Zaman: Prş Mar 13, 2025 3:58

News News of Ali ERALP

Site map of Ali ERALP » Dizin : Ali ERALP

Bir Devir Kapanıyor… / Ali ERALP

“Bir Devir Kapanıyor…“

Demokrat Parti (DP), Adalet Partisi (AP), Anavatan Partisi (ANAP), Doğru Yol Partisi (DYP) nasıl gittiyse, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) de vakti saati geldiğinde gidecektir.

Çok bile kaldı iktidarda.

Durmadan satıp, savacaksın, tüm kamu mallarının, fabrikaların, ormanların altından girip, üstünden çıkacaksın; tek çivi çakmayacaksın, taş üstüne taş koymayacaksın, bir tek eserin olmayacak, ama 18 yıl iktidar olacaksın, saltanat süreceksin…

Üretimi durduracaksın. İşsizliği artıracaksın. İnsanlar yokluk - yoksulluk, açlık sınırının altında çile ...
Read more : Bir Devir Kapanıyor… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1088 | Yanıtlar : 8

Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun… / Ali ERALP

“Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun…“

Bundan tam 163 yıl önce, 1857’de Amerika’da, toplu halde, emekçi kadın katliamı yaşandı.

Bir tekstil fabrikasında, 40 bin dokuma işçisi, daha iyi yaşantı ve çalışma koşulları istemi ile greve gitmişti.

Polis, grevi engellemek için işçilere saldırdı. Fabrikayı kuşattı. İşçilerin kaçış yollarına barikatlar kurdu.

Bu kıyamet ortamında bir de fabrikada yangın çıkınca, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 129 işçi, engelleri aşamayarak can verdi.

Daha sonra 8 Mart, onların ...
Read more : Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1037 | Yanıtlar : 3

Siyah - Beyaz TV’mi, Sinemalarımı Bana Geri Verin… / Ali ERALP

“Siyah – Beyaz TV’mi, Sinemalarımı Bana Geri Verin…“

Mutluluk ve huzur tükendi… Kalmadı…

Çocukluk, oyun, masal dünyası bitti... Saklambaç, önüm, arkam, sağım, solum sobe! Körebe. Mazi oldu…

Çünkü çocuklar sokağa çıkmaya korkuyorlar artık… Hem de çok korkuyorlar… Çünkü taciz var, tecavüz var, kaçırılma var…

Kimse yarınlarından emin değil.

Yazık oldu yarınlara…

Kimse umutla, sevinçle bakamıyor geleceğine. Kimse hayaller kuramıyor...

Üniversite bitirip, yıllarca iş arayan ama bulamayan yüzbinlerce delikanlımız, kızımız var.

Emekçiler var.

İşyeri açmak ...
Read more : Siyah - Beyaz TV’mi, Sinemalarımı Bana Geri Verin… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1136 | Yanıtlar : 2

Ortadoğu Bataklığı Ve Çekilen Acılar… / Ali ERALP

“Ortadoğu Bataklığı Ve Çekilen Acılar…“

AKP iktidar olduktan sonra yönünü ümmet toplumlarına çevirdi… Şeriat yasalarına göre yönetilen Arap ülkelerini kendisine örnek aldı.

Uygar, gelişmiş ülkelere göstermediği yakınlığı, dostluğu onlara gösterdi. Hedef, onlara benzemek, onlar gibi bir İslam ülkesi haline gelmekti.

Tüm çabasını ve çalışmalarını bu hedefe yoğunlaştırdı.

Bu hedefe kilitlendi.

Türk toplumunu ümmet toplumuna dönüştürebilmek için hazırlıklara başladı.

Peki, ümmet toplumu ne demektir?

Hz. Muhammed'e inanan, onun yaptıklarını ve söylediklerini eksiksiz uygulayan ve çevresinde toplanan ...
Read more : Ortadoğu Bataklığı Ve Çekilen Acılar… / Ali ERALP | Görüntüleme : 994 | Yanıtlar : 4

TÜRK-İŞ, DİSK, CHP… Bu Kez Tehlikeyi Önleyebilecek misiniz? / Ali ERALP

“TÜRK-İŞ, DİSK, CHP… Bu Kez Tehlikeyi Önleyebilecek misiniz?“

AKP, küresel emperyalizmin plan ve tertipleri sayesinde iktidar oldu.

Başta Recep Tayyip olmak üzere, AKP’nin kurucuları, defalarca ABD’ye gidip geldiler. Görüşmeler yaptılar. Vaatler aldılar.

Bunun sonucunda 2002’de yapılan seçimleri kazanıp, hükümeti ele geçirdiler.

Ama o tarihlerde Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili olma hakkı yoktu…

Bunun önünü CHP Genel Başkanı Deniz Baykal açtı.

Erdoğan’ın seçim yasağını TBMM’sinde kaldırıp, milletvekili seçilmesine destek çıktı.

Gidiş o gidiş…

18 yıldan bu ...
Read more : TÜRK-İŞ, DİSK, CHP… Bu Kez Tehlikeyi Önleyebilecek misiniz? / Ali ERALP | Görüntüleme : 994 | Yanıtlar : 3

Gün Gelecek, Acıların, Gözyaşların Hesabı Bir Bir Sorulacak… / Ali ERALP

“Gün Gelecek, Acıların, Gözyaşların Hesabı Bir Bir Sorulacak…“

Kimler geldi, kimler geçti bu fani dünyadan…

Krallar, sultanlar, vezirler, cumhurbaşkanları, başbakanlar…

Hitlerler, Mussoliniler, Çavuşeskiler, Francolar, Evrenler, Menderesler…

Kimi asıldı, kimi kendini astı, kimi duvar dibinde kurşunlandı, kimi yıllarca yatakta Azrail’le boğuştu…

“Her şeyin sahibi benim. Malın, mülkün, yerin göğün, denizlerin, insanların, her şey benden sorulur” diyenleri mi ararsın; “En iyisini ben bilirim. En kudretli benim… Haberim olmadan kuş bile uçmaz bu ülkede” diyenleri mi?

Onlar, ...

Sevgili Yurdumuzu Harabeye Çevirdiniz, Gideceksiniz… / Ali ERALP

“Sevgili Yurdumuzu Harabeye Çevirdiniz, Gideceksiniz…“

AKP’nin iktidar olmasının üzerinden tam 18 yıl geçti.

Uzun zaman…

Bir ömür…

Satılmayan, yıkılmayan, bozulmayan, değişmeyen bir kurum, bir yapı, bir düzen kalmadı.

Yerli ve milli ne kadar kamu kuruluşu varsa elden çıkarıldı.

Bu satışların sonunda milyonlarca dolar gelir elde edildi.

Yollar, köprüler, binalar, fabrika yapan fabrikalar, enerji üretim tesisleri, elektrik, doğalgaz, limanlar yandaşlara ve yabancılara hazine garantisi ile birlikte verildi…

Tank fabrikası, Türkiye’nin bir ili büyüklüğündeki Katar’a devredildi. ...
Read more : Sevgili Yurdumuzu Harabeye Çevirdiniz, Gideceksiniz… / Ali ERALP | Görüntüleme : 989 | Yanıtlar : 5

Kurtuluşa Dek Işığımız, Kılavuzumuz, Atatürk Olacaktır… / Ali ERALP

“Kurtuluşa Dek Işığımız, Kılavuzumuz, Atatürk Olacaktır…“

Sömürgeciler, Arap coğrafyasında ve ülkemizde BOP projesini gerçekleştirmeye çalışıyorlar.

Emperyalizm, Petrol zengini ülkelerin yer altı ve yerüstü kaynaklarına göz dikti.

Hedef: ülkeleri birbirleri ile savaştırmak, birbirlerine kırdırmak…

Irak, Libya, Suriye’den sonra şimdi sırada Türkiye var.

Ama şu da bir gerçek var ki, AKP artık uzatmaları oynuyor. Pili bitti…

AKP yolcu…

Ne dünyada, ne bulunduğu coğrafyada dostu kaldı.

Suçüstüne suç işledi. İşlemeye de devam ediyor. Bu suçu tartmaya ne ...
Read more : Kurtuluşa Dek Işığımız, Kılavuzumuz, Atatürk Olacaktır… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1331 | Yanıtlar : 5

Ülkemizin Bu Günlere Gelmesinde CHP’nin De Payı Vardır… / Ali ERALP

“Ülkemizin Bu Günlere Gelmesinde CHP’nin De Payı Vardır…“

Baştan söyleyeyim:

Benim CHP ile bir alıp veremediğim yok.

Benim CHP ile bir kavgam, bir mücadelem yok.

Benim CHP’den bir çıkarım, bir koltuk, makam beklentim de yok…

Türkiye’nin bugünkü koşullarında, tek kurtarıcının, tek büyük partinin CHP olduğuna inanıyorum. Onunla işbirliği ve güç birliği yapan İYİ parti ve benzeri partileri de destekliyorum…

Ama ulusal, vatansever çizgisine rağmen, zaman zaman, İYİ partinin de MHP’lileştiğine tanık oluyorum. Bu üzücü ...
Read more : Ülkemizin Bu Günlere Gelmesinde CHP’nin De Payı Vardır… / Ali ERALP | Görüntüleme : 851 | Yanıtlar : 1

Şeriatçı, Ümmetçi Yapılanmaya Karşı Tüm Ulusalcılar Güç Birliği Yapmalıdır… / Ali ERALP

“Şeriatçı, Ümmetçi Yapılanmaya Karşı Tüm Ulusalcılar Güç Birliği Yapmalıdır…“

Türkiye’miz çok tehlikeli bir yöne doğru sürükleniyor.

Yalan, dolan, talan, din sömürüsü en üst düzeyde… Kimin eli kimin cebinde belli değil.

Bir kargaşadır gidiyor.

Ne gelenek kaldı ne görenek; ne cumhuriyet…

Ne edebiyat kaldı ne şiir, ne folklor…

Ne şarkı kaldı ne türkü…

Ne duygu kaldı, ne düşünce…

Atatürk’ü bitirdiler. Cumhuriyeti, laikliği, demokrasiyi bitirdiler.

Yüzde 30’luk bir kesim, yüzde 70’lik bir çoğunluğun haklarını, geçmişini, geleceğini, ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148382 ileti • Toplam 45852 başlık • Toplam 24945 üye

x