekler yalnızca eğitilmiş aydInlık beyinler ile mümkündür. Burada Banu hanımın eğitimle ilgili çok önemli bir yazısı vardır:

Eğitimde iane kültürüne son verilmeli... Gelin son gelişmeler ışığında eğitimde iane kültürünü bir düşünelim...

Bir yanda 'kardelenler' 'baba beni okula gönder' kampanyaları bir yanda F tipi yardımlar... Bunda bir terslik yok mu? İANELERLE mi çocuklarımız okumalı... Birilerinin insafına mı kalmış - kalacak Ayşelerin Mehmetlerin öğretim hakkı?!!

Biz TÜM çocuklarımızın layık oldukları eğitimi almaları için, herkesi kapsayan bir SİSTEM istiyoruz... Batı'nın dayattığı iane kurumları ve sivil toplum örgütlerinin denetlediği bir eğitim dilenciliği değil...

O nedenle tüm bu 'yardım' mantığına, kömür dağıtımı gibi BUNA da karşı durmalıyız...

Tüm çocuklar falanca derneğe ulaşma zorunluluğu olmadan, feodal baskılar altında kalmadan EĞİTİM HAKKI ALABİLMELİ, İŞ BULABİLMELİ, KONUT HAKKI OLMALI ve Aç kalmamalı...

Bu işler sivil toplum kuruluşlarının değil MİLLÎ bir HÜKÜMETİN işidir... Gerisi işi sulandırmaktır, unutturmaktır...

http://www.guncelmeydan.com/pano/egitim-sivil-toplum-kuruluslarinin-ianesine-bagli-olmamali-t21042.html

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen pelin_s » Çrş Eyl 15, 2010 0:20

ülkemi seven halktan bir kişi olarak düşüncelerimi açıkladım..sorularınıza cevap verdiğimi düşünüyorum.eğer cevabı alamamışsanız daha net sorun..imalı bir şekilde değil..sonuçta doğruyu öğrenmek amaç..aynı şekilde bilmediğim şeyleri bende öğrenmeyi severim ama mantıklı olmak şartıyla...sonuçta sizde ülke için birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz ama doğru ama yanlış..
Kullanıcı küçük betizi
pelin_s
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Eyl 15, 2010 0:26

pelin_s yazdı:ülkemi seven halktan bir kişi olarak düşüncelerimi açıkladım..sorularınıza cevap verdiğimi düşünüyorum.eğer cevabı alamamışsanız daha net sorun..imalı bir şekilde değil..sonuçta doğruyu öğrenmek amaç..aynı şekilde bilmediğim şeyleri bende öğrenmeyi severim ama mantıklı olmak şartıyla...sonuçta sizde ülke için birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz ama doğru ama yanlış..

Sorun şurada, bir şeyler açıkladığını zannediyorsun ama hiçbir açıklama yok. Bilmediğin şeyleri öğrenesin diye bir çok bağlantı verdim, araştırasın diye bilgi verdim. Siteyi tesadüfen bulan birisi bizim ne yaptığımız hakkında yorum sahibi değildir. Güncel Meydan ve bu başlık ortaya karışık yorum yapılacak bir yer değildir.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Sarıgelin » Çrş Eyl 15, 2010 0:38

Tüm bu koşullarda Türk milletinin GERÇEK MUHALEFETE ihtiyacı vardır. Türk milleti, oy verdiklerine değil, oy vermediklerine bakmak lazımdır.

Emeğine sağlık, gönlüne sağlık sevgili Banu Avar'ın.
Yıllardır elimden geldiğince muhalefeti destekledim, hep kerhen. Kızdım,söylendim ama elbette ki destekledim zamanı geldiğinde.
Gerçek muhalefet içimizden çıktığında, herşeyin olması gerektiği gibi olacağına ümidim ve inancım tamdır.
Bu sebepledir ki umutsuz olmaya karşıyım.
Ama NE ZAMAN diye sormadan edemiyor insan.

Okuduğum bir söz geldi aklıma, nerede okuduğumu hatırlamıyorum ne yazık ki.
Ama her hatırladığımda bu sözü, inşallah derim.

HER MİLLETTEN ATATÜRK ÇIKMAZ. ÇÜNKÜ KARTAL, KARTAL YUMURTASINDAN ÇIKAR
Bir devletin çökmesi şu dört sebebe bakar: Esas prensiplerinden ayrılma, ikinci planda olan şeylere önem verme, asağılık kimselerin ön safa geçmesi ve erdemli kişilerin arka plana atılması.
Hz.ALİ
Kullanıcı küçük betizi
Sarıgelin
Üye
Üye

İletiler: 16

İletigönderen pelin_s » Çrş Eyl 15, 2010 0:54

ben banu avar için yorum yaptım...çünkü onun yazısını gördüm..yani tamamen tesadüf..sizin verdiğiniz bilgilerle tabi ki ilgilenicem...fakat benim bildiklerim burda yazarların yayınladığı tek tarflı yüzeysel bilgilerden oluşmuyor..iki traflı ve geniş çaplı..ayrıca konuşma diliniz çok kötü..burda iyi birşeyler yapılmaya çalışılsaydı eminim daha usluplu konuşulurdu..dediğim gibi burda amacım konuşmak değil banu avarın yazısına yorum yapmaktı..bu tarz makaleler yayınlıyorsunuz bu tarz yorumlarada açık olmanız gerekli...sizin değersiz cahil okumamış gördüğünüz toplum bile böyle bir uslupla konuşmuyor..yanı burda kendi eğitim seviyeniz ortaya çıkıyor..platformunuzda lütfen türk halkını ve insanını aşağılayıcı makale ve yazılardan kaçının çünkü hep böyle tepkilerle karşılaşılacaktır..iyi geceler..
Kullanıcı küçük betizi
pelin_s
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Eyl 15, 2010 1:08

pelin_s yazdı:ben banu avar için yorum yaptım...çünkü onun yazısını gördüm..yani tamamen tesadüf..sizin verdiğiniz bilgilerle tabi ki ilgilenicem...

Hani nerede yorumların? Nerede cevaplar? Sadece ezberindekileri kustun, yaptığın başka bir şey yok!
pelin_s yazdı:fakat benim bildiklerim burda yazarların yayınladığı tek tarflı yüzeysel bilgilerden oluşmuyor..iki traflı ve geniş çaplı..

Bilginin tarafı mı var? Bilgi ya doğrudur ya yanlıştır. Tarafı neymiş bu bilginin?

pelin_s yazdı:fayrıca konuşma diliniz çok kötü..burda iyi birşeyler yapılmaya çalışılsaydı eminim daha usluplu konuşulurdu..

Senin de Türkçen çok kötü. Ayrıca yorumdan ziyade kara çalmak için buraya gelmişsin, uslûbumuz ondandır.

pelin_s yazdı:dediğim gibi burda amacım konuşmak değil banu avarın yazısına yorum yapmaktı..

Yapma diyen mi oldu? Yazdıklarının altını doldur dendi sana.

pelin_s yazdı:bu tarz makaleler yayınlıyorsunuz bu tarz yorumlarada açık olmanız gerekli...

Yoruma açık olmasak başlıklara yorum yapma seçeneğini kaldırırdık.

pelin_s yazdı:sizin değersiz cahil okumamış gördüğünüz toplum bile böyle bir uslupla konuşmuyor..yanı burda kendi eğitim seviyeniz ortaya çıkıyor..platformunuzda lütfen türk halkını ve insanını aşağılayıcı makale ve yazılardan kaçının çünkü hep böyle tepkilerle karşılaşılacaktır..iyi geceler..

Hadsiz, burada Türk halkını aşağılayan hangi makaleye rastladın? Cemaatin ve küresel sermayenin paçavraları ile mi karıştırdın sen Güncel Meydan'ı.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen murat8 » Çrş Eyl 15, 2010 1:23

pelin_s yazdı:fakat benim bildiklerim burda yazarların yayınladığı tek tarflı yüzeysel bilgilerden oluşmuyor..iki traflı ve geniş çaplı..

Iftira atmak ve meseleleri saptirmak ne kadar da kolay degil mi? Ne de olsa bedava.

Muhatabinizin birikim ve bilgisini dahi kestiremeden, size makale makale sunulan ayrintili konu basliklarini ve analizleri YÜZEYSEL diye yaftaliyivermek, ne kadar da hakkaniyetli bir tutum!

Bu arada bilgileriniz sadece iki tarafli ise yazik size. Bayagi ac kalmissiniz demektir entellektüel anlamda. Bu dünyayi sadece "benden olanlar ve karsi taraftakiler" seklinde algilamak, ne kadar da fakir.

Yazdiklarinizdan görünen ise daha da aci, malesef ikinci tarafi bile algilayamamissiniz daha. Zira sadece SLOGANVARi tümceler kurabiliyorsunuz. Size yöneltilen hicbir soruya ilgili cevaplari veremediniz, sadece slogan atiyorsunuz, propagandanin papagani olmussunuz.

pelin_s yazdı:platformunuzda lütfen türk halkını ve insanını aşağılayıcı makale ve yazılardan kaçının çünkü hep böyle tepkilerle karşılaşılacaktır.

Kendinizi Türk milleti'nin sözcüsü veya Gercek Türk milleti veya esas halk gibi görmekten vazgecin. Bu RTE'nizin sizi cok güzel avladigi bir yemdir yillardir.

Bizler de halkiz! Türk milletinin birer ferdiyiz. Kelaynak sürüsü degil! Dünya disindan da inmedik bu topraklara zembille! Sizinle ayni havayi soluyoruz, ayni ülke icin carpiyor yüregimiz!

Sirf sizden daha bilgiliyiz, beynimiz yikanmadi, küresel planlarin taseronu olmadik diye halktan, milli degerlerden, yurt sevgisinden, bu milleten ayrilmis, uzaklasmis degiliz.

Kimsenin, hele ki Güncel Meydan'in degerli üyelerinin Türk milletine, halkimiza yukardan bakma, onu hakir görme gibi bir tutumu da, kompleksi de yoktur. Kendi hayal aleminizdeki profilleri buradaki hic tanimadiginiz, kendisi hakkinda en ufak bilgi sahibi olmadiginiz insanlara zoraki giydiremezsiniz.

Birakin bu halktan yana görünme palavrasini! Cok egreti duruyor üzerinizde!

Halki seviyor, bu milleti önemsiyorsaniz, cehaletinizi gidermekle, bu halki gercekte neler yüceltiyor, kimler ise satiyor bunu arastirmakla baslayin ise.
Kullanıcı küçük betizi
murat8
Üye
Üye

İletiler: 36

İletigönderen 1VATANSEVER » Pzr Eyl 19, 2010 12:27

sayin pelin s size kisisel olarak bir soru sormak istiyorum iran hakkinda ve iran rejimi hakkindaki dusunceleriniz nedir bunu acik yureklilikle bizle paylasirmisiniz?
Kullanıcı küçük betizi
1VATANSEVER
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen erge » Cum Eki 01, 2010 21:42

cevaplayamaz ki....o zaman eteklerdeki taşlar dökülür...
Kullanıcı küçük betizi
erge
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen antalyalim » Pzt Eki 04, 2010 23:12

pelin_s yazdı:değişim olmadan ilerleme ve medeniyet olmaz..medeniyet eski anayasa ile gelmez.

Ortada cevap verilecek bir soru olmamasina ragmen Türk-Kan gereken bütün cevaplari fazlasiyla vermis zaten. Ancak benim kafam yukarida alinti yaptigim cümleye (veya cümleye benzeyen bu seye) takildi.
Degisim dedigimiz sey nedir?
Yanlis seyleri/ maddeleri degistirdiginiz zaman bu illaki ilerlemek anlamina mi gelir?
Degisim ile medeniyetin ayni anlami tasimasinda ki sebep nedir?
Iran degisimi, medeniyet mi getirmistir?
Irak degisimi, medeniyet mi getirmistir?
Peki ya Yugoslavya?

pelin_s 'nin amacinin ne oldugu hakkinda tam olarak bir kaniya varmak istemiyorum zaten klavyeyi kullanma tarzina bakilirsa pek de birsey anlamak mümkün degildir. Ancak dikkat cekilmesi gereken diger bir nokta da; aslinda Türk oldugunu bilen bu insanlara Türklügün sadece etnik bir köken oldugu fikrinin ezberletilmesidir(pelin_s söyledi demiyorum ancak son günlerde cok kez karsilastigim korkunc bir fikir).

pelin_s yazdı:kimse kimseye şunu verdi bunu verdi diye oy vermez..vermiş olsa sandıktan çıkan oy sayısı kadar insanların her konuda memnun edilmesi gerekir ki insanlar halen sıkıntılar içinde

Bu ne anlama gelir ? insanlar halen sıkıntılar içinde
Demek ki bu anayasa degisikligi sadece bir hikayedir ve hicbir degisiklige imza atmamistir.
Darbecilerden hangisi yargilanmistir???
Kenan Evren mi? Hayir.
Abdülkadir Aksu mu? Hayir.
Cemil Cicek mi? Hayir.
Darbeyi öven Tercümancilar mi? Hayir.
Darbeyi öven ve darbecilerin ellerini öpmek icin siraya giren Sezen Aksu'lar mi? Hayir.
Yoksa zirhli araclar hediye edilen pasalar mi? Hayir.
Demek ki bu anayasa degisikligi sadece Türk halkinin kirilma seviyesini ölcmüstür.
Ne yazik ki pelin_s örneginde görüldügü gibi bu kirilma kendisine "türk" diyen insanlarin kendi elleriyle bastiklari "Evet" tercihleriyle gerceklesmektedir.
Bu anayasa degisikliginin asil amacini gectigimiz gün, zamaninda IBDA-Cnin Gölge isimli dergisinin Genel yayin yönetmenligini yapmis olan ve simdilerde Anayasa Mahkemesi Baskanligi yapan Hasim Kilic bizzat vermistir.
"Bence ilk 3 maddeyi dondurmak, evrensel hukuk kurallarına uygun değil. Ben ilk 3 maddeyi donmuş maddeler olarak görmüyorum."
Al sana gelisim, degisim, medeniyet...

pelin_s yazdı:ne kadar evet oyunun bize ne getireceğini bilmiyorsak hayırında ne getireceğini bilemeyiz

Böyle bir mantik var midir arkadaslar??? Bu nasil bir düsünce yapisinin ürünüdür???
Markete gidip peynire ihtiyaci oldugunu söyleyen bir insana "burda sadece zeytin var, almak mecburiyetindesin" diyen bir mantikla insanlar sandiga gittiler.
O insanlar "bu yasa bana birsey getirmiyor, neden evet diyeyim, benim veya ülkemin isine yaramayacak bir anayasaya neden evet diyeyim" düsüncesini bir kenara birakarak Türk_Kan'in da yazdigi gibi bilgi tecavüzüne ugramislardir ve evet diyelim bakalim görelim diyerek oy vermislerdir.
Ülkenin kaderi deneme yanilma yollariyla mi cizilecek yada cizilmesi icin sahte ellere teslim edilecektir?

Banu Avar'i takip ettigini söylemis kendileri. Bu sadece bir iddiadir bana göre.
Cünkü, eger ki; pelin_s Banu Avar'i takip etseydi,
onun TRT'den ne amacla kovuldugunu bilirdi ve bu kovulmanin kimler tarafindan emredildigini tahmin etmesine bile gerek kalmazdi. Iste pelin_s'in anladigi veya bize burada anlattigi maval bu degisimi isaret eden bir yenilenmedir. Amac; aykiri sesleri kesin, imparatorlugumuzu yayginlastirin.
Sayin Avar'i ve onun gibi cok degerli gazetecileri, patronlari araciligi ile kovan bir zihniyete canak tutan bu 2.Cumhuriyetci veya Libos anlayistir bu ülkenin cehaletinin sebeplerinden birisi de.
Dedelerinin emperyalizme karsi verdigi savasi bilmeden bol keseden sallayan zihniyetin destekledigi bu anayasa degisikligi CIA'nin ABD'nin Israil'in istegi üzerine insa edilen ve hergün Afganistana-Iraka-Filistine bomba yagdiran BOP'un Türkiye temsilcileri tarafindan gerceklestirilmistir.
Bunu Banu Avar'i takip eden bir (sözde) okuyucu olarak kendileri anlayamamislardir.

pelin_s , kusura bakma ama GM platformunda biz herseyi tartisiriz, gerekirse ters düseriz de (düstügümüz zamanlar coktur) ancak tartismayacagimiz tek sey vardir;
o da bu vatanin bölünmez bütünlügüdür, Misak-i Milli'dir, Kuvay-i Milliyedir, Kemalizmdir.
Silkinin ve kendinize gelin...
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

Sonraki

Şu dizine dön: Banu AVAR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x