MİT-CIA-MOSSAD İşbirliği
Önce Wall Street Journal, sonra da Washington Post Gazetesi, İsrail İstihbarat Örgütü MOSSAD hesabına çalışan İranlı ajanların isimlerini MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Tahran’a ispiyonladığını öne sürdü.
Bu iddia, CIA-Mossad-MİT üçgeninde mantıklı görünmüyor.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında çıkarılan iddiaların, Washington-Tel Aviv-Ankara hattında gizlenmesi gereken bir oyunun stratejisi olduğunu düşünüyorum.
Başbakan Erdoğan'ın bakanlarından daha fazla konuştuğu Hakan Fidan'ın, Erdoğan'dan habersiz ‘İrangate’ gibi bir skandala imza atması mümkün mü? Elbette değil.
Amerikalılar bunu bilmiyor mu? Gayet tabii, biliyor.
Eğer Mossad Türkiye'de İranlı ajanlarla buluştuysa, herhalde MİT gizlice kayıt yapıp Silivri'ye göndermek için CD'ye aktarmadı.
ABD İstihbarat Teşkilatı CIA ile MİT'in çok yakın çalıştığı sır değil.
Mossad'a çalışan İranlı ajanların CIA ile bağlantısı olmaması mümkün mü? Tabii ki değil.
ABD istihbaratının, İsrail'den daha mı az İran'la ilgili bilgiye ihtiyacı var?
Ya da, Mossad Türkiye'de İranlı ajanlarla buluşacak; CIA karşıdan bakıp, sonra "Ne konuştunuz" diye Mossad'a soracak.
Aynı şey MİT içinde geçerli.
Ayrıca, Mossad ajanlarının Türkiye'de işi ne? Hani İsrail'le ilişkiler çok kötüydü?
Ajanlar Türkiye'de bir kez görüşmediğine göre, MİT neden Mossad'ın faaliyetlerine göz yumdu? Ajanları gizlice Tahran'a ispiyonlamak için mi bekledi?
İranlı ajanların Türkiye'de işi neydi? Az da değil,10 adet.
Türkiye'de ajanların cirit attığı doğrudur, özellikle Suriye sınırında; ama bu iddia inandırıcı değil.
Erdoğan’ın İran’a olan muhabbeti de biliniyor!
Bu haber, İsrail'le başlatılan gizli görüşmeleri örtmek için bir strateji olmasın!
İstihbarat işbirliğinden söz etmiyorum. Diplomasiden bahsediyorum.
İsrail, Kıbrıs'ta bulduğu doğalgazı Avrupa'ya boru hattıyla en ucuz, en kolay hangi ülkeden aktarır?
Bu, başka kimin işine de gelir?
Bugünlerde Başbakan Erdoğan Kıbrıs konusunda direksiyona geçerse şaşırmayın.
Yılmaz POLAT, 19 Ekim 2013
yilmaz.polat@yurtgazetesi.com.tr