Neden Mi 'HAYIR'? / Banu AVAR

Banu AVAR haftalık yazıları ile yaşanan gelişmelere, gündeme ışık tutuyor.

Neden Mi 'HAYIR'? / Banu AVAR

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ağu 12, 2010 1:39

Neden Mi 'HAYIR'?

Bugün Feleknaz aradı. O, Adıyaman’da bir tekel işçisiydi. Ankara çadırlarında tanışmıştık. Adıyaman tekel işletmesinin, hüzünlü, yıkık dökük binasında yeniden karşılaşmıştık. Arkamızda uzanan altın sarısı balyalar, yıkık çatıdan giren yağmurda ıslanıyorlardı. Cumhuriyetin damgasını taşıyan küçük tahta tütün masalarının bıçak kesiklerine giren yağmur damlaları yerdeki su birikintilerine telaşla düşüyordu. Bir zamanlar Feleknaz’ların oturduğu küçük iskemleler sağa sola dağılmışlardı. Tütün bandı sessiz, üzeri tütün tozu yağmur karışımıyla kaplı, bize bakıyordu. Aşağıda yemekhaneye toplanmış tekel işçisi kadınlar, çaresizliklerini haykırıyorlardı.

***Feleknaz mı? O artık 4Cli. Birçok diğeri gibi köleleşti. Sahipsiz kaldı, parasız kaldı, kış soğuğunda kaldırımlarda yattı. Sonunda verilen parayı aldı. Yaşaması lazımdı!

Bana soruyor? ‘Evet’ mi? ‘Hayır’ mı?

‘Senin fikrini öğrenmek istedik!’ diyor.

Konuyla ilgili aldığım ilk telefon ya da ileti değil bu. Yazdığım ilk yazı da olmayacak. Ama bir şey anladım. Sözler anlaşılabildiği oranda etkili. Ve anlaşılabilmesi, anlatanın becerisinde gizli!

Yani, ‘Halk anlamıyor!’ lafı işin bahanesi. Anlatın o zaman. Anlatabilin! Anlatabilelim! En azından neden anlatamadığımızı, neden aktaramadığımızı, neden bilgiyi karşı tarafa geçiremediğimizi bilelim!

Bizim derdimiz, bildiklerimizi birbirimize anlatmak değil ki! Bildiklerimizi, bilgi alması engellenmiş, her yolla kandırılmış, aldatılmış, açlıktan bitap düşmüş, işsizlikten dumura uğramış olanlara aktarabilmek…

Bağımsız Türkiye Partisi, İşçi partisi, Yeniçağ Gazetesi ve Ulusal Kanal’ın ‘neden HAYIR’ duyuruları en kolay anlaşılır ve etkili olanlar. Onlardan bir derleme yapalım.

Neden mi ‘HAYIR’?

82 Anayasasının daha da şeddelisi ve aynı odaklarca hazırlanan bir Anayasa ile, bu milletin bugüne kadar kazandığı tüm haklar gaspedileceği için!

Bugüne kadar ANAYASA MAHKEMESİ ve DANIŞTAY’ın DUR dediği tüm belalar yasalaşıp Türk milletinin önüne geleceği için!

Nedir Yargının ‘DUR’ dedikleri bir bakalım.

Türk halkı HAYIR oyuyla, neye HAYIR demiş olacak sıralayalım:

HAYIR demek,

Küresel sermayenin sırtlanlarının TOPRAKLARIMIZA; MADENLERİMİZE, SUYUMUZA elkoymaya KANUNEN hak kazanmasına HAYIR demektir.…

Şu anda yasa dışı olarak ülkemizde faaliyet gösteren 350 yabancı maden şirketinin, tüm doğal kaynaklarımızı, suyumuzu, borumuzu, petrolümüzü ve neyimiz varsa hepsini YASAL OLARAK talan etmesine HAYIR demektir!

HAYIR demek,

Suriye sınırımızda Kıbrıs'ın 3 katı büyüklükteki mayınlı arazi ve altında yatan trilyonlarca dolarlık petrole İsrail’in el koymasına HAYIR demektir.

Büyük bir çoğunluğu elden çıkarılmış olmakla beraber, henüz hala bizim olan, ağır sanayi işletmelerinin, limanların, KİT arazilerinin, pul parasına yabancı sermaye ve yerli işbirlikçilerine YASAL OLARAK peşkeş çekilmesine HAYIR demektir.

Tekel işçilerinin can siperane direnişleri sonucu, Danıştay tarafından durdurulmuş olan 4C kölelik yasasının, tüm çalışanları kapsamasına HAYIR demektir.

HAYIR demek,

Tüm memurların, hükümet tarafından kurulan bir komisyonun oyuncağı haline gelmesine, dilencileştirilmesine, 9000 iş günü çalışıp, ölünce emekli olmaya HAYIR demektir.

Meralarımızın, hazine arazilerimizin yabancılara tahsis edilmesine HAYIR demektir.

‘Paran kadar sağlık’ politikasına, eczanelerin yok edilmesine HAYIR demektir.

Tarım ve hayvancılığın yok edilmesine HAYIR demektir.

Danıştay tarafından satışı durdurulan, şeker fabrikalarının, tarım çiftliklerinin YASAL OLARAK satışının önünün açılmasına HAYIR demektir...

Genetiği değiştirilmiş ürünleri sofranıza iteleyen küresel şirketlere HAYIR demektir.. Unakıtan’ın Gül’ün Erdoğan’ın çocuklarının milyon dolarla oynarken her dört gençten birinin işsiz kalmasına HAYIR demektir..

HAYIR demek,

Türk ordusunun Paralı askere dönüştürülme projesine HAYIR demektir..

Güvenlik güçlerinin elini kolunu bağlayan AB uyum yasalarına HAYIR demektir.

ABD ile istihbarat paylaşımına HAYIR demektir.

100 yıldır Batının elinde oyuncak olan tarikatlara, etnik ırkçı bölücülük yapan odaklara HAYIR demektir.

HAYIR demek tüm bu saydıklarımıza HAYIR YETER! DUR! demektir!.

‘EVET’in arkasında sırtlan dişlerini gıcırdatan Yedi Düvel vardır!.. Bu referandum, küresel sermayenin Türkiye’yi işgal planında çok önemli bir adımdır.

Avrupa ve Amerika’dan yükselen sesler, koro halinde ‘EVET’ demektedir. Pentagon, Washington, Brüksel ‘EVET’ demektedir. İsrail ‘EVET’ demektedir… Barzani ‘EVET’ demektedir.

Fethullah Gülen, Pensilvanya’dan:

‘Değil sadece kadını erkeği, çoluğu çocuğuyla hatta imkan olsa mezardakileri bile kaldırıp ‘evet’ oyu kullandırmak lazım” demiştir.

Abdullah Öcalan, Kandil ve BDP, referandumu boykot’ görüntüsü altında “evet” propagandası yapmaktadır. AKP, hergün şehit cenazesi kalkarken terör örgütüyle aynı safta yeralmamak için BDP’ye ‘boykot’ cenahını uygun görmüştür.

BİZ işte tüm bu rezilliğe HAYIR diyoruz!
    Faşist bir siyasi parti elinde tüm insan hakları ve demokratik özgürlüklerin yok edilmesine HAYIR diyoruz!

Tüm yasal haklarımızın , küresel çete emriyle, iktidar eliyle gaspedilmesine, konuşma, düşünme, yazma hürriyetimizi kaybetmeye HAYIR diyoruz. İzlenmeye, dinlenmeye, fişlenmeye HAYIR diyoruz.

Yargıçların bir parti tarafından atandığı ve bir partili olarak vatandaşı yargıladığı bir düzenin kurulmasına HAYIR diyoruz! İnsan hakları, Demokrasi Özgürlük çığlıklarıyla tüm haklarımıza el konulmasına HAYIR diyoruz.

Suçunun ne olduğunu bilmeden, ‘kurbanlık koyun gibi’ içerde tutulan gazeteci, parti başkanı, subay ve aydınların hayatının gaspedilmesine HAYIR diyoruz..

TUNCAY, MUSTAFA, UFUK, DENİZ VE DİĞERLERİ

Biliyoruz ki her gecenin sabahı var. Ve bu sabah yakın.

Yeter ki siz ruhunuza ve bedeninize iyi bakın!

Banu AVAR, 12 Ağustos 2010

http://www.banuavar.com.tr/?pg=articles&id=58

Elmek: banuavar@superonline.com

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: Neden Mi 'HAYIR'? / Banu AVAR

İletigönderen AHMET GÜNAY » Prş Ağu 12, 2010 9:37

BANU HANIM ...
KÜRESEL GÜÇLERİN VE İŞBİRLİKÇİLERİ ' NİN , OYUNLARINI ; 12 EYLÜL ' DE MUTLAKA BOZACAĞIZ. DÜN AKŞAM ; ULUSAL KANAL ' DA ( YOLSUZLUK VE YOKSULLUK PROGRAMINDA )
SAYIN HOCAM ÜMİT KOCASAKAL ÇOK GÜZEL BİR ESPRİ YAPTI " 12 EYLÜL ANAYASASI ÇOK MU İYİ ? BU ANAYASA ' DAN FARKI YOK ; ONUN İÇİN BEN BU ANAYASAYA , 24 EYLÜL ANAYASASI DİYORUM " DEDİ . SAYIN KOCASAKAL , ÇOK GÜZEL BİR İRONİK YAKLAŞIM SERGİLEDİ . ÇOK DOĞALDIR Kİ HER ESPRİNİN ALTINDA , BİR GERÇEK SAKLIDIR .
REFERANDUM SÜRECİNDEKİ ZAMAN AÇISI DARALDIKÇA ; KÜRESEL GÜÇLER VE İŞBİRLİKÇİLERİ GİDEREK HIRÇINLAŞIYORLAR . ÇÜNKÜ KIBRIS ' TA , BÜYÜK BİR YIKIMA UĞRADILAR . 12 EYLÜL ' DE ,
HAYIR OYLARIMIZLA ; YAŞADIKLARI SALTANAT ÖRSELENECEKTİR . ONUN İÇİNDİR Kİ 12 EYLÜL ' DEKİ
HAYIR OYLARIMIZ ; İKTİDARIN DEĞİŞİMİNE NEDEN OLACAK EN SAVAŞIMCI VE ÖNCÜ EYLEMİMİZDİR .

Forum Kuralları yazdı:1. Forum kurallarını okuyunuz! Tamamı büyük harflerden oluşan iletiler (konu başlıkları dahil) kurallara aykırıdır!
Kullanıcı küçük betizi
AHMET GÜNAY
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen sonicar » Cum Ağu 13, 2010 12:10

YALNIZ BURADA BİR DURUMU BELİRTMEM GEREKİYOR.

SANDIKTAN HAYIR ÇIKSA BİLE KÜRESEL GÜÇLER DURMAYACAKTIR. BANU HANIMIN "İRLANDA" ÖRNEĞİNDE OLDUĞU GİBİ, SANDIKTA KABUL ETTİREMEDİKLERİNİ BİR ŞEKİLDE MECLİSTE YASALAŞTIRIRLAR VE PLANLARINA DEVAM EDERLER...

AYRICA ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTAYI DA GÖZDEN KAÇIRMAMAMIZ GEREKİYOR. 1923 DE KÜRESEL GÜÇLERE KARŞI MUAZZAM BİR ZAFER KAZANDIK ANCAK KÜRESEL GÜÇLER O ZAMANLAR ŞİMDİKİ KADAR ETKİLİ DEĞİLLERDİ. ŞİMDİLERDE İSE ÇEVREMİZDEKİ ÜLKELERİ -HATTA NEREDEYSE BÜTÜN DÜNYAYI- KENDİLERİNE UYARLAMIŞ DURUMDALAR. O ZAMANLAR KARŞILARINDA DURAN BİR GÜÇ OLAN RUSYA BİLE ŞİMDİ KÜRESEL SERMAYENİN ELLERİNE GEÇMİŞ DURUMDA.

YANİ YİNE 1. DÜNYA SAVAŞININ SONUNDAKİ GİBİ BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYA İSEK, ŞİMDİKİ ŞARTLAR O ZAMANKİNDEN KAT BE KAT DAHA ZOR...

KARŞIMIZDA ULUSLARARASI ANLAŞMALARI VE TEAMÜLLERİ HİÇE SAYAN BİR GÜÇ VAR. ÖRNEĞİN AMERİKA IRAK'A SALDIRACAĞI ZAMAN NATO VE BM KARARLARINI VE TAVSİYELERİNİ HİÇE SAYARAK AMACINI GERÇEKLEŞTİRDİ. OLDU BİTTİYE GETİREREK İSTEDİĞİNİ ELDE ETTİ.

BİZDE İSE DURUM 1923 DEN ÇOK DAHA VAHİM. MİLLİ BİRLİK PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI VE HERHANGİ BİR SAVAŞ DURUMUNDA KİM KİMİN ARKASINDA DURACAK, KİM KİMİ ARKADAN VURACAK BELLİ DEĞİL.

HATTA ŞİMDİLERDE, HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK MİLLİ BİRLİĞE İHTİYACIMIZ VARKEN...

Forum Kuralları yazdı:1. Forum kurallarını okuyunuz! Tamamı büyük harflerden oluşan iletiler (konu başlıkları dahil) kurallara aykırıdır!
Kullanıcı küçük betizi
sonicar
Üye
Üye

İletigönderen TürkGenci » Cum Ağu 13, 2010 20:26

Saygıdeğer Banu Hanım;

Yazdıklarınız yine herzaman ki gibi düşünceye dayalı, gayet net bilgilerle dolu. Ülkemiz derin bir yokuşa sürükleniyor. Vatan hainliği artık destek görüyor.. Göz göre göre yalanlar içerisinde halka bir çok şeyden bahsediyor.. Bu ülkeye demokrasi getireceğim diyen bir insan '' Demokrasi tren gibidir. İstediğimiz durakta ineriz..'' diye açıklamalarda bulunmamış mıydı?.. Ben Türk halkının böyle oyunlara gelmesinden usandım.. Bu hükümet zamanında Cumhuriyet'in 3 kalesi olan TSK, Üniversiteler ve Yargı'dan ele geçiremedikleri bir tek Yargı kaldı.. Onu da referandum safsatasıyla yeterince bilgilendirilmemiş halkın önüne atılarak, kaderine terkediliyor.. Partilerin ulaşamadığı yerlere ise tek ulaşabilen kurum olan medya ise apaçık tezgâha alet olmaktadır.. Bu ülkenin her karışında ATATÜRK'ün ve silah arkadaşlarının kahraman mehmetçiklerimiz ve şehitlerimizi emekleri, al kanları var.. Satılmış vatan hainleri maalesef kirli oyunlarla ülkemize el atmış vaziyette.. Sesimiz çok çıkıyor aslında ama yansıtılmıyor.. Referandum evet çıkarsa sizinde bahsetmiş olduğunuz Rand Corporation'daki raporlarda olduğu gibi 2020 yılında ülke bölünecek, sözde kürdistan kurulacaktır.. Bu onunda adımıdır..BOP'un bir kaidesidir.. Saygılarımla
Bilelim ki, milli benliğini bilmeyen milletler, başka milletlere yem olurlar. Mustafa Kemâl Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
TürkGenci
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen mustaphakose » Pzr Ağu 15, 2010 23:12

peki Banu hanım bunların hepsine hayır diyoruz???
neden TAM GÜN YASASINA da hayır dedik biliyormusunuz. bunun türkiye cumhuriyeti vatandaşları açısından ne gibi zararları vardı da Tam Gün yasasını Anayasa Mahkemesi ve Danıştay reddetti bunuda açıklayabilirmisiniz bize lütfen. Birde TSK ile ilgili yazan arkadaşımıza bir soru sorayım doğuda görev yapan arkadaşınız yada akrabanız var mı?? hangi koşullarda görev yapıyorlar, neler yaşıyorlar, generaller nasıl yaşıyor, astsubaylar nasıl yaşıyor biliyormusunuz. hayır bilmiyorsunuz. bilmediğiniz için cumhuriyetin kalesi olarak TSK yı gösteriyorsunuz. Kendi askerini göz göre göre vurduran bir kurum cumhuriyetin kalesi olamaz. bir karakolu 6 saat havan atışı altında bırakıp bir helikopter göndermeyen kurum benim kalem olamaz. o yüzden bunları bırakın artık. Ergenekon yoktur diyen de bu ülkenin vatandaşı olamaz. Bu güne kadar hep korku senaryolarıyla yaşadık, kürdistan dediler, şeriat dediler, mafya dediler, derin devlet dediler neden biz hep korku ile yaşıyoruz her gelen iktidar için bişeyler yazılıyor çiziliyor ve hooop başkası geliyor. Bence bu ülkede seçim falan olmasın demokrasi hikaye, bence anayasa mahkemesi, yargıtay, danıştay, tsk yeter ne gerek varki siyasete, meclise, partiye. zaten adamlar hiç bir şey yapamıyorlar her yasa dönüyor her yasa dönüyor ...

birde şuna takıldım Kemal bey diyor ki başörtüsünü ben çözerim nasıl diyor bunu ? ben biliyorum çünkü o başörtü yasağını kaldırırsa hiç bir yargı erkinin gıkı çıkmaz değilmi ???
Kullanıcı küçük betizi
mustaphakose
Üye
Üye

İletigönderen cansu0 » Pzt Ağu 16, 2010 2:02

siz su anda tutuklu olan ergenekon mahkumlarinim ve ailelerinin duygularini somurerek curumus bir dunya gorusu olan izolasyon fikirlerinizle
insanlari yanlis yonlere suruklemeye calisiyorsunuz.Sizin soylediginiz sistem ancak aclik ve ekonomi cokuntu getiririr.Hicbir ulkeyi ne dusman nede yakin dost olarak dusunmemeniz lazim ve uluslar arasi rakabetten hicbir zaman kacinmamaliyiz.Bu ulkenin kalkinmasinin ve zenginlesmesinin tek yolu sizin tarif ettiginiz ve insanligi cok buyuk zararlar vermis ve geride birakmis korumaci rekabetten uzak sistemden tamamen kurtulmaktir Lutfen burnunuzun dogrultusuna gitmeyin soyle bir dunyayi taniyin O dusmanca fikir tasidiginiz Avrupa ve Amerikanin ekonomisini ciddi bir sekilde arastirin bu bilgileri ogrendikten sonra fikir sahibi olup yazi yazin.Zaten sizin begenmediginiz halk coktan serbest ekonomiyi secti ve cokda basarili olmaya basladi.Serbest ekonomiyi ve dunya ile rekabeti goze aldi
Ornegin sizin zihniyetinize goreGuney Kore Amerikanin ve diger guclu milletlerin kolesi Kuzey Korede tam bagimsiz halk cumhuriyeti Sizin one surdugunuz fikirleri aynen tatbik eden Kuzay Kore halki su anda aclik sinirinda yasiyor Gida Guney Koreden ve Cinden gida yardimi gelmese tam bir felaketle karsi karsiya kalacaklar.Diger taraftan Guney Kore refah seviyesi en yuksek ulkeler arasina girmis durumda.Yine sizin tarif ettiginiz sistemi terk eden ve Uluslar arasi rekabeti goze alan Cin globallasmaya katildiktan sonra halkini cok daha rahat yasatabilecek seviyeye getirdi .Daha size dunyadan sayisiz ornekler verebilirim. Bunlari iyice dusunmek lazim.Ondan sonra karar vermek daha verimli olur
En son cansu0 tarafından Pzt Ağu 16, 2010 5:45 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
cansu0
Üye
Üye

İletiler: 3

İletigönderen Urunguj » Pzt Ağu 16, 2010 2:29

şakirtler basmış siteyi!
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletiler: 222

İletigönderen cansu0 » Pzt Ağu 16, 2010 5:24

Benim hic bir dernek mezhep ve tarikatla kesinlikle ilgim yoktur.Ataturku ve vatanini cok seven birisiyim Vatanimi dusunen Turkiyenin en ileri memleketler seviyesine cikmasini gonulden isteyen hayal eden ve her turlu fikre saygi duyan siradan bir TC vatandasiyim. Umut bagladigimiz sozde bizi idare edecek kisilerin karsilikli cocuklar gibi atisip polimik yapip hic bir cozum dusunmeksizin kavga etmelerinde cokda yorulmus bikmis bir insanim.Size tavsiyem bir defa daha benim yazdiklarimi sakin kafayla okuyun,dusunmeye calisin .Siteyi sakirler basmis yerine kibarca sizde karsi fikirlerinizi yazin.
Kullanıcı küçük betizi
cansu0
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzt Ağu 16, 2010 10:15

Mustapha adındaki "ph" sanırım "f" harfi yerine geçiyor. Öyle ya, Türkçeye ne gerek var¿?

mustaphakose yazdı: Birde TSK ile ilgili yazan arkadaşımıza bir soru sorayım doğuda görev yapan arkadaşınız yada akrabanız var mı?? hangi koşullarda görev yapıyorlar, neler yaşıyorlar, generaller nasıl yaşıyor, astsubaylar nasıl yaşıyor biliyormusunuz. hayır bilmiyorsunuz.

Ben yazmadığım halde yanıtlayayım:

Ben biliyorum; dört buçuk yıl Diyarbakır'da yaşadım. Erdal SARIZEYBEK daha da iyi biliyor; yıllarca, sizin "doğu" olarak kestirip attığınız, eşkıyaların, haydutların bol bol saldırıda bulundukları noktalarda görev yaptı, savaşım verdi. Bugün sizin görüşünüzün temelini oluşturan papağanlarla kol kola giden küresel generaller var; onların yaşantılarından söz edip onlar ve arkasındakileri yereceğinize TSK'nın şerefli subaylarını yeremezsiniz.

bilmediğiniz için cumhuriyetin kalesi olarak TSK yı gösteriyorsunuz. Kendi askerini göz göre göre vurduran bir kurum cumhuriyetin kalesi olamaz. bir karakolu 6 saat havan atışı altında bırakıp bir helikopter göndermeyen kurum benim kalem olamaz. o yüzden bunları bırakın artık.

12 Eylül'ü yapanlarla, Kurtuluş Savaşı'nı yapanlar bir olmadığı gibi, bilerek veya bilmeyerek hata yapanlarla, hatasız olanlar bir olamaz.

Ayrıca,

• "Askerini göz göre göre vurduran" kimlerdir; kaynak ve belgeleriyle açıklayabilir ve kanıtlayabilir misiniz¿?
  • Altı saat havan atışı altında kalan karakola helikopter göndermeyenler kimlerdir; ad ad sorumlularını kaynak ve belgeleriyle açıklayıp bu durumu kanıtlayabilir misiniz¿?
  • TSK'nın kimi soruşturup soruşturmadığını, Askerî yargının kimleri yargılayıp mahkûm ettiğini veya akladığını belgeleriyle ortaya koyabilir misiniz¿?

Tüm bunları yapamıyorsanız, papağanlıktan öteye gidemiyorsunuz demektir.

Ergenekon yoktur diyen de bu ülkenin vatandaşı olamaz.

"Ergenekon vardır diyen de bu ülkenin vatandaşı olamaz" desek, ne edeceksiniz¿? Bunu siz mi belirliyorsunuz¿? Örneğin, "açılım" adı altında Habur'dan pekaka üniformalarıyla giren eşkıyaların "vatandaş" olmasına sesinizi çıkartıyor musunuz¿? Kimilerince "Ergenekon" adı verilen ve sürüncemede bırakılan davanın savcılarından Zekirya Öz'ün saklanan dört yılını biliyor da mı yazıyorsunuz¿?

Kimilerince "Ergenekon" adı verilen dava, sav (iddia) düzeyindedir, dava hâlâ sürmektedir ve kanıtlanan hiçbir şey yoktur. Ne deniyor: Darbeci ve Terorist Örgüt Ergenekon

Bilgisizler, ahmak yerine konmaktan şikâyet etmez.

Bu güne kadar hep korku senaryolarıyla yaşadık, kürdistan dediler,

Hamdolsun kurdular ve "şimdi sıra Kuzey'de" diyorlar.

şeriat dediler,

Hamdolsun "Ilımlı İslâm Cumhuriyeti" olduk.

mafya dediler,

Hamdolsun en büyük mafya kendileri oldular.

derin devlet dediler

Hamdolsun sığdan da öte çukur devlet olduk.

neden biz hep korku ile yaşıyoruz

Kendi adınıza konuşun. Sorunuzun yanıtını çocukluğunuza inerek bulabilirsiniz. Biz, Mehmet Âkif'in en başta belirttiği gibi "Korkma!" diyenlerdeniz.

her gelen iktidar için bişeyler yazılıyor çiziliyor ve hooop başkası geliyor. Bence bu ülkede seçim falan olmasın demokrasi hikaye, bence anayasa mahkemesi, yargıtay, danıştay, tsk yeter ne gerek varki siyasete, meclise, partiye. zaten adamlar hiç bir şey yapamıyorlar her yasa dönüyor her yasa dönüyor ...

Sanırım ampûl partisi şöyle bir yasa hazırlasa ve bu yargı tarafından onaylanmasa buna da "her yasa dönüyor, her yasa dönüyor" gibi ikilemeler sıralamazsınız: "Peygamberimizin adı da olan Mustafa'yı, Mustapha olarak yazanların vatandaşlıkları iptâl edilip sınır dışı edileceklertir."

Verdiğim bu ilginç ve saçma örnek, doğrudan sizin geleceğinizi ilgilendiriği için belki algılayabilirsiniz. İşte biz de, doğrudan vatanın geleceğini ilgilendirenleri algılıyoruz ve tepki gösteriyoruz. Yargı da, yasalar çerçevesinde algılıyor ve ona göre tepkisini koyuyor; anayasaya uygun olanları, vatanın geleceğini batağa götürecek de olsa onaylamak durumunda kalabiliyor, ancak uygun olmayanlara geçit vermiyor.

Kısacası, sizin dediğinizin tersi bir durum ortaya çıkıyor. Ampûl hükûmeti, anayasaya aykırı yasalar çıkartmaya veya anayasaya aykırı olarak yasaları değiştirmeye kalktığı içindir ki yüksek yargı gereğini yapmaktadır. Her önüne geleni geri çeviremez ve çevirmemektedir.

Türkiye Cumhuriyeti'ni hükûmetler tek başına yönetmez. Yasama-Yürütme-Yargı nedir¿? Güçler ayrılığı ilkesini çiğneyen hükûmettir. Öne milleti sürüp "beni millet seçti, öyleyse ben her şeyim, tek gücüm" diyen hükûmettir. Yüzde kırk yedi oy aldığını övünerek söyleyen ve buna dayanarak tek güç olduğunu savlayan hükûmet, yüzde elli üçlük çoğunluğu yok saymaktadır. Milletin çoğunluğunu yok sayan ve Meclis'te çoğunluk olan hükûmet, elbette, güçler ayrılığı ilkesince diğer bir erk (bir işi yapabilme gücü, kudret, iktidar / bkz. TDK) olan yargıyı da denetimine almak istiyor, onu yok sayıyor. Yargıyı siyâsete çekmeye çalışan ve olmadık sözler ve savlarla suçlayan hükûmet, yargı, kendini yasalar çerçevisinde, hukuka uygun bir biçemde (üslûp) savunduğunda ise yargıyı siyâset yapmakla suçluyor. Papağanlar ise, çoğunlukla iktidar partisinin ağzından çıkanı yaymakta ustalaşmış yanlı ve yaygın televizyon kanallarını izleyedurup aynı türden gazeteleri okuyadurup tüm söylemleri doğru kabûl ediyor.

birde şuna takıldım Kemal bey diyor ki başörtüsünü ben çözerim nasıl diyor bunu ? ben biliyorum çünkü o başörtü yasağını kaldırırsa hiç bir yargı erkinin gıkı çıkmaz değilmi ???

Öyle. Yargı zaten CHP'nin emrinde. Hatta ben de CHP'nin emrindeyim. Hatta İttihatçı ve dinsiziz biz. Zaten demokrasi düşmanı ırkçılarız aynı zamanda. CHP Tunceli'yi bombalamış masumları katletmiş ya, işte ben de katıldım o bombalamaya. Baykal bizim pirimiz; afedersin Baykal gitti; Tuncelili Kılıçdar bizim her şeyimiz. Yargı Kılıçdar'ı iktidar yapacak, sonra hep beraber baş örtüsüne tapınacağız. Olmadı mı¿?

Memleketin durumunu birkaç partinin çekişmesi düzeyine indirgeyip kutuplaşan ahmaklar, bilgisizlik çamurunda debelenmeye mahkûmdur. Tarih bilmez, dil bilmez, din bilmez papağanların sonu...

Ulusal olmayalım, bağımsız olmayalım, devletçiliği savunmayalım; öyleyse bizler de, bu çağdışı kavramları bir kenara itip serbest oğlu serbest piyasaya gönül verebiliriz. Öyle mi¿?

cansu0 yazdı:siz su anda tutuklu olan ergenekon mahkumlarinim ve ailelerinin duygularini somurerek curumus bir dunya gorusu olan izolasyon fikirlerinizle insanlari yanlis yonlere suruklemeye calisiyorsunuz.

Allah Allah, şu Türkçenin güzelliğine bakın. Anlaşıldığı kadar şöyle suçlamalar yöneltilmiş:

1) "Ergenekon" adı verilen davanın mahkûmlarının (adı geçen davanın bazı yargıçları mahkûm olmuştur, bu doğru; ancak tutuklu sanıklar arasında yanlış anımsamıyorsam yalnızca bir hükümlü var) ve onların ailelerinin duygularını sömürmek (Bu duygular nasıl sömürülmektedir¿?)

2) Çürümüş dünya görüşü (Nasıl bir görüştür bu¿?)

3) İzolasyon fikirler (¿?)

4) Yanlış yönlere sürüklemeye çalışmak (Yanlış yerler nereleridir¿?)

Sizin soylediginiz sistem ancak aclik ve ekonomi cokuntu getiririr.

Önerilenlerin, savunulan dizgenin (nedense bunlar belirtilmemiş) açlık ve tutumsal (iktisâdî) çöküntü getireceği savlanıyor.

Ne hicbir ulkeyi dusman nede yakin dost olarak dusunmemeniz lazim ve uluslar arasi rakabetten hicbir zaman kacinmamaliyiz.Bu ulkenin kalkinmasinin ve zenginlesmesinin tek yolu sizin tarif ettiginiz ve insanligi cok buyuk zararlar vermis ve geride birakmis korumaci rekabetten uzak sistemden tamamen kurtulmaktir

Öyle değil mi aizizim! Sat satabildiğin kadar, aksın sıcak paralar, gelsin yabancı sermaye, konsun her yere. Nasılsa bir Islahat Fermanı daha geçmiş, başta da bir Abdülmecid; koyar mı bu millete...

Gören de, duyan da Komünizm yaymacası yapıldığını sanacak.

Lutfen burnunuzun dogrultusuna gitmeyin soyle bur dunyayi taniyin

Evet azizim, evet! Öyle ya; sınırlar arasında dolaşmak, Avrupa üstüne kitap yazmak değil, oturduğu yerden ahkâm kesmek ve kendini piyasanın akışına bırakmaktır dünyayı tanımak denen şey.

O dusmanca fikir tasidiginiz Arupa ve Amerikanin ekonomisini ciddi bir sekilde arastirin bu bilgileri ogrendikten sonra fikir sahibi olup yazi yazin.

Siz araştırmış görünüyorsunuz. Bizi engin bilgilerinizle aydınlatabilir misiniz¿?

Zaten sizin begenmediginiz halk coktan serbest ekonomiyi secti ve cokda basarili olmaya basladi.

Tabii... Halk kim ki; ne beğeneceğiz onları. Köylü hepsi, pis de kokar; ayrıca hepsinin malında gözümüz var. Hem çobanla bizim oyumuz bir mi¿? Serbest piyasacılar bir defa halkçıdır, en başta onları yok etmek gerekir. Sonra Nasreddin Hoca, Soros'un kulağından çeker ve olaylar gelişir. Derken...

"Nasıl seçti, ne zaman seçti, mademki seçti öyleyse derdiniz ne; nerede ne başarıldı, kazanımlarımız nelerdir¿?" benzeri sorular sorulabilir.

Şakalar sınır tanımıyor.

Serbest ekonomiyi ve dunya ile rekabeti goze aldi

Yurttaşların "serbest ekonomi istiyoruz" veya "dünya ile rekabeti göze aldık" dediğini; böylesine bir bilinçle eylem yaptığını duymadım. Yok, bunu seçimle dile getiriyorlar diyorsanız oldukça gülünç bir durum ortaya çıkacaktır.

Ornegin sizin zihniyetinize goreGuney Kore Amerikanin ve diger guclu milletlerin kolesi Kuzey Korede tam bagimsiz halk cumhuriyeti Sizin one surdugunuz fikirleri aynen tatbik eden Kuzay Kore halki su anda aclik sinirinda yasiyor Gida Guney Koreden ve Cinden gida yardimi gelmese tam bir felaketle karsi karsiya kalacaklar.Diger taraftan Guney Kore refah seviyesi en yuksek ulkeler arasina girmis durumda.

Kuzey Kore'yi bilemem. Örnek neden Küba veya İzlanda değil de Kuzey Kore onu da bilmem. Örneğin Kuzey Kore'ye kimler, nasıl öykünmektedir¿?

Bunun dışında, tutumun (ekonomi) gönenç içinde olması, tutumun bağımsız olduğunu göstermez. Sözdeşi şudur: Tam bağımsız olmayan Güney Kore'nin tutumu, istenirse, tutumu elinde tutanlarca çökertilebilir

Nerede kalacak o zaman gönenç¿?

Yine sizin tarif ettiginiz sistemi terk eden ve Uluslar arasi rekabeti goze alan Cin globallasmaya katildiktan sonra halkini cok daha rahat yasatabilecek seviyeye getirdi .

Çin'in bu durumu Türkiye ile kıyaslanamaz. Hatta Çin'in bu durumu yalnızca Hindistan ile kıyaslanabilir. Ayrıca Çin, devletçiliği çöpe atmış değildir. Çin'in atağa geçmiş olmasının bir başka önemli nedeni ise (giderek artan) 2.5 trilyon dolar kadar döviz rezervi olmasından kaynaklanıyor (bu rezerv ABD için yaşamsal önemdedir). Bu bollukla dahi yüz milyonlarca Çinli aç ve sefildir. Çünkü ulusal tasarıları yarımdır, eksiktir; değişimleri, istihdam izlemlerini (strateji) de değiştirmiş, bu da iç gönenci doğru dürüst sağlayamamıştır. Bunu düzeltmezlerse, kendi halkıyla başları derde girecektir. Ayrıca bir de Yuan'ın değerlenmesi durumunda düşeceği zor durumlar var.

Buradan çıkan sonuç: Dışarıya da açılsan, ulusal, bağımsız ve sağlam bir tasarın olmak zorundadır.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen NECLA MUTLU » Çrş Ağu 18, 2010 13:34

mustaphakose yazdı:peki Banu hanım bunların hepsine hayır diyoruz???
neden TAM GÜN YASASINA da hayır dedik biliyormusunuz. bunun türkiye cumhuriyeti vatandaşları açısından ne gibi zararları vardı da Tam Gün yasasını Anayasa Mahkemesi ve Danıştay reddetti bunuda açıklayabilirmisiniz bize lütfen. Birde TSK ile ilgili yazan arkadaşımıza bir soru sorayım doğuda görev yapan arkadaşınız yada akrabanız var mı?? hangi koşullarda görev yapıyorlar, neler yaşıyorlar, generaller nasıl yaşıyor, astsubaylar nasıl yaşıyor biliyormusunuz. hayır bilmiyorsunuz. bilmediğiniz için cumhuriyetin kalesi olarak TSK yı gösteriyorsunuz. Kendi askerini göz göre göre vurduran bir kurum cumhuriyetin kalesi olamaz. bir karakolu 6 saat havan atışı altında bırakıp bir helikopter göndermeyen kurum benim kalem olamaz. o yüzden bunları bırakın artık. Ergenekon yoktur diyen de bu ülkenin vatandaşı olamaz. Bu güne kadar hep korku senaryolarıyla yaşadık, kürdistan dediler, şeriat dediler, mafya dediler, derin devlet dediler neden biz hep korku ile yaşıyoruz her gelen iktidar için bişeyler yazılıyor çiziliyor ve hooop başkası geliyor. Bence bu ülkede seçim falan olmasın demokrasi hikaye, bence anayasa mahkemesi, yargıtay, danıştay, tsk yeter ne gerek varki siyasete, meclise, partiye. zaten adamlar hiç bir şey yapamıyorlar her yasa dönüyor her yasa dönüyor ...

Sana şunu soruyorum bende o zaman:ülkedeki terörizmi ve kargaşayı bitirmek öncelikle kimin görevidir? Hükümetin mi? TSK nın mı? Hükümet emir verse tüm gücünü seferber etse asker bitirmese,işte o zman sen haklı olurdun,ama ülkede bir kargaşa varsa ve asker susturuluyorsa bu hem senin hükümetinin hemde ülkede cirit atmasına izin verdiği dış güçlerin eseridir..
Siz atın vatansever askerleri içeriye,ellerini kollarını bağlayın sonra TSK kendi askerini vurduruyor diye konuşun...Senin çok onayladığın,herşeyi doğru yapan,gücü sarsılmaz hükümetin bitirse de görsek PKK yı,ama nafile onlar bu kargaşadan prim yapar,askere de çamur atarak onları zayıflatır ki ileride onların başına dert olmasın.O baskında destek göndermeyen asker mi suçlu yoksa göndertmeyenler mi?..Ben ne konutanlar biliyorum askeri için canını vermeye hazır.O yüzden onları ağzına alma,senin azğına yakışmaz o şanlı şahsiyetler.Sormuşsun doğuda görev yapan varmı diye;En yakın arkadaşımız hakkari çukurovadan geldiğinde 1 sene psikolojik tedavi gördü ve ona sor komutanının nasıl biri olduğunu anlatsın...kuzenlerim sana anlatsın,eşim anlatsın,komşularımız anlastsın...ben merak edioyorum siz kimlerle konuşuyorsunuz da size bu denli çirkin iddialarda bulumanız hakkını veriyor? benim çevremde kimse böyle bir açıklama yapmadı da...Nedense ben bu iddiaları bir tek beyni yıkanmış doğululardan ve dinci kesimden duyuyoruz,bu garip değilmidir? Sen komutanların nasıl yaşadığına kafayı yorarken azıcık da ülkede hiç bir faydaları olmadan cebini dolduran ce torunları bile sefa içinde yaşayacak olanlara kafanı yor istersen.
Ülkede yasalar olmasın,seçim olmasın,parti omlasın,meclis olmasın demişsin;sen açıkça ülkede demokrasi olmasın demişsin...Bu ülkede demokrasinin olması bir tek partiler için midir sanıyorsun?demokrasi halk için değilmidir?nasıl böyle düşünebildin anlayamıyorum. :?
Kullanıcı küçük betizi
NECLA MUTLU
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Çrş Ağu 18, 2010 14:09

Ram yazdı:Şakalar sınır tanımıyor.

Sevgili Ram, emeğine ve beynine sağlık. Şakadan da öte peşpeşe sıralanan saçmalıkları satır satır çok güzel yanıtlamışsın...

Hani, şu Sorosgiller familyasından ''Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'' vardı. Bir zamanlar, Genelkurmay Başkanı Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun resmini, emperyalistlerin hoşlanmadığı liderlerin resmiyle birlikte gelip geçenler çiğnesin diye Paris Garı'nda yere yapıştırmışlardı...

Anlaşılan, Sorosgiller ailesine yeni bir örgüt daha katılımış, ''Ahmaklıkta Sınır Tanımayanlar Örgütü'' . Sadece 'şakada' değil, ahmaklıkta ve budalalıkta da sınır tanımıyorlar...
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

İletigönderen MuharremEROL » Prş Ağu 19, 2010 15:22

Arkadaşlar! Gün birlik günüdür, bunun farkına çirkin bir savaş sonunda sağ kalan birkaç bilyon bireykenmi varacağız. Bu söylediğim kimine komik gelebilir yada saçmaladığımı düşüne bilir, hatta salak bile diye bilirsiniz. Deyin onu da dersiniz bu zamana kadar kimler neler dedi de salak dendi arkasından. İlerici dendi, gerici dendi, hayal perest, ukala, cahil dendi. Ama nedense o konuşanlar salak olan cahil olan adamın haklı olduğunu anladığında yani iş işten geçtiğinde sus pus olup, tekrar o anki gündemde onlara göre salak! cahil olan adamlara yüklendiler ve tabi tekarar o cahillerin haklılığında sustular. Bu bölye süre geldi böyle devam ediyor ve bizlerde yani Türkiye Cumhuriyeti Devletinin genç bireylerinin, birlik olmak yerine laçka, ciddi işler yapmak yerine şebekleşmesi yüzünden devam edecek...
Arkadaşlarım, abilerim. Son 50 yılına bakın şu ülkenizin! Hep kavgaya tutuşturup, sonra ayırır gibi yapıp ağzımıza ağzımıza vurmadılarmı. Neden onların istediğini yapıyor söylediklerine karşı çıksakta boyun eğiyoruz. Şimdi Banu hanımın yazdığı konuya dönersek, kısa konuşmaya çalışacağım.
Anayasa mahkemesinin ve danıştayın hak! larını alacağından bahsediyor ve aldığı taktirde neler o lacağını söylüyor. Hanım efendi doğru da söylüyor ama kısmen, çünkü anayasa mahkemesi başkanı yada danıştay başkanı tövbe aşa ilah değil, allah değil. Onlar hiç hata yapmamış ve yapmayacak gibi sanki sıfır hatasız, kusursuz gibi neden gösteriliyor. Nerden çıkartıyorsun bunu deme bana arkadaşım. Kürt açılımında hepimiz milliyetçi olduk, kırant dink öldüğünde ermeni, ergenekonda avukat olduk, TBMM kavgalarında başkanı olduk meclisin, şimdi Devletle danıştay arsında evetçi hayırcımı olmalıyız. Yoksa düzgün araştırıp kararımızı o şekildemi vermeliyiz. Şimdi yargıtayı neden savunuyoruz, sanki bu zamana kadar bütün kararları doğru almış gibi. yada ak parti hükümetini sevmiyoruz ve ak parti hükümeti o kurumun, yada bir takım kurumların yetkilerini kısatlayacak anayasa paketi açıkladı diyemi? Hani diyorlar ya ak parti hükümeti yaşadı, öyle olacak, böyle olacak, şukadar güçlenecek, bu kadar güçlenecek, e dostlarım lütfen şu güzel gözlerinizi bu gibi yazılardan ayırmayın ki bir şeyler öğrenin. Ama kafanızı boşaltarak, ön yargılarınızdan sıyrılarak yapın bunu. Ak parti ilalebet hükümet olmayacak...
Çalış genç arkadaşım, geç başımıza sen yönet Ülkemizi. E senin anne ve baban getirmedimi akp yi, bende seni getiriyim Ülkenin başına.
Tamam 24 madde de hoşuma gitmeyen bir kaç madde yok değil var, ama bu yüzden hayır denmez. Özelleşitmelere girmeyeceğim bile, saatlerce süren yazılar yazmak zorunda kalmak istemiyorum. Birazcık at gözlüklerimizi çıkartıp bakarsak ülkemize, bir çok şeyin güzelleştiğini anlar ve görürsünüz.
Kavgayı her kişi yapar, uzlaşmak, birlik olmak er kişinin işidir. Herkez gibi olmamanız dileklerimle. Saygılar...
Kullanıcı küçük betizi
MuharremEROL
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Prş Ağu 19, 2010 15:44

MuharremEROL yazdı:Tamam 24 madde de hoşuma gitmeyen bir kaç madde yok değil var, ama bu yüzden hayır denmez. Özelleşitmelere girmeyeceğim bile, saatlerce süren yazılar yazmak zorunda kalmak istemiyorum. Birazcık at gözlüklerimizi çıkartıp bakarsak ülkemize, bir çok şeyin güzelleştiğini anlar ve görürsünüz.
Kavgayı her kişi yapar, uzlaşmak, birlik olmak er kişinin işidir. Herkez gibi olmamanız dileklerimle. Saygılar...

Okuduğunu herkes anlayamaz, okuduğunu anlayanlardan olmanız dileğiyle sevgiler...

Banu Avar yazdı:Neden mi ‘HAYIR’?

82 Anayasasının daha da şeddelisi ve aynı odaklarca hazırlanan bir Anayasa ile, bu milletin bugüne kadar kazandığı tüm haklar gaspedileceği için!

Bugüne kadar ANAYASA MAHKEMESİ ve DANIŞTAY’ın DUR dediği tüm belalar yasalaşıp Türk milletinin önüne geleceği için!

Nedir Yargının ‘DUR’ dedikleri bir bakalım.

Türk halkı HAYIR oyuyla, neye HAYIR demiş olacak sıralayalım:

HAYIR demek,

Küresel sermayenin sırtlanlarının TOPRAKLARIMIZA; MADENLERİMİZE, SUYUMUZA elkoymaya KANUNEN hak kazanmasına HAYIR demektir.…

Şu anda yasa dışı olarak ülkemizde faaliyet gösteren 350 yabancı maden şirketinin, tüm doğal kaynaklarımızı, suyumuzu, borumuzu, petrolümüzü ve neyimiz varsa hepsini YASAL OLARAK talan etmesine HAYIR demektir!

HAYIR demek,

Suriye sınırımızda Kıbrıs'ın 3 katı büyüklükteki mayınlı arazi ve altında yatan trilyonlarca dolarlık petrole İsrail’in el koymasına HAYIR demektir.

Büyük bir çoğunluğu elden çıkarılmış olmakla beraber, henüz hala bizim olan, ağır sanayi işletmelerinin, limanların, KİT arazilerinin, pul parasına yabancı sermaye ve yerli işbirlikçilerine YASAL OLARAK peşkeş çekilmesine HAYIR demektir.

Tekel işçilerinin can siperane direnişleri sonucu, Danıştay tarafından durdurulmuş olan 4C kölelik yasasının, tüm çalışanları kapsamasına HAYIR demektir.

HAYIR demek,

Tüm memurların, hükümet tarafından kurulan bir komisyonun oyuncağı haline gelmesine, dilencileştirilmesine, 9000 iş günü çalışıp, ölünce emekli olmaya HAYIR demektir.

Meralarımızın, hazine arazilerimizin yabancılara tahsis edilmesine HAYIR demektir.

‘Paran kadar sağlık’ politikasına, eczanelerin yok edilmesine HAYIR demektir.

Danıştay tarafından satışı durdurulan, şeker fabrikalarının, tarım çiftliklerinin YASAL OLARAK satışının önünün açılmasına HAYIR demektir...

Genetiği değiştirilmiş ürünleri sofranıza iteleyen küresel şirketlere HAYIR demektir.. Unakıtan’ın Gül’ün Erdoğan’ın çocuklarının milyon dolarla oynarken her dört gençten birinin işsiz kalmasına HAYIR demektir..

HAYIR demek,

Türk ordusunun Paralı askere dönüştürülme projesine HAYIR demektir..

Güvenlik güçlerinin elini kolunu bağlayan AB uyum yasalarına HAYIR demektir.

ABD ile istihbarat paylaşımına HAYIR demektir.

100 yıldır Batının elinde oyuncak olan tarikatlara, etnik ırkçı bölücülük yapan odaklara HAYIR demektir.

HAYIR demek tüm bu saydıklarımıza HAYIR YETER! DUR! demektir!.

‘EVET’in arkasında sırtlan dişlerini gıcırdatan Yedi Düvel vardır!.. Bu referandum, küresel sermayenin Türkiye’yi işgal planında çok önemli bir adımdır.

Avrupa ve Amerika’dan yükselen sesler, koro halinde ‘EVET’ demektedir. Pentagon, Washington, Brüksel ‘EVET’ demektedir. İsrail ‘EVET’ demektedir… Barzani ‘EVET’ demektedir.

Fethullah Gülen, Pensilvanya’dan:

‘Değil sadece kadını erkeği, çoluğu çocuğuyla hatta imkan olsa mezardakileri bile kaldırıp ‘evet’ oyu kullandırmak lazım” demiştir.

Abdullah Öcalan, Kandil ve BDP, referandumu boykot’ görüntüsü altında “evet” propagandası yapmaktadır. AKP, hergün şehit cenazesi kalkarken terör örgütüyle aynı safta yeralmamak için BDP’ye ‘boykot’ cenahını uygun görmüştür.

BİZ işte tüm bu rezilliğe HAYIR diyoruz!
    Faşist bir siyasi parti elinde tüm insan hakları ve demokratik özgürlüklerin yok edilmesine HAYIR diyoruz!

Tüm yasal haklarımızın , küresel çete emriyle, iktidar eliyle gaspedilmesine, konuşma, düşünme, yazma hürriyetimizi kaybetmeye HAYIR diyoruz. İzlenmeye, dinlenmeye, fişlenmeye HAYIR diyoruz.

Yargıçların bir parti tarafından atandığı ve bir partili olarak vatandaşı yargıladığı bir düzenin kurulmasına HAYIR diyoruz! İnsan hakları, Demokrasi Özgürlük çığlıklarıyla tüm haklarımıza el konulmasına HAYIR diyoruz.

Suçunun ne olduğunu bilmeden, ‘kurbanlık koyun gibi’ içerde tutulan gazeteci, parti başkanı, subay ve aydınların hayatının gaspedilmesine HAYIR diyoruz..

TUNCAY, MUSTAFA, UFUK, DENİZ VE DİĞERLERİ

Biliyoruz ki her gecenin sabahı var. Ve bu sabah yakın.

Yeter ki siz ruhunuza ve bedeninize iyi bakın!
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen MuharremEROL » Prş Ağu 19, 2010 16:17

bu sohbeti sidik yarışına çevirmemek için banu hanımın yazdıklarındaki yanlış olanları söylemedim ve yazdığınız şey çok komiğime gitti çünkü yazdığım konunun en başını okuyup ta anlamamışsın :) neyse

ne yani yasal olmadan yapmalrı çok doğruymuş gibi ve bunlara göz yummuyormuşuz gibi yasal olarak yapmalarımı suç

bu banu hanımın tamamen şahsi düşüncesidir düzenlenen ana yasa paketinde bunun önünü açacak hiç bir madde bulunmamaktadır

madem öyle 30 senelik anayasamızda gelen bir baba yiğit bunu değiştirseydi

Paran kadar sağlık’ politikasına, eczanelerin yok edilmesine HAYIR demektir
eczaneler para kazanamıyoruz diye kapatmadılarmı kepenklerini ilaçlar çok ucuzladı para kazanamıyoruz demedilermi( dolaylı yollada olsa) onca hastayı kepenk önlerinde bekletmedilermi?

akp hükümetinin iktidar olduğu son 2 yılda tarım %30 büyüdü

evet çünkü yarı özelleştirilern türktelekomun şu anda ülkenin en ileri gelen firması olması zorunuza gitti sanırım ki şeker fabrikaları bari böyle kalsın diyorsunuz 30 sene anam babam 30 senedir nerdeydiniz! de fabrika olarak kurulan tesisler atıl olmaktan çıkmadılar

Genetiği değiştirilmiş ürünleri sofranıza iteleyen küresel şirketlere HAYIR demektir..
anayasa değişikliği TSE yada gıda entitüsünü fes etmiyor kaldrmıyor bu gibi gıdaların denetimi yine aynı şekilde olacak boşa laf kalabalığı

HAYIR demek,

Türk ordusunun Paralı askere dönüştürülme projesine HAYIR demektir.. ----- aksine orduyu denetim altına alıp bu ve bunun gibi oluşumları engellemeyi ön görüyor yeni anayasa paketi

Güvenlik güçlerinin elini kolunu bağlayan AB uyum yasalarına HAYIR demektir.----- suç oranlarında yıllardır türkiyenin gerisinde kalmış ab ülkeleri neden güvenlik güçlerinin elini kolunu bağlasın ki ne yani lise statüsünde polis olmuş memur amcam beni sırf kumaş pantolon ve gömlek giyip taksimde yürüyorum diye yarım saat içinde 4 kere gbt ye tutması ve bir suçluymuşum gibi oramı buramı çekiştirim her yerimi ellemesi doğrumu kaç kişi biliyor bu ülkede sana kimlik soran polisten kimlik isteye bileceğini bir arkadaşım biliyordu 20 saat nezarette kaldı eğer böyle güvenlik güçlerin arsa elini kolunu değil direk kafasını bağlayacaksın!

ABD ile istihbarat paylaşımına HAYIR demektir.----- istihbarat! ne yani abd ye savaş açıyoruz biz diye gizli bir istihbarat bilgisini başbakan mı arayıp obamaya söylecek :) ne yani

100 yıldır Batının elinde oyuncak olan tarikatlara, etnik ırkçı bölücülük yapan odaklara HAYIR demektir---yahu demogoji yapmış resmen 100 yıldır zaten böyle olduğunu söylüyor sonra bu anayasa değişmezse böyle olmayacağınımı savunuyor saçmalığa bakarmısın

Abdullah Öcalan, Kandil ve BDP, referandumu boykot’ görüntüsü altında “evet” propagandası yapmaktadır.--- nasıl olacağını anlamadım hep hayır diye pankartlar açacaklar ( binimum fotoğraf ve video kayıt vardır bdp halk toğlantılarında) hemde evet diyecekler tamam olabilir onlardan herşey beklenir ama benim ilkokul mezunu kürt amcam bunu düşünmez ne yazıkki!

hep bana söylemiş olduğun ithamı esefle kınıyorum syn.irfan tuna he noktalama işaretlerine uymadığım için de kusura bakmayın böyle alt üst bi yazıyı okumak zor olsa gerek ama anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az saygılar.....
Kullanıcı küçük betizi
MuharremEROL
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Prş Ağu 19, 2010 17:06

MuharremEROL yazdı:bu sohbeti sidik yarışına çevirmemek için banu hanımın yazdıklarındaki yanlış olanları söylemedim ve yazdığınız şey çok komiğime gitti çünkü yazdığım konunun en başını okuyup ta anlamamışsın :) neyse

ne yani yasal olmadan yapmalrı çok doğruymuş gibi ve bunlara göz yummuyormuşuz gibi yasal olarak yapmalarımı suç

İşte okuduğunu anlamamak bu. Banu Avar diyor ki, eğer AKP'nin Anayasa değişiklik paketi Halkoylaması'nda kabul edilir, bağımsız olması gereken Yargı organları tümüyle Yürütme'nin kontrolüne girerse; şu anda ülkemizi yasa dışı biçimde talan etmekte olan küresel haydutların bu talanını engelleyecek bir Yargı engeli kalmayacaktır. Buna Evet diyor musunuz?

MuharremEROL yazdı:Tüm memurların, hükümet tarafından kurulan bir komisyonun oyuncağı haline gelmesine, dilencileştirilmesine, 9000 iş günü çalışıp, ölünce emekli olmaya HAYIR demektir.
bu banu hanımın tamamen şahsi düşüncesidir düzenlenen ana yasa paketinde bunun önünü açacak hiç bir madde bulunmamaktadır

Getirilen Anayasa değişiklik paketinde memurlara toplu sözleşme hakkı getiriliyormuş gibi gösterilmesine karşın, uyuşmazlık durumunda son sözü Hükümet'in kontrolü altındaki Komisyon söylüyor. Bu komisyon'un kararlarına itiraz edilemiyor ve Yargı'ya götürülemiyor. Bu mu hak, bu mu demokratikleşme. Yazılanlar Banu Hanım'ın kişisel görüşleri değil, gerçeklerdir. Bir konuda yalan yanlış görüşler ortaya atmadan önce bilgi sahibi olun...

Yazdıklarınıza tek tek yanıt vermek isterim ama gereksiz. Çok doğru söylemişsiniz anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. Uzun lafın kısası, ülkemizin BOP kapsamında bölünmesine Evet mi diyorsunuz, Hayır mı; 12 Eylül Halkoylamasında vereceğiniz karar budur...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

Sonraki

Şu dizine dön: Banu AVAR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x