Nevruz Masalı !!!

Tartışma Alanı

Nevruz Masalı !!!

İletigönderen Sema » Çrş Mar 21, 2007 23:26

NEVRUZ MASALI

21 mart geldi ya, yine başladı Nevruz Masalı. Masal diyorum, çünkü her yıl aynı hikaye sahneye konulunca bu masal olmaktan öteye gitmiyor. Beş bin yıllık TÜRK’ün bayramını bölücü unsurlar ele aldıktan sonra başladı bu masal. Devlet erkanı ve basınımızda destek verdikçe, masalımız da uyutmaya devam ediyor.

Televizyonlarımızın haber kanalları “Nevruz kutlamaları olaysız geçiyor” dedikçe, nerdeyse bayram ilan edilecek. Falan ilde, filan ilde gösteriler yapılmış, gösterilere 2 bin kişi katılmış ve olaysız dağılmışlar. Sevsinler sizin olay mantığınızı be.

Ellerinde bayrak diye kullandıkları paçavralar, dillerinde hain katile özgürlük sloganları ve “Katil Devlet” salyaları saçılıyor, habercilerimiz olay olmadı diyor. İşte bu sakat mantık bu masalı bir canavara dönüştürdü.

Daha düne kadar, ismini yazmaktan bile tiksindiğim katilin , resmini taşımaktan korkanlar. Bugün meydanları ateşe veriyor, olay yok ha! Bölünme istekleri avazları çıkana kadar salyaya dönüşmüş,bir şey olmadı öylemi? Yazık çok yazık.

Taviz tavizi doğurur, bizler sustukça it sürüsü havlamaya başladı. Gerçi itler birbirinide kırıyorya, ( pkklı bir it, 7 pkklı iti mağarada öldürmüş) yinede artık titreyip ayağa kalkma zamanı geldi.

Şimdi bu Nevruz bahanesiyle olay olurmuymuş, olmazmıymış o tartışılıyor. Olur olur, hemde göstere göstere olur. Lakin hiç önemsemiyorum bile, ne bildiğiniz varsa yapın. Hatta o mağaradakiler gibi birbirinizin kafasına bile sıkın.Rahatsız olan kendi payıma namerttir.

Lakin; İstanbul, Mersin, Ankara, İzmir gibi batı illerinde gösteri yapmak isteyenler haddinizi aşmayın. Devletimiz her ne kadar size müsahama gösterenler tarafından idare edilse bile, Devleti,Bayrağı, Şehitleri için can verecek milyonları unutmayın. Sizin gibi çapulcu sürüsünün, Devlete gücü zerre oranında yetmez.

Nevruz TÜRK Milleti için Barışın, huzurun, birliğin ve baharın müjdecisidir. Biz böyle biliriz,Beşbin yıllık tarih tecrübemizle. Siz Amerika ağababanızın desteğiyle bölünme günü görebilirsiniz. Fakat geçmişten ders almayanların, geleceği olmaz sakın unutmayın.

Katile sayın diyen hainler için, bu Nevruz bir fırsat gibi gözüküyor. “Herkes hesap yapar, Allah’ta hesap yapar. Ve hep Allah’ın hesabı tutar.” Bakın göründe bu Türk Milleti için fırsat yaratmasın. Sonunuz hiçte iyi olmazda.

Alıntı..
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen SultanGaliyev » Prş Mar 22, 2007 14:44

SEVGİLİ SEMA
Nevruz,, newrozlaştırılırken maalesef ülkemizdeki anadolu sünniciliği hakimdi.
nevruz'la ilgili bir yazım var orada nevruzu açıkladım...bence kürtlerin aktivistlerine ideologlarına verilecek en güzel yanıt uydurdukları kawa ve dehak masalının niye 1980 öncesinden sonra paris üniversitesinde yazıldığıdır...kürtler milletlleşmek için düşman bir millet yaratmak zorundadır..
Nevruz'un inanın şafi ve hanefi kürtler için hiç bir anlamı yoktur..Kendilerini ve dillerini hint avrupalı sayan kürt dostlarımız nasıl olurda asyanın bu binlerce yıllık geleneğine sahip çıkar=))) yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler ya.....
Kullanıcı küçük betizi
SultanGaliyev
Üye
Üye

İletiler: 84

İletigönderen Berco » Prş Mar 22, 2007 21:16

kürtler milletlleşmek için düşman bir millet yaratmak zorundadır..

Ben de sana birşey diyeyim mi Kürtleri tahrik eden hep senin zihniyetindeki adamlar...Nasıl Kürt milliyetçilerini sevmiyorsam aynı şekilde senin gibi düşünenleri de sevmiyorum.Hatta şunu da söyleyeyim:Nefret ediyorum.Orada yaşayan insanların bir dili var,orada yaşayan insanların ortak bir kültürü oluşmuş sen bu insanları önce bir güzel aşağılayacaksın,sindireceksin,insan yerine bile koymayacaksın sonra da sana saygı göstermelerini bekleyeceksin.

Çok beklersin...

M.Kemal Paşa'nın Kürtlerle ilgili telgraflarını dökelim istersen...Paris Üniversitesi'ne gitmeden önce vermen gerekecek çok cevap var.

Ayrıca Sultangaliyev'in "Tanrı'm" dediği Lenin diyor ki:"Şovenizm hangi millete ait olursa olsun iğrençtir."

RTE Kürt Sorunu vardır dediği için "sağcısı,solcusu" saldırdı.Hoş,RTE bunu demokrat olmak için söylemiyor,AB istediği için söylüyor.

Halbuki bundan yıllar önce Uğur Mumcu "Kürt Sorunu" olduğunu ve demokratik yöntemlerle çözülmesi gerektiğini aksi takdirde halkın terörize olacağını ve daha da kötüsü emperyalizmin bunu kullanacağını söyledi.İşte bu sorunun çözülmesindeki en büyük engellerden biri de şu yukarıdaki "Nevruz Masalı" yazısını yazan,Kürtlere bahar bayramını bile çok gören zihniyettir.
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletiler: 166

İletigönderen SultanGaliyev » Prş Mar 22, 2007 23:45

))))))berco
SULTAN GALİYEV TÜRKLERİN PEYGAMBERİDİR BU BİR..
2. BEN KÜRTLERE BAHAR BAYRAMINI ÇOK GÖRMEDİMKİ..kızgınlık niye
3....21 martta ırak ta kurulan emperyalist uşağı kürt devletinde nevruz kutlandımı?
4...sanırım sen ,,kürt şovenistlerinin yazılarını takip etmiyorsun, azerbaycan ve kırgız türklerini bile kürt gören alçak şoven zihniyeti görmemek için gözlerini ne kadar kapatsanda boş
5...polemik yapma ..bilimsel tartış
6...demirci kawa ve dehak yada dahak...1976 dan önce varmıydı eğer varsa bir ergüman göster yoksa yüreğinin kulaklarını aç
7....ben ne ırkcıyım ne sağcı ben KOMÜNİSTİM MİLLİ KOMÜNİST savunduğun şeylerin bilimselliğinden uzaklaşıp sadece manipule edeerek polemik geliştiriyorsun ..hoş değil
8...recep tayyip aşşağılık bir vatan hainidir

9....AB amerika, BOP, AVRASYA ve bilmediğimiz nice projelerle türklüğün üzerine gelen bu kara bulut bu emperyalist guruh bunu bilmeli

İŞGALİN DİRENİŞİNİ ÖRGÜTLEMEK İÇİN CANLARINI ORTAYA KOYAN VATAN SEVERLER VAR...Kİ BUNLAR GEÇMİŞİN SAĞ VEYA SOL YAPMA ÇATIŞMALARINA GİREMEYECEK KADAR AKILLANDILAR

hayaletler heryerde.............
Kullanıcı küçük betizi
SultanGaliyev
Üye
Üye

İletigönderen Sema » Cum Mar 23, 2007 1:08

İşte bu sorunun çözülmesindeki en büyük engellerden biri de şu yukarıdaki "Nevruz Masalı" yazısını yazan,Kürtlere bahar bayramını bile çok gören zihniyettir.

Kürt'ü ezen,sömüren yine Kürtlerdir..Zamanında Kürt aşiretleriydi şimdi ise Kürt faşistleri...Evet onlar eziyor şimdi...Kürt'ü Türk'ü birbirine kırdıran Kürt ve Türk faşistlerdir.Devlet ne zaman Kürt' e sen azınlıksın senin mezarın ayrı olacak dedi,ne zaman sen Kürtsün Hastahaneye şu şu şartlar altında geleceksin dedi? Ne zaman bir Türk ben düğün halayında seninle kol kola olmam dedi? Hiç sorun yokken;nasıl, ne zaman başladı bu? Aslında hepimiz biliyoruz bunun cevabını.

nevruz bayramında leyla zana bir kez daha kimin uşağı olduğunu gösterdi.sürekli mazlumun,ezilmişin ve barış yanlısı bir halkın sesi olduğunu söyleyen zana bu sözleriyle aslında kürtçü-ırkçı ve hatta kürt usülü bir turancılığın peşinde olduğunu gösterdi"
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletigönderen SultanGaliyev » Cum Mar 23, 2007 1:46

ya sema
bilimsel olarak entellektüel gelsinler baş göz üstüne...ama bunlar sadece slogan ve uşaklığı bilirler
Kullanıcı küçük betizi
SultanGaliyev
Üye
Üye

İletigönderen Berco » Cum Mar 23, 2007 17:41

Sultangaliyev Türklerin değil senin peygamberindir,kendi adına konuş...Ortaasya'dan gelen dolu arkadaşıma soruyorum daha bugüne kadar ismini bileni görmedim...Kendi kendine gelin güvey oluyorsun yani bu masalları ben yutmam.

Kürdün şovenisti beni ilgilendirmez,çünkü Türk'ün de şovenisti vardır hatta bunlar uzaylılarda bile Türk özelliği olduğunu düşünecek kadar aklını yitirmiş.(Reklam yapmam,özelden istersen adresi vereyim.) Tabii sana Türk şovenisti tatlı geliyor."Şovenizmin hangi millete ait olursa olsun iğrençtir." demiş senin peygamberinin Tanrı'sı...

Kürt Tarihi ile ilgili birçok kitap var,Kaynak yayınları da bir tane basıyor.Alır okursun...İnsanların tarihini değiştiremezsin...

Şimdi senin şu güya bilimsel milli komünizmine gelelim,Sultangaliyev'in Tanrısı kültürel özerkliğin bile işçiler arasına nifak tohumu ekip onları kendi egemen güçlerinin hizmetine yönelteceğini uzun uzun anlatır,komünizm özünde tüm ülkelerin işçilerinin kardeşliğini savunur zaten bunun başına "milli" gelince komünizmde komünizmlik kalmıyor.Hatta peygamberinin Tanrısı başka bir yerde yurtseverliğin bile egemen güçlerin uydurması olduğunu söyler buna da kanıt olarak Paris 1871'nde Paris egemen güçlerinin kendi işçisini hayvanca öldürmesini örnek gösterir.Ülkemizde senin bu "bilimsel" düşünceni benimseyenlerin anti-Kürtçülük dışında zerre politikası yoktur.Gerçi daha sen bu fraksiyonlarda bile haberdar değildin demi? :) Bu konuda her türlü bilimsel düşünceni getir,her tarafını baltalayayım...

AB Türklüğün üzerine gelmez AB vb. şeyler nerde ucuz emek var oraya damlar,iliğine kadar sömürür,tabii seni diğer sömürülenler ilgilendirmez...Kapitalizm din-dil-ırk ayrımı yapmaz,ezer geçer...

Sema

Devlet ne zaman Kürt' e sen azınlıksın senin mezarın ayrı olacak dedi,ne zaman sen Kürtsün Hastahaneye şu şu şartlar altında geleceksin dedi? Ne zaman bir Türk ben düğün halayında seninle kol kola olmam dedi? Hiç sorun yokken;nasıl, ne zaman başladı bu? Aslında hepimiz biliyoruz bunun cevabını.

Üstüne basa basa söylüyorum:Mustafa Kemal'in telgraflarını okuyun!Hiç sorun olmadığı asla doğru değildir.Yıllarca Uğur Mumcu yazdı,Server Tanilli hala yazıyor...Demokratik yöntemlerle çözülmediği için halk teröristlere meyledip gaflete düşüyorlar,yanlış yapıyorlar.Niye hiç empati yapmıyorsunuz?Adamların dili var,TV'ları bile yok,adamlar kendi tarihini değil Türk tarihini öğrenmek zorunda bırakılıyor.Bu aynı Çarlığın ve onun kadar olmasa da SSCB'nin Türklere ve diğer azınlıklara yaptığı ezme politikalarına benziyor.Onun nasıl karşısında olunduysa bunun da karşısında olunmak zorundadır.

Kardeşçe yaşıyabiliriz...

Yaşamak bir ağaç gibi hür ve tek ve bir orman gibi kardeşçesine...

Selamlar...
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletigönderen Sema » Cum Mar 23, 2007 18:04

Berco, yapma gözüm dostluğun ve kardeşliğin bayramı olarak bilinen Nevruz’u başka amaçlarla kullanmak isteyenlerin ağzı ile yazıyorsun...

Leyla Zana'nın ağzından bal damlamış , ne güzel konuşmuş... Ne demiş?

"- Kürtlerin üç lideri vardır..."

Kimmiş bunlar?..

"- Biri Irak Cumhurbaşkanı Talabani 'dir; diğeri Kürdistan Federe Bölge Başkanı Barzani 'dir; üçüncüsü ise Başkan Öcalan 'dır."

Peki, bu konuşmanın anlamı ne?..
Yine biz saf Türkler, kendi kendimizi inandırmaya çalışıyorduk;

- Ulus devlet artık bitti, tarihe karıştı...
Sen şimdi Leyla Zana'ya bak!.. "ulus devlet" peşinde!..

Ama belli ki bu Türk ulus devleti değil, Kürt ulus devleti...
Liderlerini de saymış:

Öcalan..
Talabani..
Barzani..
Haydi hayırlısı!..

Kardeşçe yaşayabiliriz demişsin tabiki bizimde isteğimiz bu ama tek tarafın istediği ile kardeşçe yaşanmıyor maalesef...
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletigönderen HunTürK » Cum Mar 23, 2007 18:19

eğer bu ülkede bir kürt sorunu varsa bu ülkede bir laz sorunuda vardır eğer bu ülkede laz sorunu varsa zaza sorunuda vardır eğer bu ülkede zaza sorunu varsa çerkez sorunuda vardır eğer bütün bu sorunlar varsa ABD'de birçok ırk vardır Türk,Kürt,Yunan,Ermen,Fransız,İtalyan,Çinli,Japon,Arap,İspanyol,Rus,Alman vs.. ve hepsininde ABDde bizim kimliğimiz tanınsın,dilimiz resmi dil olsun,dilimiz eğitim dili olsun,bize eyalet hakkı verilsin gibi bir hak isteyemezler ve hepsinin resmi dili ingilizcedir.Hepsi amerikan vatandaşıdır ve orda yaşayan insanlar Amerikalıyım demekten gurur duyuyolar ve hepsi Devletine sadık birer birey halindeler.Ama nedense bizim ülkemizde insanlar Ne mutlu Türküm Diyene demekten gocunuyolar Türklük çok kötü birşeymiş gibi bunun yanı sıra bu ülkede herhangi bir halk olarak bir sorun yoktur sorunun var olması demek ve bu sorunda çözüme gidilmesi demek ülkenin bölünme sürecinin başlaması demektir
"Türküz,Türkçüyüz,Atatürkçüyüz"
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

İletiler: 134

İletigönderen SultanGaliyev » Cum Mar 23, 2007 20:24

Leninin kurduğu bolşevik sovyet rusya, bir süre sonunda nasılda rus şovenizmine dönüştü=) stalin tek ülkede sosyalizm derken ne anlatmak istiyordu..Binlerce onbinlerce kırım türklerini sürgünlerde yok eden zihniyet neydi=))bak değişmeyen bir gerçk vardır BATI veDOĞU gerçeği ...batının işciside doğunun sömürülmesinden pay almıyormu.........
ANTİ KÜRTCÜLÜK ASLINDA OLMALI ama ne edelimki bir türlü olmuyor=)))
Kullanıcı küçük betizi
SultanGaliyev
Üye
Üye

İletigönderen Berco » Cmt Mar 24, 2007 14:48

Sema
Bu kadar basit değil,ben birşey söyleyip isim belirtiyorsam o söylediklerim yazdığım kişiye aittir.Açın okuyun Uğur Mumcu'yu...Uğur Mumcu bölücü mü?Mustafa Kemal'in telgraflarını okuyun diyorum...Kemal Paşa bölücü mü?

Bana ne Leyla Zana'dan bana ne Talabani'den bana ne Barzani'den bana ne ondan bundan?

Ulus-devlet 1789 Fransız İhtilali ile başladı şu an ulus-devlet olupta başka bir ulusu ezmeden zengin olan herhangi bir ülke var mıdır?Fransa ulus-devlet olduğu için değil hala günümüzde bile sömürgeleri olduğu için zengindir.Ben ulus-devleti kabul etmiyorum,her ulusa farklı devlet kurulacaksa bu işin sonu olmaz,Ben öyle Zana gibi Kürtlerin ayrılmasını da savunmuyorum,tam tersi bu emperyalistlerin "böl-parçala-yönet" siyasetine hizmet etmektir.Uğur Mumcu halkı terörizmden ayırmak gerektiğini bunun içinde demokratik yolların kullanılıp Kürtçülük vs. akımların önüne geçilmesi gerektiğini yazdı.Peki bu uygulandı mı?Şemdinli Bombası neyin nesidir?Bunları medya çabucak unutturuyor!Unutmayın okuduğunuz gazetelerin yüzde sekseni Doğan'ın elindedir.Bugün nasıl RTE'nin "Sayın Öcalan" demesini ortaya atmıyorsa herşeyi istediği gibi yönlendirebiliyor!

Sadece ölüm yıldönümünde "Uğurlar olsun." demekle olmuyor.

HunTürK

Hepsi amerikan vatandaşıdır ve orda yaşayan insanlar Amerikalıyım demekten gurur duyuyolar ve hepsi Devletine sadık birer birey halindeler

Çok iddialı laflar bunlar ve gerçek değil,Fransa'yı örnek alalım zenciler ortalığı yakıp yıktılar.Neden?

Ayrıca Amerika'da eyalet sistemi vardır verdiğin örnek tamamen ters...Yasaları birbirinin taban tabana zıttı bile olabiliyor.

SultanGaliyev

Şu yukarıdaki üç-beş cümlenden anlaşıldığı gibi bilimsel bir yaklaşımın yok...

Sana niye şovenizme dönüştüğünü açıkladım.Alman devriminin kaybı,teknolojik gerilik,açlık,karşı devrimci çabalar...Sadece Kırım Türkleri değil Ukraynalılarda öldü...Peki ne yapmışlardı?II.Dünya Savaşı'nda Almanya saflarına geçmişlerdi.Mutlaka çok masum ölmüştür ama tamamen nedensiz göstermek saçmalık tamamen haklı göstermek ise saçmalamanın önde gidenidir.

...batının işciside doğunun sömürülmesinden pay almıyormu......... tabii sen bunu da ilk kez Sultangaliyev söyledi zannediyorsun...Ama bunu da ilk diyen adam Lenin'dir. :)

Lenin der ki:

"Örneğin İngiliz burjuvazisi,milyonlarca Hintliden ve öteki sömürge insanlarından,Britanya işçi sınıfından kazandığından çok daha fazla kar eder.Bu durum belli bazı ülkelerde,proleteryaya sömürge şovenizmini bulaştırmanın maddi ve iktisadi temelini sağlar." (Ulusal Sorun ve Ulusal Kurtuluş Savaşları,sayfa_27)

Sultangaliyev'in Tanrı'sını iyi tanıman lazım... :)

Ne yazık ki sana hep Sultangaliyev'in olarak bildiğin sözler Lenin'den çıkıyor hem de bunu yazdığında yıl 1907... :)

Yazık yazık...
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletigönderen SultanGaliyev » Cmt Mar 24, 2007 15:33

berco....arkadaşım, biz lenin in tümüyle karşısındamıyız hayır ,hatta leninin ortodoks marksistler tarafından doğru tahlil edilmediğini düşünüyoruz. şöyleki lenin demiştiki, emperyalizm çağında milli burjuvazi olmaz şimdi bu sözden yola çıkacak olursak mefhumu muhalifi nedir bunun emperyalizm çağında sömürülen ülkelerin burjuvazisi kompradordur değil'mi yani milli burjuvazi gelişemez kurumsallaşamaz .o halde sömürülen ülkelerde kendi iç sosyal sınıflaşmasıda olamaz ve gelişemez sana bir soru ,bu tespit ışığında bana proleterya enternsayonalizmini nasıl savunacaksın bunlar lenin doğrularıdır yanlışları değilki

sultan galiyev ile lenin farkı tek cümle ile şöyle özetlenebilir.
galiyev doğudan bakmıştır, lenin batıdan bakmıştır . işte bu fark dolayısı ile galiyevin proleter milletler teorisi ortaya çıkmıştır ..şimdi yeniden sloganımıza dönelim ,,ulusal çelişki çözülmeden sosyal çelişki çözülemez. hangi toplumlar için batı dışındaki yani kendiliğinden gelişen burjuvazisi olmayan doğu toplumları için
Kullanıcı küçük betizi
SultanGaliyev
Üye
Üye

İletigönderen HunTürK » Cmt Mar 24, 2007 16:04

Berco, dostum eyalet sistemi olduğunu biliyorum yanlışlıkla yazdım onu ama bütün eyaletlerde resmi dil ingilizcedir,hepsi amerikan vatandaşıdır bush karşıtlığı dışında ABD deki insanların herhangi bir mutsuzluğu yoktur he bide bazı abdliler zencilere ırkçılık yapıyolar bunun dışında orda herkes mutludur.
"Türküz,Türkçüyüz,Atatürkçüyüz"
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

İletiler: 134

İletigönderen Sema » Cmt Mar 24, 2007 16:45

Berco yazdı:Sema
Mustafa Kemal'in telgraflarını okuyun diyorum...Kemal Paşa bölücü mü?

Bana ne Leyla Zana'dan bana ne Talabani'den bana ne Barzani'den bana ne ondan bundan?

Berco, telgrafları az çok biliyorum. Ama sonra ne oldu da 1924 Anayasası'nın 88. maddesiyle "Türkiye ahalisine din ve ırk farkı olmaksızın vatandaşlık itibariyle (Türk) ıtlak olunur" denilerek farklı bir yola girildi?

Nasturi isyanı/ 28 Eylül 1924 /Beytüşşebab /1.000

Raçkoyan-Reman /2 Ağustos-11 Ağustos1925 /Siirt-Sason-Silvan /1.000

Şeyh Sait/ 15 Şubat-31 Mayıs 1925/ Diyarbakır-Kulp- Bingöl/ 3.000

Koçuşağı /7 Ekim-30 Kasım 1926 /Ovacık-Hozat- Çemişkezek/ 500

Bicar /7 Ekim-Kasım /Hani-Lice-Kulp/ 2.500

Zeylan/ 4 Temmuz 1930 /Tendürek-Erciş /1.000

1. Ağrı /16 Mayıs 1926 /Ağrı/ 200

2. Ağrı/ 1 3-18 Eylül 1927/ Ağrı /800

3. Ağrı / 7-14 Eylül 1930 /Ağrı /1.500

1. Tunceli /21 Mart-22 Ekim 1937 /Tunceli /1.500

2. Tunceli /1 Haziran-7 Ağustos 1938 /Tunceli /4.000

Toplam: 17.000 Kişi

TOPLAM: 17.000 kürt isyancı

Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda izlediği Kürt politikasına Nutuk’tan bir örnek: Dönemin ünlü Kürt liderlerinden Kamuran Ali Bedirhan İngilizlerin desteğiyle Mustafa Kemal’e suikat planları yapmaktır. Bedirhan, emrindeki bir kaç yüz kişilik Kürt grubuyla birlikte Sivas Kongresi’ni basmak üzere yola çıkar. Atatürk bu şahısları engellemek için Diyarbakır’da 13. Kolordu Komutanlığı’na, ayrıca Kurmay Başkanı Halit Bey’e ve Canik Mutasarrıfı’na durumu bildirir... Atatürk bundan sonrasını Nutuk’ta şöyle anlatır:

“Bay Novel adında bir İngiliz Binbaşı, Bedirhanlar’dan Kamuran, Celadet ve Cemil Beylerle ve yanında 15 kadar Kürt atlısıyla Malatya’ya gelmiş ve kendilerini Mutasarrıf Bedirhanlı Halil Bey karşılamıştır. Harput (Elazığ) Valisi de, bir posta hırsızını izliyor görünerek otomobille Malatya’ya gelmiştir. Bu amaçla bunlara Adıyaman’daki birlik de verilmiştir.
Amaçlarını, Kürdistan kurmaya söz vererek Kürtler’i, işlerimizi bozmaya ve bizi öldürtmeye yollamak olduğu anlaşılmış ve karşı önlemlere başvurulmuştur. Bu arada Vali ve ötekileri yakalatmak istiyoruz. Malatya Mutasarrıfı da Kürt aşiretlerini Malatya’ya çağırmıştır. Bunun üzerine 13. Kolordu işe girişti. Gereken önlemler alınmıştır. Yarın akşam Harput’tan gönderilen bir birlik, ortalığı karıştıranları tepeleyecektir...”

“..10 Eylül’de İlyas Bey’e verdiğim talimatta belirttiğim başlıca noktalar; 1. Kaçakların süratle yakalanmaları 2. Kürtlük akımına asla elverişli ortam bırakılmaması...”

Bu son cümleye dikkat edilmelidir. Atatürk, “Kürtlük akımına asla elverişli ortam bırakılmaması”nı bu tür olayların bir daha gerçekleşmemesi için gerekli bir tedbir olarak görmektedir.
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

Berco,tarzın benim tanıdığım bir tarz

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 24, 2007 16:49

Berco,
Uğur Mumcu,Atatürk ve Server Tanilli'ye gönderme yapıp durmuşsun.Ne demiş bu değerli büyüklerimiz de sen ikide bir aynı vurguyu yapmışsın?"Demokratik yöntemlerle çözülmediği için halk teröristlere meylediyor."ucuz söylemini yapmışsın.
Neyi çözeceksin demokratik yöntemlerle?Daha ne olacak bu ülkede demokrasi adına?Bin küsür yıllık Bahar Karşılama Bayramı'nı son 20 senede "milli Kürt kültürü"oluşturmak adına malum emperyalist çevreler Nevwroz diyerek Kürtlerin bayramıymış gibi pişirdiler.Bizim şerefsiz aydıncıklarımız da halkımıza bu pişirilenin yedirilmesi için taşeronluk yaptılar.Her türlü bölücü söylemlerin bizzat Zanalar,Ahmet Türkler,Sırrı Sakıklar aracılığı ile dillendirildiği KÜRTÇÜ FAŞİZM'in zirveye çıktığı gün değil midir NEWROZ?
Amerika'da gösteri yapan kişilerin çıkıp "3 doğal önderimiz var:Usame bin Ladin,Saddam Hüseyin,Taleban."dediğini hayal edebiliyor musun?Ben edemiyorum.O söylemde bulunan adamı anında yok ederler,soluğu ya Guantanamo'da alır veya Alaska'da yerin bilmem kaç yüz metre altındaki cezaevlerinde.
Fransa'da Korsikalıların onlarca yıldır sürdürmeye çalıştığı kendi dillerini konuşma mücadelesini takip edebiliyor musun Berco?
Türkiye'de daha ne yapılacak?Kürtçe öğrenmek isteyenler için kurslar açıldı.Devlet Kürtçe yayınlar yapıyor.Kürtçe üzerinde hiçbir dil yasağı yok.Resmi olarak Kürtçe televizyon kurulmasına dair bir yasak da yok.
Ne demek "Kürtçü şovenistler beni ilgilendirmez"?Aydın tavrı mıdır bu?Elbette ki ilgilendirir.Bugün Türkiye'de şerefsizlik yaptıkları,PKKlı oldukları,terörist örgütün siyasi kolu olarak faaliyet gösterdikleri kesin olan Zanagilleri içerideki aydıncıklarımızın da katıldığı emperyalist propaganda ile hapishaneden çıkardı şu an ki basiretsiz,güvensiz,itibarsız hükümet.Oysa ki aynı Zana gitti Nevruz'da yine kin kustu,yine faşist söylemde bulundu.
Bu ülke yüzlerce yıldır hakim Türkler tarafından yönetilmiştir.Ama tarihin hiçbir döneminde bu ülkede hakim Türkler FAŞİST uygulamalar yapmamışlardır.Bunu söyleyen kişi saftır,aptaldır,art niyetlidir.4. seçenek yok Berco.Dönem dönem emperyalist kışkırtmalar ile hiçbirimizin onaylamadığı tatsız olaylar gerçekleşmiştir ama bunlar Türkiye geneline mal edilecek olaylar değildir.
Oysa ki şimdi bu Zanagiller yoktan bir Kürt milleti yaratmak telaşı ile FAŞİZMin her türlü iğrenç söylemini kullanıyorlar.Her ulus milletleşemez Berco.Buna Kürtler'de dahil.Çünkü ortak dil,ortak din,ortak geçmiş,ortak ülkü dörtlüsünü Suriye,İran,Irak,Türkiye'de yaşayan Kürtler'de göremezsin.Üstelik halen daha aşiretler arası çekişmeler,kavgalar,kan davaları gırla gitmektedir.Ne kültürü?Ne milleti?
Türkiye'nin doğu ve güneydoğusundaki yozluğun,yobazlığın,cehaletin,geri kalmışlığın en büyük sorumlusu olan aşiret düzenini işte bu Kürtlerin yaşattığı,barındırdığı bir gerçektir.Türkiye'nin yurtdışındaki tüm olumsuz imajı hep bu yobazlıkların ve aşiret düzeninin yarattığı ilkel insanların gerçekleştirdiği kan davası cinayetleri,bekaret cinayetleri,10 karı-50 çocuk-100 torun örnekleri,aklın hayalin alamayacağı türlü iğrençlikler,bağnazlıklar işte hep bu Kürt kökenli vatandaşlarımız nedeniyle olumsuz Türkiye ve Türk imajı olarak dönmüştür,dönmektedir.
Hiçbir gerekçe insanların beraber yaşadıkları insanlarına,deletine,devletinin polisine,askerine,öğretmenine,doktoruna,mühendisine,hemşiresine,imamına kurşun sıkmasını gerektirmez.Bu ülkede işsizlik,sefalet sadece doğu ve güneydoğuda mıdır?Bu ülkede eğitim düzeyi sadece doğu ve güney doğuda mı düşüktür?Karadeniz'de yaşayan insanlarımız,Toroslarda yaşayan insanlarımız daha mı refah içindedirler,daha mı iyi imkanlara sahiptirler?
Ya da bizzat doğu ve güneydoğuda yaşayan Türk kökenli vatandaşlarımız Kürt kökenliler'den farklı imkanlara mı sahiptirler?
Elbette ki hayır.
Demek ki neymiş?Uğur Mumcu'nun KÜRT DOSYASI kitabında defalarca vurguladığı gibi Kürtler ne yazık ki emperyalizmin kucağına düşmüşlerdir.Tıpkı 1. Dünya Savaşı'nda Ermenilerin düştüğü gibi.Ve kaybeden de yine kucakta oturmaya ısrar eden Kürtler olacaktır.
Bu ülkede çok ama çok uzun süre sosyalistler,komünist(im diyen)ler,sosyal demokratlar,Kemalistler Kürtçüleri anlayamadılar.Onları da "solcu"sandılar.Onları korudular,kolladılar.İçlerinde barındırdılar ama ergeç o içlerine aldıkları,barındırdıkları Kürtçüler tarafından ihanete uğradılar zaten Türk halkının her türlü olumsuz şartlara rağmen solu çözüm olarak >ki temel neden budur.
Senin tarzın benim çok ama çok iyi bildiğim tarz Berco.Demagoji üzerine kurulu,"her şeyin sorumlusu devletin yanlış politikaları"tarzıdır.
Devlet eğer emperyalist bir devlet olsaydı(söz gelimi Fransa,İngiltere,Amerika)bugün emperyalizmin oluşturduğu KÜRT SORUNU olmazdı Berco.3 kez yakılıp,taranan okulu 4. kez yapmazdı.Kendisine 1 YTL katkısı olmayan pek çok doğu ve güneydoğu iline vergi,sigorta primi muafiyeti sağlamazdı,su-elektrik-telefon ücretlerinde yurdun diğer yerlerinden 3-4 kat daha düşük tarifeler uygulamazdı,neredeyse doğu ve güneydoğunun tamamına yeşil kart dağıtmazdı.Özel sektörün asla gitmediği,gitmeyeceği doğu ve güneydoğuya ısrarla imkanları ölçüsünde fabrikalar açmaz,teşvikler vermezdi.
Onun için "devlet şunu yaptı,bunu yapmadı"diyerek tüm namussuzluklardan devleti sorumlu tutmak gerçekçi ve doğru bir yaklaşım değil.
Sözün özü.......
Vatana ihanetin gerekçesi olmaz Berco.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Sonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 8 konuk

x