Zaman: Çrş Haz 26, 2024 13:42

News News of Arslan BULUT

Site map of Arslan BULUT » Dizin : Arslan BULUT

Şarbon, 30 Ağustos ve Türk ilâcı! / Arslan BULUT

Şarbon, 30 Ağustos ve Türk ilâcı!

Et ve Süt Kurumu tarafından Brezilya'dan ithal edilen büyükbaş hayvanlarda şarbon hastalığı çıktı. 4 bin büyükbaş hayvandan 50'si telef olurken, hayvanların bulunduğu çiftlik ve çevresi karantina altına alındı.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde ortaya çıkan şarbon vakasıyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Emir, önergesinde, Hükümetin yanlış tarım ve hayvancılık politikaları Türkiye'yi bu sektörlerde ...
Read more : Şarbon, 30 Ağustos ve Türk ilâcı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1269 | Yanıtlar : 0


Fındık bahçesi ve yakılan fabrikalar / Arslan BULUT

Fındık bahçesi ve yakılan fabrikalar

Bir zamanlar "küresel ekonomik düzenin baronları için finansal tetikçilik yapan" ve sonunda "Bir Ekonomik Tetikçi'nin İtirafları" kitabını yazan John Perkins, Anadolu Ajansı'ndan Gökhan Kurtaran'a açıklamalar yaptı ve "Türkiye gibi gelişen ekonomileri hedef alan ekonomik tetikçilerin olduğu konusunda hiçbir şüphem yok. Bu günlerde, bu tetikçiler sadece ABD için değil birçok farklı hükümet için çalışıyor." ifadesini kullandı.

Perkins, "Türkiye'ye IMF'den uzak durmasını öneriyorum. Türkiye gibi ülkeler, kesinlikle Rusya, Çin ve Körfez ülkeleri ...
Read more : Fındık bahçesi ve yakılan fabrikalar / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1731 | Yanıtlar : 0


Türkiye'nin omuzlarındaki boyunduruk! / Arslan BULUT

Türkiye'nin omuzlarındaki boyunduruk!

Son günlerin önemli çıkışını İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptı ve savunma sanayisinde maliyeti düşük ve etki gücü yüksek silahlar üretmek istediklerini belirterek komşu ve dost ülkelerle iş birliği yapabileceklerini söyledi. "İşi paylaşalım" diye konuşan Ruhani, "Türkiye bir kısmını yapar, Pakistan ve biz başka bir tarafını. Yeter ki bir araya gelelim." diye konuştu.

Bu öneri, Türkiye ile ABD ilişkilerinde kriz yaşandığı kabulüyle yapılıyor olsa gerek.

Kriz var veya yok ama ABD Savunma Bakanlığı ...
Read more : Türkiye'nin omuzlarındaki boyunduruk! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1491 | Yanıtlar : 0


ABD ile danışıklı dövüş şüphesi... / Arslan BULUT

ABD ile danışıklı dövüş şüphesi...

Pek çok okur, bir şüphesini paylaşıyor. ABD ile süren gerginliği "danışıklı dövüş" olarak nitelendiriyor ve Türkiye'ye kurulan tuzağın gözden kaçırıldığına inanıyorlar.

Bir okur soruyor:

1- Rahip Brunson olayı, Suriye'nin bölünmesini ve kuzeyinde bir PKK devleti kurulmasını halktan saklamak için perdeleme işlevi görüyor. Madem bu kadar ABD ile kavgalıyız, nasıl oluyor da Menbiç'te birlikte devriye görevi yapıyoruz? Askerden askere ilişkiler birlikte devriye görevi yapacak kadar iyiyse neden Fırat'ın doğusuna geçemiyoruz?

2- ...
Read more : ABD ile danışıklı dövüş şüphesi... / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1756 | Yanıtlar : 0


"Türkiye, ABD'ye düşman hale gelse bile" / Arslan BULUT

"Türkiye, ABD'ye düşman hale gelse bile"

Türk-Amerikan ilişkileri, kopma noktasında mıdır? Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Yeni müttefikler aramak"tan bahsederek ABD'ye mesaj veriyor ama bugüne kadar iki gün NATO'culuk üç gün Avrasyacılıkla vakit kaybedildi. Türkiye bir karar vermeye zorlanıyordu. Açıkça Türkiye dahil 22 İslam ülkesinin haritasını değiştireceklerini söylediler, üstelik bu projenin eş başkanlığını da Tayyip Bey'e verdiler! Bunları ne çabuk unuttuk?

* * *

2005 yılında Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ aylık bilgilendirme toplantısında Türk-Amerikan ilişkileri ...
Read more : "Türkiye, ABD'ye düşman hale gelse bile" / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1575 | Yanıtlar : 0


İlk hedefleri, Fırat ve Dicle havzası! / Arslan BULUT

İlk hedefleri, Fırat ve Dicle havzası!

Emekli yarbay Mustafa Dönmez, 2023-2030 yılları arasında başlamak üzere, dünyanın yeni bir buzul çağına gireceği yönündeki bilim adamlarının iddialarını hatırlattı, Türkiye ve Orta Doğu coğrafyasında terör örgütleri kullanılarak meydana getirilen kargaşanın ve "Fırat'ın doğusu" denilen sorunun, bir de bu açıdan değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bilimsel öngörülere göre, dünya buzul çağına girerse, insan hayatının devam edebileceği bölge olarak Türkiye'nin de içinde bulunduğu İslam coğrafyası kalacak. Mezopotamya ise dünyanın cenneti haline gelecek. ...
Read more : İlk hedefleri, Fırat ve Dicle havzası! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2191 | Yanıtlar : 0


Tevrat, Sevr, BOP ve "Fırat'ın doğusu!" / Arslan BULUT

Tevrat, Sevr, BOP ve "Fırat'ın doğusu!"

Nejat Eslen hatırlattı; "ABD'nin güncel hale getirdiği 'Fırat'ın doğusu' tabiri, 10 Ağustos 1920 tarihli Sevr Antlaşması'nda var" dedi.

Konuyu geçmişte defalarca inceledim ama yeniden bir durum değerlendirmesi yapmak gerekiyor.

Sevr Antlaşması'nın 62 ve 64'üncü maddelerine göre "İngiliz, Fransız ve İtalyan temsilcilerinden oluşan bir komisyon, Fırat'ın doğusundaki Kürt vilayetlerinde bir yerel yönetim düzeni kuracak; bir yıl sonra Kürtler dilerse Milletler Cemiyeti'ne plebisit yaparak bağımsızlık ilân etmek için başvurabilecek..."ti...

Sevr'in 88-93. ...
Read more : Tevrat, Sevr, BOP ve "Fırat'ın doğusu!" / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2477 | Yanıtlar : 0


Adil Öksüz ve rejim değişikliği! / Arslan BULUT

Adil Öksüz ve rejim değişikliği!

FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri İmamı", Akıncı ve FETÖ çatı davalarının firari sanığı Adil Öksüz'ün 10 Ağustos 2016 öncesi e-postalarına ulaşılamadığı, buna ilişkin düzenlenen polis tutanağında Öksüz'ü arayan ekipte yer alan ve kısa süre önce FETÖ'den tutuklanan eski şube müdürü Ercan Özoğluöz'ün imzasının bulunduğu ortaya çıktı.

Yani işi tam adamına vermişler! Bu yolla, darbe girişiminin kara kutusu olan Adil Öksüz'ün e-postaları bulunamazdı elbette.

Çünkü bulunması istenmiyordu?

En azından bu şüphe yeniden kuvvetlendi. ...
Read more : Adil Öksüz ve rejim değişikliği! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2583 | Yanıtlar : 0


"Erdoğan'ın seçim zaferi için ödediği siyasi fatura" mı var? / Arslan BULUT

"Erdoğan'ın seçim zaferi için ödediği siyasi fatura" mı var?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bloomberg kanalına yaptığı açıklamada, Rusya ile yapılan S-400 füze anlaşmasından dönüş olmayacağını belirtti ve "İran'la ilişkilerimizi riske edecek angajmana girmeyiz" dedi.

Bu açıklamanın bir sebebi var elbette!

Sebep şu ki ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James F. Jeffrey, Washington Institute'nin Internet sitesinde 27 Haziran 2018'de yani seçimden üç gün sonra yayınlanan "Erdoğan'ın Zaferi ABD-Türkiye İlişkilerini düzeltebilir" başlıklı yazısında "Türkiye'deki durumu netleştiren seçim sonuçları, ...


Seçimin gizli gündemi! / Arslan BULUT

Seçimin gizli gündemi!

AKP'li Lütfi Elvan, "Türkiye'mize, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, partimize yine dışarıdan, o gelişmiş ülkelerden saldırılar var." dedi.

Bu sözler, seçimden önceki son yazımda incelemeyi düşündüğüm konuyu öne almamı sağladı. Elvan, "gelişmiş ülkelerden gelen saldırı"dan bahsediyor. Hangi gelişmiş ülkeleri kastettiği ise "Bize şunu söylüyorlardı Avrupa'da. 'Bizim seçimlerimize karışmayın.' diyorlar. Biz sizin seçiminize karışmıyoruz ama sen de Türkiye'ye karışmayacaksın." sözlerinden belli ki Batı Avrupa ülkeleri...

Peki ABD'nin tutumu nedir? ABD'nin tutumunu, birkaç gün önce ...
Read more : Seçimin gizli gündemi! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1686 | Yanıtlar : 1


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 148021 ileti • Toplam 45609 başlık • Toplam 24845 üye

x