Neden Mi 'HAYIR'? / Banu AVAR

Banu AVAR haftalık yazıları ile yaşanan gelişmelere, gündeme ışık tutuyor.

Re: Neden Mi 'HAYIR'? / Banu AVAR

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Ağu 21, 2010 14:08

zeynep k. yazdı:ŞOK ŞOK ŞOK!!!
CHP PROGRAMININ 36.SAYFASINI OKUYUNUZ, CHP NİN RESMİ SİTESİNDEN, BUGÜN BAĞIRA BAĞIRA YARGI BAĞIMSIZLIĞI ELDEN GİDİYOR DEDİKLERİ HSYK İLE İLGİLİ MADDE ONLARIN PROGRAMLARINDAN BİRE BİR ALINMIŞ :):) REZALET YA, NEYE İTİRAZ EDİYORLAR :):) İNANMAYANLAR BAKINIZ - 36. SAYFA
http://www.chp.org.tr/Dosyalar.aspx?FileCatID=5

Sanırım okuduğunuzu anlama konusunda ciddi sıkıntılarınız var. Belirttiğiniz yeri aynen buraya kopyalıyorum. Bunun Akape anayasası ile benzer noktalarını ben göremedim. Bir daha okuyunuz!

Hâkimler ve savcılar yüksek kurulu yeniden yapılandırılacak:

Adalet Bakanının Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığından, Bakanlık Müsteşarının de bu kurulun üyeliğinden çıkartılması sağlanacaktır. Kurul üyelerinin yargı organları tarafından seçilmeleri temin edilecektir.

Hâkim ve Cumhuriyet savcıları hakkında soruşturma başlatma yetkisi Adalet Bakanlığından alınarak Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna verilmesi için gerekli anayasa değişikliği yapılacaktır. Hâkim ve savcılarla ilgili olarak alınacak tayin, terfi ve disiplin cezası ile meslekten çıkarma cezası aleyhine yargıya gitme yolu açılacaktır.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Adli Yargı Kurumu ve İdari Yargı Kurumu olmak üzere iki alt kuruldan oluşacak ve bu iki kurulun birleşmesinden de Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu meydana gelecektir.

Adli Yargı Kurulu Yargıtay tarafından kendi üyeleri arasından, İdari Yargı Kurulu da Danıştay tarafından kendi üyeleri arasından seçilecektir.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kendi başkanını kendisi seçecektir.

Adalet müfettişleri Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna bağlanacak, inceleme ve soruşturma izni verme yetkisi Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu başkanına verilecektir.

Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun kendi sekretaryasına sahip olacaktır. Bütçesi Adalet Bakanlığından ayrılacaktır.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen zeynep k. » Pzr Ağu 22, 2010 12:50

HSYK nın üye sayıları dışında yağılandırılmaına ilişkin hususlar aynı, zaten chp programında üye sayısını neden belirtsinki, önce hedef konulur diğerleri daha sonra gerçekleşir.Ama kim kime bağlı, kim kimi denetler hususları aynı yeni anayasa paketindeki hsyk maddesi ile arkadaşım...
(Valla sizleri sevdim ben ha herşeye cevap veriyorsunuz ne güzel. Paketi okuyup kendinize göre yorumlamışsınız, araştırmışsınız, benim gibi. Valla referandumda anayasa paketini okumadan o kadar çok "evet" ya da "hayır" diyecek var ki ülkemizde, yazık...)
BOP vs. deniliyor AKP şöyle böyle deniliyor, ben de diyorum ki bu adamların böyle planları olduğuna inanılıyorsa zaten seçimde oy verilmez olur biter, bu durumla anayasa paketinin bağlantısını göremedim??? anayasa paketinin hangi maddesi bu amaca hizmet ediyor aydınlatır mısınız?
Kullanıcı küçük betizi
zeynep k.
Üye
Üye

İletiler: 13

İletigönderen zeynep k. » Pzr Ağu 22, 2010 12:58

"İrfan Tuna
Ne ilginç bir durum, bilmem farkında mısınız? Sizin onlara olan saygınızdan dolayı ''Evet'' diyeceğinizi belirttiğiniz, ''o işkence çekmiş kişilere'' işkence yapanları, onları 2'şer 2'şer ve yaşını büyüterek idama yollayanları, bu Anayasa değişikliğini hazırlayanlar; Çankaya Köşkü'nde kabul ettiler... Birlikte okul açıp kurdela kestiler... Birlikte Nikah Şahitliği yaptılar..."

İrfan kardeş o zaman sana şöye cevap vereyim ne ilginç durumdur ki dün pkk liderinin asılmaması ile ilgili kararı çıkaranlar bugün rahatlıkla neden asmıyorsun diye sorabiliyorlar, şehit analarının üzüntüsünden bahsedebiliyorlar...
Kullanıcı küçük betizi
zeynep k.
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Ağu 22, 2010 12:59

zeynep k. yazdı:(Valla sizleri sevdim ben ha herşeye cevap veriyorsunuz ne güzel.)

Bilmukabele diyemeyeceğiz ne yazık ki, zira hiçbir şeye cevap ver(e)miyorsunuz.

Ne zaman ki bu görüntüler Türkiye'nin satılmış medyasında gösterilecek, o zaman uyanacak benim milletim:

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen zeynep k. » Pzr Ağu 22, 2010 13:09

" Burada hiçbir siyasi partinin borozanlığı, savunuculuğu yapılmaz" diyen Türk-kan arkadaşım ampul beyinliler derken sen kimin borozanlığını yapıyorsun acaba...???

Neyse Türkiyemin güzel insanları ben görüşümü dile getirdim, paylaştım beğenildi beğenilmedi en azından hakaret dolu konuşmalarım olmadı. Ama hakaret dolu konuşmalar yapan sizler demokrasi derken, fikir özgürlüğü derken, vaktinde fikir özgürlüğüne karşı çıkanların yaptığı gibi acımsızca saldırılar yapıyorsunuz. Yazık, sizin gibi düşünmeyenlerin konuşmaya hakkı yok demek ki...Bu diktatörlük değildir size göre(!) devam edin...

Hepinizi seviyorum TÜRK olduğunuz ve bu ülkenin vatandaşı olduğunuz için, ben evet diyeceğim siz hayır, ben hakaret etmeden fikirlerimi aktardım, siz hakaret ederek...Birbirimizi ikna edemeyeceğimize göre daha fazla yazmanın anlamı yok diyorum, kalın sağlıcakla; ama ne olur üslubunuza dikkat edin bu düşmanca tavırlar bir yabancıya yakışır; ama benim Türk kardeşlerime yakışmaz... AEO
Kullanıcı küçük betizi
zeynep k.
Üye
Üye

İletigönderen zeynep k. » Pzr Ağu 22, 2010 13:16

Bu arada videoyu şimdi gördüm.. Videoya cevap veremedi kaçtı olmasın diye...Cevap vermek ayrı, içi dolu cevaplayabilmek ayrı şey arkadaşım.
Türk insanının aklını karıştırmak için oluşturulan bir video bu, şu sıra nette çok dolaşıyor, konuşmaların başı var devamı yok. Çok ilginçtir ki konuşulan programlara da ulaşılamıyor ki metnin tamamını dinleyelim. Ha böyle bir plan asla yapılmamıştır diyemem; vardır, devlet içinde devlet olan, bu ülkenin ekmeğini yediği halde ona ihanet edecek olan şerefsizler vardır elbette aramızda, hem de her partide de vardır, toplumun her kesiminde de.

Ama tekrar söylüyorum seçimde akp seçilmez olur biter. """referandumla ne a-la-ka! """Anayasanın hangi maddesi bunu öngörüyor bu konuda cevap diyorum, başka konulara giriyorsunuz.anayasanın içinde Bop diye bir yazı mı var da biz fark etmiyoruz, bu doğrultuda aydınlatın beni...
Kullanıcı küçük betizi
zeynep k.
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Ağu 22, 2010 13:22

zeynep k. yazdı:" Burada hiçbir siyasi partinin borozanlığı, savunuculuğu yapılmaz" diyen Türk-kan arkadaşım ampul beyinliler derken sen kimin borozanlığını yapıyorsun acaba...???

Kimin borozanlığını yapıyor muşum?

Hakaret içeren yorumları göstermekle yükümlüsün! Ülke kan gölü, her yerden özerklik naraları atılıyor, ampûl bebek katili ile masaya oturuyor, sen gelmişsin "gönül rahatlığI ile evet diyeceğim" diyor, göbek atıyorsun. Bir de kendince saygıda kusur etmiyorsun. Engin demokratlığın ve özgürlükseverciliğinden olsa gerek, vatanın gidişatından ziyade fikir özgürlüğünden dem vuruyorsun. Senin o çok özgürlükçü anayasacılarının sayesinde ülkede fikir özgürlüğü mü kaldı zeynep k?!

Anayasayı yapanlar 32 ayrı yerde BOP'un Eşbaşkanı olduklarını vurgulamışlar, zeynep k. hâlâ diyor ki, anayasa da madde var mı? :) TBMM tutanaklarına gir, Eşbaşkan'ın son konuşmasını bulacaksın! http://www.guncelmeydan.com/pano/basbakan-cengiz-candar-i-tam-32-kez-yalanladi-m-a-guller-t26166.html

Hadi selamatle. Güncel Meydan "Vatan ve Hürriyet" diyenlerin buluşma noktasıdır, seni açmaz!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Comte » Pzr Ağu 22, 2010 13:57

Bunlarla tartisilmaz. Nihat Genc'in de söyledigi gibi:

Darbe Darbe Darbe Darbe Darbe - Herseyi acikliyorsun. Karsiliginda hicbir delil ortaya koyamiyorlar, sonra:

Ergenekon Ergenekon Ergenekon - Delillerle herseyi cevapliyorsun, bunun üstüne:

Balyoz Balyoz Balyoz Balyoz Balyoz - Uydurma senaryolarini cürütüyorsun, bu sefer yine baska bir konu ile devam ...

Neyi söndürseniz baska sacma bir yalanla gelecekler.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç

İletiler: 195

İletigönderen zeynep k. » Pzt Ağu 23, 2010 9:03

anlamayanlar için tekrar sorayım
AKP nin BOP,PKK konularıyla alakadar olduğunu söyleyenler anayasa paketinin hangi maddesinde bu konularda yapıldığı iddia edilen adımlara ilişkin bir madde var. Genel seçimde AKP ye oy verilmeyebilir; ama bu anayasa paketine evet denmesinin sakıncası ne? (anayasadaki maddeye dayandırarak açıklayalım lütfen) şu maddeye evet demek aslında Bop nin bir parçasıdır, şu maddeye evet demek de pkk ile yapılan görüşmenin kanıtıdır diyebiliyorsanız açıklamalarınızı alayım, yok yine akp şöyle böyle diyecekseniz bu tarz görüşmelerinizi seçim zamanı alayım...
umarım bu kez soruma cevap alabilirim
Kullanıcı küçük betizi
zeynep k.
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Ağu 23, 2010 9:48

zeynep k. yazdı:anlamayanlar için tekrar sorayım
AKP nin BOP,PKK konularıyla alakadar olduğunu söyleyenler anayasa paketinin hangi maddesinde bu konularda yapıldığı iddia edilen adımlara ilişkin bir madde var. Genel seçimde AKP ye oy verilmeyebilir; ama bu anayasa paketine evet denmesinin sakıncası ne? (anayasadaki maddeye dayandırarak açıklayalım lütfen) şu maddeye evet demek aslında Bop nin bir parçasıdır, şu maddeye evet demek de pkk ile yapılan görüşmenin kanıtıdır diyebiliyorsanız açıklamalarınızı alayım, yok yine akp şöyle böyle diyecekseniz bu tarz görüşmelerinizi seçim zamanı alayım...

Zeynep k. gerçekten bu kadar sığ mısın, yoksa görevin gereği mi salağa yatıyorsun? Seri katile çoluğunu, çocuğunu emanet ediyor üstüne de bu katil sadece yetişkin erkekleri öldürür, çocukları öldürdüğüne dair ispat getirin diyorsun. Türkiye’nin haritasını değiştirmeye yönelik uygulamanın Eşbaşkanı, üstelik de Anayasa’yı ihlâlden sabıkalı, Anayasa’yı değiştirecek, zeynep k.’da hâlâ hani ispatın diyor. Önümüzdeki halk oylaması genel seçimden kat ve kat daha önemlidir. Devleti ele geçirmiş çetelere ve faşist partiye DUR demek için HAYIR diyoruz.

Ayrıca sen gösteri yapacaksın diye defalarca tekrar edecek hâlimiz yok. Yukarıda bir çok bilgi, bağlantı var. İlgili başlıkları tek tek oku, Danıştay ve Yargıtay’ın yapısı hangi peşkeşlerin önü açılsın diye değiştirilmek isteniyor oku. “ABD ve AB büyükelçileri neden Evet çığlıkları” atıyor, oku! Yedi Düvel nedir, kime denir oku! Bu referanduma “evet” çıkarsa kapıda bekleyen “daha kapsamlı” anayasa değişiklikleri nedir, oku!

Rahatlık ve genişlik de bir yere kadar, mide bu yahu.

Seçim zamanı seni buralarda görmeyiz, eminim.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Ram » Pzt Ağu 23, 2010 11:40

Burada anlamayan biri varsa, onun da sen olduğun açıktır. Önce ilgsiz konulardan söz edip sonra dediklerimize bir yanıt veremeyip yeni yeni sorular soruyorsun. 0-6 yaş arası bir çocuğa, Büyük Ortadoğu Uygulaması'nı anlatsan ve bu uygulamanın Eşbaşkanlığı görevini üstlenenlere, Büyük Ortadoğu Uygulaması'nın tasarımcısı devlet tarafından (Örneğin: turkiye-bu-ihanetlerle-yasayamaz-arslan-bulut-t25766.html / adalet-bakanligi-nda-amerikali-bir-savci-arslan-bulut-t25710.html / anayasa-reformunun-ustunde-bu-yaziyor-made-in-abd-t25832.html) buyurulmuş yargı değişikliklerini bildirsen, o daha usu ermez çocuk dahi, bunun kötü bir şey olduğunu algılar. Biraz daha zorlanırsan, sana Keloğlan ve Kırmızı Başlıklı Örümcek Adam'ın kötülere karşı savaşımını konu alan masalı anlatacağım.

Gelgelelim, öğretisel körlük veya bilgisizliğin getirdiği karanlık, gün gibi açık olan gerçekleri göstermeyebiliyor kimilerine...

Öyleyse bu sorunu da yanıtlayalım:

B. Siyasî Partilerin Uyacakları Esaslar, Madde 69 -

Eskisi : (...)

Siyasî partilerin kapatılması, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının
açacağı dava üzerine Anayasa Mahkemesince kesin olarak
karara bağlanır.

Bir siyasî partinin tüzüğü ve programının 68 inci maddenin
dördüncü fıkrası hükümlerine aykırı bulunması halinde
temelli kapatma kararı verilir.

Anayasa Mahkemesi, yukarıdaki fıkralara göre temelli kapatma
yerine, dava konusu fiillerin ağırlığına göre ilgili siyasî partinin
Devlet yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakılmasına
karar verebilir.

(...)

Temelli kapatılan bir parti bir başka ad altında kurulamaz.

Bir siyasî partinin Temelli kapatılmasına beyan veya
faaliyetleriyle sebep olan kurucuları dahil üyeleri, Anayasa
Mahkemesinin Temelli kapatmaya ilişkin kesin kararının Resmi
Gazetede gerekçeli olarak yayımlanmasından başlayarak beş yıl
süreyle bir başka partinin kurucusu, üyesi, yöneticisi ve deneticisi
olamazlar.

(...)

Yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk
uyrukluğunda olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım
alan siyasî partiler Temelli olarak kapatılır.
Yenisi :  (...)

Siyasî partilerin kapatılması, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının
talebi üzerine, Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu
bulunan her bir siyasî partinin beşer üye ile temsil edildiği
ve Meclis Başkanının başkanlığında oluşturulacak
Komisyonun üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu ve gizli
oyla vereceği izin üzerine açılacak dava, Anayasa
Mahkemesince kesin olarak karara bağlanır. Komisyonun bu
kararı, yargı denetimi dışındadır. Reddedilen izin
başvurusunda ileri sürülen sebepler, hiçbir şekilde yeni bir
başvuruya konu olamaz
. Siyasî parti gruplarında ve Türkiye
Büyük Millet Meclisinde izin konusunda görüşme yapılamaz
ve karar alınamaz.

(...)

Meclis çalışmalarındaki oy ve sözler, Mecliste ileri sürülen
düşünceler ve Meclisçe başka bir karar alınmadıkça bunların
Meclis dışında tekrarı veya açığa vurulması ile idarenin
eylem ve işlemleri, odaklaşmanın tespitinde gözetilemez.

(...)

Devlet yardımından yoksun bırakılma, bağlı olduğu
kapatma davasının ve kararının usulüne tabi olup tek başına
dava konusu kılınamaz.

Özetle; bu değişen maddeyle ne yapılıyor¿? Parti kapatmaları neredeyse olanaksızlaşıyor! Ampûlün şu anki durumuna bakarsak (Meclis'teki çoğunluğu) veya bununla bağlantılı olarak, birtakım başka değişikliklerle (sorarsan onları da sıralarız, sen okuma ve algılamaya çabalama zahmetine girme) AYM ve HSYK'nın iyice ampûl denetimine gireceği göz önüne alınırsa, "neredeyse" değil, tamamen olanaksızlaşıyor. Sözdeşi ne olmuş olacak¿? "Biz şöyle şöyle ihanet ediyoruz" diye haykırsalar da, hiçbir halt olmayacak. Hoş, Büyük Ortadoğu Projesi'nin Eşbaşkanlığını bağıra çağıra duyurmuş olan Eşbaşkan, kapatma davasında bunu yalanlamış, sonrasında ise Meclis'te yine BOP'un görevlisi olduğunu yinelemiştir. Ancak onu kurtaran yalan değil, İBDA-C'li başkan Hâşim olmuştur. Buna karşın "laiklik karşıtı eylemlerin odağı" olmaktan kurtulamadığı açıktır. Neyseki, sen "rahatlıkla evet" dediğinde, bu gibi istenmez ve olumsuz durumlardan kurtulmak için bir oy daha kazanmış olacaklar.

"Niye kapatılsın efendim; özgürlük, demokrasi, çok seslilik..." gibi saçma sapan ilginçliklerle de karşı çıkabilirsin. Öyleyse vatanın, vatana ihanetin (hani senin 'olur böyle şeyler' diyerek geçtiğin BOP) ne anlamı kalıyor ki¿? Bu durumda bunların anlamını bilenler, bunları reddedenlere karşı savaşacaktır. Öyle olmasa, yüce(!) Vahdettin İngiliz'e selâm çakarken onu göklere çıkaranlar, buna karşı çıkıp da bu vatanı canları ve yaşamları pahasına kuranları ihanetle suçlayanlar bugün "evet" diye zırlarken, biz de burada olan bitene karşı çıkmaz, bir savaşım vermezdik.

Hani parti kapatılma olanaksızlaşıyor ya! Ola ki çoğunluk elden gitti, mahkeme de bir çıkar yolu bulup partiyi kapattı diyelim. Peki partisinin kapatılmasına neden olan söylem ve eylemlerin sahibinin milletvekilliği durumu nedir¿?

5. Milletvekilliğinin düşmesi - Madde 84

Eskisi : Partisinin temelli kapatılmasına beyan ve eylemleriyle sebep
olduğu Anayasa Mahkemesinin temelli kapatmaya ilişkin
kesin kararında belirtilen milletvekilinin milletvekilliği, bu
kararın Resmî Gazetede gerekçeli olarak yayımlandığı tarihte
sona erer. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı bu kararın
gereğini derhal yerine getirip Genel Kurula bilgi sunar.
Yenisi : Son fıkra yürürlükten kaldırılmaktadır.

Sözdeşi, ne oluyormuş¿? "Çüş" veya "oha" seslenişlerinin anlamını bilir misin¿? Anlamı halk oylamasındaki pusulanın kahverengi kısmında yazıyor. Ama sen "rahatlıkla evet" diyeceğin için bu çok önemli değil.

Bak sana bir şaka daha göstereyim:

Mahkemeden önce 'kamu denetçisi'ne 21.08.2010

Anayasa değişikliği ile vatandaşın idareyle sorunlarını aktarabileceği hak arama mekanizması kuruluyor. Vatandaşlar, mahkemeye gitmeden Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurabilecek

12 Eylül'deki referandumda oylanacak maddelerden biri de Türkiye'nin yıllardır tartıştığı 'Ombudsmanlık' yani Kamu Denetçiliği Kurumu'nun oluşmasını düzenliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) dilekçe ile başvuru hakkını düzenleyen Anayasa'nın 74. Maddesine eklenen fıkra ile vatandaşların Kamu Denetçiliği Kurumu oluşturuluyor. Referandum'da 'Evet' oyu çıkması halinde Kamu Denetçiliği Kurumu, TBMM Başkanlığına bağlı olarak kurulacak ve idarenin işleyişi ile ilgili şikâyetleri inceleyecek. Kamu Başdenetçisi TBMM tarafından gizli oyla ve 4 yıl için seçilecek. Ombudsmanlık Kurumu, vatandaşın idareyle olan tüm sorunlarını aktarabileceği bir hak arama mekanizması olacak. Gelişmiş Batı demokrasilerinde yaygın olan ombudsmanlık mekanizması, vatandaşların mahkemeye gitmeden, ilk elden sorunlarına çözüm bulmalarını sağlayacak. Devlet kurumlarının her türlü işleminde haksızlığa, kötü muameleye uğrayan vatandaş mahkemeye müracaat etmeden sorununu TBMM'ye bağlı oluşturulacak Ombudsmanlık aracılığıyla çözebilecek.

İm (Kod): Tümünü seç
    http://www.sabah.com.tr/Gundem/2010/08/21/mahkemeden_once_kamu_denetcisine

Buradan, yargının kimin eline geçeceği açıkça görülüyor. Gördün mü, bak yukarıda; iyi bak ha!

Bu kadarıyla da yetinmiyorlar! Sözü geçen madde nasıldı da, ilgili madde yetersiz bulunuyor ve "kamu denetçisi" düzeneği eklenerek mahkemeler devre dışı bırakılıyor¿? Yukarıdaki salıkta söz edilmeyen ne¿?

VII. Dilekçe, bilgi edinme ve kamu denetçisine başvurma hakkı - Madde 74

Vatandaşlar (Ek ibare:3/10/2001-4709/26 md.) ve karşılıklılık esası gözetilmek kaydıyla , kendileriyle veya kamuyla ilgili dilek ve şikâyetleri hakkında, yetkili makamlara ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yazıyla başvurma hakkına sahiptir. Kendileriyle ilgili başvurmaların sonucu, gecikmeksizin dilekçe sahiplerine yazılı olarak bildirilir.

Sen en azından 150 yıllık yıkım tasarılarını bilir misin¿? Tanzimat'ı, Islahat'ı bilir misin¿? Osmanlı nasıl yıkıldı bilir misin¿? Açılan kiliseler, ruhban okulu, dinler arası diyalog, ekümeniklik nedir bilir misin¿? Yabancılara toprak satışları nasıldır, neden yabancılar toprak satın alır bilir misin¿? Yabancı sermayenin istediği gibi at koşturması ne demek bilir misin¿? Atinalı (köken değil pasaport/dış kimlik-nüfus cüzdanı) papazların Kamu Denetçisi'ne gidip sözüm ona hak ve özgürlük kapsamında neler isteyip ne sonuçlar çıkarabileceğini kestirebilir misin¿?

Ayrıca, görüldüğü gibi madde 3 Ekim 2001'de değiştirilmiş. Ampûl hükûmeti, yeni anayasaya "kamu denetçisi" düzeneğini eklemiş. Yine işi yokuşu sürmek için şeytanın avukatlığına şöyle soyunabilirsin: "Zaten yabancılara dilekçe hakkı 2001'de tanınmış. Asıl suçlu onlar."

Ama sana buradan da ekmek çıkmıyor. O zamanlar hükûmet olmasalar da, bu değişikliği hazırlayanlar yine ampûl. Lüfedip TBMM tutanak dergisine bakabilirsin.

Dur, yetmez sana bu kadar!

B. Yargı Yolu - Madde 125 (Nasıl değişiyor bir göz atalım!)

Eskisi : (...)

Cumhurbaşkanının tek başına yapacağı işlemler ile Yüksek
Askeri Şuranın kararları yargı denetimi dışındadır.
Yenisi : Cumhurbaşkanının tek başına yapacağı işlemler ile Yüksek
Askeri Şuranın kararları yargı denetimi dışındadır. Ancak,
Yüksek Askeri Şuranın Silahlı Kuvvetlerden her türlü ilişik
kesme kararlarına karşı yargı yolu açıktır.

Sözdeşi, orduya sızmış gericiler, din satıcıları, cemaatin subayları atıldığında, mahkemeye başvurup itiraz edebilecekler. Neyseki Emniyet'e yerleşmişlerdi; bu engel de kaltığında tam bir bayram! "Ergenekon" adını verdikleri düzende birçoğu alınmıştı bu gerici karşıtlarının aslında. Ama daha ne kadar tutabilirler ki¿? Üstelik yenileri de yolda bunların. En iyisi engelleri yasal olarak kaldırmak...

Büyük Ortadoğu Uygulaması'nın sonuçlanmasının, Türkiye Cumhuriyeti devletini yeniden biçimlendirip parçalamaktan geçtiğinin bilincinde olmadığın açık. Parçalanmanın ne kadar umurunda olduğunu veya bu parçalanmayı ne kadar algıladığını "rahatlıkla evet" oyu kullanacağını bildirerek belirtmiştin nasılsa... Rahat ol, rahat. Senin rahatsızlığın, olsa olsa "genç zibidiler rahatsız" söylemindeki gibi, Amerikan Devleti'nin desteği arkasında olan zıpçıktılardaki gibi bir rahatsızlık olabilir.

İşçilere, memurlara hiç değinmiyorum; bunlar zaten önemli değildir senin için.

Kısacası, biçimlendirmeyi tamamlamak ve gerçekten (fiilen) başlayan yıkımı devlet adına (devletçe, resmen, kesin olarak, açık olarak, duyurularak) başlatmak için, asker ve yargının tam denetimini yapmak ön koşuldur ve bu senin "rahatlıkla evet diyeceğin" -Amerikan devletinin buyruğuyla ve yardımıyla hazırlanmış- yasa değişikliklerinde sunulmuştur.

Çok seslilik(!), demokrasi(!), özgürlük(!), sivil(!) yetke (otorite), çok dillilik(!), azınlık(!) hakları, çok kültürlülük(!), insan hakları(!) vesaire, vesaire söylemlerinin, sömüregen bir devletin tasarısının uygulamaya konmasıyla ilgili olduğunu -onların belgeleriyle- öğrenmen için okuman gereken budur: Sivil Örümceğin Ağında - Project Democracy / Mustafa YILDIRIM

Burada yazılanları da okumakla başlayabilirsin: sivil-orumcek-f331.html

... veyahut "rahatlıkla evet" demeyi sürdürebilir, ihanete ortak olabilirsin.

zeynep k. yazdı:anlamayanlar için tekrar sorayım
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen zeynep k. » Sal Ağu 24, 2010 10:19

Anayasa değişikliği ile ilgili yargının bağımsızlığının elden gitmesi olayının cevabını dün siyaset meydanında başbakanın ağzından dinlediniz sanırım, dolayısıyla bunu daha fazla konuşmanın anlamı yok.
Terör arttı denilip hassas duygulardan giriliyor terör her zaman vardı, bu durum bu hükümete has bir olay değil. Yurtdışında başka ülkeleri ziyaret ettiği halde Türkiye'de terör var deyip davetlerime yanıt vermeyen mektup Almanya ve Finlandiyadaki mektup arkadaşlarım, geçen yıl davetime cevap verdilerse Türkiyemizin yurtdışında iyi temsilinden ötürüdür bu. geçen yıl ve bu yıl çıktığım Karadeniz turlarında karadeniz sahil yollarını kullanabiliyorsam, hastanelerde doktor ağızdan ilaç söylemeyip kendi şifresi ile girdiği bilgisayar sisteminden hemşireye hangi hastaya ne uygulanması gerektiğini bildiriyorsa(yanlış uygulamaların önüne geçmek adına), vaktinde yaşadığım şehirde SSK hastanesinin yarısı çocuklupğum boyunca inşaat halindeyken, bu hükümetle birlikte bitirildiyse, şuan yaşadığım şehirde eskiden serserilerin gezdiği parklar yenilenip ışıklandırılarak kullanıma açıldıysa, kapımın önünde koşu parkurum ve jimnastik aletlerim varsa, öğrenci ücretsiz kitabını ve kitap kabını alabiliyorsa, havacı olan arkadaşım 'Zeynepçim bir operasyona çıkacağımız zaman kırk ayrı yerden onay gelmesi gerekiyor' deyip olaylara müdehalede komuta zincirinin ne kadar oyalayıcı olacağından bahsediyor ve başbakan da ordunun da kendi içinde reform yapması gerekiyor gibi bu komuta zincirini kasteden sözleri varsa (teröre müdehalede bu çok önemli), özelleştirmelerden önce 1 kişinin işini 5 kişi yapıp devlete yük olurken özelleştirmelerle birlikte devletin omuzlarındaki bu yük kalkıyorsa (dünkü açıklamalarda 92'de de hükümetin telekomun özelleştirilmesine yönelik adım atıldığını dış borç 22 milyar dolar iken telekom için 25 milyar dolar önerildiğini ama bazılarının buna engel olup ülkeyi zarara soktuğunu zaten anlattı dün akşam- yani özelleştirme de bu hükümete has bir olay değil)
Tüm bu olumlu yanlar görülmezse ben buna nankörlük derim. Böylesi güzel hizmetler vermiş kişilerin vatan hainliği yapacağına ilişkin sözlere inanmam.takiplerimi haber kanallarından değil, tv ye çıkan siyasetçilerin ağızlarından çıkan sözlere göre, ya da onların kendi resmi sitelerinde yazılanlara göre, ya da meclis konuşmalarını takip ederek yaparım. Gelelim Bop suçlamalarına:

Hrkes aslında anayasanın karşı çıkılacak tarafı olmadığını gördüğü için medyada kırpılmış metinlerle hazırlanan videolar aracılığıyla "TC. başbakanı büyük ortadoğu projesinin eşbaşkanıdır" sözü kırpılıyor geri kalan konuşmalar verilmiyor. İşte başbakanın o cümleyi kurduğu metin, çok uzun bir metindi sadece bop ile ilgili kısmını aldım. Tamamına ulaşmak isteyenler içim adres :

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.akparti.org.tr/basbakan-erdoganin-ak-parti-tbmm-grubunda-yaptigi-konusmanin-tam-metni_646.html

"Değerli kardeşlerim, Gazze’de insanlık vicdanı ölüyor.

Gazze’de, insanlık onuru ölüyor.

Hangi çıkar adına olursa olsun, hangi ince hesap adına olursa olsun, hangi diplomatik çekinceyle olursa olsun, bu saldırılara sessiz kalanlar, inanıyorum ki tarih önünde bunun hesabını vereceklerdir.

Değerli kardeşlerim, bütün bunların yanında her zaman bölgesel ve küresel barış için çaba gösteren, katkı veren Türkiye'nin tavrı bu olayla ilgili olarak bellidir, nettir.

Biz barıştan yanayız, biz huzurdan yanayız, güven ve istikrardan yanayız.

Biz, kan akmasına, sivillerin-çocukların ölmesine, şiddet ve çatışmaya her zaman karşıydık, bugün de karşıyız, yine karşı olacağız.

Bölgede çatışmalar sürerse, kan akmaya devam ederse, kin ve nefret hakim olmaya devam ederse, barışa ulaşamayız, güvenliği ve huzuru sağlayamayız.

Bu olaylar bölgesel tansiyonu daha da yükseltir, barış ve diyalog arayışlarını önemli ölçüde ortadan kaldırır, Ortadoğu’yu adeta bir korku ve ateş çemberine hapseder.

Bizim hassasiyetimiz, yine söylüyorum, insanlık adınadır, barış adınadır, bölge insanının huzur ve esenliği adınadır.

Buradan bir şey daha söylüyorum: İkide bir Türkiye’de bir şeyler söyleniyor. ‘Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Büyük Ortadoğu Projesi’nin Eşbaşkanıdır. Oradan çekilsin.’ Bunu anlatmak istiyorum. Ve bugün baktım yine sağolsun yavru muhalefetin lideri bir şey söylüyor. Diyor ki “BOP’ta bulunuyor, çözsün.” Bir başkası farklı şeyler söylüyor. Değerli arkadaşlar, Büyük Ortadoğu Projesi’nin amaçları bellidir ve o amaçların içerisinde Türkiye’nin üstlendiği görev de bellidir. Ama bunu okumamışsa, kendi partisinin içerisinde bulunan dışişleri mensupları da kendi Genel Başkanları’na bunu anlatmadıysa ben ne yapayım? Ve o zaman dışişlerinin içerisinde bunlar memurdu, bürokrattı ve bunları az çok bilirler ve Genel Başkanları’na da bunu anlatmaları gerekirdi. BOP, Ortadoğu barışına yönelik olarak kurulmuş ve bunun yanında ekonomik kalkınmasına yönelik olarak kurulmuş, oradaki özgürlüğe yönelik, kadın haklarına yönelik kurulmuş, eğitim özgürlüğünü daha ileri safhalara taşımak için kurulmuş ve atılmış bir adımdı. Ve burada Türkiye’ye de bir görev verildi ve biz bu görevi üstlendik. Bu aslında şu anda zaten doğmadan ölen bir proje durumuna düştü. Bunu kalkıp da ikide bir gerek ana muhalefeti, gerek yavru muhalefeti bu şekilde kullanıyor. Bunun bizi bağlayıcı hiçbir yanı yoktur. Bu konuyla ilgili olarak bizi bağlayan, Tayyip Erdoğan’ın attığı bir imza yoktur. Bu sadece insani olarak bizim üstlendiğimiz bir görevdir. Bunu ikide bir kullanmak, sadece siyasi istismardan başka bir şey değildir. Bunu da burada çok açık ve net söylüyorum. Eğer kendi yanında çalışanları, o bürokratları bunları bulup da çıkarıyorlarsa ben her türlü bu noktadaki mücadeleye varım. Ama kusura bakmasınlar ne ana muhalefeti, ne yavru muhalefeti, ne yanındakiler, bizim şu anda Ortadoğu’da duyduğumuz hassasiyeti bugüne kadar duymadıkları gibi bundan sonra da duyamazlar. Balkanlarda duyduğumuz hassasiyeti bugüne kadar duymamışlardır, bundan sonra da duyamazlar ama biz duyarız. Türk Cumhuriyetleri’nde bizim duyduğumuz hassasiyeti onlar hiçbir zaman duymamışlardır, lafını yapmışlardır, biz ise icraatını yapmışızdır, onlar ise hiçbir zaman bunu yapmamışlardır, yapamazlar, bu kadar açık ortada."
Kullanıcı küçük betizi
zeynep k.
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Sal Ağu 24, 2010 10:51

zeynep k. yazdı:Anayasa değişikliği ile ilgili yargının bağımsızlığının elden gitmesi olayının cevabını dün siyaset meydanında başbakanın ağzından dinlediniz sanırım, dolayısıyla bunu daha fazla konuşmanın anlamı yok.

Senin gibi ampûle secde edenler için Tayyip konuşunca iş biter! Ramazanda gereksiz günaha girmemek icin biz dinlemiyoruz Tayyip'i.

Eşbaşkan yazdı:Buradan bir şey daha söylüyorum: İkide bir Türkiye’de bir şeyler söyleniyor.Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Büyük Ortadoğu Projesi’nin Eşbaşkanıdır. Oradan çekilsin.’ Bunu anlatmak istiyorum. Ve bugün baktım yine sağolsun yavru muhalefetin lideri bir şey söylüyor. Diyor ki “BOP’ta bulunuyor, çözsün.” Bir başkası farklı şeyler söylüyor. Değerli arkadaşlar, Büyük Ortadoğu Projesi’nin amaçları bellidir ve o amaçların içerisinde Türkiye’nin üstlendiği görev de bellidir. Ama bunu okumamışsa, kendi partisinin içerisinde bulunan dışişleri mensupları da kendi Genel Başkanları’na bunu anlatmadıysa ben ne yapayım? Ve o zaman dışişlerinin içerisinde bunlar memurdu, bürokrattı ve bunları az çok bilirler ve Genel Başkanları’na da bunu anlatmaları gerekirdi. BOP, Ortadoğu barışına yönelik olarak kurulmuş ve bunun yanında ekonomik kalkınmasına yönelik olarak kurulmuş, oradaki özgürlüğe yönelik, kadın haklarına yönelik kurulmuş, eğitim özgürlüğünü daha ileri safhalara taşımak için kurulmuş ve atılmış bir adımdı. Ve burada Türkiye’ye de bir görev verildi ve biz bu görevi üstlendik. Bu aslında şu anda zaten doğmadan ölen bir proje durumuna düştü. Bunu kalkıp da ikide bir gerek ana muhalefeti, gerek yavru muhalefeti bu şekilde kullanıyor. Bunun bizi bağlayıcı hiçbir yanı yoktur. Bu konuyla ilgili olarak bizi bağlayan, Tayyip Erdoğan’ın attığı bir imza yoktur. Bu sadece insani olarak bizim üstlendiğimiz bir görevdir. Bunu ikide bir kullanmak, sadece siyasi istismardan başka bir şey değildir. Bunu da burada çok açık ve net söylüyorum. Eğer kendi yanında çalışanları, o bürokratları bunları bulup da çıkarıyorlarsa ben her türlü bu noktadaki mücadeleye varım. Ama kusura bakmasınlar ne ana muhalefeti, ne yavru muhalefeti, ne yanındakiler, bizim şu anda Ortadoğu’da duyduğumuz hassasiyeti bugüne kadar duymadıkları gibi bundan sonra da duyamazlar. Balkanlarda duyduğumuz hassasiyeti bugüne kadar duymamışlardır, bundan sonra da duyamazlar ama biz duyarız. Türk Cumhuriyetleri’nde bizim duyduğumuz hassasiyeti onlar hiçbir zaman duymamışlardır, lafını yapmışlardır, biz ise icraatını yapmışızdır, onlar ise hiçbir zaman bunu yapmamışlardır, yapamazlar, bu kadar açık ortada."

BOP doğmadan ölmüşmüş, takiyyeci takunyalı Tayyip için hiçbir bağlayıcı yanı yokmuş, 32 ayrı yerde yalan söylemişmiş, ampûlsevici zeynep k.'da aklınca bize kopyalıyor, biz bilmiyoruz ya.

İnsani olarak üstlendiği görevde 1,5 milyon müslüman Irak'lı öldü, onbinlerce kadına tecavüz edildi. Hadi oradan zevzek!

http://www.guncelmeydan.com/pano/basbakan-cengiz-candar-i-tam-32-kez-yalanladi-m-a-guller-t26166.html

http://www.guncelmeydan.com/pano/sorumlu-gazetecilik-e-fuat-tekce-t26186.html

İnsani olarak üstlendiği görev katillerin sağlığına duacı olmayı da içeriyor:

"Amerika'yla olan yakın işbirliğimizi sürdürmeye kararlıyız. Dahası, bu cesur kadın ve erkeklerin en az kayıpla evlerine dönmelerini ve Irak'taki acının en kısa zamanda sona ermesini umuyor ve bunun için dua ediyoruz."

“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties...”

Tayyip Erdoğan, 04.04. 2003, Wall Street Journal

Forum kurallarınI defalarca çiğnedin, ek kuralları defalarca çiğnedin. Belki eğlendirici olursun dedik, onu da beceremedin. Gidiyorum dedin, yüzsüz çıktın hâlâ ampûlseviciliğe devam ediyorsun. Hadi ampûllerin yanına, hadi zeynep, Tayyibini de al git!

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Ağu 24, 2010 20:37

"İnsani olarak üstlendiği görevde 1,5 milyon müslüman Irak'lı öldü, on binlerce kadına tecavüz edildi. Hadi oradan zevzek!"

Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Önceki

Şu dizine dön: Banu AVAR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x