Namazı Olmayanın Dini Yoktur ..!

İslâm dini hakkındaki görüş ve paylaşımlarınızı yapabileceğiniz bölümdür.

Namazı Olmayanın Dini Yoktur ..!

İletigönderen srknkryzgn » Sal May 08, 2007 2:15

Namazı Olmayanın Dini Yoktur..!

Bu mevzuda Allah Resûlü'nden varid olan Hadis'i Şeriflerin zikri. :

İbnu Umer (R.A.)'dan, şöyle dedi: Resûlullah (S.A.V.) şöyle dedi: ... namaz'ı olmayanın din'i yoktur ...
Bu Hadis'i Tebarini Mu'cemus' Sağir da (60) hasen bir senedle rivayet etmiştir.

Umer İbnu'l-Hattab (R.A.)'dan, şöyle dedi: Adamın biri gelerek Resûlullah (S.A.V.)'e şöyle dedi:

"Ya Resûlellah, Allah katında İslâm'da, (en efdal) olan nedir, söyler misin" Resûlullah (S.A.V.) de "Vaktinde namaz kılmaktır" dedi. "Zira namaz'ı terkedeni n dini yoktur ..."

Bu Hadis'i Beyhaki Şuabu'1-lman da rivayet etmiştir. El-Kenz (2161
Bu mevzuda Allah Resulü 'nün ashabından varid olan eser'lerin zikri. İbnu Mes'ud (R.A.)'dan, şöyle dedi:

"Her kim ki, NAMAZ'ı terkeders e onun DİN'i yoktur."

Bu Eser'i İbnu Ebi Şeybe Musannaf da (10446) ve İman da (47) Taberâni Mu'cemu'l-Kebir de (8942) Muhammed İbnu Nasr Kitabu's-Salat da (935) ve Beyhaki Şuabu'1-İman da (42) rivayet etmişlerdir.
Ayriyeten Şeyh Elbani Terğib'in sahih'inde tahric etmiştir.

"Bir kısım insanlar Deccal'le sohbet edecekler. Ve diyecekler ki, "Biz onun KAFİR OLDUĞUNU BİLİYORUZ; yemeğinden yemek, ağacından FAYDALANMAK İÇİN ONUNLA ARKADAŞLIK YAPIYORUZ." Allah'ın gazabı gelince, Deccal'le birlikte hepsine gelecektir." Nuaym b. Hammad; el Berzenci, Kıyamet Alametleri, Pamuk Yayıncılık, İstanbul, 2002, s. 231
Kullanıcı küçük betizi
srknkryzgn
Üye
Üye

İletiler: 46

İletigönderen Nihan » Cum May 11, 2007 9:21

Çok önemli bir tesbit Serkan, teşekkür ederiz. Namazı bazen tembellikle kılmıyorum veya özellikle sabah namazını kaçırıyorum. Böyle zamanlarda kalbime dönüp bakıyorum ve imanımın tehlikeye girdiğini farkediyorum. Nefsim ve şeytan işbirliği içinde "ne olacak sanki sonra kaza edersin" diyorlar ama sonra yaparım diyenin baştan kaybettiğini bildiğim için tövbe edip kaçırmamaya dikkat ediyorum.
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

İletigönderen |Cansu| » Cum May 11, 2007 9:26

Çok önemli bir tesbit Serkan, teşekkür ederiz. Namazı bazen tembellikle kılmıyorum veya özellikle sabah namazını kaçırıyorum. Böyle zamanlarda kalbime dönüp bakıyorum ve imanımın tehlikeye girdiğini farkediyorum. Nefsim ve şeytan işbirliği içinde "ne olacak sanki sonra kaza edersin" diyorlar ama sonra yaparım diyenin baştan kaybettiğini bildiğim için tövbe edip kaçırmamaya dikkat ediyorum.

umarım Allah kabul eder bizede kılmayı nasip eder :roll:
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye

İletiler: 2689

İletigönderen Nihan » Cum May 11, 2007 9:41

Amin cansu. İnsanın canı istemese de, adet yerini bulsun diyerek kılsa da namaz onu başka bir sürü günahtan muhafaza ediyor. Hz. Ali'ye müşrikler bir gün sormuşlar: böyle yatıp kalkıyorsun adına namaz diyorsun, Allah'ın adını dilinden ve kalbinden çıkarmıyorsun; ya Allah yoksa? O da cevap vermiş: ben böyle yaparak birşey kaybetmiyorum aksine sağlık ve huzur kazanıyorum, Allah yoksa ben yine kazançlıyım ama varsa ki var, sizlerin hali nice olacak onu düşünmek bile istemiyorum. 8)
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

Şu dizine dön: Dinimiz İslam

Kİmler çevrİmİçİ