Zaman: Cum Şub 07, 2025 21:46

News News of Ali ERALP

Site map of Ali ERALP » Dizin : Ali ERALP

Taşları Bağlamışlar, İtleri Salıvermişler… / Ali ERALP

“Taşları Bağlamışlar, İtleri Salıvermişler…”

Her yanı eşkıya sardı.

Eşkıya dağlardan kentlere indi.

Her geçen gün sayıları daha da artıyor…

Çoğalıyorlar. Kum gibi…

Sandık kurullarını basıyorlar. Görevlileri dövmeye, korkutmaya çalışıyorlar… Gözdağı veriyorlar…

Atatürk heykellerine saldırıyorlar.

Atatürk’e, Cumhuriyete saldırıyorlar…

Tüm dünyanın hayran olduğu Mustafa Kemal Atatürk’e kin kusuyorlar, pis salyalarını akıtıyorlar.

Her geçen gün biraz daha pervasız ve çılgın oluyorlar.

Caddelerde, sokaklarda, otobüslerde, trenlerde, her yerde onlar…

Allah’ı, peygamberi, dini dillerinden düşürmüyorlar ama en kutsal bir ...
Read more : Taşları Bağlamışlar, İtleri Salıvermişler… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1208 | Yanıtlar : 3

Halka Güvenmek, Atatürkçü Olmanın Temel Koşuludur… / Ali ERALP

“Halka Güvenmek, Atatürkçü Olmanın Temel Koşuludur…”

İmamoğlu umutsuzluk, karamsarlık çemberini kırdı.

Mücadelesi, direnişi, kararlılığı, sakin, soğukkanlı duruşu ile o, halkı ve aydınları yanına çekmesini bildi.

Kavgasız, dövüşsüz, küfürsüz bir dil kullanarak yığınlara güven verdi…

Ayrım yapmadı. Halkı düşman kamplara bölüp, karşı karşıya getirmedi.

Onları kendisine inandırdı. Kendisi de onlara inandı. Bütünlüğü, beraberliği, dayanışmayı sağladı.

“Bu halktan ne köy ne kasaba olur” diyen aydınlar da onun sayesinde bu halktan “Meğer köy de olur, ...
Read more : Halka Güvenmek, Atatürkçü Olmanın Temel Koşuludur… / Ali ERALP | Görüntüleme : 924 | Yanıtlar : 0

Her Şey Makam - Mevki, Para - Pul Demek değildir… / Ali ERALP

“Her Şey Makam - Mevki, Para - Pul Demek değildir…”

At izi ile it izinin birbirine karıştığı bir dönemden geçiyoruz…

Çok kritik aylar, günler, hatta saatler yaşıyoruz. Ülkemizin, halkımızın ve demokratik düzenin aleyhine durmadan yeni yeni planlar hazırlanıyor.

Kapalı kapılar arkasında sözler alınıp, sözler veriliyor. Tertipler düzenleniyor.

Çok endişe verici, çok tedirgin edici, çok tehlikeli bir ortam...

Günümüzde gazetelerin, TV’lerin, basın kuruluşlarının önemli bir kesimi “Emir eri, koltuk değneği” gibi görev yapıyor…

Bunların ...
Read more : Her Şey Makam - Mevki, Para - Pul Demek değildir… / Ali ERALP | Görüntüleme : 863 | Yanıtlar : 3

Son Seçim, Sonun Başlangıcı Oldu… / Ali ERALP

“Son Seçim, Sonun Başlangıcı Oldu…"

Adamlar alışmışlar hazıra konmaya…

Seçimin de hazırına, geçimin de hazırına…

Ekmek elden, su gölden…

Mirasyedi gibi… Sat, sat ye… Memlekette fabrika bırakmadılar. Sanayi bırakmadılar. Tarım bırakmadılar…

Karışan görüşen, karşı koyan da yok… Oohh, ne ala… Ne güzel dünya… Çocuklarının tümü iş güç, gemicik sahibi oldu… Ama milyonlar işsiz…

Ortalık gül bahçesi…

Hem de dikensiz gül bahçesi.

Arada bir muhalefetten, iktidarı ve iktidardakileri eleştiren bir iki çatlak ses çıkıyor. Eleştiriyorlar. ...
Read more : Son Seçim, Sonun Başlangıcı Oldu… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1236 | Yanıtlar : 1

Adam Olun Önce, Adam… / Ali ERALP

“Adam Olun Önce, Adam…” b

Ne demiş Ömer Hayyam:

“Hacı hoca olmuşsun, kaç para! / Hırka, tespih, post, seccade güzel / Ama Tanrı kanar mı bunlara?”

Şu ülkede “Hacı hoca” perdesi arkasında çevrilmedik dolap, oynanmadık oyun kalmadı. Saymakla, dökmekle bitmez. Şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemlerle halkı kandırıyorlar. Aldatıyorlar…

Denizi, gökyüzü, insanları ile şu ülke, şimdiye dek, bu kadar yolsuzluk, hırsızlık, yalan dolan, talan, sahtekârlık, acımasızlık, üçkâğıtçılık görmedi.

Hele hele böylesine utanmaz ve pişkin yöneticilere ...
Read more : Adam Olun Önce, Adam… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1077 | Yanıtlar : 3

Hesap Verme Günü Adım Adım Yaklaşıyor… / Ali ERALP

“Hesap Verme Günü Adım Adım Yaklaşıyor…”

Yerel seçimler tamamlandı.

Kazananlar, kazanamayanlar sandıkta belli oldu. Tutanaklar imzalandı.

İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere, iktidar, büyük kentlerin çoğunda başkanlığı kaybetti.

17 yıldan beri tıkır tıkır işleyen seçim sistemi, bu kez engelle karşılaştı.

Halkın karşı oyları ile iktidar duvara tosladı…

Yara aldı…

Onlar, böyle bir sonucu hiç beklemiyorlardı. Hayal bile etmiyorlardı.

Ama olan oldu… Halk bu kez, “Bu kadar çile, bu kadar sıkıntı yeter” dedi.

Bu seçimlerin ...
Read more : Hesap Verme Günü Adım Adım Yaklaşıyor… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1357 | Yanıtlar : 0

Halkımız Demokrasiye Giden Yolda İlk Adımını Attı… / Ali ERALP

“Halkımız Demokrasiye Giden Yolda İlk Adımını Attı…”

Halkımız, demokrasiye giden yolda ilk adımını attı.

AKP yenildi.

Beka sorunu, yalan dolan, iftira, tehdit, küfür, aşağılama toplumda itibar, ilgi görmedi.

Tarikatların, şeyhlerin, yaygın olduğu, geri bıraktırılmış bölgelerimizde AKP ve MHP kazansa bile tüm yurtta kaybetti.

Özellikle sanayinin ve üretim merkezlerinin olduğu büyük kentlerimizde, egemen güçlerin ithalata ve kamu mallarının satımına dayalı ekonomi politikası onaylanmadı.

Üretimsizlik mahkûm edildi.

Tek adam yönetimi ve sultanlık zihniyeti kabul görmedi… ...
Read more : Halkımız Demokrasiye Giden Yolda İlk Adımını Attı… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1201 | Yanıtlar : 4

Güneşe Koşalım. Güneşin Zaptı Yakındır… / Ali ERALP

“Güneşe Koşalım. Güneşin Zaptı Yakındır…”

Türkiye, 17 yıldır şeriatçı tehlikeyle karşı karşıyadır. Sevgili vatanımızı 17 yıldır şeriatçılar yönetmektedir.

Siyasal İslamcıların elinde sevgili yurdumuz bir ''kurtlar sofrasına'' dönüştürüldü.

Keskin dişli, yırtıcı tırnaklı kurtlar, kuzuları yiyerek yaşamlarını sürdürüyorlar. Bir grup dinci, tarikatçı mutlu azınlık ''aksırıncaya, tıksırıncaya kadar'' işkembesini doldururken; milyonlarca insan yoksulluk, açlık sınırının altında çile dolduruyor.

Siyasal İslam, ülkemizde iktidarı ele geçirdi. Ama dilediği dört dörtlük şeriatçı düzeni henüz kuramadı.

Seçimlerden sonra bu amaç ...
Read more : Güneşe Koşalım. Güneşin Zaptı Yakındır… / Ali ERALP | Görüntüleme : 989 | Yanıtlar : 3

Horlanan, Ezilen Kadın! Yobaz Takımına Dersini Sandıkta Verecek misin? / Ali ERALP

“Horlanan, Ezilen Kadın! Yobaz Takımına Dersini Sandıkta Verecek misin?”

Bir zamanlar, Furkan Vakfı Kurucusu şöyle konuşuyordu:

"Ne diyor İslam, annen de olsa diz kapağının altından göbeğine kadar ve sırtına bakamazsın. Annen de olsa, diz kapağının üstü tahrik eder. İslam gerçeği konuşuyor. Hayal âleminde değil İslam. Tozpembe hayallerde gezmiyor İslam. 'Olmaz canım, annesiyle olur mu, bacısıyla olur mu?' İslam hayal kurmuyor, gerçeği söylüyor. 'Olur' diyor. Biri yapmazsa biri yapar. 'Olur mu?' diyenlerin başlarına geliyor." ...

Doğrulup, Ayağa Kalkmanın Tam Zamanıdır Şimdi Ey Halkım... / Ali ERALP

“Doğrulup, Ayağa Kalkmanın Tam Zamanıdır Şimdi Ey Halkım...”

NOT:

(Bundan tam 9 yıl önce yazdığım bu makalede FETÖ tehlikesine, yargının siyasallaştırılmasına, tarımın bitirilmesine, subayların haksız tutuklanmasına dikkat çekmiştim. Tümü de gerçekleşti. Okumanızı rica ediyorum. )

Bugün, 2019 yılının, mart ayının bir Cumartesi gününden tekrar sesleniyorum: 31 Mart 2019 seçimlerine gidip oy kullanalım. Partileri protesto etme masalları ile emperyalizmin ve egemen güçlerin ekmeğine yağ sürmeyelim. Partilerdeki işbirlikçilerle mücadelemizi seçimlerden sonraya bırakalım. HİÇ KAYBEDECEK VAKTİMİZ ...
Read more : Doğrulup, Ayağa Kalkmanın Tam Zamanıdır Şimdi Ey Halkım... / Ali ERALP | Görüntüleme : 1050 | Yanıtlar : 4

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148270 ileti • Toplam 45785 başlık • Toplam 24925 üye

x