Zaman: Cum Şub 07, 2025 9:43

News News of Ali ERALP

Site map of Ali ERALP » Dizin : Ali ERALP

Elsiz, Ayaksız Bir Yeşil Yılan

ELSİZ AYAKSIZ BİR YEŞİL YILAN…

Ne demişti Attila İlhan:

“Elsiz ayaksız bir yeşil yılan / yaptıklarını yıkıyorlar Mustafa kemal / hani bir vakitler Kubilay’ı kestiler / çün buyurdun kesenleri astılar / sen uyudun asılanlar dirildi / Mustafa’m Mustafa Kemal’im…”

Çok kötü günlerden geçiyor sevgili yurdumuz. Anaların, babaların gözleri yaşlı. Katiller el üstünde. Toz duman, pislik kaplamış her yanı. Çamur diz boyu…

Eşkıyalar dünyaya hükümdar olmaya çalışıyor.

20. yüzyılın ilk çeyreğindeki gibi, 21. yüzyılın ilk ...
Read more : Elsiz, Ayaksız Bir Yeşil Yılan | Görüntüleme : 1824 | Yanıtlar : 0

Ulusal Kirlenme, Dil Kirlenmesi İle Başlar...

ULUSAL KİRLENME, DİL KİRLENMESİ İLE BAŞLAR…

Dil bir iletişim aracı olduğu gibi söz sanatlarının da temel yapı taşıdır. O insanlık tarihi ile birlikte ortaya çıkmıştır ve insan toplulukları var olduğu sürece de yaşamasını sürdürecektir. Bu nedenle dilin ulusların yücelmesinde ve ulusal bilincin canlı kalmasında çok önemli bir yeri vardır. Bu konuda Atatürk şöyle der:

“Ulusal duygu ile dil arasında bağ çok kuvvetlidir. Dilin ulusal ve zengin olması, ulusal duygunun gelişmesinde başlıca etkendir, yeter ki ...
Read more : Ulusal Kirlenme, Dil Kirlenmesi İle Başlar... | Görüntüleme : 2405 | Yanıtlar : 1

''Hep Bana, Rab Bana'' Demokrasisi...

“HEP BANA, RAB BANA” DEMOKRASİSİ…

Türkiye’de bugün Orman yasaları yürürlüktedir. Hem de yabanıl orman yasaları.

Türkiye cangıl ormanına dönüşmüştür. Gücü yeten gücü yetene. Sömüren sömürene. Çalan çalana. Çırpan çırpana. Altta kalanın canı çıkıyor…

Türkiye’de bugün yürürlükte olan “Hep bana, Rab bana demokrasisidir.” Öç alma hukukudur.

Köşe başlarını tutan, varlıklı, bileği güçlü, iktidar destekli bazı kimseler istediğini alıyor, istediğini satıyor, dilediğini gerçekleştiriyor. “Devlet malı deniz, yemeyen domuz” misali su akarken testisini doldurmaya çalışıyor. Çoluğuna, çocuğuna, ...
Read more : ''Hep Bana, Rab Bana'' Demokrasisi... | Görüntüleme : 1275 | Yanıtlar : 0

Bu Halktan ''Ne Köy Ne Kasaba Olur'' Diyenlere Sesleniyorum: Devrimleri Halk Yapar...

BU HALKTAN “NE KÖY NE KASABA OLUR” DİYENLERE SESLENİYORUM: DEVRİMLERİ HALK YAPAR…

“Bu ülke bu güne değin ne çektiyse cahillerden, cahillikten, aymazlıktan çekti” diyorlar.

Bir bakıma doğru bu.

1950’lerde Menderes, halkımızın bu bilinçsizliğine ve cahilliğine vurgu yaparak, “Ben istesem, odunu bile milletvekili seçtiririm…” demişti. Daha sonraları Evren’ler, Özal’lar, Çiller’ler, Tayyip’ler halkın bu saflığından, bilgisizliğinden yararlanarak, iktidarlarını sürdürdüler.

Şu tartışılmayacak bir gerçek ki, ihalelere fesat karıştıran, hayali ihracat yapan devlet adamları, ormanları yağmalayan orman bakanları, bir ...

Özerklik İlân Edildi, Türkiye Parçalanıyor. Ey CHP, Ey MHP Nerdesiniz?

ÖZERKLİK İLAN EDİLDİ, TÜRKİYE PARÇALANIYOR. EY CHP, EY MHP NERDESİNİZ?

Özerklik ilan edildi. Hem de 13 fidanımız vurulup toprağa düştüğü gün…

Aynı gün ABD Dışişleri Bakanı alelacele Türkiye’ye geldi. Kapalı kapılar arkasında görüşmeler yapıldı. Emperyalist Bakan emirler yağdırdı. Direktifler verdi: “Din özgürlüğünü anayasaya koyun. Ruhban okulunu açın… Suriye’ye, Libya’ya yaptırımlar uygulayın… ”

Türkiye parçalanıyor.

Türkiye bölünüyor. Ana kuzuları toprağa düşüyor.

Ey CHP milletvekilleri, ey MHP milletvekilleri nerdesiniz?

Sağ mısınız?

Yaşıyor musunuz?

Neden dut yemiş ...
Read more : Özerklik İlân Edildi, Türkiye Parçalanıyor. Ey CHP, Ey MHP Nerdesiniz? | Görüntüleme : 1482 | Yanıtlar : 0

AKP ve Onun BOP Eşbaşkanı, Şehitlerimizin Hesabını Vermelidir

AKP VE ONUN BOP EŞBAŞKANI, ŞEHİTLERİMİZİN HESABINI VERMELİDİR

PKK can almaya devam ediyor.

Kudurmuş köpekler gibi saldırıyor dört bir yana.

Taşları bağlamışlar, itleri salıvermişler.

Diyarbakır'ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında öğle saatlerinde arama yapan askerler pusuya düşürüldü; 3'ü uzman erbaş, 10'u er olmak üzere 13 asker şehit oldu. Sayı artabilir.

Askerler, öğle yemeği için mola verdikleri sırada birkaç noktadan saldırıya geçen kalabalık terörist grubu ağır silahlarla açtığı ilk ateşle 3 uzman erbaş ve 10 er ...
Read more : AKP ve Onun BOP Eşbaşkanı, Şehitlerimizin Hesabını Vermelidir | Görüntüleme : 1261 | Yanıtlar : 0

Peki, Biz Tükürdüğümüzü Niye Yaladık?

PEKİ, BİZ TÜKÜRDÜĞÜMÜZÜ NİYE YALADIK?

28.6.2011 tarihinde ne demişti Kemal Kılıçdaroğlu?

“Yeminleri engellenen arkadaşlara yemin etme yolu açılmadıkça biz CHP vekilleri de yemin etmeyeceğiz. Bizim bu duruşumuz seçmene ve onun oyuna yani milli iradeye duyduğumuz saygının gereğidir.”

Arkasından da yemin törenine katılacak olan MHP’ye “Biz arkadaşlarımızı satmayız” sözüyle ağır bir eleştiri yöneltmişti.

Bu sert sözler ve eylem karşısında Recep Tayyip Erdoğan da 08.07.2011’de “Tükürdüklerini yalayacaklar, göreceksiniz…” demişti.

Gördük. Tükürdüklerini yaladılar. Dağ fare doğurdu.

Bu ...
Read more : Peki, Biz Tükürdüğümüzü Niye Yaladık? | Görüntüleme : 1313 | Yanıtlar : 0

Gözaltılar, Tutuklamalar Devam Ediyor...

GÖZALTILAR, TUTUKLAMALAR DEVAM EDİYOR… PEKİ, DOKUNULMAZLIK DOSYALARINA SIRA NE ZAMAN GELECEK?

Her gün yeni bir deprem yaşıyoruz. Her gün yeni bir kasırgayla uyanıyoruz. Ortalık yangın yerine döndü.. Ortalık cangıl ormanı…

At izi ile it izi birbirine karıştı.

Eski PKK’lı katiller, ruh hastaları, onur yoksulları şimdi el üstünde.

Aslanları çakallara boğduruyorlar.

PKK ile canı pahasına mücadele veren ve “milli irade” ile seçilen Engin Alan içeride. Hain muamelesi görüyor. Partisi MHP de unuttu onu. Ama son ...
Read more : Gözaltılar, Tutuklamalar Devam Ediyor... | Görüntüleme : 1209 | Yanıtlar : 0

Türkiye Kemalist Devrimle Yeniden Kurulacaktır

Türkiye Kemalist Devrimle Yeniden Kurulacaktır

Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsuna çıktığı gün Türkiye’nin genel durumunu şu sözlerle tarihe not düşmüştü:

“1335 (1919) senesi Mayısının 19’uncu günü Samsun’a çıktım. Genel durum ve görünüm: Osmanlı Devletinin de içinde bulunduğu bağlaşık devletler grubu Dünya Savaşında yenilmiş. Osmanlı ordusu her yanda zedelenmiş, koşulları ağır bir Ateşkes Anlaşması imzalamış. Büyük Savaşın uzun yılları boyunca, ulus yorgun ve yoksul bir durumda. Ulusu ve yurdu Genel Savaşa sürükleyenler, kendi ...
Read more : Türkiye Kemalist Devrimle Yeniden Kurulacaktır | Görüntüleme : 1416 | Yanıtlar : 0

Kuzuların Sessizliği...

KUZULARIN SESSİZLİĞİ…

Yedi yıl önce, 12.04.2004 tarihli Cumhuriyet gazetesinde şunları yazmıştım. Bir bölümünü aşağıya yeniden alıyorum:

“Türkiye bugün büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Ama ulusal kesim ve geniş yığınlar henüz bu gerçeğin bilincinde değiller. Siyasal İslamcıların elinde sevgili yurdumuz bir ”kurtlar sofrasına” dönüştürüldü. Keskin dişli, yırtıcı tırnaklı kurtlar, kuzuları yiyerek yaşamlarını sürdürüyorlar. Bir grup dinci, tarikatçı mutlu azınlık ”aksırıncaya, tıksırıncaya kadar” işkembesini doldururken; milyonlarca insan yoksulluk, açlık sınırının altında çile dolduruyor. Ama toplum sessiz, ...
Read more : Kuzuların Sessizliği... | Görüntüleme : 1393 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148269 ileti • Toplam 45784 başlık • Toplam 24924 üye

x