Neden PKK'ya katıldım? "Bir pkklının İtirafları"

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Neden PKK'ya katıldım? "Bir pkklının İtirafları"

İletigönderen Efe » Çrş Mar 07, 2007 18:50

Terör örgütünden kaçarak kurtulan 2 kadın terörist çarpıcı itiraflarda bulundu. "Neden PKK'ya katıldım?"Terör örgütü PKK'dan kaçarak Hakkari'de güvenlik güçlerine teslim olan ve çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan 2 kadın terörist, ilginç itiraflarda bulunarak örgüt içinde büyük huzursuzluk olduğunu söylediler. Zorla evlendirilmek istendikleri için örgütü kaçtıklarını söyleyen kızlar, kendilerine sarkıntılık yapıldığını anlattılar.

Edinilen bilgiye göre, örgütün Irak'taki kamplarından kaçan Diyarbakır'ın Kulp ilçesi nüfusuna kayıtlı Rojda Riyan kod adlı F.İ (19) ile Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi nüfusuna kayıtlı G.K. (20) sınırdaki Yeşiltaş Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı'na silahsız olarak teslim oldular.

ÖRGÜTE KATILMA NEDENİ

Kuzey Irak'taki örgüt kamplarından kaçan terörist kızlar, Türkiye'ye doğru akan Avaşin Deresi'ni takip ederek 3 gün 3 gece yürüyerek Yeşiltaş köyü gelip buradaki Yeşlitaş Jandarma Sınır Tabur Komutanlığına teslim oldular. Kızlardan G. K., ilk ifadesinde, örgüte 6 ay önce katıldığını belirterek, "Ailem beni amcamın oğlu ile zorla evledirmek istediler. Bunun üzerine bunalıma girdim ve geçen yıl temmuz ayında Beytüşşebap Faraşin yaylasında tanıştığım ve adını bilmediğim iki terör örgütü mensubu tarafından kandırılarak Kuzey Irak'a götürüldüm.'' dedi.

F. İ.'de, ailesi tarafından zorla teyzesinin oğlu ile evlendirlmek istendiği için örgüte katıldığını, fakat burda da umduğunu bulamadığını belirtti.

"ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRDİK"
Örgütte çok zor günler yaşadıklarını belirten bayan teröristler, kendilerine sarkıntılık yapıldığını da kaydetti. PKK'ya katıldıkları dönemden beri 56 erkek ve 6 kızın kaçtığını, örgütü içinde çok büyük bir huzursuzluğun olduğunu söyleyen militanlar, telefonda bile olsa aileleri ile görüşemediklerini anlattı.

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 9 konuk

x