merhaba,
ocuppy hareketi daha ortaya çıkmadan önce ilgili oluşumu takip ettiğimden, yanıldığınızı rahatlaklıkla söyleyebilirim.
occupy hareketinin kaynağı lulzsec-anonymoustur. canada/abd hackerlarının wikileaks'e destek vermeye başladıktan sonra edindiği populerlik, sonrasında anonymousun 2. faza geçeceklerini ilan ettikten 5 ay sonra newyork borsasını işgal edip çalışmasını engellemek için işgal eylemi denemesi, içeri giremeyince zucotti parka konuşlanmaları ve burada ve çevresinde aylarca direnmeleri ile başladı. eylem 4chan'de ve anonymousun mirc chat kanalları üzerinden haberleşerek planlanıp olgunlaştırılmıştır. eylem örnek olarak kızılay tekel işçileri direnişini temel almıştı.
türkiyedeki en bağıntılı grup redhacktir. yine de %100 redhack oluşumu değil anonim yapıdadır, redhack marksist çizgidedir ve kürtlere yapılan haksızlıklara karşı ses yükseltmeleri çok doğaldır. mesela ben hiç biriyle organik-dijital bağlantım olmadığı, marksist olmadığım halde occupyizmir facebook grubunu açtım ve meetupta etkinlik oluşturdum. katılım çok az olunca izmir işgal eyleminden vazgeçtik. aynı şekilde istanbulda "ayaklan istanbul" adıyla etkinlik düzenlendi. bu ismin seçilmesi ingilizce yerine türkçe bir etkinlik kurmaktı. benzer insanlardır, sandığınız gibi devleti zorla yıkmak gibi bir ajandaları yoktur ama günümüz ekonomik sisteminden tiksinirler. en belirgin ortak noktaları budur.
yani işin özeti, we are anonymous
yukarıdaki bazı terimler siz yabancı gelebilir. google'a sorabilirsiniz.