Milletvekili çocukları da Yurtkur'dan kredi almış

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Milletvekili çocukları da Yurtkur'dan kredi almış

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Oca 16, 2008 11:38

Yurtkur, 2006-2007 eğitim-öğretim döneminde başvuruda bulunan 54 milletvekili çocuğundan 11'ine kredi ve burs verdi. Yurtkur'un ayrıca, 28 Yargıtay, Danıştay, Denetim Kurulu Üyesi çocuğu ile 80 hakim-savcı çocuğuna da öğrenim kredisi verdiği belirlendi.

Yurtkur, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında öğrenim kredisine hak kazanan öğrencilerin sosyo-ekonomik profilini belirledi. Buna göre, öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin velilerinin meslek gruplarına bakıldığında, en geniş kesimi yüzde 29.16 ile emekli, dul, yetim, gazi, ihtiyarlık maaşı alanlar oluşturdu.

54 MİLLETVEKİLİ ÇOCUĞU BAŞVURMUŞ

Bunu yüzde 12.79 ile devlet memurları, yüzde 8.86 ile özel işyerinde çalışanlar, yüzde 7.64 ile çiftçiler, yüzde 7.35 ile esnaflar, yüzde 6.51 ile özel sektör işçileri izledi. Öğrenim kredisi için 54 milletvekili çocuğu başvuruda bulunurken, 11 milletvekili çocuğunun da öğrenim kredisi alma hak kazandığı ortaya çıktı.

Yargıtay Danışay Denetim Kurulu üyesi çocuğu olan 65 öğrenci de başvuruda bulunurken, bunların da 28’i öğrenim kredisi alabildi. Büyükelçi, müsteşar, ateşe ve vali çocuğu olan 2 bin 336 öğrenci kuruma başvuruda bulunurken, bu çocukların bin 662’si öğrenim kredisi aldı. Buna karşın 15 bin 634 öğretmen çocuğu kredi için başvuruda bulunurken, 7 bin 942 adedi kredi almaya hak kazandı.

Velisini ev hanımı olarak gösteren 384 öğrenciden ise 99’u öğrenim kredisi alabildi. Öte yandan öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin yüzde 22.24’ünün aile gelir durumu 400 YTL’nin altında. Yüzde 36.94’ünün ailesinin geliri 400 ile 800 YTL arasında değişiyor. 7 bin 314 öğrencinin aile geliri 2 bin YTL’yi bulurken, 2 bin 497 öğrencinin aile geliri 2 bin ile 2 bin 400 YTL arasında. Öğrenim kredisi alan 2 bin 729 öğrencinin aile geliri 2 bin 400 YTL’nin üstünde bulunması da dikkat çekiyor. Yurtkur Genel Müdürlüğü, 2007-2008 yılında öğrenim ve katkı kredisi için başvuruda bulunan herkese kredi sağladığını açıklamıştı. Bu yıl kaç milletvekiline kredi sağlandığı ise merak ediliyor.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 8 konuk

x