Neler Oluyor - 5 Ocak 2009 / Prof. Dr. Mustafa YURTKURAN

Elif AKÇINAR soruyor, birbirinden değerli konuklar gündemde nelerin olduğunu anlatıyor.

Neler Oluyor - 5 Ocak 2009 / Prof. Dr. Mustafa YURTKURAN

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Oca 11, 2009 3:09

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanvekili ve Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa YURTKURAN anlatıyor: "Neler oluyor¿?"

Türkiye'nin gündeminin şekillendiği saatlerde 'neler oluyor' sorusunun yanıtı artık "Neler Oluyor¿?" programında ekrana geliyor. Olayları sıcağı sıcağına yorumlamak, gündemi oluşurken yakalamak "Neler Oluyor¿?"u izlemekle mümkün olacak.

Elif AKÇINAR soruyor, birbirinden değerli konuklar gündemi sorguluyor.

İzle

Rektörlük seçimleri demokratik mi?
Ergenekon davası kime hizmet ediyor?
Özürlü kampanya

>> İndir <<

Sayın AKÇINAR'a, desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen talat pasa 1 » Pzt Oca 12, 2009 2:39

Tesekkürler
Önce Vatan
Kullanıcı küçük betizi
talat pasa 1
Üye
Üye

İletiler: 340

İletigönderen gonul » Pzr Oca 18, 2009 16:32

Tesekkürler
Tam bagimsiz Türkiye
Kullanıcı küçük betizi
gonul
Üye
Üye

İletiler: 115

İletigönderen lozan 2005 » Pzt Oca 19, 2009 14:01

Tesekkürler
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

İletiler: 716

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Haz 24, 2009 19:30

Yurtkuran by-pass oldu

Yurtkuran'ın eşi: Ameliyat gayet başarılı geçti.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde by-pass ameliyatı oldu.

Hastane bahçesinde eşinin durumu hakkında basın mensuplarına açıklama yapan Merih Yurtkuran, ''Mustafa Hoca, by-pass operasyonu geçirdi. Yeni haber aldık, 4 damarı değişti. Ameliyat gayet başarılı geçti. Şu an yoğun bakımda uyutuluyor'' bilgisini verdi.

Ameliyattan sonra ilk 48 saatlik sürenin riskli olduğunu ifade eden Yurtkuran, ''Kolay bir operasyon değildi. Ameliyattan sonra bazı komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Çünkü şekeri ve tansiyonu olduğu için enfeksiyon riski olabilir ya da bazı sistematik problemler çıkabilir. Çünkü ameliyat yüzde 48 ölümcül risk taşıyordu'' diye konuştu.

Bundan sonrası için bekleme döneminde olduklarını ifade eden Merih Yurtkuran, ''Burada öncelikle eşimin sağlığı diyorum. Bundan sonra bir bekleme dönemindeyiz, biz de bu kadarını biliyoruz. Eğer her şey yolunda giderse başka bir ölümcül hastalığı daha var; kanser hastası. Bu operasyon sonrasında komplikasyonlar oluşmazsa doktorlar kanser tedavisine de başlamayı düşünüyorlar'' dedi.

Yurtkuran, bir gazetecinin, eşi için ''Tekrar tahliye talebinde bulunacak mısınız?'' sorusuna ''Avukatımızla görüşmemiz lazım. Benim bildiğim tekrar bir itiraz hakkı var. O yapıldı ya da yapılacak. Avukatımız bu konuda daha bilgili. Ben bu konuda çok bilgili değilim. Ben sağlığıyla daha çok ilgileniyorum. Tabii ki bir an önce beraat etmesini isterim. Yargılanmasını da hiç istemem zaten. Bütün bunlar değerlendirilecektir'' yanıtı verdi.

''Daha önce, eşinizin tedavisinin sürmediği yolunda bazı haberler çıkmıştı'' sözleri üzerine de Yurtkuran, şöyle konuştu:

''Bu konuda sanıyorum bir yanlış anlaşılma olmuş. Gerek Silivri Cezaevi'nde ve gerekse naklini istediği Silivri Devlet Hastanesinde son derece iyi bakıldı. İlaçları tam olarak verildi. Muhteşem bir şekilde tansiyonunu ölçtüler ama tabii 12 tane ilaç kullanıyor. Tutukluyken o stres altında zaman zaman tansiyon ilaçlarını karıştırmış olabilir. Fazla tansiyon ilacı aldığından, geldiğinde biraz hipoglisemisi vardı.''

Bu arada, Mustafa Yurtkuran'ın ameliyatından sonra Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri, hastane önünde bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan ADD Yönetim Kurulu üyesi Turgut Ünlü, Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın ağır bir ameliyat geçirdiğini belirterek, ''Gazetelerin köşe yazarlarının da ifadesiyle 'tıbbi, ahlaki, insani uluslararası bir skandal' ve 'Habis vicdan kanseri' ile karşı karşıyayız'' görüşünü savundu.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Neler Oluyor¿?

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x