Nevruz Masalı !!!

Tartışma Alanı

Re: Berco,tarzın benim tanıdığım bir tarz

İletigönderen HunTürK » Cmt Mar 24, 2007 17:26

Çetin Taş yazdı:Berco,
Uğur Mumcu,Atatürk ve Server Tanilli'ye gönderme yapıp durmuşsun.Ne demiş bu değerli büyüklerimiz de sen ikide bir aynı vurguyu yapmışsın?"Demokratik yöntemlerle çözülmediği için halk teröristlere meylediyor."ucuz söylemini yapmışsın.
Neyi çözeceksin demokratik yöntemlerle?Daha ne olacak bu ülkede demokrasi adına?Bin küsür yıllık Bahar Karşılama Bayramı'nı son 20 senede "milli Kürt kültürü"oluşturmak adına malum emperyalist çevreler Nevwroz diyerek Kürtlerin bayramıymış gibi pişirdiler.Bizim şerefsiz aydıncıklarımız da halkımıza bu pişirilenin yedirilmesi için taşeronluk yaptılar.Her türlü bölücü söylemlerin bizzat Zanalar,Ahmet Türkler,Sırrı Sakıklar aracılığı ile dillendirildiği KÜRTÇÜ FAŞİZM'in zirveye çıktığı gün değil midir NEWROZ?
Amerika'da gösteri yapan kişilerin çıkıp "3 doğal önderimiz var:Usame bin Ladin,Saddam Hüseyin,Taleban."dediğini hayal edebiliyor musun?Ben edemiyorum.O söylemde bulunan adamı anında yok ederler,soluğu ya Guantanamo'da alır veya Alaska'da yerin bilmem kaç yüz metre altındaki cezaevlerinde.
Fransa'da Korsikalıların onlarca yıldır sürdürmeye çalıştığı kendi dillerini konuşma mücadelesini takip edebiliyor musun Berco?
Türkiye'de daha ne yapılacak?Kürtçe öğrenmek isteyenler için kurslar açıldı.Devlet Kürtçe yayınlar yapıyor.Kürtçe üzerinde hiçbir dil yasağı yok.Resmi olarak Kürtçe televizyon kurulmasına dair bir yasak da yok.
Ne demek "Kürtçü şovenistler beni ilgilendirmez"?Aydın tavrı mıdır bu?Elbette ki ilgilendirir.Bugün Türkiye'de şerefsizlik yaptıkları,PKKlı oldukları,terörist örgütün siyasi kolu olarak faaliyet gösterdikleri kesin olan Zanagilleri içerideki aydıncıklarımızın da katıldığı emperyalist propaganda ile hapishaneden çıkardı şu an ki basiretsiz,güvensiz,itibarsız hükümet.Oysa ki aynı Zana gitti Nevruz'da yine kin kustu,yine faşist söylemde bulundu.
Bu ülke yüzlerce yıldır hakim Türkler tarafından yönetilmiştir.Ama tarihin hiçbir döneminde bu ülkede hakim Türkler FAŞİST uygulamalar yapmamışlardır.Bunu söyleyen kişi saftır,aptaldır,art niyetlidir.4. seçenek yok Berco.Dönem dönem emperyalist kışkırtmalar ile hiçbirimizin onaylamadığı tatsız olaylar gerçekleşmiştir ama bunlar Türkiye geneline mal edilecek olaylar değildir.
Oysa ki şimdi bu Zanagiller yoktan bir Kürt milleti yaratmak telaşı ile FAŞİZMin her türlü iğrenç söylemini kullanıyorlar.Her ulus milletleşemez Berco.Buna Kürtler'de dahil.Çünkü ortak dil,ortak din,ortak geçmiş,ortak ülkü dörtlüsünü Suriye,İran,Irak,Türkiye'de yaşayan Kürtler'de göremezsin.Üstelik halen daha aşiretler arası çekişmeler,kavgalar,kan davaları gırla gitmektedir.Ne kültürü?Ne milleti?
Türkiye'nin doğu ve güneydoğusundaki yozluğun,yobazlığın,cehaletin,geri kalmışlığın en büyük sorumlusu olan aşiret düzenini işte bu Kürtlerin yaşattığı,barındırdığı bir gerçektir.Türkiye'nin yurtdışındaki tüm olumsuz imajı hep bu yobazlıkların ve aşiret düzeninin yarattığı ilkel insanların gerçekleştirdiği kan davası cinayetleri,bekaret cinayetleri,10 karı-50 çocuk-100 torun örnekleri,aklın hayalin alamayacağı türlü iğrençlikler,bağnazlıklar işte hep bu Kürt kökenli vatandaşlarımız nedeniyle olumsuz Türkiye ve Türk imajı olarak dönmüştür,dönmektedir.
Hiçbir gerekçe insanların beraber yaşadıkları insanlarına,deletine,devletinin polisine,askerine,öğretmenine,doktoruna,mühendisine,hemşiresine,imamına kurşun sıkmasını gerektirmez.Bu ülkede işsizlik,sefalet sadece doğu ve güneydoğuda mıdır?Bu ülkede eğitim düzeyi sadece doğu ve güney doğuda mı düşüktür?Karadeniz'de yaşayan insanlarımız,Toroslarda yaşayan insanlarımız daha mı refah içindedirler,daha mı iyi imkanlara sahiptirler?
Ya da bizzat doğu ve güneydoğuda yaşayan Türk kökenli vatandaşlarımız Kürt kökenliler'den farklı imkanlara mı sahiptirler?
Elbette ki hayır.
Demek ki neymiş?Uğur Mumcu'nun KÜRT DOSYASI kitabında defalarca vurguladığı gibi Kürtler ne yazık ki emperyalizmin kucağına düşmüşlerdir.Tıpkı 1. Dünya Savaşı'nda Ermenilerin düştüğü gibi.Ve kaybeden de yine kucakta oturmaya ısrar eden Kürtler olacaktır.
Bu ülkede çok ama çok uzun süre sosyalistler,komünist(im diyen)ler,sosyal demokratlar,Kemalistler Kürtçüleri anlayamadılar.Onları da "solcu"sandılar.Onları korudular,kolladılar.İçlerinde barındırdılar ama ergeç o içlerine aldıkları,barındırdıkları Kürtçüler tarafından ihanete uğradılar zaten Türk halkının her türlü olumsuz şartlara rağmen solu çözüm olarak >ki temel neden budur.
Senin tarzın benim çok ama çok iyi bildiğim tarz Berco.Demagoji üzerine kurulu,"her şeyin sorumlusu devletin yanlış politikaları"tarzıdır.
Devlet eğer emperyalist bir devlet olsaydı(söz gelimi Fransa,İngiltere,Amerika)bugün emperyalizmin oluşturduğu KÜRT SORUNU olmazdı Berco.3 kez yakılıp,taranan okulu 4. kez yapmazdı.Kendisine 1 YTL katkısı olmayan pek çok doğu ve güneydoğu iline vergi,sigorta primi muafiyeti sağlamazdı,su-elektrik-telefon ücretlerinde yurdun diğer yerlerinden 3-4 kat daha düşük tarifeler uygulamazdı,neredeyse doğu ve güneydoğunun tamamına yeşil kart dağıtmazdı.Özel sektörün asla gitmediği,gitmeyeceği doğu ve güneydoğuya ısrarla imkanları ölçüsünde fabrikalar açmaz,teşvikler vermezdi.
Onun için "devlet şunu yaptı,bunu yapmadı"diyerek tüm namussuzluklardan devleti sorumlu tutmak gerçekçi ve doğru bir yaklaşım değil.
Sözün özü.......
Vatana ihanetin gerekçesi olmaz Berco.

Çetin Abi gerçekten hayat tecrüben çok yüksek yorumuna katılıyorum daha 2 dün önce bilmem kaç kişilik aşiret kendi içinde pompalı tüfeklerle çatışıyolardı birde başka aşiretle değil kendi içinde daha 3 gün öncede gebzede bu yüzden bizim arkadaşın akrabası öldü oda kürttü sebebi arabayı yanlış yere koymuş tartışma çıkmış 14-15 yaşındaki doğulu çocuklar gidip adamın kafasına kurşunu saydırmışlar şimdi bu bir insanı öldürmek için ölüm sebebimidir?Doğuda çocuk borcu var babasından bir tane koyununu istiyor babası oğlunu keleşle 17 kurşunla öldürüyor sırf bu yüzden insan oğlunu öldürürmü?bunuda bana beraber işte çalıştığım o dönem vanda askerlik yapan bir abi söylemişti karadenizliler silaha düşkündürler özellikle doğu karadeniz ama kürtler düşkünlükle beraber vurmakta dahada düşkünler
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

İletiler: 134

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 24, 2007 17:44

Çetin Abi gerçekten hayat tecrüben çok yüksek

Estağfurullah canım kardeşim,eh biraz bir şeyler gördük yaşadık diyelim.
Yazdıkların benim de zaman zaman duyduğum pek çok olayla ortak bir ana fikir çağrıştırıyor.Doğu ve Güneydoğu'nun temel sorunu AĞALIK-AŞİRET-ŞEY,ŞIH DÜZENİ.Bu illetler ortadan kaldırılmalı.Bunu devlet bir yere kadar yapabilir ama asıl görev o bölgede yaşayan Kürtlerin kafalarını kullanmalarıdır,devlete isyan etmek için kolaylıkla kandırılan beyinlerini daha iyi kullanarak asıl isyan etmeleri gerekenin işte bu ağalık,aşiret,şeyh-şıh düzeni olduğunu düşünebilmelilerdir.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Hasta » Cmt Mar 24, 2007 17:52

Kürt'ler artık,gerçek,onurlu,yürekli,bağımsız aydınını çıkartmalı,o halde...Ne tuhaftır ki,tarihsel bir kültürü olan bir ''halk'' olduklarını söylüyorlar ama tek bir özgün ve bağımsız aydın çıkaramadılar,düşündürücü olmalı...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Berco » Cum Mar 30, 2007 21:56

SultanGaliyev . Lenin'in Doğu ülkelerine tavrı bellidir.1914-1918 emperyalist savaşı sırasında kesinlikle sınıfsal ayrımlara bakmadan her türlü anti-emperyalist mücadeleyi desteklemektedir.Bunun en iyi örneği de Türkiye'mizdir."Ulusal çelişki çözülmeden sosyal çelişki çözülmez." çok güzel bir tespit,birçok durum içinde kesinlikle doğru...Fakat senin bu konuya yaklaşımın çok farklı,ulusal çelişkiyi "milliyetçilikle" tamamen çözeceksin peki ya sosyal çelişkiyi?Kendi sınırların içinde çözmen mümkün müdür?Enternasyonal bir zorunluluk haline dönüşüyor,burjuvanın dolayısıyla sermayenin vatanı yoksa proleterinde vatanı yoktur.Ayrıca ulusal sorunu Lenin kesinlikle yabana atmıyor."Ulusal Sorun ve Ulusal Kurtuluş Savaşları" adlı kitabını hemen okumanı öneririm.Bu konuya direk sosyal açıdan yaklaşanlar sol kanat'tır.

Zaten Sultangaliyevcilerin çoğu ulusal sorun üzerine yoğunlaşmıştır.Sultangaliyev ise ulusal sorun ile ilgili tüm tezlerini Lenin'e dayandırır.Sultangaliyev olaya başta doğru yaklaşmış fakat ütopik ve yanlış sonuçlara ulaşmıştır.Hatta karşı-devrimci olmuştur,cezasını da çekmiştir.

HunTürK Şimdi kardeş bilmediğim konuda ahkam kesemem,Amerika'nın etnik yapısını bilmiyorum ama en nihayetinde İngiltere ve yakınındaki İngilizce konuşulan yerlerden gelme kökenleri olduğu açıktır.Dolayısıyla İngilizce konuşulması pek saçma gelmiyor bana..."Orada herkes mutludur." kısmı için itirazım var,çünkü şu an Amerika'da artan bir evsizler kitlesi ortaya çıkmaktadır ayrıca zencilere yapılan zulüm bir iki kelimeyle geçilecek gibi de değildir.
Eyalet konusuna gelince dediğim gibi taban tabana zıt kararları olabiliyor,illa da ayrı bir dil konuşmasına gerek yok.

Sema Ah canım ablacım sen şuraya o telgrafları bir dök hele görelim...Birilerine söz verirsen tek taraflı olarak "farklı bir yola girmeye kalkarsan" elbette ki sorunlar çıkacaktır.Ben her türü etnik ayrımcı akıma zaten karşıyım fakat bunların beslendiği kaynakları da kökünü kurutmak gerek.Ve bu kaynakta hiç uzakta değildir...

Uğur Mumcu'nun Çatlı ile ilgili makalelerinin derlendiği kitapta bir makalesinde Apo'nun nasıl devlet tarafından korunduğunu gösteriyordu.Çok ilginç değil mi?Şemdinli de niye bomba atıldı?Biraz düşünmek gerek.Çünkü düşününce insan Mumcu'nun niye öldüğü çok iyi anlıyor.

Çetin TaşHayyam'ın bir rubaisi var ama seni kırmamak için eklemiyorum tam tersi sen benim çok iyi bildiğim bir insan profilisin.Demogojiyi de layıkıyla yapıyorsun.

Ben laf anlatımıyorum galiba,ben birisinin ismini verip bir söz aktarıyorsam söylediklerim o şahse aittir.Gerçi senin gibi insanları iyi biliyorum,ağzınıza aydınları sakız eder ama ne dediklerini hiç okumazsınız.Sadece isimlerinin büyüklüğünden yararlanırsınız.Server Tanilli'nin "Nasıl bir demokrasi istiyoruz?" adlı kitabında "Kürt Sorununu Kavramak" adlı başlığı okursan bu aydının adını ağzına almaya utanırsın.

Sana en basit bir alıntı göstereyim:"Pek yakın tarihlere değin Türkiye'de hemen hemen bütün iktidarlar Kürtlere karşı ikiyüzlü bir politika izlemiş;Kürtlerin varlığı resmi planda yadsınırken,uygulama da tam tersi bir yol tutulmuştur.Gerçekten,bir yandan "Kürt yok,Türk var." edebiyatı sürer ve sürdürülürken,öte yandan Doğu'da yaşayan yurttaşlar ulusal bütünlüğe karşı konumda gösterilmiş ve kuşku ile bakılmıştır."

Devamını zahmet et alıp oku daha fazlasını yazmayayım,imzana "Kemalistim" yazdığına göre Cumhuriyet arada sırada alıyorsundur ya da hergün alıyorsundur.Bu adam o Kemalist gazetede de yazıyor.

Uğur Mumcu'nun Apo'nun devletle bağlantılarını anlattığını ve Apo'nun kim olduğunu gösterdiğini de artık bilmiyorsan birşey diyemem.

Şöyle birşeyi nasıl söylüyorsun::"Ama tarihin hiçbir döneminde bu ülkede hakim Türkler FAŞİST uygulamalar yapmamışlardır."

Tabii sen Türk tarihi dışında master yaptın ya biliyorsun hepsini,faşist lafından "baskı"yı anlıyorum çünkü faşizm 1940larda çıktı,Türklerin tarihi ise çok eskidir.Bir kere şu biz büyüğüz herkes küçük sloganıyla bir yere varamayız,bunlar boş iş...Tarihte azınlıklar hangi toplumda olursa olsun ezilirler.Ezilmediği çok nadir görülmüştür.Bunun Türk'ü Alman'ı olmaz.Hele ki binlerce yıllık geçmişi olan bir toplum tarihte hiçbir ulusa baskı yapmamıştır demek için biraz fazla palavracı olmak lazım.Hatta bayağı bir palavracı olmak lazım...

Türkiye'de daha ne yapılacak?Kürtçe öğrenmek isteyenler için kurslar açıldı.Devlet Kürtçe yayınlar yapıyor.Kürtçe üzerinde hiçbir dil yasağı yok.Resmi olarak Kürtçe televizyon kurulmasına dair bir yasak da yok

Hee şimdi duralım,bunlar ne zaman oldu Çetin Bey?Önemli olan zamanında yapmak tabii ki zararın neresinden dönülürse kardır fakat bu yayınlar üzerindeki baskılar bile AB korkusundan dolayı kalkıyor.Kendi vatandaşına direk bu hakkı vermek varken ne diye AB'nin dayatmalarını bekliyorsun?Ayrıca insanların kendi dillerini öğrenmesi için kursa gitmesini söylemekte ayrı bir olay...

Her ulus milletleşemez Berco.Buna Kürtler'de dahil.Çünkü ortak dil,ortak din,ortak geçmiş,ortak ülkü dörtlüsünü Suriye,İran,Irak,Türkiye'de yaşayan Kürtler'de göremezsin

Mustafa Kemal Paşa'nın kurduğu TDK'da ulus'un anlamı millettir. :)

http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6 ... 75456518CA

Farklı yerlerde yaşayan Türkler arasında da aynı ortaklığı göremezsin git de Türkmenistan'da burdaki dille konuş bakalım.Vazgeçtim ordan dibimizdeki Azeri Türklerini bile anlayamıyoruz ayrıca onların mezhebi de Anadolu'daki Sünni mezhebinden çok farklıdır.Bunun ulus olmakla ne alakası var pardon gerçi sen Kürtleri ulus olarak kabul ediyorsun zaten... :)

Ayrıca elbette ki banane Zana'dan banane şovenistlerden.Ben kendi görüşümü söylüyorum,Zana vs. bunlar basit insanlardır,bunlar bazı yanlışların ortaya çıkardığı sembollerdir.Zana olmasa Yana olurdu.Ben niye oturup basit insanlar üzerinden fikir beyan edeyim.

Devlet eğer emperyalist bir devlet olsaydı(söz gelimi Fransa,İngiltere,Amerika)bugün emperyalizmin oluşturduğu KÜRT SORUNU olmazdı Berco.3 kez yakılıp,taranan okulu 4. kez yapmazdı.Kendisine 1 YTL katkısı olmayan pek çok doğu ve güneydoğu iline vergi,sigorta primi muafiyeti sağlamazdı,su-elektrik-telefon ücretlerinde yurdun diğer yerlerinden 3-4 kat daha düşük tarifeler uygulamazdı,neredeyse doğu ve güneydoğunun tamamına yeşil kart dağıtmazdı.Özel sektörün asla gitmediği,gitmeyeceği doğu ve güneydoğuya ısrarla imkanları ölçüsünde fabrikalar açmaz,teşvikler vermezdi.

Gene bir bilgisizlik örneği...İngiltere'nin sömürdüğü Hindistan bugün Dünya devlerine kafa tutuyor.Çünkü onları sömürmek için birşeyler vermek gerekiyor.Tabii bunun karşılığında Hint insanın kanını almıştır o ayrı ki bunun emperyalistlerin sömürge politikasıyla ilişkilendirmek ayrı bir komedidir.Kürt sorunu çok farklı...Sen bazı şeyleri biliyorsan biz de biliyoruz;mesela sen Doğu'daki hastanelerdeki pratisyenlerin bazen pamuk bile bulamadığını halkın gizlice kısırlaştırıldığını,yıllarca bazı illere beyin cerrahı gitmediğini de ben bulunduğum bölümden bizzat birinci ağızlardan dinliyorum.Bunlar gevezelik bunları karşıma getirmen hiçbir şeyi değiştirmiyor.Çünkü misliyle ben de karşına getiririm.

Türkiye'nin doğu ve güneydoğusundaki yozluğun,yobazlığın,cehaletin,geri kalmışlığın en büyük sorumlusu olan aşiret düzenini işte bu Kürtlerin yaşattığı,barındırdığı bir gerçektir.Türkiye'nin yurtdışındaki tüm olumsuz imajı hep bu yobazlıkların ve aşiret düzeninin yarattığı ilkel insanların gerçekleştirdiği kan davası cinayetleri,bekaret cinayetleri,10 karı-50 çocuk-100 torun örnekleri,aklın hayalin alamayacağı türlü iğrençlikler,bağnazlıklar işte hep bu Kürt kökenli vatandaşlarımız nedeniyle olumsuz Türkiye ve Türk imajı olarak dönmüştür,dönmektedir

Bunca yazmışsın tek mantıklı ve rasyonel yaklaşımın işte bu...

Aşiret nasıl yok edilir?

Bunun için Kemal Paşa'ya bakmak yeterli.Türklerde geri durumdaydı,Y.Kadri'nin romanlarını okursanız insanlar kendine "Türk demiyor biz İslam'ız" diyordu.Bu nasıl kısmen(kısmen diyorum çünkü tarikatlar gerçeğini yadsıyamam.) yok edildi?Sanayileşme ve din bağnazlığının kökünden sökülmesi.Zaten birincisi ikincisini otomatikmen güçlendirecektir.Aslından bununda neden engellendiğini kısmen anlıyorum,çünkü iyice sanayileşmiş bir toplumda milliyetçilik körüklenir.

Böyle efendim Kürtler işte geridir,onlar şudur budur demekle olmaz...Çözüm çok açık çünkü tüm toplumların neredeyse tamamı aşiretten böyle kurtulmuş.
En son Berco tarafından Cum Mar 30, 2007 22:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletiler: 166

İletigönderen HunTürK » Cum Mar 30, 2007 22:07

Berco, dostum ABD deki insanların mutluluğu bir yana ordaki farklı ırklar ABD Devletinden özel eyalet isteme hakları varmı? yok şimdi orda ermeni caddesinde yaşayan insanlar diyebilirler mi?bize eyalet verilsin diyemezler böyle hakları yoktur veya dillerinin resmi dil olması isteme gibi bir haklarıda yoktur aynı şekilde dünyanın birçok ülkesindede böyledir bu diyeceksin ABD zaten eyaletle yönetiliyo doğru ama orda ırklara özel eyalet yoktur.Türkiye Cumhuriyetindede eşitliğe aykırı bişey yoktur.Kürtlerin diğer Türkiye cumhuriyet halklarından farklı bir özelliği sadece nufüs olarak biraz fazla olmasıdır diğer türlü kürtlerin lazlardan veya çerkezlerden ayrı bir özelliği yoktur onlar böyle bir hakta bulunmuyosalar kürtlerinde bulunma hakı yoktur.
"Türküz,Türkçüyüz,Atatürkçüyüz"
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

İletigönderen |Kuralsız| » Cmt Mar 31, 2007 22:06

Berco, alakaya maydanoz :!:

Nevruza nasıl sahip çıkıp , nasıl bölücülüğe alet ettiklerini anlatan yazıyla , senin anlattıklarının arasında bi bağlantı kurmak yalnızca senin zihniyetindeki kişilere mahsus galiba :twisted: :evil:

anlamlı yazı için tşk. Sema :wink:
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Berco » Cmt Mar 31, 2007 23:51

HunTürK, Canım kardeşim Kürtler ayrılsın diyen kim?

Açık birşey söylüyorum neden bazı şeyleri AB isteyince yapıyoruz da kendi vatandaşımıza hak vermekten korkuyoruz?

Eşitliğe aykırı birşey olmadığı bir kere doğru değil,hatalar oldu,olabilir,geçmişin acısını bizler çekecek değiliz.

Bak Server Tanilli ne diyor:

"Pek yakın tarihlere değin Türkiye'de hemen hemen bütün iktidarlar Kürtlere karşı ikiyüzlü bir politika izlemiş;Kürtlerin varlığı resmi planda yadsınırken,uygulama da tam tersi bir yol tutulmuştur.Gerçekten,bir yandan "Kürt yok,Türk var." edebiyatı sürer ve sürdürülürken,öte yandan Doğu'da yaşayan yurttaşlar ulusal bütünlüğe karşı konumda gösterilmiş ve kuşku ile bakılmıştır."
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletigönderen HunTürK » Pzr Nis 01, 2007 0:04

Berco, kardeş ABdeki devletler kendi içlerinde yaşayan azınlıklara veya milletlere bu hakkı vermiş mi?Almanya Türklere Türkçeyi resmi dil yapmışmı? eğitim dili yapmışmı? eğitim dili yapmış ama oda seçmeli ders 1-2 sene gösteriyolar o kadar başka örnekte verebilirim Türklerin en etkili oldukları ülke Hollanda 12.000 den fazla Türk şirketi varmış peki orda Türklere dil hakkı veriliyormu veya onlar Hollanda vatandaşı olarak değilde Türk olarakmı görüyolar hayır hepsi Hollanda vatandaşıdır aynı şekilde Almanyadada öyledir.Peki neden kürtler sadece bu hakkı Türkiyede istiyolar suriyede,iranda ve birçok çoğunlukta yaşadıkları yerlerde neden hak istemiyolarda sırf Türkiyede istiyolar merak ediyorum
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Nis 01, 2007 15:40

Berco.Saygısız bir insan olduğun
mesela sen Doğu'daki hastanelerdeki pratisyenlerin bazen pamuk bile bulamadığını halkın gizlice kısırlaştırıldığını,yıllarca bazı illere beyin cerrahı gitmediğini de ben bulunduğum bölümden bizzat birinci ağızlardan dinliyorum.Bunlar gevezelik bunları karşıma getirmen hiçbir şeyi değiştirmiyor.Çünkü misliyle ben de karşına getiririm.

sözlerinden belli.Hangi kaynaklarla ispatlayacaksın bu yazdıklarını?"Falancadan dinledim"demek ne kadar inandırıcıdır?Kısırlaştırma politikası izlendiği için mi son 50 yıldır tüm nüfus sayımlarında Doğu ve G.Doğu'daki nüfus artışı diğer yerlerin 2 katından fazladır?Matematik bilmediğimizi ya da aptal olduğumuzu mu sanıyorsun?Diyarbakır'daki hastanenin tam teşekküllü olduğundan ve Türkiye'nin e modern hastahanelerinden biri lduğunu bilmiyor musun?Ya da biliyorsan niçin bilmezlikten geliyorsun?
Benim demagoji yaptığımı söylemen de zaten cabası.Çünkü demagojiyi yapan kişi sensin.Ben olan biteni aklı başında insanların reddedemeyeceği şekliyle yazdım sen ise Hindistan örneği vermişsin.
Server Tanilli dahil olmak üzere pek çok Kemalist ve vatansever sosyalist daha 8-10 sene önceye kadar yanlışlar yaptılar.Yanlış şeylere inandılar,inandık.Ben de üniversitedeyen Kürt dorunu denen illetin Kürtlerin sosyal,kültürel haklarının verilmemesinden kaynaklandığına inanırdım ve onlara sempati duyardım.Tıpkı Server Tanilli ve daha başka aydınların içlerinde düştükleri hata gibi ben de hataya düşmüştüm.Ama ço değiştim ve bu isimler de çok değiştiler.Nasıl ki şimdi ki MHP tabanı ile 80 öncesi MHP tabanı farklı bilinçlere sahiplerse bu benim gibi milyonlar için de sözkonusudur.
Saçmalamışsın.Hangi Azeri Türk'ünü anlamıyorsun?Türkmenistan'a gittin mi?Gitmediğin anlaşılıyor.Giseydin 2-3 hafta içinde Türkmenler ile aynı dili kolaylıkla konuşableceğini görecektin.Tıpkı Özbekler gibi.Tıpkı Tatarlar gibi.Sadece Kırgızlar ve Kazaklar le anlaşamayacaktın çünkü Rus emperyalizmi Türk'ün yüzlerce yıldır yönettiği hiçbir kültüre yapmadığını 200 senede yapmıştır.Üstelik sen Azerileri,Türkmenleri hangi bilginle TÜRK olarak niteliyorsun?Ben Azerileri,Türkmenleri,Özbekleri Türk Milleti'nden görmüyorum ki!Bu ülkelerdeki kardeşlerimiz de kendilerini Türk olarak görmüyorlar ki!İlişkilerimizin en iyi olduğu Azerbaycan bile kendilerini Azeri olarak nitelendiriyor.
Sözün özü aynı şeyleri bir daha yazıyorum çünkü ilk seferinde anlamamışsın,belki bu sefer anlarsın.
"Her ulus milletleşemez Berco.Buna Kürtler'de dahil.Çünkü ortak dil,ortak din,ortak geçmiş,ortak ülkü dörtlüsünü Suriye,İran,Irak,Türkiye'de yaşayan Kürtler'de göremezsin."
Tek anlaştığmız nokta AB baskıları olmadan bazı kültürel konularda devletin açılımlar yapması gerektiği.Bu konuda devlet elbette hata yapmıştır ama kendi devletine defalarca ihanet eden,isyan eden insanları cumhuriyet öncesi ve sonrası içinden çıkaran Kürtler'in de her zaman devlet tarafından dikkatle izlenmesinden daha dğal olan nedir?
Bu topraklarda yaşayıp da Türk Milleti'nin FAŞİST uygulamalar yaptığını mı savunuyorsun?Tek parti dönemi baskılarını sen Türk Milleti'ne mi mal ediyorsun?Nasıl bu kadar kavramları karıştırırken benimle tartışmaya cesaret edebilirsin?
Beni bilgisizlikle suçlayan bir insanın bilgisinden de,samimiyetinden de,iyi niyetinden de şüphe ederim.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Berco » Pzr Nis 01, 2007 23:27

HunTürK Aynı Amerikan eyalet sisteminden konuştuğumuz gibi yanlış örnekler veriyorsun.Kürtler asırlardır Anadolu'da,Türkler ise en fazla 50 yıl bir süre önce ekonomik sebeplerle verdiğin yerlere göç etmiş durumda,Kürtler ve Türkler Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda omuz omuza savaşmışlardır,Türklerin Hollandalılarla kader birliği içinde savaştığını hatırlamıyorum.Daha uzatabilirim ama gerek yok dostum, verdiğin örnekleri biraz daha düşün,ayrıca ben Dünya'daki herkes kendi azınlıklarıyla işini çözmüş tek Türkiye kalmış gibi bir yaklaşımda da bulunmuyorum.

Çetin Taş Benim kaynaklarım bizzat benden ziyade sana yakın insanlardan öğrendiklerimdir.Senin gibi aynı kapısında Uğur Mumcu'yu seven kapısında resimlerini taşıyanlardır.Güneydoğu'ya gitmiş bir pratisyenin arkadaşını arayarak burada pamuk yok dediğini biliyoruz,görüyoruz.Muayenehane koşullarını anlatmasını da biliyoruz tabii Türkiye'nin diğer yerleri harikadır demiyorum olmadığını en iyi ben biliyorum ama Doğu'ya doğru gittikçe koşullar berbatlaşıyor bunu inkar etmek yalancı olmak gerekir.Bunlar reddedilemez gerçeklerdir,tabii işin içinde olanlar için...Beyin cerrahı meselesinin en yakın örneği Hakkari'de yaşandı,tüm gazeteler yazdı,biraz arşivden tararsam çok rahat önünüze dökerim.

Kısırlaştırma politikalarına gelince yine başa geliyoruz,aşiretin getirdiği cehalet Kürtlerde hala hakimdir tabii bir de art niyetle Türk nüfusuna yetişme çabası vardır fakat bunu insanları kısırlaştırarak önleyeceğini sanan zihniyet ise zavallıdır.Çok hızlı çoğalmalarıyla bu durum arasındaki farkı anlayacak seviyeye sahipsinizdir sanırım.

Tanilli hala görüşlerinden vazgeçmiş değildir,kitabının yeni baskısı yapılıyor,imza günleri de oldu,sürekli oluyor yanına giderseniz mutlaka sizinle konuşur.Siz değişmiş olabilirsiniz ama bu konudaki genel düşünceleri onların hala değişmedi.

Benim Türkmenistanlı bayağı arkadaşım var,2-3 hafta da Anadolu Türkçesini öğrendiklerini hiçbiri söylemiyor.Elbette ki farklı bir dil öğrenmek gibi olmayacaktır.Aynısı Kürtler için de geçerlidir.Ben bu konuyu deşmek istemiyorum.Bir de din birliği demişsiniz ki ayrı bir olay zaten o,cümbüş...Milletler sınırlara hapsolunca birbirinden kopuyor.Azeri Türkleri olduğunu biliyorum,daha başka etnik kökenlerde söylüyorlar ama kesin bilgim yok,yorum yapmam,bahsettiğim sınırlardan ötürü herkes de yapay bir milliyetçilik oluşması doğaldır.Türkmenistanlı kendine Türk der ama Türkiye'yi kendine yakın görmeyebilir.Asırlardır ayrı gayrı düşülmüş.Bu konudaki iddianız boş iş ki hala "ulus"un "millet"le aynı olduğunu da öğrenememişsiniz.

Bu topraklarda yaşayıp da Türk Milleti'nin FAŞİST uygulamalar yaptığını mı savunuyorsun?Tek parti dönemi baskılarını sen Türk Milleti'ne mi mal ediyorsun?Nasıl bu kadar kavramları karıştırırken benimle tartışmaya cesaret edebilirsin?

Demogojiye bakın hele ama hemen iki satır önce kendi ipliğini pazara döküyor.

isyan eden insanları cumhuriyet öncesi ve sonrası içinden çıkaran Kürtler'in de her zaman devlet tarafından dikkatle izlenmesinden daha dğal olan nedir?

Şimdi sen herşeyi Kürtlere mal ederken onları potansiyel suçlu görerken birşey yok. :) Ayrıca bu mantıkla yaklaşırsan tarihte hiçbir millet baskı yapmamıştır.

Ayrıca ben Türk milletine niye "baskıyı" mal edeyim?Baskıyı yapan dediğin tarihlerde egemen güçlerdir...Ama ben ikiyüzlü değilim aynısını Kürtler içinde düşünürüm...
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Nis 02, 2007 13:50

Demagojinin kralını yapıpta pişkinliğin bu kadarına pes doğrusu.Cumhuriyet öncesi ve sonrası dönemde sürekli isyan eden Kürt aşiretleri devletin takip etmesinden daha doğal ne olabilir diye sorduğumda sen bunu FAŞİST uygulama olarak mı görüyorsun?Senin niyetin üzüm yemek değil,bağcı dövmek.
Türkmenistanlı kendine Türk demez.
Azeri kendisine Azeri Türk'ü demez.Bunu biz söylüyoruz ve hatta o kadar abarttık ki bu söylemleri bağımsızlıklarını kazandıkları dönemde adamlar bu konularda mesafe bile koydular bir ara bize.
Server Tanilli'yi de,Uğur Mumcu'yu da,Atatürk'ü de,Kemalizm'i de pek çoklarından iyi bilirim.Kimin geçmişte ne olduğunu,şimdilerde nasıl düşündüğünü de bilirim.Kendi adıma 10 sene önceki Çetin ile şimdiki Çetin arasında belli konularda çok büyük farklar olduğunu da açıkça itiraf ediyorum.
İstanbul'un göbeğinde bile basit yaralanmalardan doktor yokluğu nedeniyle insanların öldüğü bir ülkede doğu-g.doğuya kasten beyin cerrahı gönderilmiyor sözünü de yine bu sayfaları okuyan arkadaşların iyi niyetine ve vicdanlarına bırakıyorum.
Kısırlaştırma iddiasına halenm devam etmişsin ki ayıbın büyüğü de zaten bu iddian.
İki yazında da klasik ezildik,büzüldük,iki duvara dizildik"Kürtçü söylemini yapıpta yazının sonunu
Ayrıca ben Türk milletine niye "baskıyı" mal edeyim?Baskıyı yapan dediğin tarihlerde egemen güçlerdir...Ama ben ikiyüzlü değilim aynısını Kürtler içinde düşünürüm...

şeklinde bağlaman oldukça uyanık bir arkadaşımız olduğunu gösteriyor.
Ama ben yemedim :wink:

Buradan sonrası biraz ağır olacak ama son zamanlarda yine iyi niyetli yaklaşımımı ve bu sayfalarda yazan bazı arkadaşlarımın iyi niyetli yaklaşımlarını istismara yönelik senin tarzında yazan arkadaşlar çoğaldığı için yazıyorum.
Her türlü namussuzluğu,şerefsizliği,cehaleti,kan davası salaklığından tutta namus cinayeti vahşetlerine kadar iğrençlikleri sergileyen,din adına her türlü sapıklığı yapan insanları deil de Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk Milleti'ni tüm olumsuzlukların sorumluları olarak göstermek samimiyetsizliktir,iki yüzlülüktür,bilinçli yapıldığına emin olduğum için de çok büyük ahlaksızlıktır.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen HunTürK » Pzt Nis 02, 2007 21:23

Berco, dostum kürtlerin asırlardır doğuda yaşaması onların oranın sahibi olduğu anlamına gelmez orayı kim fethetdiyse orda kim at koşturursa oranın hükümdarı odur şimdi sen dersin kürtler 5000 yıldır o topraklarda Türkler oraya sonradan geldi bunların hepsi yalan siz bile kendi tarihinizi bilmiyosunuz bi kürt abi diyoki kürtler orta asyadan beri vardır bi kürt tvye çıkıyor siyaset meydanına kürtlerin soyu orta Asyada Türklerden geliyor hatta malazgirt zaferinde anadolunun kapılarını Türklere açanlardan 3 tanesi kürt biri diyor kürtçe arapçadan çıkma bir dildir kimi diyor kürtler arap ile farslından çıkmadır ne olduğunu kendiniz bile bilmiyosunuz ingilizlerin yazdığı yalan tarihe inanıyosunuz kürtlerin tarihini bizim devletimizden iyi bizim kaynaklarımızdan iyi hiçbir devlet bilemez ikincisi gelelim kürtler Türklerle beraber savaştı demi eğer bu ülkenin ekmeğini yiyosa bunun karşılığını verecek tabiki zaten kürtlerinde istemedikleri bi canımız kaldı onuda artık çanakkalede biz canımızı verdik diye isteyecekler kürtçe resmi dil olsa ne olur kürt kimliği tanınsa ne olur karnını doyurmadıktan sonra bu işlerle uğraşana kadar kürtler biraz vatansevmekle uğraşsalardı inan bu ülke ABDden güçlü olurdu
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 03, 2007 8:37

HunTürk.KÜRTLER diye genelleme bence,yanlış lur.KÜRTÇÜler desen daha doğru olur düşüncesindeyim.
Sevgiler.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Berco » Cmt Nis 07, 2007 23:02

HunTürK O Kürt abine selam söyle...Evren'de Kürtlüğün "kart kurt"tan geldiğini söylüyordu.O devir kapanmıştır kardeşim,ayrıca Türk'ü nasıl büyük yazıyorsan Kürt'ü de büyük yazmanı öneririm,Türkçe'ye uymak lazım, değil mi?

Çetin Taş Önce bir yanlışı düzeltmeliyim.Benim için zorbalığı yapan da katleden de öldüren de bir toplumdaki egemen sınıflardır.Yani Türk değil Türk egemen sınıflarıdır,Alman değil Alman egemen sınıflarıdır.Bu benim kafama o kadar çok kazınmış ki sürekli belirtmeye gerek duymuyorum ama belirtmem lazım,siz de Kürt değil Kürtçüler diyerek güzel bir geri adım atmışsınız teşekkür ederim.

Yine aynı hataya düşmemek için Türkmenistanlı kendine Türk demez gibi genellemeler yanlıştır.Diyeni de gördük...Ayrıca bu tartışmamız değil,siz ne diyordunuz?"Dört ülkedeki Kürtler birbirinden çok farklıdır.O halde Kürtler ulus değildir." Kendi açıklamanızı kendiniz yıkıyorsunuz.Demek ki bir topluluğu birbirine bağlayan ırktan ziyade -ırkta nispeten etkilidir.- ortak toprak parçasıdır.Dolayısıyla ben bu gücü kullanarak Türk ve Kürt uluslarının kardeşçe birlikte yaşamasını isterim.Fakat bu kardeşlik için eskiden gelen yanlışlardan kurtulunmasını,AB isteyince hemen yapılıp Kürt isteyince bazı şeylerin direk reddedilmesine karşıyım.Zaten zamanla uluslar birbiri içinde eriyecektir,önemli olan bunun doğru bir şekilde yapılması...

Çok fazla uzatmayacağım Çetin Bey,umarım 10 yıl önceki aklınız yerine(daha akıllı olduğunuzu varsayıyorum.) gelir,feodalizm sonucu gelişen dinsel bağnazlık üstyapıların ancak altyapı olan üretim ilişkilerinin kökten değişmesiyle ortadan kalkacaktır.Bunun içinde büyük bir sanayi hareketi lazım gelir bu bugüne kadar niye yeterli bir şekilde yapılmadı?Benim kanaatimce feodaliteden kurtulan toplumun ulus bilinci iyice güçlenir ve milliyetçilikle birlikte ayrı bir devlet kurma arzusu artar.Egemen güçler bunu istemedi farklı bir yol tercih etti,bu sefer daha berbat bir milliyetçilikle karşılaştık...Kısacacı balta fena bir şekilde taşa vuruldu ve paramparça oldu...
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 12, 2007 19:11

Ben geri adım atmıyorum Berco,yazılarımı geriye doğru okursan her zaman Kürt ve Kürtçü ayrımı yaptığımı göreceksin.Seninle yazışmalarımda da aynı şekilde davranıyorum.
Azerbaycan,Türkmenistan,Kırgızistan,Kazakistan,Özbekistan...
Bu ülkelerin içinde Türkiye'ye en yakın olan Azerbaycan'dır.O bile kesinlikle Türküz demez,Azeriyiz der,aç kablolu televizyonda AZTV'yi izle arkadaşım,bunun bir sürü örneğini göreceksin orada.
Yaptığım ulus tanımı kafadan uydurduğum bir tanım değil ki!
Yazının son paragrafında söylediğin herşey sosyalist teoriden ibaret.Pratiğin teoriden çok ama çok farklı olduğunu Türkiye dışında da,Türkiye'de de defalarca gördük.
Sen Türiye Cumhuriyeti'ni Osmanlı'nın son 50 senesini de dahil ederek yaşadığı son 125 seneyi bir gözünün önüne getir.Gerçekçi ol,Türkiye asla bir Danimarka,bir İsveç,bir Norveç olmadı.Her dönemde sorunlarla,her dönemde terörizmle,her dönemde savaşlarla uğraştı.Hala uğraşıyor.Niçin ısrarla hala sanayi hareketinden bahsediyorsun?Kim yapacak sanayi hareketini?Daha önce söyledim,Sabancı-Koç-Eczacıbaşı tutup G.doğu'ya-Doğu'ya yatırım yapmaz.Sanki Karadeniz'e,Toros Dağları'na yapar mı?Hayır!Kim yapar o yatırımı?Devlet.Peki devletin gücünü yıkmak için yürütülen kampanyaya Türkiye'de liberallerle beraber katkıda bulunanlar kimler?Kürtçüler,sosyalistler,şeriatçılar.
Daha önce de söyledim,bölgenin coğrafi durumunun gereken sanayi altyapısını oluşturmadığı doğru.Ama Toros dağlarında ya da Karadeniz'de,Trabzon'da bölücülük olmuyorsa;G.doğu ve Doğu'da bölücülerin gazına halk geliyorsa,bu işte tek taraflı olarak devleti suçlamanın hiç bir anlamı olmamalı.
Ben siyaha siyah,beyaza beyaz demeye çalışıyorum.
anlışlarım varsa elette özür de dilerim ama aynı tavrı karşımdaki arkadaşlardan da bekliyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 19 konuk

x