Zaman: Cum Şub 07, 2025 15:49

News News of Ali ERALP

Site map of Ali ERALP » Dizin : Ali ERALP

İktidar Ve Muhalefet, El Ele Verip, Ülkeyi Bu Hale Getirdiler… / Ali ERALP

“İktidar Ve Muhalefet, El Ele Verip, Ülkeyi Bu Hale Getirdiler…”

Evet, bir kez daha yineliyorum;

İktidar ve muhalefet el ele verip, ülkeyi bu hale getirdiler.

Hem de bu ortaklık, bu işbirliği, AKP’nin iktidar olmasının hemen ardından başladı. Şimdi soracaksınız, “Peki, Ali Eralp kanıtların var mı?”

Evet var.

Henüz Recep Tayyip Erdoğan yasaklı iken, Meclise bile giremezken, tüm itirazlara rağmen, Deniz Baykal onun tüm engellerini kaldırıp, “Yürü, yola devam” dedi. Meclise katılmasını sağladı.

Temel kanıt ...
Read more : İktidar Ve Muhalefet, El Ele Verip, Ülkeyi Bu Hale Getirdiler… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1389 | Yanıtlar : 1

Atatürk, Bütün Dünyanın Sahiplendiği Bir Devrimcidir… / Ali ERALP

“Atatürk, Bütün Dünyanın Sahiplendiği Bir Devrimcidir…”

NOT: Cumhuriyet’i Atatürkçüler yeniden kazandı. Ve ben 8 yıl sonra gazetemizde yeniden yazmaya başladım. Sıra CHP’nin yeniden Atatürk’ün partisi olmasına geldi…

Cumhuriyet, laiklik düşmanlarına soruyorum: Atatürk’ten önceki Türkiye’nin durumunu biliyor musunuz?

Cumhuriyet ilan edildiğinde ülkemizin sosyal ve ekonomik yapısı nasıldı?

Okuma yazma oranı kadınlarda kaç, erkeklerde kaçtı?

Ne kadar fabrika vardı? Sermaye ve fabrika kimlerin elindeydi?

Demir yolları kaç kilometreydi? Bildiğinizi sanmıyorum… Bilseniz, dünyanın sahiplendiği gerçek liderin peşinden ...
Read more : Atatürk, Bütün Dünyanın Sahiplendiği Bir Devrimcidir… / Ali ERALP | Görüntüleme : 994 | Yanıtlar : 1

Vatanımıza, Milletimize, Fidanlarımıza Sahip Çıkalım… / Ali ERALP

“Vatanımıza, Milletimize, Fidanlarımıza Sahip Çıkalım…”

PKK can almaya devam ediyor.

Kudurmuş köpekler gibi saldırıyor dört bir yana.

Taşları bağlamışlar, itleri salıvermişler.

Batman'dan acı haber! Hasankeyf ilçesinde yol yapım çalışmasının güvenliğini sağlayan askeri aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan EYP'nin patlatılması sonucu 7 asker şehit oldu.

Şehit olan asker sayısı son haberlere göre 8'e yükseldi.

Şunu hemen belirleyelim, bu saldırılar ile PKK yeni bir aşamaya geçmiştir. Bu cinayetler, suçsuz fidanların ölümü, PKK teröristlerinin bozulan morallerini düzeltmek ...
Read more : Vatanımıza, Milletimize, Fidanlarımıza Sahip Çıkalım… / Ali ERALP | Görüntüleme : 2336 | Yanıtlar : 1

Önemli Olan Yaşamak Değil, İnsan Gibi Yaşamaktır… / Ali ERALP

“Önemli Olan Yaşamak Değil, İnsan Gibi Yaşamaktır…”

Kediler, kedi gibi yaşar.

Köpekler, köpek gibi, aslanlar aslan gibi yaşar…

Yılanlar, yılan gibi…

Hiçbiri de bir başkasına benzemez. Hepsinin yaşantı biçimi ayrı ayrıdır.

Bir başkasına özenmez ya da nitelik değiştirmez.

Kendi soyunu düşman bilmez. Hele hele dişisini hiç aşağı görmez, ona eziyet etmez. Onu küçümsemez.

Dut ağacı, dut ağacı gibi yaşar, zeytin ağacı, zeytin ağacı gibi…

Doğanın kanunudur bu…

Yeryüzündeki canlılar arasında bir tek insan başkalaşım, ...
Read more : Önemli Olan Yaşamak Değil, İnsan Gibi Yaşamaktır… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1287 | Yanıtlar : 0

Vatan Elden Gidiyor; Siz Hâlâ Çiçek, Böcek Muhabbeti İle Oyalanıyorsunuz… / Ali ERALP

“Vatan Elden Gidiyor; Siz Hâlâ Çiçek, Böcek Muhabbeti İle Oyalanıyorsunuz…”

Facebook’ta, İnstagram’da, Twitter’da, her yerde “çiçek – böcek, özel yaşam” muhabbetleri ile karşılaşıyoruz durmadan...

İnsanlarımız, özel – genel tüm bilgilerini, tüm yaşantısını topluma anlatmaktan, çevresindekilere duyurmaktan büyük bir haz duyuyor, zevk alıyor.

24 saat ne yaptı, ne ile uğraştı, hangi hastanelere, hangi düğünlere gitti, orada nasıl oynadı; neleri seviyor, kimleri sevmiyor, kimlerle ilişkisi var, nerelerde tatil yapmış, tatilde neler olmuş, kimlerle karşılaşmış, hangi yemekleri ...

Din Alıp, Din Satanlar… / Ali ERALP

“Din Alıp, Din Satanlar…”

Konuya girmeden önce bir noktaya dikkat çekeyim. Bir hassas noktayı vurgulayayım:

Gerçek dindarlarla bizim bir alıp veremediğimiz yoktur. İnananlarla ya da inanmayanlarla bizim bir hesabımız yoktur.

Herkes düşüncesinde, inancında özgürdür. İstediği dini seçer, istediği dine inanır ya da inanmaz; o kendisinin tercihidir, bizi ilgilendirmez. Onlar bizim eleştirilerimizin dışındadır…

Bu yazının konusunu din tüccarları, din alıp satanlar, dini kişisel çıkarları için kullananlar oluşturmaktadır.

Şunu hemen belirteyim: Bu ülke ne çektiyse yobazların, ...
Read more : Din Alıp, Din Satanlar… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1080 | Yanıtlar : 0

“Sen Yanmasan, Ben Yanmasam, Nasıl Çıkar Karanlıklar Aydınlığa… ” / Ali ERALP

“Sen Yanmasan, Ben Yanmasam, Nasıl Çıkar Karanlıklar Aydınlığa… ”

AKP uzatmaları oynuyor. AKP yolcu… Ama bunun için bir de muhalefetin “Adam gibi” muhalefet yapması gerekiyor… O da olacak…

Ne dünyada, ne bulunduğu coğrafyada dostu kaldı AKP’nin.

Suç üstüne suç işledi. Bu suçu tartmaya ne adaletin terazisi, ne hukukun kara kaplı kitapları yeter.

Halkı ile kavgalı… Ortadoğu ülkeleri ile kavgalı.

Dünya ile kavgalı…

En yakın zamanda “Suriye’de Cuma namazını kılacağını” söyleyen RTE, fena yanıldı.

ABD ...

Zafer, Zafer Benimdir Diyebilenindir... / Ali ERALP

“Zafer, Zafer Benimdir Diyebilenindir...”

“Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise, başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyebilenindir.”

Bu söz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e aittir.

Çok derin, çok anlamlı ve gerçeklerle dolu bir deyiştir…

Günümüzde bazı kişileri ve olayları değerlendirmek için de bir mihenk taşıdır. Ölçüdür...

Şimdi bu ölçüyü temel alarak soralım:

Ülkemizde kimler başarılı olmuştur? Kimler, “Zafer, zafer benimdir” diyebilmiş ve “Başaracağım diye başlayarak sonunda başarmıştır?”

Eğip bükmeden, hiç kıvırtmadan, bu soruyu dosdoğru yanıtlayalım:

Yurdumuzda ...
Read more : Zafer, Zafer Benimdir Diyebilenindir... / Ali ERALP | Görüntüleme : 2057 | Yanıtlar : 1

Yolun Sonu Görünüyor… / Ali ERALP

“Yolun Sonu Görünüyor… ”

Cangıl ormanında yaşıyoruz…

Çok kötü bir dönemden geçiyoruz.

Gücü yeten gücü yetene…

Ülkemizde orman yasaları geçerli…

Hak, hukuk hak getire…

“Ar, namus, kâhke bezi…”

Kâhke, bir çeşit Antep çöreği… Çok çeşidi var… En çok sevileni “Ramazan kâhkesi”, öteki adıyla “Halep kâhkesi…”

“Kâhke bezi”, en ucuz, basit bir keten parçasıdır…

Antepli ustalar, toz almasın, tazeliğini korusun diye, bu bezi kâhkelerin üzerine örterler…

Zamanla bu ucuz ketenler kullanıla kullanıla yıpranır, eskir, iyice ...
Read more : Yolun Sonu Görünüyor… / Ali ERALP | Görüntüleme : 3797 | Yanıtlar : 5

Ekonomik Krizin Nedeni Üretimsizlik, Hesapsız Harcamalar ve Suriyelilerdir… / Ali ERALP

“Ekonomik Krizin Nedeni Üretimsizlik, Hesapsız Harcamalar ve Suriyelilerdir…”

Fabrikaları sattık.

Ormanları sattık.

Ağaçları kestik.

Kamu ve cumhuriyet mallarının altından girip, üstünden çıktık.

Çalışanları işten çıkardık. Tüm devlet kurumlarını ele geçirdik…

İşsizlik ve işsizler ordusu her geçen gün biraz daha artıyor… Bir çığ gibi büyüyor…

Üretim durdu. İhracat azaldı.

İthalat arttı. İğneden ipliğe her şeyi dışarıdan alıyoruz.

Artık mal alırken denetim bile yapılmıyor. Şarbonlu hayvanlar sokuluyor ülkemize. Halkın sağlığı ile oynanıyor.

Tüketim de durdu. Çünkü ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148270 ileti • Toplam 45785 başlık • Toplam 24925 üye

x