Zaman: Cum Şub 07, 2025 16:18

News News of Ali ERALP

Site map of Ali ERALP » Dizin : Ali ERALP

Yazık Oldu Hayallerimize, Yazık Oldu Umutlarımıza… / Ali ERALP

“Yazık Oldu Hayallerimize, Yazık Oldu Umutlarımıza… “

Sosyal ve ekonomik kriz bağıra bağıra geliyor…

Sevgili vatanımız şimdiye dek böyle sıkıntılı bir dönem yaşamadı…

İşsizlik, yoksulluk aldı başını gidiyor.

Üstüne üstlük, bir de pahalılık…

İnsanlarımız çarşıda pazarda sayıyla, gramla ürün almaya başladılar: “500 gram bamya verir misin? Şundan 5 tane istiyorum.”

“Bunun fiyatı ne?” “Ooo, çok pahalı, alamam…”

Büyüklerin, ailelerin hal-i pürmelali (hüzünlü, acıklı hal) bu… Peki, çocuklarımızın durumu nasıl? İstedikleri okullara gidebiliyorlar mı? Diledikleri eğitimi, ...
Read more : Yazık Oldu Hayallerimize, Yazık Oldu Umutlarımıza… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1394 | Yanıtlar : 2

“Şimdi Yeni Şeyler Söylemek Lâzım…” / Ali ERALP

“Şimdi Yeni Şeyler Söylemek Lâzım…”

16 yıldan beri AKP iktidarda…

Uygarlık, değişim, ilerleme açısından değişen bişey yok. Milletimiz, halkımız yararına değişen hiçbir şey yok.

Eski tas, eski hamam…

Hatta taslar ve hamam da eskimeye, yıpranmaya başladı. Dökülüyor. Ama bakan, ilgilenen yok…

Cumhuriyetin, rejimin, laikliğin, demokrasinin altından girip, üstünden çıktılar…

Geriledik…

İlkelleştik…

Ortaçağa döndük.

Cehalet arttı. Bilim, akıl kapı dışı edildi. Giyim kuşam değişti. Kadınlarımız türbanlara, çarşaflara büründüler. Bazılarının sadece gözleri görünüyor şimdi.

Çarşafa dolandık…

Fabrikalar ...
Read more : “Şimdi Yeni Şeyler Söylemek Lâzım…” / Ali ERALP | Görüntüleme : 1464 | Yanıtlar : 2

Bazen Tarihin Çarkına Çomak Sokulsa Da O Hep İleriye Döner… / Ali ERALP

Bazen Tarihin Çarkına Çomak Sokulsa Da O Hep İleriye Döner…

Korku dağları bekler…

Suçun çoksa, korkun da çoktur. Zulmün çoksa, korkun dağlar kadar büyüktür.

Her zaman, her yerde karşına çıkar o korku. Peşini bırakmaz.

Yüreğindedir. Beynindedir. Yaşantındadır.

Yatarken, kalkarken, konuşurken, gülerken, yerken içerken, dolaşırken hep yanındadır. Hep aklındadır.

En çok da geceleri… “Uyku girmez gözüne. Zalım yastık diken olur yüzüne…”

Korku dağları bekler.

Sen belli etmesen de cesur görünsen de efelik taslasan da ses tonunda, ...
Read more : Bazen Tarihin Çarkına Çomak Sokulsa Da O Hep İleriye Döner… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1410 | Yanıtlar : 0

Türkiye Nereye Koşuyor? / Ali ERALP

Türkiye Nereye Koşuyor?

1968 gençliğinin siyasal sloganı “Tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye” idi.

Bu amaca ulaşabilmek için çok kişi canından oldu, çok insan sakat kaldı, niceleri hapse girdi, işkencelere uğradı…

Demokrasi uğruna çok acılar, sıkıntılar, işkenceler yaşandı. Bu yolda ölümleri göze alanların geliştirdiği bu demokrasi, günümüzde AKP ve onun yöneticileri eliyle sıfırlandı. Tek adam rejimine dönüştürüldü.

210 yıllık bir uygarlık, çağdaşlaşma mücadelesi bir anda tarihe karıştı.

142 yıl geriye gittik. Ortaçağ’a döndük yeniden…

Aslında ...
Read more : Türkiye Nereye Koşuyor? / Ali ERALP | Görüntüleme : 1264 | Yanıtlar : 2

Türkiye’yi Gelecekte Neler Bekliyor? / Ali ERALP

Türkiye’yi Gelecekte Neler Bekliyor?

Artık televizyona bakmıyorum...

Hele hele haberlere hiç bakmıyorum.

Daha şimdiden “Tek tip elbise” gibi, “Tek tip haber” yerleşti tüm televizyonlara.

Tek ses, tek nefes…

Gerçi eskiden de öyleydi ama Atatürkçü, demokrat gibi görünen üç beş TV de şimdi iktidarın düdüğünü çalmaya başladı. İktidarın sesi oldu.

Çünkü korku dağları bekliyor…

Sultanlık dönemine yeniden girdi ülkemiz…

Tek adam, tek iktidar dönemi bu. Meclis, yargı, milletvekilleri hepsi göstermelik. Onlar devletin maaşlı memurları gibi ...
Read more : Türkiye’yi Gelecekte Neler Bekliyor? / Ali ERALP | Görüntüleme : 1231 | Yanıtlar : 1

Çevremizde Suçlu Aramayalım. Aynaya Bakalım… / Ali ERALP

Çevremizde Suçlu Aramayalım. Aynaya Bakalım…

Aziz Nesin bir zamanlar şunları söylemişti:

“… Şimdiye dek olduğu gibi, şimdi de haber veriyorum, önceleri yavaş yavaş, ağır ağır, adım adım kötülük uçurumuna doğru giderken, gittikçe hızlanarak, şimdi koşar adım gidiyoruz. Olacak toplumsal depremin uğultularını duymaktayım. Çevremizde aptal aptal suçlu aramayalım. Aynaya bakalım. Aynamız yoksa bir durgun suya bakalım. Orada suçluyu göreceğiz. İş işten geçtikten sonra ‘Kendim ettim, kendim buldum’ demenin hiçbir yararı yok…’ (Aziz Nesin, Bir Tutam Aydınlık)” ...
Read more : Çevremizde Suçlu Aramayalım. Aynaya Bakalım… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1869 | Yanıtlar : 1

Şimdi Değişim Zamanıdır, Direniş Zamanıdır… / Ali ERALP

Şimdi Değişim Zamanıdır, Direniş Zamanıdır…

Bundan tam 14 yıl önce, 12.04.2004 tarihli Cumhuriyet gazetesinde şunları yazmıştım. Bir bölümünü aşağıya yeniden alıyorum:

“Türkiye bugün büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Ama ulusal kesim ve geniş yığınlar henüz bu gerçeğin bilincinde değiller. Siyasal İslamcıların elinde sevgili yurdumuz bir ”kurtlar sofrasına” dönüştürüldü. Keskin dişli, yırtıcı tırnaklı kurtlar, kuzuları yiyerek yaşamlarını sürdürüyorlar. Bir grup dinci, tarikatçı mutlu azınlık ‘aksırıncaya, tıksırıncaya kadar’ işkembesini doldururken; milyonlarca insan yoksulluk, açlık sınırının altında çile ...
Read more : Şimdi Değişim Zamanıdır, Direniş Zamanıdır… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1868 | Yanıtlar : 0

Sevgili Yurdumuzda Kan ve Gözyaşı Hiç Durmuyor… / Ali ERALP

Sevgili Yurdumuzda Kan ve Gözyaşı Hiç Durmuyor…

(Yakınlarda çıkacak olan yeni kitabımdan bir kısa makale.)

Kuran kursu en çok AKP döneminde açıldı. İmam hatip en çok AKP döneminde yaygınlaştırıldı… Tüm okullar imam hatiplere dönüştürüldü. Tüm öğrenciler imam hatiplere gitmeye zorlandı.

Terörist, şeriatçı örgütlerle diyaloglar, sıcak ilişkiler en çok bu dönemde gerçekleştirildi…

Allah, Muhammet sözcükleri bu dönemde hiç dillerden düşmedi, en çok bu dönemde konuşuldu… En çok bu dönemde “korku, korkutma silahına” dönüştürüldü…

Tarikatlar, tekkeler, cemaatler ...
Read more : Sevgili Yurdumuzda Kan ve Gözyaşı Hiç Durmuyor… / Ali ERALP | Görüntüleme : 793 | Yanıtlar : 1

Ne Cumhuriyeti, Ne 19 Mayıs’ı Yok Edebilirsiniz... / Ali ERALP

Ne Cumhuriyeti, Ne 19 Mayıs’ı Yok Edebilirsiniz.
Milletin Sabrını Denemekten de Vazgeçin Artık

Mussolini de sizin gibi iktidar olmuştu. Çarpık seçim sistemi sayesinde, aldığı üçte bir oyla mecliste üçte iki çoğunluğu sağlamıştı.

O çoğunluğa dayanarak yasalar çıkarıyor, anayasayı değiştiriyor, hapishaneleri karşıtları ile dolduruyordu. Kurduğu faşist düzen sayesinde dilediğini yapıyordu. Dünyaya direk kalacağını sanıyordu…

Tüm gücüne, tüm ihtişamına, tüm görkemine karşın, sol yumruğunu kaldırarak başladığı iktidar yolculuğu, bacaklarından asılarak son buldu.

Mussolini nerede şimdi? Hitler nerede? ...
Read more : Ne Cumhuriyeti, Ne 19 Mayıs’ı Yok Edebilirsiniz... / Ali ERALP | Görüntüleme : 1409 | Yanıtlar : 0

Tüm Türkiye’yi Silivri, Hasdal Zindanlarına Dönüştürseniz Ne Yazar?

Tüm Türkiye’yi Silivri, Hasdal Zindanlarına Dönüştürseniz
Ne yazar?

Atatürk’ün resimlerine baktınız mı hiç?

Ama iş olsun diye değil. Şöyle alıcı gözle…

Birçok devlet adamında, politikacıda göremeyeceğiniz, bulamayacağınız bir özellik var onda: Nedir bu özellik? Halkı ile iç içe geçmiş, bütünleşmiş, kaynaşmış bir liderdir o.

Halkını seviyor. İnsanları seviyor. Yalan söylemiyor. Aldatmıyor… Bağırmıyor, çağırmıyor. Öfkelenmiyor. “Kimseye “Ananı da al git…” demiyor.

Her zaman, her koşulda, her yerde dinliyor onları. Hem de tüm dikkatini konuştuğu kişinin üzerinde ...
Read more : Tüm Türkiye’yi Silivri, Hasdal Zindanlarına Dönüştürseniz Ne Yazar? | Görüntüleme : 2842 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148270 ileti • Toplam 45785 başlık • Toplam 24925 üye

x