Misyonerlik ve İzmit Protestan Kilisesi'nden İzlenimler

Re: Misyonerlik ve İzmit Protestan Kilisesi'nden İzlenimler

İletigönderen Ram » Sal Şub 08, 2011 22:55

terra.cotta yazdı:1-Sizin gibi herşeyi bildiğimi iddia eden bir hava ile gezmiyorum bu kesin. Benim bilgilerimin ne kadar olduğunu da nasılda kolay tespit ediyorsunuz , tabii bunlara şaşırmıyorum.

Estağfurullah, öyle bir savım yok. Sizin bilgilerinizin de ne kadar olduğunu bilemem. Ancak misyonerlik ile tebliğ arasındaki ayrımı bilmeden atıp tuttuğunuz gören gözler için açıktır.

2-Kendi inandığınız kitaptan haberiniz yok , biraz araştırırsanız herşeyi bulabilirsiniz , araştırın da öğrenin sizin için daha iyi olur.

Önce bir sav öne sürüyorsunuz, "hani nerede, gösterin" dediğimizde ise "inandığınız kitaptan haberiniz yok" diye karşılık veriyorsunuz. BİZ'e olanak tanımadan kendi kendinizi imha ediyorsunuz. Gülünç...

3-Bu konuyu din karşılaştırmasına çeviren sizlersiniz , yok bizde o yok bu yok diyenin kim olduğu yukarıda apaçık belli.

Hayır, yalan söylüyorsunuz. İlk iletinizle konuyu din tartışmasına çeviren sizsiniz.

4-Aynı şekilde islamı tartışmaya gerek duymuyorum , yasalar belli.

"Tartışmaya bilgim yetmiyor" diyemiyorsunuz da, "gerek duymuyorum" diyorsunuz. Olabilir, bizim de amacımız dinler tartışması değil.

5-Sizler Müslümansanız bütün ŞERİAT kurallarına uyacaksınız , bakalım Kur'an ne diyor ; "Siz Kitab'ın bir kısmına inanıp bir kısmını küfr (inkâr) mü ediyorsunuz? Sizden böyle yapanın cezası, dünya hayâtında zillet, kıyamet gününde azabın en şiddetlisine uğratılmaktır." (2/Bakara, 85). Uymuyorsanız müslümanım diye gezmeyin boşuna ey laikler.

Evet, yine dönüp dolaşıp İslâm dinine getiriyorsunuz konuyu. Böyle kalsa iyi; şu tümcenizle "Uymuyorsanız müslümanım diye gezmeyin boşuna ey laikler" ne kadar dinci olduğunuzu da ortaya koyuyorsunuz. Siz dua edin inandığınıza da, daha BİZ'likten çıkıp "ben" demeye başlamadım. Ancak bu dinci söylemlerinizle burada kalıcı olmadığınız açık.

Gelgelelim ilgili âyette bir sorun yok. Kimsenin adına konuşmamalıyım, ben bütününe inanıyor, inandıkça sorguluyorum.

6-Misyonerlerin bölücülük yaptığına dair bu efsane bir hayal olmaktan öteye gidemez , bizim öğrettiğimiz kitap belli , bu Kutsal Kitap dışında bir rehberimiz yoktur.

Tarih öyle demiyor dinci hanım veya bey.

7-Tebliğ ile misyonerlik arasında fark yoktur , bunu araya cümleler sıkıştırarak açıklamaya boşuna çalışmayın. İnsanlara kötü zamanda yardım ediliyor olabilir , bu iyilik için yapılıyor , o kişileri kurtarmak için yapılıyor.

Kurtarırken de kutsuyorsunuzdur eminim. Geçiniz.

Bir kişiyi maddi dünyada kurtarmak için para yardımı yapabiliriz , sonsuz hayatta kurtarmak içinde kendi kitabımızı öğretebiliriz , bundan doğal birşey yok , adı üstünde kurtarmak istiyoruz. Bizim inancımıza göre O'na iman etmeyen herkes cehenneme gidecektir , bu sebeple insanlara yardım etmeye çalışyoruz.

İncil'in arasına sıkıştırdığınız yüzlükler gerçekten de işe yarayabiliyor. Hem ikisini bir arada alan kişi, iki dünyada da kurtulmuş oluyor. Allah sizin yardımınıza muhtaç etmesin kimseyi, ne diyeyim...

8-Misyonerliğin kurumsallaşmasından bahsediyorsunuz , islami misyonerlik kurumsallaşmamış mı ? Adını sayamadığım binlerce dernek var , kim kurumsallaşmamış ki ?

Onları dinin temsilcisi değil, ticaretin temsilcisi olarak görüyoruz. Ne var ki, bir dinci -sözdeşi "din satan" biri- bunu algılayamaz. Satışa devam...

9-Bizim kitabımızda , Rabb ; gidin bütün ulusları öğrencilerim olarak bilgilendirin ki kurtuluşa ulaşşsınlar diye bir emir var , bu doğrultuda insanlara inancımızı anlatmamızdan doğal birşey yok.

Dinci hanım veya bey, BİZ'i asıl ilgilendiren istihbarat teşkilâtlarının, Vatikan'ın öğrencileri olup olmadığınızdır. Amerikan Board'ın çocukları mısınız, o halde karşınızda BİZ'i bulursunuz. Presbyterian Board'ın hizmetinde misiniz, BİZ çıkacağız karşınıza. Değilseniz savunmaya da gereksinim duymamalısınız; ancak hararetle savunmadasınız. Yukarıdaki konuda geçen kilise etkinliği yalnızca bir gözlemdir. Ancak buna dahi dayanayıp bütünüyle misyonerliği olanca hışımla savunduğunuza göre, yukarıdaki konuyu bir kenara bırakıp sizinle uğraşalım.

10-Anayasanın 24. maddesinden aldığımız hak doğrultusunda tamamen yasal olarak ibadetlerimizi yerine getirmekteyiz , yasalara aykırı hiçbirşey yoktur , boşuna iftira atmayınız , elinizde kanıt olmadan boş sözler ve boş iddialar ile insanların aklını bulandırmaya çalışmayınız.

Islahat Fermanı'nı da biliriz. Ne kadar da yasal ve rahattınız; olanağınız çoktu. Devletin yıkımnda rol oynadığınız. Yine yıkarsanız, yine kurar ve yine kovarız.

11-Devletin çocuklara herhangi bir dini öğretmesi demek laikliği bozmak demektir , bu herşey için geçerli.

Merak buyurmayın. Mustafa Kemâl'in yolundan gidenler başa gelirse, bu durum da açıklığa kavuşturulur.

12-İslam laiklik anlayışına uygun yönetimi önerir sözünüz beni gülümsetti açıkçası , islam kendi kanunları ile yönetimi emreder , bu çok açıktır , islamın kanunları da çok açıktır ve daha önce dediğim gibi İran'da mükemmel şekilde uygulanmaktadır. Sizin dini inancınızı yargılamıyorum , buna gerek yok , siz kendiniz belli ediyorsunuz zaten inandığınız dine dair bilginizi ; ''Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, işte onlar kafirlerin ta kendileridir." Maide suresi 44. ayet.

İyi, tamam da; Allah'ın indirdiği kanun "recm" gibi yalanlar değil ki BİZ'e bu gülünç ve ahmakça karşılıklarla yanıt vermeye çalışıyorsunuz! Belli ki küçük dağarcığınız ve kıt bilginizle bunlar gibilerini Allah'ın indirdiği kanunları zannediyorsunuz. Ne dedik: "İslâm laiklik anlayışına uygun yönetim biçimi önerir"

Allah, kendini ve dinini kullanacaklar hakkında bu kadar açık bildirmiş:

LOKMAN 33.Ey insanlar! Rabbinizden korkun! Herhangi bir şeyde babanın, evladı; evladın da babası yerine karşılık ödemeyeceği günden ürperin! Allah’ın vaadi haktır; dünya hayatı sizi sakın aldatmasın. O yaman aldatıcı, sizi Allah hakkında/Allah ile aldatmasın.

İslâm dininin temel buyruklarından olan özgürlük, eşitlik, adalet ve akıl işletimi gibi kavramların sağlanması, uygulanması için birinci koşul laik Cumhuriyet'tir. Çünkü Allah ile aldatanlar, dini mal edinmek için kullanlardır -ki en çok mal da, olanak da devlettedir. Devlet din devleti olamaz, Kur'an da "din devleti" kurun demez. Allah'ın kanununu uygulamak ve anlamak, en başta aklı çalıştırmaktan geçer. BİZ de çağımıza ve ulusal ekinimize (dil-din-tarih-görenek vb.) göre laiklikği uygulamaya soktuk. Öncesin de de Cumhuriyeti! Laiklik en kaba tanımıyla din ve devlet işlerinin ayrılığıdır. Selçuklu bunu ilk uygulayandır.

13-Her müslümana kuranı okumasını öneriyorum , en azından kendi inandığınız şeyden haberiniz olsun.

Katılıyorum ve ekliyorum: Siz de okuyun, siz de; belki imana gelirsiniz.

14-%58'i desteklediğimi söylemedim. Halkın %58'i AKP'nin 8 yıllık politikalarından rahatsız değil , bunu ister kabul edin ister kabul etmeyin ortada.

%58'i desteklediğinizi söylediğinizi de söylemedik. Dedik ki, dinci dincinin dostudur, işbirliği yapar. Dediniz ki "uymuyorsanız müslümanım diye gezmeyin boşuna ey laikler". Diyoruz ki "siz yoksa padişahınız gibi ters mıknatıslanma yapar mı diyorsunuz¿?"

15-Bu konuyu dinler arası tartışma boyutuna taşıyanın sizler olduğunuzu başlarda söyledim , size verebileceğim çok yanıtım var , istediğiniz gibi ayrıntılı yanıtlar verebilirsiniz.

Hiçbir yanıt veremezsiniz. Siz karşılık verirsiniz ki bir yanıt niteliğinde değildir. İlk iletinizde "İslâm misyonerleri" diye sürdürerek İslâm dinine sataştınız, yanıtını aldınız ve karşılık olarak sataşmayı sürdürdünüz. Oysa BİZ, sizin inandığınız "Cesus" şöyle, "kutsal ruh" böyle, "baba" öyle diye sataşabilirdik.

16-Diğer yönden kemikleşmiş ve muhafazakar düşünce yapısına sahip insanların düşüncelerinin değiştirilemeyeceği bellidir.

Tıpkı sizin gibi...

Boşu boşuna zaman harcayıp size laf yetiştirmeyeceğim , çünkü bir faydası yok , dediğim gibi biraz kuran okursanız kuranın neyi önerdiğini neyi önermediğini görebilirsiniz. Bu mesaj bu forumda attığım son mesajdır , arkamdan istediğinizi yazabilirsiniz.

Oysa en iyi yaptığınız lâf yetiştirmek değil miydi¿? Kim bilir kaç yere gidip de Kur'an'dan âyetler sunup vatandaşların kafasını karıştırıyor, onları dinciliğe, laik Cumhuriyet karşıtlığına saptırtıyorsunuz. Kim bilir! Suç sizde de değil; BİZ varız, BİZ'den başka BİZ'ler de var, bir gün düzeltilir bu bilgisizlik.

17-Rabb'bin daha fazla kişiyi kurtarması için dua ediyorum , sizler için de dua ediyorum , çünkü Rabb için imkansız yoktur.

Tövbe estağfurullah...

Değerli Maydonos,

Hiçbir zaman neden inanmıyorsun diye sorgulamadım. İnan diye de tebliğ etmeye yönelmedim, işim de değil. Ancak bir görüş belirtiyorsan bu doğru olmalı ve bunun için de okumalısın. Yoksa görüş belirtmemelisin. Kur'an-ı Kerim'de söylediğinin tersi yönde buyruklar vardır. Kısacası; karşı-sömürgeci ve karşı-yayılmacıdır.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen GEZGİN » Sal Şub 08, 2011 23:03

maydonos yazdı:Tanriyi bu gidisle sizlerin elinizden ve dilinizden Turkler kurtaracak.:)

Eger, biz Turksek zaten Araplarin arti hicbir ulusun pesinden, dininden, hicbir gittikleri yoldan gitmeyiz. Dolayisi ile yine sunu tekrarliyorum "ne Sam'in sekeri nede bunlarin yuzu."

Bizim uyanip kendimizi bu somurgeci dinlerden arindirmamiz gerek. Beyinlerimizi bu manyaklar hasta etti. Hayali seylere inandirarak bizi sizofren yaptilar. Gerceklerden ve gercekcilikten uzaklastirildik. Bir caput parcasi bir t harfi icin asil konulardan ve sorunlarimizdan uzaklastik.

Yeterin artik!!!

Herkese kolay gelsin.

Neye ınandıgın ya da ınanmadıgın bızı benı kımseyı ılgılendırmez. Saygı duyarım senın dusuncen ınanc dunyandır. Senın bıldıgın İslam hurafelerle dolu bır ınanc sıstemı olabılır ama bu sana ogretılen yanlıslar ve daha cok suan etkısını fazlaca hısstıgımız din somurucelırn gunahı . Lütfen anlayamadıgın ya da yanlıs anladıgın İslam a saygılı ol .

İnanmaman benı zerre ılgılendırmez ama saygı duymaman benı ılgılendırır. Ayrıca hanı halk arasında solcular , sosyalıstler ıcın komınıst - dinsiz tabırı kullanılır . Bunun tek sebebı senın yukarıdakı sacma sapan sozlerın ve benzerlerı . Sonra kalkıp yazarsınız bu halkın % 58 - 60 ı aptaL diye.Gelır tayyıp gıbı bı adam somurur oyları dın dıyerek , Allah dıyerek. Sonra dersın kı bu adamlar nıye hep sagcılara oy verıyor . Bunun bır sorumlusuda senın sacma sapan dın bılgısınden uzak dın yorumların. Nıyemı dersen adam kutsal saydıgı seyle dalga gecen bırıne neden taraf olsun olmaz olamaz.

Halk gıder Menderes , Özal ve suankı nı başa geçirir sende dovunursun . Kımse Müslüman ol demıyor dıyemezde ama saygılı olmak zorundasınız. Egerkı olamıyorsan ıktıdarı elestırme hakkında olmuyor . Çunku yapılan aynı saygısızlık.
Kullanıcı küçük betizi
GEZGİN
Üye
Üye

İletiler: 114

İletigönderen izmirveizmir » Sal Şub 08, 2011 23:28

terra.cotta yazdı:1-Sizin gibi herşeyi bildiğimi iddia eden bir hava ile gezmiyorum bu kesin. Benim bilgilerimin ne kadar olduğunu da nasılda kolay tespit ediyorsunuz , tabii bunlara şaşırmıyorum.
2-Kendi inandığınız kitaptan haberiniz yok , biraz araştırırsanız herşeyi bulabilirsiniz , araştırın da öğrenin sizin için daha iyi olur.
3-Bu konuyu din karşılaştırmasına çeviren sizlersiniz , yok bizde o yok bu yok diyenin kim olduğu yukarıda apaçık belli.
5-Sizler Müslümansanız bütün ŞERİAT kurallarına uyacaksınız , bakalım Kur'an ne diyor ; "Siz Kitab'ın bir kısmına inanıp bir kısmını küfr (inkâr) mü ediyorsunuz? Sizden böyle yapanın cezası, dünya hayâtında zillet, kıyamet gününde azabın en şiddetlisine uğratılmaktır." (2/Bakara, 85). Uymuyorsanız müslümanım diye gezmeyin boşuna ey laikler.
6-Misyonerlerin bölücülük yaptığına dair bu efsane bir hayal olmaktan öteye gidemez , bizim öğrettiğimiz kitap belli , bu Kutsal Kitap dışında bir rehberimiz yoktur.
7-Tebliğ ile misyonerlik arasında fark yoktur , bunu araya cümleler sıkıştırarak açıklamaya boşuna çalışmayın. İnsanlara kötü zamanda yardım ediliyor olabilir , bu iyilik için yapılıyor , o kişileri kurtarmak için yapılıyor. Bir kişiyi maddi dünyada kurtarmak için para yardımı yapabiliriz , sonsuz hayatta kurtarmak içinde kendi kitabımızı öğretebiliriz , bundan doğal birşey yok , adı üstünde kurtarmak istiyoruz. Bizim inancımıza göre O'na iman etmeyen herkes cehenneme gidecektir , bu sebeple insanlara yardım etmeye çalışyoruz.
8-Misyonerliğin kurumsallaşmasından bahsediyorsunuz , islami misyonerlik kurumsallaşmamış mı ? Adını sayamadığım binlerce dernek var , kim kurumsallaşmamış ki ?
9-Bizim kitabımızda , Rabb ; gidin bütün ulusları öğrencilerim olarak bilgilendirin ki kurtuluşa ulaşşsınlar diye bir emir var , bu doğrultuda insanlara inancımızı anlatmamızdan doğal birşey yok.
10-Anayasanın 24. maddesinden aldığımız hak doğrultusunda tamamen yasal olarak ibadetlerimizi yerine getirmekteyiz , yasalara aykırı hiçbirşey yoktur , boşuna iftira atmayınız , elinizde kanıt olmadan boş sözler ve boş iddialar ile insanların aklını bulandırmaya çalışmayınız.
11-Devletin çocuklara herhangi bir dini öğretmesi demek laikliği bozmak demektir , bu herşey için geçerli.
12-İslam laiklik anlayışına uygun yönetimi önerir sözünüz beni gülümsetti açıkçası , islam kendi kanunları ile yönetimi emreder , bu çok açıktır , islamın kanunları da çok açıktır ve daha önce dediğim gibi İran'da mükemmel şekilde uygulanmaktadır. Sizin dini inancınızı yargılamıyorum , buna gerek yok , siz kendiniz belli ediyorsunuz zaten inandığınız dine dair bilginizi ; ''Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, işte onlar kafirlerin ta kendileridir." Maide suresi 44. ayet.
13-Her müslümana kuranı okumasını öneriyorum , en azından kendi inandığınız şeyden haberiniz olsun.
14-%58'i desteklediğimi söylemedim. Halkın %58'i AKP'nin 8 yıllık politikalarından rahatsız değil , bunu ister kabul edin ister kabul etmeyin ortada.
15-Bu konuyu dinler arası tartışma boyutuna taşıyanın sizler olduğunuzu başlarda söyledim , size verebileceğim çok yanıtım var , istediğiniz gibi ayrıntılı yanıtlar verebilirsiniz.
16-Diğer yönden kemikleşmiş ve muhafazakar düşünce yapısına sahip insanların düşüncelerinin değiştirilemeyeceği bellidir. Boşu boşuna zaman harcayıp size laf yetiştirmeyeceğim , çünkü bir faydası yok , dediğim gibi biraz kuran okursanız kuranın neyi önerdiğini neyi önermediğini görebilirsiniz. Bu mesaj bu forumda attığım son mesajdır , arkamdan istediğinizi yazabilirsiniz.
17-Rabb'bin daha fazla kişiyi kurtarması için dua ediyorum , sizler için de dua ediyorum , çünkü Rabb için imkansız yoktur.

Boşver kardeş uğraşma bunlara laf anlatmaya , gözleri kör olmuş bunların. Kendi kendilerine yazıp dursunlar , eminim bundan haz alıyorlardır , herşeyde kaybediyorlar ve sanal ortamda kendilerini tatmin ediyorlar.
İnternetten vatan kurtaracağını zanneden insanlardan ne beklenebilir ki. Devlete isyan etmeye asıl teşvik eden bunlar , yok direnişe geçelim , yok şunu koruyalım gibisinden söylemlerle insanları kandırıp peşinden sürüklemeye çalışırlar , hükümete karşı ayaklanalım derler , asıl bölücü bunlar. Neyseki hiçbirşey yapmaya gücünüz kalmadı artık ancak boş boş konuşursunuz. Artık sizin devriniz geçti.
Kullanıcı küçük betizi
izmirveizmir
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen Türk-Kan » Sal Şub 08, 2011 23:51

izmirveizmir yazdı:
7-Tebliğ ile misyonerlik arasında fark yoktur , bunu araya cümleler sıkıştırarak açıklamaya boşuna çalışmayın. İnsanlara kötü zamanda yardım ediliyor olabilir , bu iyilik için yapılıyor , o kişileri kurtarmak için yapılıyor. Bir kişiyi maddi dünyada kurtarmak için para yardımı yapabiliriz , sonsuz hayatta kurtarmak içinde kendi kitabımızı öğretebiliriz , bundan doğal birşey yok , adı üstünde kurtarmak istiyoruz. Bizim inancımıza göre O'na iman etmeyen herkes cehenneme gidecektir , bu sebeple insanlara yardım etmeye çalışyoruz.
16-Diğer yönden kemikleşmiş ve muhafazakar düşünce yapısına sahip insanların düşüncelerinin değiştirilemeyeceği bellidir. Boşu boşuna zaman harcayıp size laf yetiştirmeyeceğim , çünkü bir faydası yok , dediğim gibi biraz kuran okursanız kuranın neyi önerdiğini neyi önermediğini görebilirsiniz. Bu mesaj bu forumda attığım son mesajdır , arkamdan istediğinizi yazabilirsiniz.

Boşver kardeş uğraşma bunlara laf anlatmaya , gözleri kör olmuş bunların. Kendi kendilerine yazıp dursunlar , eminim bundan haz alıyorlardır , herşeyde kaybediyorlar ve sanal ortamda kendilerini tatmin ediyorlar.
İnternetten vatan kurtaracağını zanneden insanlardan ne beklenebilir ki. Devlete isyan etmeye asıl teşvik eden bunlar , yok direnişe geçelim , yok şunu koruyalım gibisinden söylemlerle insanları kandırıp peşinden sürüklemeye çalışırlar , hükümete karşı ayaklanalım derler , asıl bölücü bunlar. Neyseki hiçbirşey yapmaya gücünüz kalmadı artık ancak boş boş konuşursunuz. Artık sizin devriniz geçti.

Kutsanmış Gerzek! Kendi kendine destek vermek, Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarını olduklarından fazla göstermeye çalışmak için kaç kullanıcı adı daha alacaksın!?
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Çrş Şub 09, 2011 0:12

Kutsanmış Gerzek! Kendi kendine destek vermek, Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarını olduklarından fazla göstermeye çalışmak için kaç kullanıcı adı daha alacaksın!?

Hem en güldüğüm, hem de en sinir bozucu an bu an. Çelişki gibi ama değil. Zaman ayır yaz, zaman ayır ağzının payını ver; sonra düzenbaz başka üyelikle gelsin ve bunu bizim göremeyeceğimizi sanarak ahmakça bozgunculugunu yapmayı sürdürsün... Bu kaçıncı yahu! Gel de gülme, gel de sövme!

Neyse sövmeyelim; diyalogcu Motor hocanın değişiyle bitirelim: "Kedi canını senin... "
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen ugursurmeli » Çrş Şub 09, 2011 0:22

: Kutsanmış Gerzek!

Bu çok iyiydi! :)

: Hem en güldüğüm, hem de en sinir bozucu an bu an. Çelişki gibi ama değil. Zaman ayır yaz, zaman ayır ağzının payını ver; sonra düzenbaz başka üyelikle gelsin ve bunu bizim göremeyeceğimizi sanarak ahmakça bozgunculugunu yapmayı sürdürsün... Bu kaçıncı yahu! Gel de gülme, gel de sövme!

Bu da gerçekten üzücü ve sinir bozucu!

: Artık sizin devriniz geçti.

Bak burada çok yanılıyorsun! Bu yanılgı senin için ÖLÜMCÜL olur! Atalarının yanılgısı gibi...
Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Bir gün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
ugursurmeli
Üye
Üye

İletiler: 80

İletigönderen ugursurmeli » Çrş Şub 09, 2011 1:04

Sorumu tekrar edeyim;

İnandığınız incilin yazarı kimdir? Hangi incile iman ediyorsunuz?
Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Bir gün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
ugursurmeli
Üye
Üye

İletigönderen trkys » Çrş Şub 09, 2011 1:16

Geldiğin yere dön.
En son trkys tarafından Çrş Şub 09, 2011 1:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
trkys
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen trkys » Çrş Şub 09, 2011 1:24

Geldiğin yere dön.
Kullanıcı küçük betizi
trkys
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen nfts » Çrş Şub 09, 2011 1:48

Geldiğin yere dön.
Kullanıcı küçük betizi
nfts
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen ugursurmeli » Çrş Şub 09, 2011 8:14

Biz Allah'tan geldik ve yine O'na döneceğiz zaten!

Ya siz???
"Allah'ın berisinden; bir takım putlara tapıyorsunuz, yalan/iftira üretiyorsunuz. Sizin Allah dışında kulluk/kölelik ettikleriniz size hiçbir rızık veremezler. Rızkı Allah katında arayın; O'na kulluk edin, O'na şükredin. O'na döndürüleceksiniz." Ankebut/17
Kullanıcı küçük betizi
ugursurmeli
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Çrş Şub 09, 2011 9:30

Ram; sana detayli yanit vermeyecegim ama sunu soyleyim bende saygi bekliyorum. Yurtsuz kalinca gorecegim ben sizleri. Buna bende dahil tabi. Halen cok gerideyiz. Biz bu ayrintilarda ugrasirken onlar cok yol aldi. Bu arada saydigin sahislar komunistler yuzunden iktidar olmadi. Lutfen iyi analiz yap.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Ram » Çrş Şub 09, 2011 16:40

Ne diyorsun maydonos¿? Kimler komünistler yüzünden iktidar olmamış¿?

"Arap dini" diyorsun, "sömürgeci din" diyorsun, "çaput parçası" diyorsun. Bunların hiçbirinin kitaptaki dinin buyruğu olmadığını burada da öğrenemediysen, hiçbir yerde öğrenemezsin. Bunların üstüne, saygısızlık edilmediği halde "saygı bekliyorum" demen de cabası oluyor.

maydonos yazdı:Ram; sana detayli yanit vermeyecegim ama sunu soyleyim bende saygi bekliyorum. Yurtsuz kalinca gorecegim ben sizleri. Buna bende dahil tabi. Halen cok gerideyiz. Biz bu ayrintilarda ugrasirken onlar cok yol aldi. Bu arada saydigin sahislar komunistler yuzunden iktidar olmadi. Lutfen iyi analiz yap.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen maydonos » Prş Şub 10, 2011 12:01

Bu arada terracigim yok olmus.

Ram sana bakis acimi Daimi ile anlatayim,

Kainatin Aynasiyim

Insan hakta hak insanda
Ariyorsan bak insanda
Hiç eksiklik yok insanda
Madem ki ben bir insanim

Ilim bende kelam bende
Nice nice alem bende
Yazar levhi kalem bende
Madem ki ben bir insanim

Bunca temmenni dilekler
Viz gelir çarki felekler
Bana egilsin melekler
Madem ki ben bir insanim

Tevrat'i yazabilirim
Incil'i dizebilirim
Kuran'i sezebilirim
Madem ki ben bir insanim

Enel Hak'im ismim ile
Hakka erdim cismim ile
Benziyorum resmim ile
Madem ki ben bir insanim

Daimi'yim harap benim
Ayaklarda turap benim
Asiklara sarap benim
Madem ki ben bir insanim

Aslinda kimseye saygisizlik yapmak istemem. Ama ben somurunun her cesitine karsiyim. Sizleri de incitmek stemem.

Herkese kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen hekate35 » Cum Şub 18, 2011 5:15

Üzülerek yazıyorum ki, burada birçok insan hatalarla dolu cümleler kurmuş! Birşeyi bilmeden konuşmak çok cahilce geliyor bana...

Öncelikle kendimi tanıtayım: Adım Laila 32 yaşında bir bayanım ve İzmir de yaşıyorum anne tarafım türk, baba tarafım Gürcistanlı ancak Türkiyede doğup-büyüdüm... Kendimi Türk olarak tanımlıyorum! Bir Türkle 8 yıllık evliyim eşimde müslümandır...

Yazılanları gecenin bu vaktinde üstünkörü okumaya çalıştım, birçok yanlış sözcük sözkonusudur! İzmit Protestan Kilisesi 1999 yılında kurulmuştur ve kuruculara önderlik eden şahıs Philip James Beanstead dır! Kendisi uzun yıllar önce Türkiye ye yerleşmiş bir İngiliz dir! Yani sizin konuştuğunuz şahıs (Emre dediğiniz kişi) kilise kurulduğunda orada değildi! Kilise ilk kurulduğunda cemaat 40 kişiden ibaretti, ancak Pazar ayinlerinde 70-80 kişiyi bulurduk cemaat sayısındaki bu pazar artış o dönemde İzmit iline gelen yabancıların ibadet görevlerini yapmaya geldiği için olurdu... Deprem bölgesinde yaraların sarılması için bizlerde mücadele etmeliydik bu yüzden bizde kilisede elimizden geldiğince çalıştık, etraftan topladığımız yardım malzemelerini özellikle kıyafet dağıttık... Kardeş kiliselerden yardım talep ettik Bursa kilisesinden 4 kişi İstanbul kiliselerinden 10-15 kişi ve İzmirden yaklaşık 10 kişi kurduğumuz Merhamet Eli yardım kuruluşu aracılığı ile gönüllü olarak deprem yaralarını sarmaya geldi... Biz Türkiyede ki Hristiyanlar olarak ancak bu kadarını yapabildik, elimizden geleni yapmalıydık çünkü Kutsal kitabımızda 'Yiyeceği olan, olmayanla paylaşsın! Giyeceği olan, olmayana versin' yazıyordu...

Bu yardımlardan sonra basında hakkımızda yalan yanlış haberler çıktı, İzmit Kilisesinde misyonerlik yaptığımız, Çocuklara oyuncak dağtarak hristiyan yapmaya çalıştığımız hatta İncillerin arasına 100 er dolar koyarak insanlara verdiğimiz yazıyordu, oysa o dönemde biz Türkiyeli Hristiyanlar olarak İzmitte maddi açıdan çok zorluk çektik... Duruma çok üzüldük çünkü tek amacımız deprem mağdurlarına yardım etmekti... Çıkan haberlerden sonra bizi destekleyen dünyaca ünlü bir Hristiyan kuruluşu yardım etmeyi kesti, nedenini sorduğumuzda bize verdikleri cevap aynen şöyleydi ' Sizin insanınız bizim yardımlarımızı istemiyor, hakkımızda misyoner yazıyorlar '

O dönemde bu misyonerlik haberlerinin kaynağını araştırmaya çalıştım, İzmitte Yehova Şahitleri adında bir gruba rastladım, ilk başta gerçek Hristiyan olduklarını söylediler, kendimde Hristiyanım deyince ama biz Yehova Şahidiyiz dediler! Bu yeni akım kendilerini halka Hristiyan olarak tanıtmış ve İzmitte faaliyette bulunmuştu, kabakta bizim yardım için gelen dindaşlarımıza patlamıştı...

Pekii dönemden sadece Yehova Şahitlerini mi sorumlu tutmalıyız? Tabii ki hayır! Onlarda kendi inançları ile ilgili birşeyler yapmaya çalışmışlar ancak anlamadan dinlemeden kulaktan kulağa konuştuklarını yazan basına ne demeliydi?

Tabii bizim dinimiz gereğide Tebliğ yapılır, İncilin Türkçe karşılığıda Müjde yani sevindirici haber demektir! Her Hristiyan bu sevindirici haberi yani İncil i müjdelemekle yükümlüdür! Bunun adına misyonerlik değil sizinde dediğiniz gibi tebliğ denir! Bizlerde o dönemde tebliğde bulunduk ancak sadece Hristiyanlığı merak edip bize gelenlere, tabii gelenlerin çoğuda basında çıkan haberler yüzünden para verdiğimizi sanarak gelmişti o yüzden onlara bile tebliğ yapamadık hatta biri kiliseye gelerek incil istemiş, kilise önderi ona incil hediye ettiğinde çini açıp bakmış aradığını bulamayınca 'hani benim 100 dolarım, arasına dolar koyuyormuşsunuz başkası aldı herhalde' diye bir cümle kurmuş hepimizi güldürmüştü... Öyle kapı kapı gezip kimseyi rahatsız etmedik, misyonerlik yapmadık kendi halimizde yaşamaya çalıştık, oysa hakkımızda neler söylendi neler???

Bunca dedikodudan sonra bir kısım Hristiyan gönüllü İzmiti terketti, kalan 3-5 gönüllüde yardım çalışmaarına kendi çabaları ile devam etmek zorunda kaldı çünkü Hristiyan yardım kuruluşları artık bizi desteklemiyordu... Bu olaylar sonunda azalan cemaat, Kilise önderininde değişmesiyle dağıldı! Sonradan İzmite yerleşen bir Hristiyan ailenin kilise ile ilgilendiğini duydum ancak şu an ne durumdadır bilemiyorum, belki cemaat kalmadığı için duyuru ilan filan veriyor olabilirler, o fotoğrafı koyulmuş etkinlik davetlerinide sanki misyonerlik faaliyetinin kanıtmış gibi sergilemişsiniz ancak onları kmse insanlara silah zoruyla vermiyor, kimse kimsenin beynini yıkamayada çalışmıyor, karşınızdaki din 2000 yıllık bir geçmişe sahip bunu unutmadan hareket etmek gerekiyor! Zira ben sizin kutsal kitabınıza hakaret edip kuran değiştirilmiştir deseydim ne hissederdiniz? Oysa bu ülkede her insan bizim kutsal kitabımız İncil için 'bozulmuş, değiştirilmiş' diyor! Hemde hiçbirşey bilmeden, tamamen yalan yanlış kulaktan dolma bilgilerle... Şimdi Hristiyanlık hakkında yalan yanlış konuşacağınıza o seminerlerden birine katılsanızda İncil in değişmediğini delilleriyle öğrenseniz kötü mü olur? Böylece hem cehaletten kurtulursunuz hemde insanların inançlarını rencide etmemiş olursunuz...

Misyonerliğe gelince, bende misyonerliğe karşıyım... Bir insanın görüşünü, inancını başkasına empoze etmeye çalışması misyonerliktir! Ancak davet etmek, merak edene bilgi vermek misyonerliğe girmez...
Son zamanlarda duyduklarım ve gördüklerim nedeni ile artık protestan kiliselere gitmiyorum, gitmeme nedenimde yurtdışından gelen misyonerlerin bu kiliselerde cirit atmasıdır, kimbilir belki İzmit kiliseside misyoner yatağı olmuş olabilir, çünkü birçok protestan kilise artık misyonerlerin elinde...

İncilden bir paraf yazacağım böylece derdimi daha iyi anlatabilirim;
İsa elçilerini uzak diyarlara İncili yaymaları için gönderirken şöyle der, Yanınıza fazladan çarık ve çıkınlarınıza doldurmayın...
Bu ayette dendiği gibi tebliğ yapılmıyorda, yurtdışından özel olarak gönderilen kişiler yurtdışında kaynağı belli olmayan yerlerden yüksek maaşlar alarak Türkiyede bulunuyor? Bu insanlar nasıl Hristiyan ki İncile uymuyor? Madem sırf bu tebliğ için geliyorlar niye o zaman maaş alıyorlar? İşte bu yapılan misyonerliktir çünkü maaş bağlayıp birini din yaymak için başa bir yere göndermek Hristiyanlığa aykırıdır ve protestanlar Hristiyanlığa aykırı davranmaktadır! Havari Pavlus ve Petrus adıyla sık sık övünen Protestanlar bu elçilerin hayatını hiç mi incelememiş? İsa mesih in hangi havarisi maaş almışki bu densizler para karşılığı iman satar olmuş?

İzmitte kaldığım süre boyunca hiç misyonerle karşılaşmadığımı sorarsanız yanıtlayayım, Güney Afrika Cumhuriyetinden geldiğini söyleyen beyaz bir kadın İzmite gelerek bir prefariğe yerleşmişti, başta biz yardım için geldiğini düşündük ama yardım kuruluşundan gelen yiyecek ve kıyafetleri dağıtmak için bizimle gelmiyordu bile, bn anlam verememiştim başta, hiçbir iş yapmayan maria adlı bu kadın ne diye depremin vurduğu bu kente geldi ki diye düşünmüştüm... Maria nın aylar boyu hiçbir faaliyetini görmemiştim, birgün yanımıza geldiğinde memleketine gideceğini söyledi ve gördüğü herkesin fotoğrafını çekmeye çalıştı, bunu görünce tepki gösterdim çünkü biliyordum ki Protestan misyonerler gittikleri yerlerdeki insanların fotoğraflarını çekerek memleketlerindeki patronlarına götürüyor ve fotoğraftaki insanların Hristiyan olduğunu söyleyerek nekadar iyi bir misyoner olduğunu anlatıp işini iyi yaptığını kanıtlamaya çalışıyordu... Benimde tahmin ettiğim gibi Maria bir misyonerdi ve ülkesindeki bir batılı kuruluşça Türkiye ye gönderilmiş maaşlı bir misyoner olduğunu sonradan öğrendik...

Hristiyan olduğunu söyleyen yabancılar arasında elbetteki misyonerler çıkıyor, bunlara karşı uyarım dikkatli olmanız çünkü para karşılığı din yaymaya çalışmak Hristiyanlıkla alakalı değildir, emin olun bu insanların başka planlarıda vardır! Gerçek Hristiyanlar dinini size anlatır, sorduğunuz herşeye yanıt vermeye çalışır ancak sizlere hediyeler alarak, dinini zorla anlatmaya çalışanlara ve anlatmakta ısrar edenlere dikkat edin! Çünkü ilk önce dinini kabullenirsiniz daha sonra bir bakarsınız onun bulunduğu ülkeye hatta onun bulunduğu çıkar ortamına hizmet etmiş olursunuz hemde farkına bile varmadan! Tekrar söylüyorum Hristiyanlıkta misyonerlik yoktur, tebliğ vardır! Misyonerlere lütfen Hristiyan demeyiniz, çünkü onlar para için dinini satmış insanlardır!

Ben köken olarak Ortodoks mezhepli bir Hristiyanım ancak görüş olarak mezhep kabul etmediğim için sadece Hristiyan bir Türküm ve tüm mezheplere bağlı Hristiyan kardeşlerimi seviyorum, ve azeri olsun,özbek olsun,Türkmen olsun tüm Türk halklarını seviyorum hemde dini ne olursa olsun başka insanların inançlarına saygı duyan her insanı seviyorum! Çünkü 'Tanrı sevgidir, sevgiyle olan Tanrıda yaşar, Tanrıda onda yaşar' İNCİL...

Şimdi burada yazan arkadaşlara sesleniyorum, ben İzmitte gördüğüm ve yaşadığım herşeyi tarafsızca anlatmaya çalıştım, biz orada yardım için bulunduk ve misyonerlikle suçlandık bu yüzden üzüldük! Sizden ricam her Hristiyanı misyoner olarak görmeyin! Her inancı sömüren asalaklar olabiliyor, onlarla aynı kefeye konmak istemezdik çünkü biz sadece orada gönüllü olarak bulunduk ve hiçbir yerden para almadan kendi inanlarımızla orada yaşadık, yardım malzememizde sadece giysi ve konserve yiyeceklerdi onlarıda zaten Hristiyan yardım kuruluşları gönderdi biz sadece onları dağıtmak, sadece ihtiyacı olana vermek için gitmiştik... İzmite yardım için giden ilk Hristiyan grup bizdik ve hiçbir misyonerlik faaliyetinde bulunmadık! Bizden sonra yurtdışından misyonerler geldiyse bilemem çünkü heryerdeler izmittede olmaları muhtemeldir...

Neyse çok konuştum, esenlikle kalın...
Kullanıcı küçük betizi
hekate35
Üye
Üye

İletiler: 7

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Okur Mektupları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x