Mısır...
CUMHURBAŞKANInın TED Kolejinde okuyan 16 yaşındaki oğlu, internette kurduğu "Adresime gelsin" pazarlama şirketinden sonra, kutuda mısır işinde de gözüktü. (:arrow: Gül'ün oğlu şirket kurdu)
Ortaklarıyla Daily Fresh marka haşlanmış taze mısırın satışını yapıyorlar. Ankarada Armada, Cepa gibi büyük mağazaların girişinde gördüğünüz kutu içinde taze mis mısırlar odur işte.
Onlar asla sıradan mısırlar değildir.
Ben o mısırları gördüğümde, her zaman saygı ile eğilirim.
Daha yaklaşırken ceketimi iliklerim.
Tam mısırcının önüne geldiğimde, iki elimi yanlara yapıştırır, arkadan birisi bana bir şey verecekmiş gibi avuçlarımı arkaya doğru açar, üst tarafım mısırdan yana hafif eğilirken, kalçalarım kışa doğru, saygıyla bükülürüm.
Ve tam taze mısırın önünde "hürmet pozisyonu" aldığımdan iyice emin olduktan sonra mırıldanırım:
"Saygılarrrr..."
Eş-dost "O cumhurbaşkanı değil ki, mısır..." deseler de içtenlikle yanıtlarım:
"Olsun... Cumhurbaşkanını temsil etmesi bakımından..."
*
Mısırlar Malezyadan geliyor.
Büyük mağazalar girişlerinde hemen yer verdiler, kutu içinde alıp taze taze yiyorsunuz siyasi kimliği olan mısırları.
Ben sofrada dahi mısır görsem ayağa fırlarım.
Muhterem karım "Otur, ev sahibine ayıp oluyor" dese de, hürmeten elimi göbeğime bastırır, öne eğilir, mısırın "Rahatsız olmayın, oturun lütfen" demesini beklerim.
Öyle otururum sofraya.
Arada bir karımın "Durup durup mısır tabağına selam verme" tekmelerini yiye yiye...
*
Böyle bir memlekettir burası.
Allah bilir ya sizin üniversite bitirmiş 30una yaklaşmış çocuğunuz daha iş bulamamıştır.
O çocuklar geceleri sizden gizli gizli ağlarlar.
Ben bilirim, evdekilerin "iş bulamadı" bakışları altında, sofralarda yutulamayan lokmaları...
Maliye Bakanının çocukları likit yumurtadan, Başbakanın oğlu gemicikten, Cumhurbaşkanının oğlu kutuda mis mısırdan başlıyorlar da...
Ya sizin çocuklarınız?..
Böyledir gülüm...
Böyledir bu memleket...
Bekir Coşkun, 28.11.07
Karikatür: Cumhuriyet Gazetesi - Musa Kart