Zaman: Cum Şub 07, 2025 4:38

News News of Ali ERALP

Site map of Ali ERALP » Dizin : Ali ERALP

''Düşünüyorum, Öyleyse Vurun...''

“DÜŞÜNÜYORUM ÖYLEYSE VURUN…”

Descartes’ın “Düşünüyorum, öyleyse varım…” sözü Türkiye’de, “Düşünüyorum öyleyse vurun”a dönüştü.

İlhan Selçuk Ağabey’in kitabının adı da buydu: “Düşünüyorum, Öyleyse Vurun.”
Düşünene vurdular Türkiye’de. Karşı çıkana vurdular. Filistin askılarına astılar. Çarmıha gerdiler. Elektrik verdiler. “Tam bağımsızlık” diyen, “kahrolsun ABD emperyalizmi” diyen gencecik fidanları darağaçlarına çektiler. Çoluk çocuk, torun yüzü göstermediler onlara.

Sıkıysan düşün Türkiye’de. Düşünürsen seni dört duvar arasına atarlar. Düşünürsen seni çoluğundan çocuğundan, doğadan ederler. Güneşi yasaklarlar sana. Gökyüzünü yasaklarlar. Bulutları, ...
Read more : ''Düşünüyorum, Öyleyse Vurun...'' | Görüntüleme : 1395 | Yanıtlar : 0

Ey Vatan Gözyaşların Dinsin, Yetiştik Çünkü Biz...

15 Aralık 2010

EY VATAN GÖZYAŞLARIN DİNSİN YETİŞTİK ÇÜNKÜ BİZ…

Ali Eralp

ABD'nin desteğini arkasına alan AKP, 2002 yılında hükümet oldu.

Beklenmeyen bir sonuçtu bu.

Çünkü çoğunluk, İslamcı bir partinin seçimlerden başarı ile çıkıp, iktidarı ele geçireceğine inanmıyordu. Kemalist Cumhuriyet rejimi ile yönetilen, laik bir ülkede kimse şeriatçı bir yapılanmaya şans tanımıyordu. "Burası ne İran, ne Arabistan… Böyle bir değişime ordu, yargı, Cumhuriyet kurumları izin vermez" diyorlardı.
Ama göz ardı edilen iki önemli gerçek vardı; ...
Read more : Ey Vatan Gözyaşların Dinsin, Yetiştik Çünkü Biz... | Görüntüleme : 1693 | Yanıtlar : 0

Ali Eralp / ''Ülkemden Nefret Ettim...''

8 Aralık 2010

“ÜLKEMDEN NEFRET ETTİM, BURADA DOĞDUĞUMA LANET ETTİM…”

Ali Eralp

Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler böyle söylüyor: “Ülkemden nefret ettim, burada doğduğuma lanet ettim…”

Günümüzden tam 30 yıl önce, DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler, balkonda kendisini uğurlayan kızının gözleri önünde öldürüldü. Eşi ise tam bu sırada yatak odasının penceresinden el sallıyordu kendisine.

DİSK’in kurucusu ve ilk Genel Başkanı, üç acımasız kiralık katil tarafından çocuklarının korkunç feryatları arasında, çapraz ateşe alınarak katledilmişti. Nilgün ...
Read more : Ali Eralp / ''Ülkemden Nefret Ettim...'' | Görüntüleme : 1174 | Yanıtlar : 0

Ulusal Çizgide Birleşip Bütünleşmeli, Tertipleri.../ A.ERALP

ULUSAL ÇİZGİDE BİRLEŞİP BÜTÜNLEŞMELİ, TERTİPLERİ VE TERTİPÇİLERİ AÇIĞA ÇIKARMALIYIZ…
Resim

Kirli çamaşırlar ortaya dökülüyor bir bir. Her taraf çamur, çirkef, bataklık… Pislik diz boyu. İsviçre bankalarında hesaplar!.. Yabancı birimlere haber sızdıran yeni mandacı AKP’liler…

Başbakan Erdoğan, Ergenekon savcılığı görevini de üstlenerek, “Bana 1 milyar doları var diyen şimdi Ergenekon’dan içerde” sözleriyle bir yandan bu konuyu araştırmak isteyenlere gözdağı verirken, bir yandan da farkında olmadan Silivri zindanlarında yatanların hangi nedenle orada tutulduklarını açıkça itiraf ediyor. ...
Read more : Ulusal Çizgide Birleşip Bütünleşmeli, Tertipleri.../ A.ERALP | Görüntüleme : 863 | Yanıtlar : 0

Gelin "Ses Bayrağımız" Türkçeyle Oynamayalım, Oynatmayalım…

Gelin "Ses Bayrağımız" Türkçeyle Oynamayalım, Oynatmayalım…

Dil bir iletişim aracı olduğu gibi söz sanatla­rının da temel yapı taşıdır. O insanlık tarihi ile birlikte ortaya çıkmıştır ve insan toplulukları var olduğu sürece de yaşamasını sürdürecektir. Bu nedenle dilin ulusların yücelmesinde ve ulusal bilincin canlı kalmasında çok önemli bir yeri vardır. Bu konuda Atatürk şöyle der:

“Ulusal duygu ile dil arasında bağ çok kuv­vetlidir. Dilin ulusal ve zengin olması, ulusal duygunun gelişmesinde başlıca etkendir, yeter ki dil ...
Read more : Gelin "Ses Bayrağımız" Türkçeyle Oynamayalım, Oynatmayalım… | Görüntüleme : 868 | Yanıtlar : 0

Biz, Neoliberal, İşbirlikçi Bir CHP İstemiyoruz… / Ali ERALP

BİZ, NEOLİBERAL, İŞBİRLİKÇİ BİR CHP İSTEMİYORUZ…

: Kurtuluş Savaşı ortamından daha kötü ve tehlikeli günler yaşıyoruz.

O yıllarda düşman, yurdumuzu askeri, topu tüfeği ile işgal etmişti. Ve kolları, ayakları, bacakları, kafası yani tüm gövdesiyle ortadaydı. Karşımızdaydı. Görüyorduk onu. Bize nereden, hangi yönden saldıracağı belliydi. Ona göre önlem alıyor, ne yapacağımızı biliyorduk.

Düşman şimdi gizleniyor. Tanınmamak için çeşitli maskeler takıyor yüzüne. Gerçek yüzünü saklıyor. Bazen insan hakları savunuculuğu maskesi ile ortaya çıkıyor. ...
Read more : Biz, Neoliberal, İşbirlikçi Bir CHP İstemiyoruz… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1872 | Yanıtlar : 6

Türkiye, AKP İktidarından Nasıl Kurtulur? / Ali ERALP

TÜRKİYE, AKP İKTİDARINDAN NASIL KURTULUR?
Resim

Bazı dostlarım bana şu eleştiriyi yöneltiyorlar: “Sen, Türkiye’nin kötü koşullarını, içinde bulunduğu ortamı sergiliyorsun, bu iyi, ama yeterli değil biraz da çözüm ve kurtuluş yollarından söz eder misin?

Hemen hemen benim tüm yazılarımda sorunlar çözümleri birlikte ortaya konmuştur. Dikkatlice inceleyenler bunu görülebilirler. Ama ben yine de bu özelliği gözden kaçıran değerli arkadaşlarımın isteğini ön plana alarak, bu makalemin tamamını “kurtuluş için ne yapılabilir” sorusunun yanıtına ayıracağım. Bu ...
Read more : Türkiye, AKP İktidarından Nasıl Kurtulur? / Ali ERALP | Görüntüleme : 1456 | Yanıtlar : 1

Türkiye, Amerika'ya Kalkan Yapılmak İsteniyor… / Ali ERALP

Türkiye, Amerika'ya Kalkan Yapılmak İsteniyor…

AKP döneminde, şanlı Türk milletinin başına çeşit çeşit çuvallar geçirildi.

Subaylarımız ilk çuval olayı ile Kuzey Irak’ta karşılaşmıştı. Coni’lere karşı koymak istediler ama askerlerimize arka çıkan olmadı. Destek veren olmadı. Soluksuz kaldılar. Saldırıya boyun eğdiler…

ABD baskını karşısında ordu, iktidar, sendikalar, dernekler, çeşitli toplum kuruluşları tepkisiz, sessiz durunca, bu çuval geçirme işi giderek ülkemizde bir alışkanlık haline geldi. Yerlisi, yabancısı dilediği zaman, dilediği yerde çuval geçirmeye başladı Türk ulusunun başına. ...
Read more : Türkiye, Amerika'ya Kalkan Yapılmak İsteniyor… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1162 | Yanıtlar : 0

Uzlaşmak Teslimiyete, Direnmek Zafere Götürür… / Ali ERALP

Uzlaşmak Teslimiyete, Direnmek Zafere Götürür…

Türkiye olağanüstü, çok kritik, çok özel günlerden geçiyor.

Yurdumuz bugün ABD, AB emperyalizmi, siyasal İslamcılar ve bölücüler tarafından kuşatılmış durumdadır...

Cumhuriyet tehlikededir. Ulus tehlikededir. Vatan tehlikededir.

Şanlı 1923 Devrimi tarihten silinmek istenmektedir.

Uluslar arası güç, Türkiye’yi de Irak, Yugoslavya, Afganistan gibi bölme, parçalama planları yapmaktadır. Türkiye’nin yönetimi artık uluslar arası iradenin eline geçmiştir. Ulusal irade geçersiz kılınmıştır. Yurdumuzu BOP eşbaşkanları ile birlikte ABD emperyalizmi yönlendirmektedir. Hem de El ele, omuz ...
Read more : Uzlaşmak Teslimiyete, Direnmek Zafere Götürür… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1204 | Yanıtlar : 2

CHP'nin Yeni Genel Başkanı Kemal, Hızla Yeni Kemalizm'e Koşu

CHP'nin Yeni Genel Başkanı Kemal, Hızla Yeni Kemalizm'e Koşuyor…

Recep Tayyip Erdoğan’ın önündeki engellerin CHP tarafından kaldırılarak, ona Başbakanlık yolunun açılmasını Kemal Kılıçdaroğlu, bir demokrasi hareketi gibi göstermeye çalışıyor topluma. Ardından da “şimdi sırada türban var, AKP ile el ele, gönül gönüle verdik mi o sorunu da çözer, böylece insan haklarında, özgürleşmede büyük bir adım atmış oluruz …” diyor. Bu davranışı ile ABD’den, AB’den, AKP’den kocaman bir “aferin” bekliyor. Bu arada AB’ye, ABD’ye de göz ...
Read more : CHP'nin Yeni Genel Başkanı Kemal, Hızla Yeni Kemalizm'e Koşu | Görüntüleme : 1401 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148269 ileti • Toplam 45784 başlık • Toplam 24924 üye

x