Zaman: Cum Şub 07, 2025 4:44

News News of Ali ERALP

Site map of Ali ERALP » Dizin : Ali ERALP

Bu Ülke Ne Çekiyorsa Cahillikten, Cahillerden Mi Çekiyor?

Bu Ülke Ne Çekiyorsa Cahillikten, Cahillerden Mi Çekiyor?

Uzun sayılabilecek bir dönem yazılarıma ara verdim. Çünkü bir kentten bir başka kente taşınma işim vardı. Bu kısa zaman aralığında bile telefonla, iletilerle bana ulaşan, hatırımı soran tüm dostlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu arada köyleri dolaşma, köylülerle konuşma olanağını buldum. Çok zengin deneyimler, bilgiler edindim. Gözlemler yaptım. Bir köy kahvesinde söyleşi sırasında, konu dönüp dolaşıp, son referandum oylamasına gelmişti. Oradakiler “Evet” oyu kullandıklarını açıkladılar. Niçin “evet” verdiğini sordum ...
Read more : Bu Ülke Ne Çekiyorsa Cahillikten, Cahillerden Mi Çekiyor? | Görüntüleme : 1081 | Yanıtlar : 0

"Türbanla Mürbanla Bir Yere Varılmaz, Herkes Aklını Başına…"

“Türbanla Mürbanla Bir Yere Varılmaz, Herkes Aklını Başına Toplasın…”

CHP’yi ve genel Başkanını eleştirmeye devam edeceğim.

Önce şunu belirteyim, benim bu eleştirilerimden rahatsız olan bir kesim var. Ama genelde destekleyenler çoğunlukta. Bunu yorumlardan ve bana gelen yüzlerce iletiden anlıyorum.

Rahatsız olan kesime şimdi bir de şu açıklamayı yapma gereğini duydum. Böyle bir girişimle bizim amacımız, ne CHP’yi etkisiz bir duruma getirmek ne de onu AKP karşısında zayıflatıp, güçsüz düşürmektir.

Tam tersine doğru hedefleri savunan, doğru ...
Read more : "Türbanla Mürbanla Bir Yere Varılmaz, Herkes Aklını Başına…" | Görüntüleme : 996 | Yanıtlar : 0

Faşizme Karşı Güç Birliği… / Ali ERALP

Faşizme Karşı Güç Birliği…

Söz bitti.

Eylem zamanı şimdi. Direniş zamanı… Birleşme, bütünleşme zamanı. Demokratik hakları sonuna kadar kullanma zamanı… Propaganda zamanı… Halkın arasına karışıp, bölünmeyi parçalanmayı, Kürt federasyonunu anlatma zamanı. Çünkü kimse oynanan oyunun farkında değil… Kimse dönen fırıldakları bilmiyor.

Aslında söz bitmez. Söz, aydınlanma – aydınlatma çalışmalarında en güçlü araçtır. En güçlü silahtır.

Peki, biten nedir öyleyse? Hangi söz geçerliliğini yitirmiştir?

Kapalı kapılar arkasında, sanal âlemde gevezeliğe, dedikoduya, “sen ben kavgası”na dönüşen söz ...
Read more : Faşizme Karşı Güç Birliği… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1054 | Yanıtlar : 0

Faşizm, Türkiye'nin Kapısını Zorluyor Ey Halkım, Duymuyor Mu

Faşizm, Türkiye'nin Kapısını Zorluyor Ey Halkım, Duymuyor Musun?

Bir makalemde şunları yazmıştım:

“…Elbette, ulusalcılar, Kemalistler, devrimciler bu 12 Eylül referandumu ile çok önemli mevziler yitirmişlerdir. Bunların başında yüksek yargı gelmektedir. Artık ABD emperyalizmi ve ılımlı İslam, ülkemizde daha özgür ve daha cesur adımlar atabilecek, dilediği gibi at koşturacaktır. Hepsinden önemlisi AKP, ‘Halk beni destekledi, bundan sonra ben dilediğimi yaparım. Anayasanın değiştirilemez maddelerini de değiştiririm, Atatürk milliyetçiliği, Atatürk ilke ve inkılâplarını da kaldırırım, kimse bana karışamaz…’ ...
Read more : Faşizm, Türkiye'nin Kapısını Zorluyor Ey Halkım, Duymuyor Mu | Görüntüleme : 915 | Yanıtlar : 0

Kemal Kılıçdaroğlu’na Açık Mektup… / Ali ERALP

Kemal Kılıçdaroğlu’na Açık Mektup…

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, “hangi taşı kaldırsanız altından cemaat çıkıyor…” “Aziz vatanın kaleleri birer birer zaptedilirken” siz nasıl “Ben cemaatlere saygılıyım” diyebiliyorsunuz?

Cumhuriyet tarihi boyunca cemaatlerle, tarikatlarla hiç bu kadar içli dışlı olmamıştık. Yobaz çeteleri tarafından hiç bu kadar kuşatılmamış, baskı altına alınmamıştık.

Türbanlılar, çarşaflılar, peçeliler kara giysileriyle, çevremizi bir kâbus gibi sarmaya devam ediyorlar. Kentlerimizi, sokaklarımızı, caddelerimizi tanıyamaz olduk.

Kurumlar, devlet daireleri birer birer teslim alınıyor. Resmi makamlar el değiştiriyor. Nitelik ...
Read more : Kemal Kılıçdaroğlu’na Açık Mektup… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1499 | Yanıtlar : 1

Ey Muhalefet, Adam Gibi Muhalefet Yapacak Mısın, Yoksa Ülkey

Ey Muhalefet, Adam Gibi Muhalefet Yapacak Mısın,
Yoksa Ülkeyi Yine İmamlara Mı Teslim Edeceksin?

Seçim kapıda.

ABD, AB, PKK, Fethullah pusuda.

Kemalist Cumhuriyete son darbeyi vurmak, onu yıkabilmek için ellerini ovuşturuyorlar. Alıcı kuşlar gibi bekliyorlar.

AKP yeni bir seçim atağına hazırlanıyor. Kendinden emin. İşinde deneyim kazanmış ve mesleğini hakkıyla yapan ustalar gibi…

Nereye varacağını, nasıl hareket edeceğini çok iyi biliyor. Kılavuzu, eğitmeni uluslar arası sermaye, emperyalizm, CIA, MOSSAD… Öğreniyor durmadan.

Hani türküde söylendiği gibi, “Dersini ...
Read more : Ey Muhalefet, Adam Gibi Muhalefet Yapacak Mısın, Yoksa Ülkey | Görüntüleme : 1072 | Yanıtlar : 0

Halkı Aptal Görüp, Aşağılamak, Çözüm Yolu Değildir…

Halkı Aptal Görüp, Aşağılamak, Çözüm Yolu Değildir…

Her seçimden sonra halkı küçük görmek, aşağılamak aydınlar arasında bir gelenek, bir moda oldu. Kötü bir sonuç alındığı zaman, başlıyorlar konuşmaya:

“Bu halk adam olmaz. Bu halk hem kendini yakıyor, hem bizi. Aç kalıyor, işsiz kalıyor, perişan oluyor yine de gidip oyunu kendisini bu hale getirenlere veriyor… Bu halk aptal, Aziz Nesin az bile söylemiş…”

Ondan sonra halkın kaçta kaçının “aptal olduğu” tartışmaları gündeme geliyor. Yüzde 60’ı mı, ...
Read more : Halkı Aptal Görüp, Aşağılamak, Çözüm Yolu Değildir… | Görüntüleme : 1125 | Yanıtlar : 0

Asıl Mücadele Şimdi Başlıyor… / Ali ERALP

Asıl Mücadele Şimdi Başlıyor…

ABD, AB, AKP ve Fethullah tarafından düzenlenen bir referandum oyunu daha sona erdi. Günlerden beri kapalı kapılar arkasında düşünülüp kotarılan plan tam da emperyalizm ve işbirlikçilerinin istediği gibi gerçekleşti.

Elbette bu oluşumda Anayasa Mahkemesinin siyasal baskılar sonucunda aldığı son kararın da etkisi var. Bir yerde mahkeme, bu sonucun böyle olacağını bile bile baltayı kendi ayağına vurmuş, idam ipini kendisi çekmişti. Yüksek yargıyı siyasal iktidarın emrine vermişti.

Bu referandumda ulusal güçlerden başka ...
Read more : Asıl Mücadele Şimdi Başlıyor… / Ali ERALP | Görüntüleme : 2115 | Yanıtlar : 1

Yandaş Sanatçı Ya Da Kralın Soytarıları… / Ali ERALP

Yandaş Sanatçı Ya Da Kralın Soytarıları…

Önümde bir gazete var: Sözcü. Resimlerini inceliyorum. Haberleri okuyorum. Recep Tayyip sanatçılara bir iftar yemeği vermiş. Lüks bir otel. Çevre sanatçı kaynıyor. Her yanda türkücüler, şarkıcılar, tiyatrocular, TV sunumcuları… Bir Minik Serçe, Sezen Aksu eksik! Onu göremiyorum. O da olsa, aşağı yukarı kadro tamamlanmış sayılacak…

Peki, neden toplanmış bu kadar insan bir araya, neden birbirlerine sarılıp, öpüşüp koklaşıyorlar?

Ziyafetin amacı, şarkıcıların, türkücülerin, orta oyuncuların ününden, şanından yararlanıp “evet” propagandası ...
Read more : Yandaş Sanatçı Ya Da Kralın Soytarıları… / Ali ERALP | Görüntüleme : 2804 | Yanıtlar : 3

Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye, Kahrolsun ABD Emperyalizmi...

Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye, Kahrolsun ABD Emperyalizmi ve İşbirlikçileri!

Altı yıl önce, 12.04.2004 tarihli Cumhuriyet gazetesinde şunları yazmıştım. Bir bölümünü aşağıya yeniden alıyorum:

“Türkiye bugün büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Ama ulusal kesim ve geniş yığınlar henüz bu gerçeğin bilincinde değiller. Siyasal İslamcıların elinde sevgili yurdumuz bir ''kurtlar sofrasına'' dönüştürüldü. Keskin dişli, yırtıcı tırnaklı kurtlar, kuzuları yiyerek yaşamlarını sürdürüyorlar. Bir grup dinci, tarikatçı mutlu azınlık ''aksırıncaya, tıksırıncaya kadar'' işkembesini doldururken; milyonlarca insan yoksulluk, açlık sınırının ...
Read more : Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye, Kahrolsun ABD Emperyalizmi... | Görüntüleme : 2027 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148269 ileti • Toplam 45784 başlık • Toplam 24924 üye

x