gönderen Ram » Pzr Nis 15, 2007 23:44
Yine sağ-sol kavgası, temeli aynı. Ülke elden gidiyor, sağı solu kalmadı diyoruz, bu ne tartışmadır¿? Bir milyonu aşkın kişi mitinge katılıyor. Belki; eşiniz, dostunuz, akrabanız, arkadaşınız, düşüncedaşınız yan yana şanlı bayrağımızı sallıyor. Eski defterler karışıtırılınca elde edilecek ne olabilir¿?
Yeni bir defter açın, ilk sayfasında şu yazsın: "Ne mutlu Türküm diyene!"
Gerisi nakış gibi işlenir. Sağ düşünce, sol düşünce... Komunizm, çoktan sona ermiştir. Defalarca tekrarladım, tekrarlıyorum. Bu kavganın temelinde, de ne yazıkki o düşüncelerin yarattığı kargaşa vardır. Başkalarının önünüze koyduğu geçersiz fikirleri çöpe atın. Kendi fikirlerinizi, kendiniz geliştirin. Evrensel olanlar sabit kalır yine.
Milliyetçilik mi¿? Vatan sevgisi mi¿? Ülkü mü¿? Vatanı sevmek bir fikir değildir, bir görev de değildir. Bu yürekten gelen bir duygudur. İkinizde bu vatanı seviyorsanız, ortak düşünce üretmek yerine, neden çatışmaya giriyorsunuz¿?
Kendini Türk gören ve bununla gurur duyan, ülkesi için hizmet eden herkes milliyetçidir. Ayrıca eğer bir ülkü varsa, tüm Türküm diyen insanlar ülkücüdür. Bu sembollere, simgelere ve partilere has bir duygu olamaz!
Tartışmaysa tartışma, kişiselleştirmeyse kişiselleştirme. Ben de çok iyi yaparım bunu. Lütfen birbirinizden özür dileyin. Aksi takdirde bu iki sevdiğim insanla selâmı, sabahı keseceğim. Kişiselleştirdim, sizi dinliyorum...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.
Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!